Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

equip de la cursa trailwalker a Girona

Trailwalker Girona estrena modalitat de 50km

06/11/2018

S'aspira aconseguir una recaptació de més de 600.000 € per a projectes d'aigua i sanejament, això suposarà aigua neta per a més de 100.000 persones a països com el Txad o Burkina Faso.

La 9a edició de la Trailwalker Girona recorrerà la Via Verda de Girona amb un nou format -50 km- que s’uneix a la tradicional de 100 quilòmetres els dies 6 i 7 d’abril. Tots dos itineraris, en els quals els valors de l’esportivitat i la solidaritat seran protagonistes, tindran lloc a la via verda de Girona.

Amb aquesta novetat ja s’han inscrit 140 equips a cinc mesos de la marxa de Girona, i l’objectiu és assolir els 400: “Volem que el màxim possible de gent visqui l’experiència de la Trailwalker i participi d’un acte esportiu solidari”, defineix  Óscar Hernández, director de la marxa. Per aquesta raó, l’organització llença una promoció, on els equips rebran una bonificació de 100 euros si s’inscriuen abans de – l’1 de desembre.

muntatge fotogràfic amb ruta amb sauló estabilitzat i un cartell en braille

Projecte de millora de la Ruta del Tren Petit, més accessible i interpretable, també per a persones cegues

05/11/2018

Ha estat beneficiari d’una subvenció del 50 % del Pla de Foment Territorial del Turisme

El projecte «Ruta del Tren Petit, interpretable i accessible» ha estat un dels escollits pel Pla de Foment Territorial del Turisme, que promou el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El projecte consisteix en l’adequació i millora de l’accessibilitat i interpretació del tram que va de Palamós a Palafrugell, conegut com la Ruta del Tren Petit, i té com a finalitat millorar l’experiència turística de les persones que fan ús de les vies verdes, de manera que tothom pugui gaudir de les rutes, sigui quina sigui la seva condició física, incloses les persones cegues.

Per això es proposen dos grans eixos d’actuació: la millora de l’accessibilitat de la ruta i la diversificació de l’oferta turística del territori, la qual cosa contribuirà a una millor interpretació del patrimoni cultural i turístic que hi ha al recorregut.

sortida família de ciclistes amb mòbil a Cassà de la selva

Promoció del Turisme, Cultura i Noves Tecnologies dels itineraris de comarques gironines

15/10/2018

El Consorci de les Vies de Verdes de Girona participa com a soci beneficiari del PECT de Turisme “Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa”.

Els PECT (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial)  són projectes que s’emmarquen dins una estratègia territorial predeterminada per la RIS3CAT i pel programa operatiu del FEDER Catalunya 2014 – 2020 que té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori.

L’objectiu d’aquest PECT és millorar la xarxa de camins, fomentant-ne l’ús sostenible, i també, la gestió, informació, interpretació i accés al patrimoni gironí.  I a més, es pretén dissenyar i implementar un model de gestió de les destinacions turístiques que incorpori la participació activa dels agents, i el desenvolupament d’eines d’innovació oberta.

logotip del projecte BiciTransCat

Un projecte de cooperació POCTEFA per al desenvolupament de BiciTransCat

25/09/2018

BiciTransCat desenvoluparà un nou eix litoral de mobilitat sostenible transfronterer, connectant el nordest de Girona i França i potenciant la intermodalitat.

El CONSORCI DE LES VIES VERDES DE GIRONA, juntament amb els 4 socis, AJUNTAMENT DE FIGUERES, CONSEIL DÉPARTEMENTAL DES PYRÉNÉES-ORIENTALES, CONSELL COMARCAL DE L’ALT EMPORDÀ i COMMUNAUTE URBAINE PERPINYÀ MEDITERRANEE, va presentar amb data 31 de maig de 2017, a la segona convocatòria de projectes POCTEFA, el projecte “EFA156/16 BICITRANSCAT” Desenvolupament de nous itineraris ciclables i enllaços multimodals transfronterers per la promoció de la mobilitat sostenible.

Bicicleta adaptada handbike

Activitats familiars i inclusives pel cap de setmana 29-30 / 09

24/09/2018

Festival Inclusiu de la Fundació MAP i Festa del Pedal del GEiEG

Com que encara fa caloreta, podem dir que tanquem l’estiu amb dues activitats familiars i inclusives, el Festival Inclusiu a Ripoll i la Festa del Pedal del GEiEG a Girona. El Consorci col·labora en ambdues.

Serveis turístics