<![CDATA[Noticies]]> ]]> <![CDATA[Publicat el llibre Petita història de les vies verdes de Girona]]>
La Petita història de les vies verdes s’ha presentat avui a la Diputació de Girona, amb la presència del vicepresident tercer de la Diputació, Albert Piñeira, i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez.

L’editorial Mediterrània es va interessar a fer-se ressò de la història d’aquestes rutes, vinculades a la història dels carrilets de Girona, i va presentar la proposta d’edició al Consorci, que alhora la va valorar amb la Diputació de Girona. La Diputació va encarregar l’edició i la impressió de 2.500 exemplars a l’editorial, amb un cost de 8.540 euros més IVA. Dos mil exemplars són propietat de la Diputació, que els distribuirà a punts de venda de Girona i en facilitarà a la seva xarxa de biblioteques; els cinc-cents restants són propietats de l’editorial i es distribuiran per la resta del territori català.

La Diputació i el Consorci contribueixen, així, a recuperar la memòria dels traçats, donat que la història de les vies verdes ha estat sempre lligada a la història de les poblacions que les conformen, als hàbits de la seva gent, al desenvolupament econòmic i a l’oci. La Petita història de les vies verdes de Girona és un llibre il·lustrat i pensat per a nens, però que s’adreça a tota la família.

Una col·lecció amb molta història
La col·lecció «Petites Històries» s’edita des de l’any 1983, i amb aquest llibre sobre les vies verdes de Girona s’ha arribat al número 312. Tots els llibres de la col·lecció, la més extensa i emblemàtica de l’editorial, són contes de no-ficció que tracten temes i fragments de la història de Catalunya: monuments, poblacions, festes, actes populars... Els autors són diversos, o bé escriptors reconeguts o experts en la temàtica que s’explica, i les il·lustracions, de Pilarín Bayés.

]]>
<![CDATA[Les institucions que gestionen la Via del Vasco Navarro visiten la rutaCarrilet]]>
El grup de treball estava format per:
Basquetour-departamento de Turismo, Comercio y Turismo, HAZI del Gobierno Vasco, Turismo del Gobierno de Navarra, Medioambiente y Turismo de la Diputación Foral de Álava, Movilidad de la Diputación Foral de Gipuzkoa, ents comarcals d´Euskadi: Debagoiena, Gorbeialdia (Álava), Vitoria-Gaseiz, Llanada alavesa y Montaña alavesa; TEDER-Tierra Estella, Consorcio Turístico de Tierra Estella i CEA-Centro de Estudios Ambientales de Vitoria-Gasteiz.

El grup ha escollit visitar la ruta del Carrilet _ Girona perquè és similar a la Via del Vasco Navarro, donat que a meitat del seu recorregut s´hi troben les ciutats capital (Girona i Gasteiz), i ambdues rutes tenen un ens gestor propi.

En aquest viatge, la delegación d´Euskadi i Navarra ha visitat diferents models de negoci vinculats a la via verda, projectes municipals com el de l´ajuntament d´Amer, han conegut al detall projectes com els de les bicicletes elèctriques, el segell de qualitat Bed&Bike, el funcionament i l´organització del Consorci de les Vies verdes de Girona i s´han entrevistat amb representants de l´ajuntament de Girona per conèixer de primera mà que significa una via verda pel desenvolupament d´una ciutat.

]]>
<![CDATA[Concurs càmpings Bed&Bike - Sorteig 12 regals a Facebook]]>
Ben aviat començarem aquesta promoció amb molts més premis que l´any passat. Us esperen 12 estades gratuïtes en càmpings gironins per a que pugueu practicar el Bed&Bike. Estigueu atents a les xarxes!

Adjuntem les bases del concurs.

Bases legals del concurs
]]>
<![CDATA[Obertes les inscripcions de The Pirinexus 360 Challenge]]> 4a edició de la The Pirinexus 360 Challenge, l’exigent prova d’un total de 340 km que recorren la Costa Brava i el Pirineu de Girona, en el marc del festival ciclista Sea Otter Europe.

La prova consisteix en què els ciclistes completin el repte circular de 340 km que transcorre per la ruta ciclable Pirinexus en un temps inferior a 15 hores i 10 minuts, abans de la mitjanit. El 55% del recorregut es desenvolupa en pistes de terra, i l’altre 45% en asfalt de carreteres secundàries, amb un desnivell de 3.400 metres.

La principal novetat d´aquesta edició és que el recorregut es farà a la inversa. Es donarà el tret de sortida des de Girona en direcció a la Costa Brava per les Vies Verdes, i se seguirà cap a l´Alt Empordà per travessar la frontera francesa en direcció a Ceret, l´emblemàtic Coll d´Ares i la tornada es farà pel Ripollès i la Garrotxa, fins a arribar a la zona del festival Sea Otter Europe.

Aquest any també es recupera la modalitat Half de la prova, que consisteix a fer un recorregut de 145 km amb el tret de sortida a la mateixa hora que la modalitat completa i amb la qual compartiran el tram inicial fins a Torroella de Montgrí.

The Pirinexus 360 Challenge es pot realitzar amb qualsevol tipus de bicicleta. Tot i que és una prova ideal per a bicicletes gravel o de ciclocròs, també és apta per a bicis de carretera amb pneumàtics una mica més gruixuts, o de muntanya amb roda de 29 i pneumàtic llis. L´organització recomana als participants que disposin d´un equip de suport que els acompanyi al llarg del recorregut.

Les inscripcions estan obertes a través de Ticketoci. Les acreditacions i el briefing informatiu es faran el dia anterior a la prova a la zona habilitada del festival Sea Otter Europe a Fontajau, i els participants rebran una samarreta oficial de Sea Otter Europe, avituallaments durant els recorreguts i una bossa amb diversos productes a l’arribada. La inscripció també cobreix l´atenció sanitària durant la prova i accés a tots els serveis generals.
Per a més informació, visiteu: http://www.thepirinexus360.com/

INSCRIPCIONS: http://www.ticketoci.net/es/pirinexus-360-challenge-334]]>
<![CDATA[La Marató VVGirona en xifres - Resum de la jornada]]> 1.600 inscrits.

Algunes novetats d’aquesta edició han estat el canvi de la sortida de la Marató a Girona, enguany a la plaça 1 d’octubre (fins fa poc Plaça de la Constitució), l’acompanyament de grups d’animació a la sortida de la marató i durant part del recorregut, i els inflables al Palau d’Esports de Platja d’Aro per als més petits.

Per segon any s’ha pogut seguir el desenvolupament de cada cursa en directe, des del web www.cronoexagon.com, i cada atleta pot consultar els detalls dels seus temps parcials i totals i de classificació, i fins i tot descarregar-se un diploma de participació amb totes les seves dades.

