<![CDATA[Noticies]]> ]]> <![CDATA[Publicat el llibre Petita història de les vies verdes de Girona]]>
La Petita història de les vies verdes s’ha presentat avui a la Diputació de Girona, amb la presència del vicepresident tercer de la Diputació, Albert Piñeira, i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez.

L’editorial Mediterrània es va interessar a fer-se ressò de la història d’aquestes rutes, vinculades a la història dels carrilets de Girona, i va presentar la proposta d’edició al Consorci, que alhora la va valorar amb la Diputació de Girona. La Diputació va encarregar l’edició i la impressió de 2.500 exemplars a l’editorial, amb un cost de 8.540 euros més IVA. Dos mil exemplars són propietat de la Diputació, que els distribuirà a punts de venda de Girona i en facilitarà a la seva xarxa de biblioteques; els cinc-cents restants són propietats de l’editorial i es distribuiran per la resta del territori català.

La Diputació i el Consorci contribueixen, així, a recuperar la memòria dels traçats, donat que la història de les vies verdes ha estat sempre lligada a la història de les poblacions que les conformen, als hàbits de la seva gent, al desenvolupament econòmic i a l’oci. La Petita història de les vies verdes de Girona és un llibre il·lustrat i pensat per a nens, però que s’adreça a tota la família.

Una col·lecció amb molta història
La col·lecció «Petites Històries» s’edita des de l’any 1983, i amb aquest llibre sobre les vies verdes de Girona s’ha arribat al número 312. Tots els llibres de la col·lecció, la més extensa i emblemàtica de l’editorial, són contes de no-ficció que tracten temes i fragments de la història de Catalunya: monuments, poblacions, festes, actes populars... Els autors són diversos, o bé escriptors reconeguts o experts en la temàtica que s’explica, i les il·lustracions, de Pilarín Bayés.

]]>
<![CDATA[Les institucions que gestionen la Via del Vasco Navarro visiten la rutaCarrilet]]>
El grup de treball estava format per:
Basquetour-departamento de Turismo, Comercio y Turismo, HAZI del Gobierno Vasco, Turismo del Gobierno de Navarra, Medioambiente y Turismo de la Diputación Foral de Álava, Movilidad de la Diputación Foral de Gipuzkoa, ents comarcals d´Euskadi: Debagoiena, Gorbeialdia (Álava), Vitoria-Gaseiz, Llanada alavesa y Montaña alavesa; TEDER-Tierra Estella, Consorcio Turístico de Tierra Estella i CEA-Centro de Estudios Ambientales de Vitoria-Gasteiz.

El grup ha escollit visitar la ruta del Carrilet _ Girona perquè és similar a la Via del Vasco Navarro, donat que a meitat del seu recorregut s´hi troben les ciutats capital (Girona i Gasteiz), i ambdues rutes tenen un ens gestor propi.

En aquest viatge, la delegación d´Euskadi i Navarra ha visitat diferents models de negoci vinculats a la via verda, projectes municipals com el de l´ajuntament d´Amer, han conegut al detall projectes com els de les bicicletes elèctriques, el segell de qualitat Bed&Bike, el funcionament i l´organització del Consorci de les Vies verdes de Girona i s´han entrevistat amb representants de l´ajuntament de Girona per conèixer de primera mà que significa una via verda pel desenvolupament d´una ciutat.

]]>
<![CDATA[Concurs càmpings Bed&Bike - Sorteig 12 regals a Facebook]]>
Ben aviat començarem aquesta promoció amb molts més premis que l´any passat. Us esperen 12 estades gratuïtes en càmpings gironins per a que pugueu practicar el Bed&Bike. Estigueu atents a les xarxes!

Adjuntem les bases del concurs.

Bases legals del concurs
]]>
<![CDATA[Obertes les inscripcions de The Pirinexus 360 Challenge]]> 4a edició de la The Pirinexus 360 Challenge, l’exigent prova d’un total de 340 km que recorren la Costa Brava i el Pirineu de Girona, en el marc del festival ciclista Sea Otter Europe.

La prova consisteix en què els ciclistes completin el repte circular de 340 km que transcorre per la ruta ciclable Pirinexus en un temps inferior a 15 hores i 10 minuts, abans de la mitjanit. El 55% del recorregut es desenvolupa en pistes de terra, i l’altre 45% en asfalt de carreteres secundàries, amb un desnivell de 3.400 metres.

