fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

xifres d'impacte econòmic de les rutes al territori

Les nostres rutes generen un impacte econòmic de 3,5 milions € al territori el 2018

12/02/2019

Dos estudis realitzats sobre les rutes que gestiona el Consorci de les Vies Verdes de Girona mostren un balanç econòmic i social molt positiu

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha presentat aquest matí els resultats de dos estudis realitzats durant l’any 2018 per conèixer l’impacte econòmic i social i el perfil dels usuaris de les rutes que gestiona, les Vies Verdes de Girona i la ruta Pirinexus. En general, els estudis mostren un clar balanç econòmic i social positiu per al territori, una freqüència elevada per part dels usuaris tant turístics com de la població de la zona, i una valoració molt bona de les rutes tant per part dels usuaris com de les institucions i empreses vinculades.

 

    

ZONA D'ACTUACIÓ MILLORA DEL PONT

La Diputació destina 8.000 euros a millores d’accessibilitat a la Ruta del Carrilet II

05/12/2018

Es destinaran a cofinançar la millora d’un pont entre Cassà de la Selva i Llagostera

L’Àrea d’Assistència i Cooperació als Municipis de la Diputació de Girona col·labora amb una subvenció de 8.000 euros al Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, en la millora de l’accessibilitat a les vies verdes de Girona. Amb aquesta aportació es cofinançarà l’arranjament d’un pont a la Ruta del Carrilet, concretament entre els municipis de Cassà de la Selva i Llagostera.

 

PRESENTACIO OFICIAL bicitranscat

CINC ADMINISTRACIONS IMPULSEN EL PROJECTE BICITRANSCAT, per LA MOBILITAT SOSTENIBLE TRANSFRONTERERA

29/11/2018

Amb un pressupost de 4,6 milions d’euros està cofinançat per fons europeus

Aquest dijous, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, s’ha fet la presentació del projecte “EFA 156/16 BICITRANSCAT. Desenvolupament de nous itineraris ciclables i enllaços multimodals transfronterers per a la promoció de la mobilitat sostenible”. La presentació ha anat a càrrec de Joan Cano, conseller comarcal de Turisme, i d’Albert Gómez, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona. L’acte ha comptat amb l’assistència de Véronique Olier, en representació de l’Agglomeration Perpignan Méditerranée Métropole, de Robert Garrabe, vicepresident del Conseil Départemental des Pyrénées Orientales, i de Francesc Cruanyes, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres.

 

El projecte té un pressupost de 4.689.269,25 d’euros cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

equip de la cursa trailwalker a Girona

Trailwalker Girona estrena modalitat de 50km

06/11/2018

S'aspira aconseguir una recaptació de més de 600.000 € per a projectes d'aigua i sanejament, això suposarà aigua neta per a més de 100.000 persones a països com el Txad o Burkina Faso.

La 9a edició de la Trailwalker Girona recorrerà la Via Verda de Girona amb un nou format -50 km- que s’uneix a la tradicional de 100 quilòmetres els dies 6 i 7 d’abril. Tots dos itineraris, en els quals els valors de l’esportivitat i la solidaritat seran protagonistes, tindran lloc a la via verda de Girona.

Amb aquesta novetat ja s’han inscrit 140 equips a cinc mesos de la marxa de Girona, i l’objectiu és assolir els 400: “Volem que el màxim possible de gent visqui l’experiència de la Trailwalker i participi d’un acte esportiu solidari”, defineix  Óscar Hernández, director de la marxa. Per aquesta raó, l’organització llença una promoció, on els equips rebran una bonificació de 100 euros si s’inscriuen abans de – l’1 de desembre.

muntatge fotogràfic amb ruta amb sauló estabilitzat i un cartell en braille

Projecte de millora de la Ruta del Tren Petit, més accessible i interpretable, també per a persones cegues

05/11/2018

Ha estat beneficiari d’una subvenció del 50 % del Pla de Foment Territorial del Turisme

El projecte «Ruta del Tren Petit, interpretable i accessible» ha estat un dels escollits pel Pla de Foment Territorial del Turisme, que promou el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El projecte consisteix en l’adequació i millora de l’accessibilitat i interpretació del tram que va de Palamós a Palafrugell, conegut com la Ruta del Tren Petit, i té com a finalitat millorar l’experiència turística de les persones que fan ús de les vies verdes, de manera que tothom pugui gaudir de les rutes, sigui quina sigui la seva condició física, incloses les persones cegues.

Per això es proposen dos grans eixos d’actuació: la millora de l’accessibilitat de la ruta i la diversificació de l’oferta turística del territori, la qual cosa contribuirà a una millor interpretació del patrimoni cultural i turístic que hi ha al recorregut.

Serveis turístics