La marató en xifres

Inscripcions per distàncies:

42k: 258 inscrits; 30k: 476 inscrits; 21k: 620 inscrits i 10k: 432 inscrits

Classificacions Absolutes

Podi Absolut MASC 42k: Hugo Figueras amb 2:44:13 (guanyador tb en la 1a edició), Jorge Juan Mendoza i Mathieu Matteodo.

Podi Absolut FEM 42k: Blanca Márquez (3:28:59), Roser Pérez, Anna Maria Tomás.

Podi Absolut MASC 30k: Jordi Uro (1:46:03), Jordi Miranda i Albert Riba.

Podi Absolut FEM 30k: Vanesa Pérez (2:12), Cristina Berenguer, Marta Martín.

Podi Absolut FEM 21k: Anna Gual (1:36:10), Sonia Rodríguez, Montse Sabater.

Podi Absolut MASC 10k: Mathieu Feutrier (00:34:06), Francisco Javier Díaz, Omar Palma.

Podi Absolut FEM 10k: Alba Batlle (00:40:17), Paula Salgado, Maria Lozano.
Al web www.cronoexagon.com es detalla la classificació de les arribades de cada cursa, els temps de tots els corredors, la participació a cada distància per gènere i per categoria, 

Nombre de participants per categoria / distància comptabilitats a l’arribada. Cal tenir en compte que la diferència entre els inscrits i els cronometrats es deu a les baixes / no presentats i a les no arribades o arribades a meta fora dels temps màxims marcat per l’organització.  

42k: Masc: 173  Fem: 27   TOTAL  200 atletes.

30k: Masc: 256  Fem: 82   TOTAL  338 atletes.

21k: Masc: 321  Fem: 132    TOTAL  453 atletes.

10k: Fem: 155  Masc: 148    TOTAL  303 atletes.

Uns 1.300 atletes comptabilitzats a l’arribada.


En les distàncies més llargues hi ha majoria de corredors de 40 a 49 anys, en canvi als 10k és on les categories d’edats es troben més igualades. També és en 10k on el nombre de participants dones supera al d’homes.   

Comparadors (enllaç d’exemple)
42K general: https://www.cronoexagon.com/races/125/57/mvv-girona?ins

____________________________________________________________________________________________________

Totes les classificacions i temps a http://www.cronoexagon.com
Tota la informació de les característiques de les curses a www.maratonviassverdes.com

]]>
<![CDATA[El 14 d’abril torna l’Oxfam Intermón Trailwalker a Girona]]> 14 d’abril de 2018 torna la Trailwalker a Girona, la 8a edició d’aquesta cursa solidària que recapta fons per combatre la pobresa i garantir el subministrament d’aigua potable a països subdesenvolupats. La cursa dona el seu tret d’inici a Olot i discorre fins a Sant Feliu de Guíxols seguint la via verda del Carrilet. Els participants hauran de superar els 100 km de la cursa en un temps màxim de 32 hores. L’objectiu d’aquesta cursa no és guanyar, sinó participar-hi i fer quilòmetres contra la pobresa.

Els equips participants han d’estar compostos per un total de 4 integrants, però hi ha l’opció d’incorporar fins a 2 integrants de suport amb cotxe que fan el seguiment de l’equip i els faciliten menjar, roba neta i, sobretot, molts ànims i acompanyament en els moments més difícils. Per poder participar-hi, cada equip ha d’aportar un total de 1500 €, que podrà recaptar mesos abans de la cursa i que es destinarà íntegrament a causes benèfiques. Tot i que si la inscripció de l’equip es realitza abans dels 100 primers, podreu obtenir un donatiu de 200 €, i si algun equip nou us recomana en formalitzar la inscripció, també podreu guanyar un donatiu de 100 €. A cada edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker, les Vies Verdes de Girona organitzen un concurs amb una aportació de 1500 €. Per a participar-hi, estigueu atents a les xarxes socials de vies verdes de Girona.

El nombre d’equips participants que se sumen a aquesta causa solidària creix a cada edició. De moment, ja hi ha un total de més de 200 equips inscrits, i algun d’ells de procedència internacional.

Per a més informació o per inscriure-us, feu clic al següent enllaç:
https://trailwalker.oxfamintermon.org/es/tw-girona-2018]]>
<![CDATA[6a edició de la Marató Vies Verdes Girona - 4 distàncies]]>
Durant el recorregut, passareu pels municipis de Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Santa Cristina d’Aro, fins a arribar a Platja d’Aro, travessant paratges naturals fent via cap al mar. El tret de sortida es realitza des de la Plaça Independència de Girona a les 9:00 h, i la ruta comprèn un total de 42 km, on es combina terra compactada (80% de la ruta) i asfalt (20% de la ruta).

Tot i que la marató té una distància total de 42 km, no necessàriament l’haureu de fer sencera, ja que us hi podeu inscriure per trams, escollint el punt de sortida: des de Santa Cristina d’Aro (10k), Llagostera (21k), Cassà de la Selva (30k) o Girona (42k).

L’edició d’enguany compta amb diverses novetats, com per exemple gaudir d’un descompte del 10% o el 20% si heu estat participants d’alguna de les edicions anteriors, o inscriure-us com a grup o club, disposant també de nombrosos descomptes i avantatges. I sí no saps què regalar, regala esport! També com a novetat d’aquesta edició, podreu enviar un xec regal amb una inscripció a la cursa.

No us perdeu aquesta gran festa esportiva que us permetrà conèixer el territori de la millor manera possible, fent esport. Per a més informació o per inscriure-us-hi, seguiu el següent enllaç:
https://www.maratonviasverdes.com/ca/girona/info-basica]]>
<![CDATA[Millores a l’inici de la via verda Girona – Sarrià de Ter]]>
També es formigonarà l’accés a l’inici de la via, on es col·locarà un panell informatiu. Els treballs es van iniciar el dimecres 18 d’octubre i es perllongaran entre 2 i 3 setmanes. El cost total de l’obra és de 21.351 euros.
La via verda que connecta Girona amb Sarrià de Ter fa poc més de 4 quilòmetres, i es tracta de l’inici de la ruta que connectarà en un futur Girona amb Banyoles-Serinyà. Es va inaugurar a finals del 2016 i forma part de la Ruta del Ter. Es preveu que properament es liciti la continuació de la via en direcció a Banyoles, que compta amb finançament FEDER i que sumarà un total de 35 quilòmetres.

]]>
<![CDATA[8ª edició Premis Europeus Vies Verdes]]>
Set varen ser les vies verdes premiades, de Bèlgica, Sèrbia, Portugal, Espanya i Irlanda. Els premis europeus de vied verdes van ser creats el 2003 i es donen cada dos anys. Les vies verdes de Girona han estat guardonades en diverses ocasions.

Resum dels premis:

Categoria EXCELLENCE
1r Premi: Vennbahn- Bèlgica

2n Premi: “First Greenway in Serbia”, Sèrbia.

3r Premi: Rio Minho Greenway – Portugal.