La principal novetat d´aquesta edició és que el recorregut es farà a la inversa. Es donarà el tret de sortida des de Girona en direcció a la Costa Brava per les Vies Verdes, i se seguirà cap a l´Alt Empordà per travessar la frontera francesa en direcció a Ceret, l´emblemàtic Coll d´Ares i la tornada es farà pel Ripollès i la Garrotxa, fins a arribar a la zona del festival Sea Otter Europe.

Aquest any també es recupera la modalitat Half de la prova, que consisteix a fer un recorregut de 145 km amb el tret de sortida a la mateixa hora que la modalitat completa i amb la qual compartiran el tram inicial fins a Torroella de Montgrí.

The Pirinexus 360 Challenge es pot realitzar amb qualsevol tipus de bicicleta. Tot i que és una prova ideal per a bicicletes gravel o de ciclocròs, també és apta per a bicis de carretera amb pneumàtics una mica més gruixuts, o de muntanya amb roda de 29 i pneumàtic llis. L´organització recomana als participants que disposin d´un equip de suport que els acompanyi al llarg del recorregut.

Les inscripcions estan obertes a través de Ticketoci. Les acreditacions i el briefing informatiu es faran el dia anterior a la prova a la zona habilitada del festival Sea Otter Europe a Fontajau, i els participants rebran una samarreta oficial de Sea Otter Europe, avituallaments durant els recorreguts i una bossa amb diversos productes a l’arribada. La inscripció també cobreix l´atenció sanitària durant la prova i accés a tots els serveis generals.
Per a més informació, visiteu: http://www.thepirinexus360.com/

INSCRIPCIONS: http://www.ticketoci.net/es/pirinexus-360-challenge-334]]>
<![CDATA[La Marató VVGirona en xifres - Resum de la jornada]]> 1.600 inscrits.

Algunes novetats d’aquesta edició han estat el canvi de la sortida de la Marató a Girona, enguany a la plaça 1 d’octubre (fins fa poc Plaça de la Constitució), l’acompanyament de grups d’animació a la sortida de la marató i durant part del recorregut, i els inflables al Palau d’Esports de Platja d’Aro per als més petits.

Per segon any s’ha pogut seguir el desenvolupament de cada cursa en directe, des del web www.cronoexagon.com, i cada atleta pot consultar els detalls dels seus temps parcials i totals i de classificació, i fins i tot descarregar-se un diploma de participació amb totes les seves dades.

La marató en xifres

Inscripcions per distàncies:

42k: 258 inscrits; 30k: 476 inscrits; 21k: 620 inscrits i 10k: 432 inscrits

Classificacions Absolutes

Podi Absolut MASC 42k: Hugo Figueras amb 2:44:13 (guanyador tb en la 1a edició), Jorge Juan Mendoza i Mathieu Matteodo.

Podi Absolut FEM 42k: Blanca Márquez (3:28:59), Roser Pérez, Anna Maria Tomás.

Podi Absolut MASC 30k: Jordi Uro (1:46:03), Jordi Miranda i Albert Riba.

Podi Absolut FEM 30k: Vanesa Pérez (2:12), Cristina Berenguer, Marta Martín.

Podi Absolut FEM 21k: Anna Gual (1:36:10), Sonia Rodríguez, Montse Sabater.

Podi Absolut MASC 10k: Mathieu Feutrier (00:34:06), Francisco Javier Díaz, Omar Palma.

Podi Absolut FEM 10k: Alba Batlle (00:40:17), Paula Salgado, Maria Lozano.
Al web www.cronoexagon.com es detalla la classificació de les arribades de cada cursa, els temps de tots els corredors, la participació a cada distància per gènere i per categoria, 

Nombre de participants per categoria / distància comptabilitats a l’arribada. Cal tenir en compte que la diferència entre els inscrits i els cronometrats es deu a les baixes / no presentats i a les no arribades o arribades a meta fora dels temps màxims marcat per l’organització.  

42k: Masc: 173  Fem: 27   TOTAL  200 atletes.

30k: Masc: 256  Fem: 82   TOTAL  338 atletes.

21k: Masc: 321  Fem: 132    TOTAL  453 atletes.

10k: Fem: 155  Masc: 148    TOTAL  303 atletes.

Uns 1.300 atletes comptabilitzats a l’arribada.


En les distàncies més llargues hi ha majoria de corredors de 40 a 49 anys, en canvi als 10k és on les categories d’edats es troben més igualades. També és en 10k on el nombre de participants dones supera al d’homes.   

Comparadors (enllaç d’exemple)
42K general: https://www.cronoexagon.com/races/125/57/mvv-girona?ins

____________________________________________________________________________________________________

Totes les classificacions i temps a http://www.cronoexagon.com
Tota la informació de les característiques de les curses a www.maratonviassverdes.com

]]>