Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

punt de càrrega bicis elèctriques Sant Joan Abadesses

11 carregadors elèctrics per a bicis repartits per la ruta Pirinexus

23/08/2018

En els darrers anys ha augmentat considerablement l’ús de les bicicletes amb assistència elèctrica, fet que dona accés a un major nombre de persones a les rutes ciclables, i es fa necessari facilitar els punts d’accés a la càrrega de les bateries d’aquestes bicicletes. Per això, el Consorci de les Vies Verdes de Girona ha finalitzat aquest estiu la cessió d’onze punts de càrrega, localitzats en diferents punts de la ruta Pirinexus.

Els carregadors es localitzen als municipis de Castelló d’Empúries, Torroella – L’Estartit, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Llagostera, Cassà de la Selva, Olot, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Ripoll. Cal tenir en compte, també, que a Girona ja hi ha un carregador habilitat per l’ajuntament de la ciutat.

(Foto: carregador a l’exterior de l’oficina de Turisme de Sant Joan de les Abadesses)

nova web per a tots els formats

Estrenem web, ViesVerdes + Pirinexus, més accessible

10/08/2018

La unificació de les dues antigues webs ofereix informació a l’usuari i als membres i associats del Consorci, i incorpora avançats criteris d'accessibilitat i usabilitat

Els webs de les Vies Verdes de Girona i la ruta Pirinexus s’han fusionat en un únic lloc web, totalment renovat, sota l’adreça www.viesverdes.cat. Aquest nou web ofereix informació de totes les rutes que gestiona el Consorci de les Vies verdes de Girona (organisme de la Diputació de Girona), actualment de més de 350 quilòmetres i en procés d’ampliació. Destaca la  incorporació dels criteris actuals d’accessibilitat i usabilitat, seguint els estàndards internacionals del W3C, i està cofinançat pels Plans de Foment Territorial del Turisme de la Generalitat de Catalunya, dins del «Projecte de millora de les vies verdes de Girona com a infraestructures turístiques inclusives» que està desenvolupant el Consorci.

aportació Obra Social La Caixa

L’Obra Social “la Caixa” destina 4.500 euros a millores d’accessibilitat al Carrilet II

03/08/2018

Es destinaran a cofinançar la millora d’un pont entre Cassà de la Selva i Llagostera

L’Obra Social “La Caixa” ha col·laborat per tercer any consecutiu amb una aportació al Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, en la millora  de l’accessibilitat a les vies verdes de Girona. El Consorci va rebre durant el passat juliol una aportació de 4.500 euros de l’Obra Social, que es destinaran a l’arranjament d’un pont a la ruta del Carrilet, concretament entre els municipis de Cassà de la Selva i Llagostera. Albert Gómez, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, i Gemma Batlle, directora de Banca Institucions de CaixaBank a Girona, van trobar-se a Girona per fer efectiva aquesta aportació.

ruta accessible per a persones cegues i amb baixa visió a Girona

Ruta a la natura per persones cegues o amb baixa visió, a Girona

23/07/2018

El primer tram, al municipi de Girona, compta amb sòcol-guia, senyalització amb braille i una aplicació mòbil accessible amb molta informació en diferents idiomes

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, ha enllestit els treballs d’adaptació del primer tram de vies verdes per a persones cegues o amb baixa visió. Es tracta de la ruta entre la ciutat de Girona, partint de la plaça dels Països Catalans, fins al Parc Tecnològic. En aquest tram s’hi ha instal·lat un sòcol-guia per seguir la ruta amb el bastó, i senyalització vertical amb informació en sistema braille. A més, s’ha desenvolupat una aplicació accessible amb informació molt completa sobre la ruta, la història de les vies verdes i el patrimoni natural i cultural de l’entorn. El projecte està cofinançat al 50% pels Plans del Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya, amb un cost de 185.000 euros pel total de les accions per a l’accessibilitat visual.

Publicat el llibre Petita història de les vies verdes de Girona

Publicat el llibre Petita història de les vies verdes de Girona

17/04/2018

Forma part de la col·lecció «Petites Històries» i l’ha il·lustrat Pilarín Bayés

Serveis turístics