Categoria EXEMPLARY INITIATIVES
1r Premi: Pla d´accessibilitat universal a la Via Verde de la Sierra - Sevilla -
Cadis - Espanya


2n Premi: Vía Verde del Aceite - Jaen, Espanya

3r Premi: Vía Compromiso - Murcia, Espanya

Premi ESPECIAL del Jurat

Great Southern Greenway (GSG), Ireland

Limerick CCC
]]>
<![CDATA[Conveni de col·laboració en el Màster en Patrimoni de la UdG]]>
El conveni, que tindrà una durada prorrogable de 2 anys, el signen el Rector Magnífic de la Universitat de Girona, Dr. Sergi Bonet; el director del Màster en Patrimoni, Dr. Joan Bosch Ballbona, i el president del Consorci de les Vies Verdes, Sr. Albert Gómez.

El Màster en Patrimoni Cultural i Natural, que compta amb l’impuls del Campus Patrimoni Cultural i Natural de la UdG, prepara professionals capaços d’afrontar els reptes que planteja el món complex del patrimoni natural i cultural integrant-lo en un sol concepte de paisatge cultural. Els titulats estaran preparats per abordar projectes relacionats amb la recerca, la protecció, la gestió, la valorització i la divulgació del patrimoni natural i cultural, a qualsevol lloc i a qualsevol escala. A més, s’hauran introduït en les tecnologies de la informació i la comunicació més adequades per als objectius de divulgació i recerca, en les polítiques de difusió i comunicació i en les tècniques de treball més indicades per a cada camp.

Els Campus de la UdG són plataformes relacionals amb un clar plantejament market driven, que tenen per objectiu principal facilitar proactivament la relació entre les empreses i les institucions i la Universitat de Girona, sobre la base d’una relació continuada, a través d’una interlocució personalitzada i única amb la Universitat de Girona. La funció dels Campus és, doncs, unir universitat i societat, procurant establir lligams permanents amb les empreses, institucions i persones per intentar millorar conjuntament.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, col·labora habitualment amb la Universitat de Girona i altres entitats acadèmiques, acollint estudiants en pràctiques en les seves àrees d’administració, promoció econòmica i comunicació, per tal de donar un impuls a la seva formació i l’oportunitat d’apropar-se al món laboral.

Foto Signatura: Ramon Moreno Amich (Universitat de Girona) i Albert Gómez (CVVGi)

]]>
<![CDATA[Conveni amb Diputació i ajuntaments per cofinançar l’ampliació de Vies Verdes]]> Les noves rutes s’executen a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i el Pla de l’Estany

La Diputació de Girona, el Consorci Vies Verdes de Girona i els ajuntaments de Banyoles, Campdevànol, Cornellà del Terri, Esponellà, Fontcoberta, la Vall de Bianya, Palol de Revardit, Porqueres, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Serinyà han signat un conveni de col·laboració pel cofinançament de les obres d’ampliació de la Xarxa de Vies Verdes a les comarques gironines entre el Pirineu de Girona i la Costa Brava, concretament a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i el Pla de l’Estany.

El conveni de col·laboració regula les condicions d’execució i lliurament de les obres, i estableix que el Consorci i els tretze ajuntaments signants autoritzen la Diputació de Girona a realitzar la seva contractació i adjudicació, així com del pagament de l’impost cofinançat, corresponent al 25% del total del pressupost d’execució més el 21% d’IVA del total del projecte. Es preveu que les obres d’execució dels 65 km de vies verdes es licitin aquesta tardor i que s’adjudiquin i s’iniciïn al primer trimestre de l’any que ve.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació, Pere Vila, ha destacat la “reivindicació històrica d’aquest projecte” i ha explicat que les obres entre el Ripollès i la Garrotxa resolen la connectivitat Pirineus-Costa Brava de manera que ara es disposarà d’un traçat continu de via verda que enllaçarà els dos extrems”. Per altre banda, Albert Gómez, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, ha remarcat que “per al consorci, aquests nous projectes representen una oportunitat de creixement i expansió territorial i de consolidació de la nostra tasca”.
La Diputació i el Consorci van presentar el projecte d’ampliació de la xarxa de vies verdes a les comarques de Girona a la convocatòria pública de subvencions del Servei de Programes Europeus, que la Generalitat de Catalunya va resoldre favorablement, de manera que actualment es disposa d’un cofinançament FEDER de 1.911.954,72 € per dur a terme aquestes obres. El cost del projecte conjunt del tram de via verda que s’ha d’executar és de 5.235.892,79 €, i les bases de la convocatòria de la Diputació preveuen el cofinançament per part dels municipis inclosos en el projecte.

Aquest cofinançament representa un canvi de paradigma en el finançament de les obres de construcció de nous trams de via verda, que anteriorment havien estat assumides al 100% per finançament extern: des del Ministeri de Medi Ambient – Programa Camins Naturals en els primers traçats de via verda (ruta del Ferro i del Carbó i ruta del Carrilet) i per la Generalitat de Catalunya en el tram de la ruta del Tren Petit. És el primer cop, doncs, que els ajuntaments financen la construcció de nova via verda.

Millora de la connectivitat i expansió comarcal

Des de fa anys s’està treballant en la recuperació de la ruta pel Pla de l’Estany, així com en la connexió de la ruta del Ferro i del Carbó amb la ruta del Carrilet, que s’inicia a Olot. El nou projecte, que inclou també la connexió del camí ral de Campdevànol i Ripoll, aportarà coherència territorial i contribuirà a incrementar l’impacte econòmic del traçat en la promoció turística i la creació d’ocupació.
Les obres entre el Ripollès i la Garrotxa resolen la connectivitat Pirineus – Costa Brava, de manera que es disposarà d’un traçat continu de via verda que enllaci els dos extrems. L’obra al Pla de l’Estany representa una expansió històricament reclamada, i l’ampliació del clàssic eix pedalable Pirineus – Costa Brava.

Assistents a la signatura, al saló de plens de la Diputació de Girona:

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, i els alcaldes dels municipis que signen el conveni: Joan Manso, alcalde de Campdevànol; Salvador Coll, alcalde de Cornellà del Terri; Joan Farrés, alcalde d’Esponellà; Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta; Jordi Congost, primer tinent alcalde de l’ajuntament de Banyoles; Jordi Xargay, alcalde de Palol de Revardit; Francesc Castañer, alcalde de Porqueres; Jordi Munell, alcalde de Ripoll; Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan de les Abadesses; Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis; Narcís Fajula i Aulet, 1r tinent d’alcalde de l’ajuntament de Sarrià de Ter; Josep Antoni Ramon, alcalde de Serinyà, i Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya.

(Fotos: Eddy Kelele - Diputació de Girona)
]]>
<![CDATA[Rutes audioguiades a via verda per als clients dels càmpings gironins]]>
Es tracta d’una prova pilot que, de moment, es posarà en marxa aquest estiu a la via verda que va de Palamós a Platja d’Aro i a la que transcorre de Santa Cristina fins a Sant Feliu de Guíxols.

Myguidoo, empresa que es dedica a crear software per a tercers especialitzada en el sector turístic, fa servir la tecnologia APP per poder oferir una millor experiència als usuaris. En aquest cas és una eina personalitzada per a cada càmping amb informació rellevant del mateix que, a més, es pot fer servir sense necessitat de roaming ni WIFI.

(Nota de premsa de l'Associació de Càmpings de Girona. Fotos web myguidoo.com)]]>
<![CDATA[Inauguració de l’exposició «El tren de la modernitat» a Sant Feliu de Guíxols]]>
L’acte d’inauguració va comptar també amb l’assistència de Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Ignasi Griñon, president de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines, i d’un nombrós públic. Durant l’acte, Fermí Santamaria va destacar que els llaços que va establir la línia fèrria, reconvertida en via verda, són encara presents avui dia.

La mostra es pot visitar a l’antic hospital de Sant Feliu de Guíxols, fins al 24 de setembre, en un horari continuat de dilluns a diumenge (laborables, d’11 a 13 h i de 18 a 20 h, i festius, d’11 a 14 h i de 18 a 21h).

Tot seguit l’exposició es podrà visitar als municipis següents:

• Castell – Platja d’Aro: del 30 de setembre al 22 d’octubre de 2017, a l’espai cultural Antic Casino

• Santa Cristina d’Aro: del 27 d’octubre al 26 de novembre de 2017, a la sala d’exposicions de La Caixa

• Llagostera: de l’1 de desembre al 31 de desembre de 2017, al local social de La Caixa

• Cassà de la Selva: del 4 de gener al 4 de febrer de 2018, a la sala d’exposicions de Can Trinxeria

• Llambilles: del 9 de febrer al 4 de març de 2018, a la sala de l’ajuntament

• Quart: del 9 de març al 8 d’abril de 2018, a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Terrissa de Quart

• Girona: del 13 d’abril al 16 de setembre de 2018, a la sala d’exposicions del Museu d’Història de la Ciutat de la Girona

(Notícia de la Diputació de Girona)
]]>
<![CDATA[Millora de la Ruta del Tren Petit amb una actuació amb sauló sòlid al ferm]]>
La Ruta del Tren Petit, que es va inaugurar l’any 2008, va ser construïda amb un paviment innovador en aquell moment, amb la tècnica del sauló estabilitzat amb calç, resistent i amb aspecte de sauló. En els primers anys no va requerir manteniment però després de gairebé deu anys havia envellit substancialment, la qual cosa feia incòmoda la circulació als usuaris de la via verda.

La tècnica aplicada actualment en aquest tram, que era el més malmès degut a l’elevat nombre d’usuaris dels nuclis de Palafrugell i Mont-ras que l’utilitzen diàriament, és la de sauló amb formigó, que garanteix una bona durabilitat del ferm i la integració paisatgística.

Entre les accions de manteniment general, també hi ha el repintat dels ponts existents a la ruta, de manera que se n´ha millorat ostensiblement l´aspecte i l´estat de conservació.

]]>
<![CDATA[L´Obra Social “la Caixa” aporta 5.800€ per bicis adaptades per a les vies verdes de Girona]]>
Les noves bicis comprades són del model Excelleiretor, “hanbikes”, que es pedalen amb les mans, destinades a persones amb problemes de mobilitat i/o usuàries de cadires de rodes. Aquest model és el més demanat per als usuaris amb discapacitat física, i molt adequat per al tipus de ruta, completament accessible. Tanmateix, l´aportació de 2017 es destinarà a la compra de tàndems i trikes amb reposacaps i reforç als reposapeus, que cobreixin uns segments de necessitats de ciclisme adaptat per a persones amb traumatismes cerebrals i hemiplegies i del segment dels discapacitats visuals.

En aquest sentit, el Consorci està treballant en un nou projecte per millorar l’accessibilitat de les vies verdes de Girona, pel que compta amb finançament dels Plans de Foment Territorial del Turisme, de la Generalitat de Catalunya, i projecta l’adquisició de més bicis adaptades de diferents models, i l’adequació d’alguns trams per a persones amb dificultats o discapacitats visuals abans de finals del 2018.
Veure vídeo tv Costa Brava aquí

E
ntrevista a ràdio Fem Girona - La xarxa: http://femgirona.cat/gironaara/lobra-social-la-caixa-aporta-5-800e-per-bicis-adaptades-per-les-vies-verdes-de-girona/]]>
<![CDATA[Èxit en xifres de la Sea Otter Europe a Girona ]]>
Durant aquest cap de setmana, Sea Otter Europe ha convertit en l’aparador mundial del ciclisme Girona i la Costa Brava, una ciutat i un territori que han donat suport a aquest esdeveniment i que s’han mostrat molt preparats per acollir un certamen tan gran i complex com aquest. Totes les activitats programades han tingut una alta participació, tant les adreçades a un públic familiar i infantil de caire més lúdic com les competicions d’alt nivell que han permès veure en acció campions del món i esportistes d’elit, homes i dones, de totes les disciplines ciclistes.

Es tanca així la primera edició de Sea Otter Europe, amb un balanç molt satisfactori i amb l’objectiu complert d’haver arribat a tots els públics. Milers de famílies s’han apropat aquests dies a Fontajau per gaudir de la multitud d’activitats organitzades, exhibicions i per gaudir de la bicicleta en totes les seves expressions. Al mateix temps, els expositors s’emporten una molt bona impressió de la primera Sea Otter Europe, on han confirmat els seus pronòstics de convertir la seva presència a Girona en una gran oportunitat de negoci i de promoció de les seves marques.

També Girona i el seu entorn s’han vist beneficiats de l’acollida del festival, que ha generat molta ocupació hotelera i activitat econòmica a tota la demarcació. Gràcies a les proves que s’han disputat fora de l’entorn de Fontajau, s’ha ampliat l’impacte de l’esdeveniment a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, un territori que és un referent en l’àmbit cicloturístic i que té moltes empreses que presten serveis als aficionats a aquest esport.

(Notícia de la Diputació de Girona. Fotos oficials: Martí Artalejo - Diputació de Girona)
Notícia completa aquí]]>
<![CDATA[Anem a la Sea Otter Europe Costa Brava!]]>
La fira estarà ubicada al pavelló de Fontajau, i l’entrada és gratuïta.

La inauguració oficial de la Sea Otter Europe serà el divendres 2 de juny, a les 17h, a l’escenari exterior del Pavelló de Fontajau de Girona. Es comptarà amb la presència de diverses autoritats, dels organismes col·laboradors, i amb una posterior visita a peu a les zones d’expositors, exhibicions i àrees de proves esportives.

A nosaltres ens trobareu a l´ estand T24 ViesVerdes Pirinexus, amb tota la informació de Costa Brava Pirineu de Girona.

Un festival clàssic als Estats Units, que va néixer el 1991 a Laguna Seca - Califòrnia, i que arriba per primera vegada a Europa, concretament a Girona! Així, Girona demostra l´aposta estratègica de la ciutat per el ciclisme, amb nombroses rutes per a tots tipus d´aficionats, i tots els serveis necessaris per a la pràctica el ciclisme. Un any, el 2017, que s´ha convertit en l´any del ciclisme i la sostenibilitat.

Amb la col·laboració de:
Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Diputació de Girona, Ajuntament de Girona i Turisme de Catalunya
Info completa al web: http://www.seaottereurope.com/ca/

Entrevista a TV3 Esports: https://www.facebook.com/SeaOtterGirona/?fref=ts

C
onsulta la guia oficial: https://issuu.com/seaottereurope/docs/guia_sea_otter_europe_issuu]]>
<![CDATA[Cassà estrena una àrea d’autocaravanes prop de Vies Verdes]]>
L’espai disposa de subministrament gratuït d’aigua, recollida d’aigües residuals, 30 minuts gratuïts de connexió wi-fi, un panell sobre les normes de convivència i un altre sobre els elements de major interès del municipi.

La piscina coberta, servei d’informació per als visitants

L’objectiu de l’àrea d’autocaravanes és seguir amb la línia iniciada per l’actual equip de govern de promoció del municipi. Per això, amb la posada en marxa de l’àrea d’autocaravanes Cassà, també s’ha traslladat la ubicació de l’oficina de turisme a la piscina coberta municipal, a la qual es podrà atendre el públic en un horari molt més ampli (de 7 a 22 h) que a l’antiga oficina ubicada al parc de l’Estació.

El diumenge 18 de juny, acte d’inauguració

El diumenge 18 de juny, coincidint amb la Fira del Tap, s’ha programat un acte inaugural de l’àrea d’autocaravanes obert a tots els autocaravanistes que vulguin venir a passar el cap de setmana a aquest nou espai. A 2/4 de 10 del matí s’oferirà un esmorzar a tots els assistents, a 2/4 d’11 començarà la ruta del suro guiada a la vila de Cassà de la Selva i a les 12 del migdia es preveu arribar a la plaça de la Coma, on s’estarà desenvolupant la Fira del Tap.

Els interessats a assistir a aquest acte cal que s’hi inscriguin a l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament de Cassà a través del correu electrònic comunicacio@cassa.cat o trucant al telèfon 972 46 00 05. (Imprimeix-te la foto amb el cartell dels actes de la inauguració)

(Us podeu descarregar la notícia en pdf, facilitada per l´ajuntament de Cassà de la Selva)
Info completa a www.cassa.cat/autocaravanes.]]>
<![CDATA[Guanya un cap de setmana de Càmping Bed&Bike ]]>
Per segon any consecutiu, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i l´Associació de Càmpings de Girona organitzen un concurs per la promoció dels càmpings gironins associats, el segell de qualitat Bed&Bike i les rutes cicloturístiques de Girona, amb el nom “Guanya un cap de setmana de Càmping Bed&Bike", al Facebook de les vies verdes de Girona.

Enguany el concurs durarà 3 setmanes i es sortegen 3 premis diferents, un cada setmana. El període de participació s’emmarca entre el divendres 19 de maig i el divendres 9 de juny de 2017, ambdós inclosos. Per participar cal ser seguidor del FB de les Vies Verdes de Girona i respondre la pregunta publicada i vinculada al concurs. (Vegeu totes les condicions a les bases del concurs adjuntes)

Els premis oferts són caps de setmana en glàmpings o bungalow, per a 4 o 5 persones, i lloguer de bicis. Hi col·laboren el Càmping Lloret Blau (Lloret de Mar), Càmping Bassegoda Park (Albanyà - Alt Empordà) i Càmping Salatà (Roses)
]]>
<![CDATA[El repte Pirinexus 360 - Un gran repte amb molts premis]]>
Participa a través de les 3 opcions possibles: realitza la cursa The Pirinexus 360 Challenge, recorre els 4 trams de la ruta de forma individual del 5 de maig al 5 de juny o supera les 6.500 calories on vulguis a través de la app de wefitter.

Un cop superat un dels reptes podràs accedir a recompenses diverses, des de guies per a les rutes de Vies Verdes fins a xecs per valor de 200€ en apartaments de la Costa Brava. Un repte divertit i saludable per conèixer les rutes arreu de les comarques gironines, alhora que fas esport i connectes amb la natura.
Tota la informació sobre el repte: https://www.wefitter.com/challenges/reto-pirinexus-360]]>
<![CDATA[Promoció de l’alberguisme juvenil per difondre les rutes gironines ]]>
Aquest conveni permet realitzar accions de promoció i difusió de les vies verdes de Girona per tota la xarxa nacional d’albergs juvenils, i ofereix avantatges als usuaris de la targeta Amics de les vies verdes. Les dues entitats han pactat treballar conjuntament en tres línies d’actuació: aprofitar la infraestructura de la Red Española de Albergues Juveniles ―de forma que el Consorci podrà organitzar activitats en establiments de la REAJ―, fer difusió mútua de les activitats de les entitats per promoure la mobilitat entre els joves, i facilitar la utilització mútua dels respectius carnets de descomptes. Concretament, els titulars de la targeta Amics de les Vies Verdes gaudiran d’un 25% de temps extra quan es comprin el carnet d’alberguista.

El conveni es va signar, el març passat, amb els representants de les dues entitats, Francisco Javier Sánchez López, president del Consorcio para la Presencia y Promoción del Alberguismo Juvenil (REAJ) i Albert Gómez Casas, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona.

La informació del carnet d’alberguista es troba al web http://reaj.com

Per fer-se la targeta Amics de les vies verdes, vegeu http://www.viesverdes.cat//CA/1684/Descarregues-Home/Carnet-d-Amic-html

 

]]>
<![CDATA[ENNATURA´T - Festival d´activitats a la Natura tot el maig!]]>
Coneix ENNATURA’T i tot el calendari d´activitats previstes per aquest mes de maig a un click.
Info al web de Costa Brava Pirineus]]>
<![CDATA[354 equips es van enfrontar al desafiament #Trailwalker a Girona]]>
2124 persones, repartides en equips de 6 (4 persones de cada equip caminen i 2 els donen tot el suport necessari -en cotxe-), s´han enfrontat a la primera prova del circuit Trailwalker 2017, que transcorre pels entorns naturals de la Via verda de Girona, des de la localitat d´Olot fins a Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava.

Aquesta és la primera vegada en la història del Trailwalker a casa nostra, que va començar a disputar-se en 2011, que el desafiament compta amb 3 edicions anuals, ja que a la cita celebrada aquest cap de setmana a Girona, se suma per primera vegada la de Euskadi, que se celebrarà el 20 i 21 de maig al voltant de les Muntanyes de Vitòria i l´embassament d´Ullibarri-Gamboa i per a la qual ja hi ha més de 110 equips inscrits, i la de Madrid, que com en edicions anteriors recorrerà la Serra Nord i la Vall de Lozoya el 3 i 4 de juny i ja compta amb més de 100 equips inscrits.

Sota el lema "Els meus Quilòmetres canvien vides", els participants de la prova de Girona han recorregut els 100 quilòmetres que disten d´Olot a Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda de Girona.

El Oxfam Intermón Trailwalker no és una prova competitiva, de manera que tots els equips que travessen la línia de meta o simplement s´enfronten a aquest desafiament, reben el premi d´ajudar amb els seus quilòmetres a les milers de persones que passen fam a tot el món i una medalla finisher fabricada en una de les cooperatives de Comerç Just d´Oxfam Intermón.

L´equip CABK Maresme Sud Team (format pels marxadors Sergi Farran, Abel Gómez, Antonio Navarro i Rafel Zugasti, i l´equip de suport compost per Francisca Isabel González i Albert Bayod) va arribar a meta el dissabte a les 19: 20h després de recórrer junts els 100 quilòmetres que separen Olot de Sant Feliu de Guíxols en 9 hores 19 minuts. Després d´ells, han anat arribant la resta de participants fins a les 18h d´avui diumenge, que es completaven les 32 hores del Trailwalker.

De tots els equips que van prendre la sortida del Trailwalker, el 87% va arribar a meta abans de les 32 hores. A més, el 30% de les persones participants són dones i el 60% del total dels equips estan formats per companys i companyes de treball, que els donen suport fomentant les relacions i el teambuilding entre els seus empleats o públics interns. L´entitat amb major nombre d´equips participants en la prova d´enguany de Girona ha estat el CaixaBank amb 69 equips, seguida per Banc de Sabadell amb 25 i TransPerfect amb 14. L´equip CCIB és el que ha aconseguit una major recaptació (5.880 euros); i l´equip REUS TRAIL SOLIDARI el qual ha participat en major nombre d´edicions (totes les de Girona i Madrid - 10 edicions total).

A més, van rebre el Premi Superació dels equips Asepeyo, participants amb cadira de rodes. El Premi Esports amb Valors va ser lliurat a l´equip EINES ADICCIONS.

Cada equip del Trailwalker està format per 4 marxadors que han d´afrontar junts la totalitat del recorregut i altres a 2 persones que els assisteixen en cotxe de suport, oferint-tot el suport necessari durant la prova. A més d´entrenar, els equips porten mesos recaptant donatius de familiars, amics, coneguts i empreses, per poder participar en el Trailwalker i donar el recaptat als més de 400 projectes que Oxfam Intermón té a tot el món.

El Oxfam Intermón Trailwalker no és una prova competitiva, de manera que tots els equips que travessen la línia de meta o simplement s´enfronten a aquest desafiament, reben el premi d´ajudar amb els seus quilòmetres a les milers de persones que passen fam a tot el món i una medalla finisher fabricada en una de les cooperatives de Comerç Just d´Oxfam Intermón.

Entre tots els equips que participen en aquesta 7a edició del Trailwalker ja han recaptat més de 730.000 €. Xifra que segueix creixent, ja que encara queden les cites d´Euskadi (20 i 21 de maig) i Madrid (3 i 4 de juny) i per a la qual les inscripcions continuen obertes a http://trailwalker.oxfamintermon.org. En total, s´espera que entre tots els equips participants a Girona, Euskadi i Madrid 2017 recaptin més d´1 milió d´euros, que Oxfam Intermón destina a la lluita contra la pobresa i el dret a l´aigua i pel que el Trailwalker és el repte esportiu i solidari per equips que més recapta al nostre país.

Esperit d´esforç i compromís

Trailwalker és possible gràcies al suport del nostre patrocinador principal DKV Seguros i a Cuatrecasas Gonçalves Pereira, empreses patrocinadores que permeten destinar el màxim de fons recaptats pels equips als projectes d´Oxfam Intermón.

Aquesta prova esportiva, en paraules de Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Seguros, "s´ha convertit en un motiu més d´orgull de pertinença per a tots nosaltres, involucrant a tots els nostres públics i grups d´interès en aquesta causa solidària. Trailwalker uneix esport i solidaritat. No només per l´esforç previ de recaptació de fons, que obliga a realitzar una tasca de conscienciació i a implicar moltes persones, sinó també perquè durant els 100 km es viuen molts gestos de solidaritat entre els participants. Sens dubte, l´ambient és el que fa que sigui diferent a altres proves solidàries ".

A través dels DkvSupporters, DKV va acompanyar als participants durant tot el recorregut amb un equip d´experts en trail que els van ajudar i van assistir en cas de necessitat. Per als que no van poder participar, hi va haver un concurs de missatges de suport en xarxes socials amb el hashtag #DKVSupportes i #OITW. A més, DKVSeguros ha anat recollint missatges de suport per als corredors i se´ls va mostrar en carrera, per motivar-los a arribar a la meta.

El Trailwalker de Girona és possible també gràcies a la col·laboració de la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava, el servei de fisioteràpia de Blanquerna, podòlegs del Col·legi de Podòlegs de Catalunya, Liquats Vegetals, aigua Sant Aniol, pasta La carretó, brou Aneto, Xerox, Cinesa, Club DiR i Fundació Renault.

Per a més informació sobre el Trailwalker, veure nota de premsa completa al pdf.
Després de finalitzar el desafiament de Girona, queda el de Vitòria al maig i Madrid al juny, que ja porten més de 100 equips inscrits cadascun. A més, ja estan obertes les inscripcions del Trailwalker Girona 2018 a http://trailwalker.oxfamintermon.org
 
Pots veure el video resum de la prova a
https://www.youtube.com/watch?v=7cIZn1DihbE&feature=youtu.be

FOTOS EN ALTA QUALITAT:
https://intermon.resourcespace.com/?c=7275&k=613e9bce53

Blog Trailwalker: http://blog.trailwalker.es
 

]]>
<![CDATA[Conveni amb SARFA per potenciar l´ús de la bicicleta]]>
La companyia SARFA (Moventis) és concessionària de serveis públics de transport de viatgers per carretera de la Generalitat de Catalunya mitjançant els seus autocars i autobusos, i les seves línies regulars estan subjectes a la reglamentació de Transports Públics de la Generalitat des de 2014-2015 pel que fa als serveis regulars de transport de viatgers per carretera en línies regulars.

El conveni detalla les facilitats d’accés de les bicicletes als autocars i autobusos, regula el tipus i nombre d’unitats pel que fa a la càrrega i preveu la promoció conjunta de campanyes que afavoreixin la intermodalitat bici-bus.

En general, tal com recull la llei, es permet l’accés gratuït d’una bicicleta per viatger mentre hi hagi espai a la bodega del vehicle, amb un nombre total d’entre 2 i 5 bicis, i a criteri del conductor, depenent si el vehicle és de 35 o 55 places. Si el vehicle no té bodega i permet viatgers dempeus, s´accepten un màxim de 2 bicis plegades, i es respecta la prioritat de les persones amb mobilitat reduïda que viatgen en cadira de rodes.

Pel que fa als usuaris, que seran responsables dels danys que pugui ocasionar una bicicleta a bord, han de mantenir el seu vehicle en un estat de neteja i conservació correcte per evitar malmetre altres equipatges. Tenint en compte que en cas que no es puguin carregar totes les bicicletes es dona prioritat als primers clients arribats a la parada, es recomana avisar amb antelació a l’empresa de transport o personar-se amb temps a l’estació.

Fent un pas més enllà i amb la voluntat de col·laborar en campanyes i accions que afavoreixin la intermodalitat bici-bus, el Consorci i la companyia SARFA podran crear conjuntament campanyes de promoció de l´ús de la bicicleta, adquirir bosses per a bicis, etc.

El passat novembre, el Consorci va ratificar un conveni de col·laboració en la mateixa línia amb el grup de transport TEISA. Les dues entitats disposaven des de l’any 2004 d’un acord per afavorir la càrrega de bicicletes als busos de les rutes coincidents amb els municipis amb via verda. La incorporació d’un altre gran grup de transport, com ara SARFA (Moventis), en la signatura del conveni per la intermodalitat s’interpreta des del Consorci com una clara mostra que la relació transport públic - bicicleta ja no es veu com una dificultat sinó com una oportunitat.

(Podeu descarregar pdf amb la notícia completa)
]]>
<![CDATA[1/04, Trailwalker 17 Girona:+ de 2.200 participants en +370 equips]]>
La cita del proper cap de setmana a Girona és la primera del circuit Trailwalker 2017 i transcorre pels entorns naturals de la Via Verda de Girona, des de la localitat d´Olot fins a Sant Feliu de Guíxols. A més, aquest any es pretén batre el rècord d´equips inscrits al circuit Trailwalker, ja que a la prova de Girona, s´afegeix la d´Euskadi, que se celebra per primera vegada el 20 i 21 i de maig al voltant de les Muntanyes de Vitòria i l´embassament d´Ullibarri-Gamboa i per a
la qual ja hi ha més de 100 equips inscrits, i la de Madrid, que com en edicions anteriors recorrerà la Serra Nord i la Vall de Lozoya el 3 i 4 de juny i ja compta amb més de 90 equips inscrits. En total, a dia d’avui seran més de 570 equips que lluitaran amb els seus quilòmetres contra la pobresa i pel dret a l´aigua a l’Oxfam Intermón Trailwalker, i als que s´aniran sumant molts més equips, ja que les inscripcions per a Euskadi i Madrid segueixen obertes.

L’Oxfam Intermón Trailwalker és el repte solidari i esportiu per equips que més recapta al nostre país, superant en les últimes edicions el milió d´euros en donatius. Fins a la data, els equips que s´enfrontaran al repte 2017 en qualsevol de les seves proves ja porten recaptats més de 615.000 €, xifra que seguirà creixent fins a la finalització de la prova de Madrid al juny. Tota la recaptació del Trailwalker, Oxfam Intermón la destina als més de 400 projectes que té a tot el món per a la lluita contra la pobresa i el dret a l´aigua.

Llegeix tota la notícia al pdf adjunt

]]>
<![CDATA[Ja tenim data per la propera Marató Vies Verdes Gi, 2018]]> https://www.maratonviasverdes.com/ca/girona/info-basica]]> <![CDATA[Accions de promoció internacional càmpings Bed&Bike]]>
Durant la visita, els periodistes han recorregut diferents punts de les comarques gironines, entre ells Girona, que té una vinculació important amb el món de la bicicleta, i la Ciutadella de Roses. També han fet la ruta Pirinexus, entre Castelló d’Empúries i Torroella de Montgrí – L’Estartit i la via verda entre Girona i Platja d’Aro, i han fet senderisme pel Parc Natural del Montgrí.

El grup de periodistes d’ACSI es troba preparant un reportatge per a un número especial sobre cicloturisme de la revista holandesa FreeLife sobre les rutes i els càmpings gironins, que es publicarà durant la primavera.

A més, els periodistes han pogut estrenar un dels photocalls que l´ACG ha preparat per als càmpings associats i acreditats amb el distintiu Bed&Bike, un reconeixement internacional de qualitat impulsat pel Consorci de les Vies Verdes. Els marcs fotogràfics es lliuraran als càmpings membres de l’ACG i Bed&Bike durant la fira Girocamping, per tal que puguin convidar els seus usuaris cicloturistes a fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials.

Actualment una vintena de càmpings gironins estan especialitzats en cicloturisme i disset ja disposen del distintiu Bed&Bike, que garanteix als turistes aficionats a la bicicleta que l’establiment en qüestió ofereix els serveis adequats i pensats per al cicloturisme, com ara disposar d’espais per guardar les bicicletes, per rentar-les i, fins i tot, un taller per reparar-les.

Promoció de les rutes ciclistes gironines

Durant aquest mes de febrer Vies Verdes ha estat present a la fira de cicloturisme i senderisme Fiets & Wandelbeurs, de Utrecht (Països Baixos), on ha informat els assistents sobre les rutes gironines i els serveis associats. El Benelux és un dels mercats principals emissors de cicloturistes, amb una alta demanda de serveis de càmping.

Els càmpings representen la primera demanda d’allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys. Per aquest motiu el maig del 2016 l’ACG i el Consorci de les Vies Verdes de Girona van signar un acord de col·laboració que té com a objectiu potenciar el cicloturisme a les comarques gironines i convertir-les en una destinació puntera per a aquesta modalitat de turisme.

Fotografies: Associació de Càmpings de Girona
]]>
<![CDATA[La marató de diumenge incorpora el seguiment de les curses en directe]]>
Una de les principals novetats d’enguany és que s’ha incorporat la possibilitat de seguiment dels atletes en directe, el que s’anomena seguiment LIVE: es pot tenir dades de la cursa en directe, en tres punts concrets escollits per l’organització, seguint des del mòbil la web: http://www.maratonviasverdes.com/ca/girona/info-basica

Com que l’edició d’enguany coincideix amb el cap de setmana de les festes de Carnaval a Platja d’Aro, els atletes que corrin disfressats optaran a un dels dos premis a la millor disfressa.

Alguns dels atletes inscrits coneguts i que opten a bones marques són Maria Garcia, actual campiona de Catalunya de marató, del CA Palafrugell; el triatleta mediàtic Roberto Mayoral; el guanyador d’anteriors edicions Jordi Rabionet, d’Esports Parra; i Carles Monlló, de La Sansi.

]]>
<![CDATA[1.500 € per a l´#EquipViesVerdes 2017 - Trailwalker Girona]]>
Per segon any consecutiu, el Consorci de les Vies Verdes de Girona organitza un concurs per trobar l’Equip Vies Verdes a la cursa solidària Trailwalker Girona, que tindrà lloc el primer cap de setmana d’abril.

Els equips inscrits a la cursa solidària #Trailwalker a Girona, o aquells que desitgin participar-hi, poden optar al concurs #EquipViesVerdes i guanyar els 1.500 euros de recaptació necessaris per al seu equip.

Només cal publicar a Instagram una fotografia de l’equip entrenant a les vies verdes de Girona, o participant en una de les edicions anteriors, amb l’etiqueta #EquipViesVerdes, ser seguidor del compte @viesverdesgi i aconseguir el màxim de repercussió. Les 3 fotografies que aconsegueixin més “m’agrada” entraran en un sorteig per escollir l’equip guanyador.

Els equips mantindran el seu nom original, i el Consorci facilitarà el logotip de Vies Verdes per fer-lo visible a l’equipació de l’equip guanyador. Es realitzarà un seguiment especial dels equips ViesVerdes durant el temps que falti per la cursa i en el transcurs d’aquesta.

Per al detall del concurs, vegeu les bases de participació adjuntes.

Podeu participar tant si esteu inscrits com si encara no, des d´avui i fins al dimecres 8 de març.

#EquipViesVerdes #OITW Girona
]]>
<![CDATA["Cycle path", de Sergi García Casas, guanya la categoría vies verdes del concurs de Fotos Naturalista]]>
PRIMER PREMI, de 300€, diploma a la fotografia titulada:
«Cycle path» de Sergi Garcia Casas

SEGON PREMI, de 200 € i diploma a la fotografia titulada:
«Fem-ne via!» de Francesc Bujer Medel

TERCER PREMI, de 100 € i diploma a la fotografia titulada:
«Cicloturisme per la Ruta del Carrilet» de Adelheid de Boulle

3 FOTOGRAFIES FINALISTES (diploma)
«Fent Via» de Sandra Pou Casasas
«Ruta del Ferro» de Miquel Pons Bassas
«A peu o en bici?» de Ariadna Puig Mont

Els premis de la 29a edició del Concurs de Fotografia Naturalista es van concedir el divendres 16 de desembre a Girona. “Reposando por duplicado” de Pedro Sepúlveda, va obtenir el 1er premi de la categoria General. Per categories, s’han presentat 162 fotografies a la categoria General, 88 a la categoria Aigua, Natura i Costa Brava, 53 a la categoria Riu Ter, 36 a la categoria Mobilitat Sostenible, 34 fotografies a la categoria Foto Denúncia i 30 a la nova categoria Vies Verdes.

Fotos del lliurament de premis: Sergi Vázquez Anguela.

Nota de premsa completa, al web dels Naturalistes.
http://www.naturalistesgirona.org/ca/2-noticies/279-pedro-sepulveda-guanyador-del-concurs-de-fotografia-naturalista-2016-de-lang.html]]>
<![CDATA[Estrenat oficialment el nou tram de via verda entre Girona i Sarrià de Ter]]>
El traçat de la nova via verda transcorre pel marge esquerre del riu Ter, paral·lel al riu a la sortida de Girona i fins entrar al municipi de Sarrià de Ter, on segueix per l´avinguda de França cap al pavelló municipal i l´església, ja dins el nucli de Sarrià de Baix. El tram pedalable són 4 km, dels quals s´han executat 2,5 km nous, i coincideix amb la ruta del Ter. Les actuacions s´han realitzat en 4 zones diferents: el marge esquerra del riu Ter, el tram paral·lel a la N-IIa, el tram paral·lel a la fàbrica “Torras Papel” i el del poliesportiu i nucli urbà de Sarrià de Baix.

L´obra ha estat executada per l´empresa MASSACHS, Obres i Paisatge S.U.L., i ha tingut un cost de 104.630,17 euros, assumit íntegrament per la Diputació de Girona. Els treballs s´han realitzat durant aquesta tardor, amb la supervisió dels tècnics de la Diputació i del Consorci de les Vies Verdes de Girona, ens que n´assumeix la gestió.

La inauguració ha consistit en una pedalada entre les instal·lacions esportives del Geieg de Sant Ponç, a Girona, i el pavelló de Sarrià de Ter. Hi han participat Albert Gómez, diputat de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Vies Verdes de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter; Narcís Fajula, 1r tinent d’alcalde de Sarrià de Ter; Joan Alcalà, tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de Girona; Narcís Sastre, regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de Girona; Josep M Santiago, regidor d´Esports de Sarrià de Ter; Lourdes Gelada, regidora d´Ensenyament de Sarrià de Ter; Encarna Jiménez, regidora d´Hisenda de Sarrià de Ter i Àngel Planas, gerent del Consorci.
]]>
<![CDATA[Ampliem conveni amb TEISA per regular la càrrega de bicis als busos ]]>
El grup TEISA compta amb 3 empreses de transports, Transports Elèctrics Interurbans, SA, la Companyia del Ferrocarril d´Olot a Girona, SA i La Hispano Hilarienca, SAU, com a concessionaris de serveis públics de transport de viatgers per carretera de la Generalitat de Catalunya mitjançant els seus autocars i autobusos. TEISA i el Consorci van signar un primer conveni l´any 2004 amb l´objectiu de potenciar l´ús de les vies verdes, segons el que s´admetia la càrrega de les bicicletes als busos en la línia coincident amb la ruta del Carrilet Olot – Girona – Sant Feliu de Guíxols, sempre segons la capacitat del portaequipatges.

El conveni actual amplia aquest servei a totes les línies regulars del grup TEISA, tal i com marca la reglamentació de Transports Públics de la Generalitat des de 2014-2015 pel que fa als serveis regulars de transport de viatgers per carretera en línies regulars. Així, es permet l´accés d´una bicicleta per usuari del transport, de forma gratuïta, sempre i quan quedi espai a la bodega del vehicle, amb un màxim de 5 bicis, o plegada a l´interior si es tracta d´un vehicle que permeti viatgers dempeus, amb un màxim de 2 bicis per vehicle. Es recomana avisar amb antelació a l´empresa de transport o personar-se amb temps a la parada, especialment a les d´inici i final de ruta. Les bicicletes han d´estar en un estat de neteja correcte per no malmetre la resta d´equipatges ni el mateix vehicle.

Les dues institucions s´han compromès també a difondre aquests acords i a col·laborar en campanyes i accions que afavoreixin la intermodalitat.
]]>
<![CDATA[Concurs de fotos dels Naturalistes, amb categoria Vies Verdes Gi]]>
L’ANG pretén que, a través de la fotografia, la gent pugui valorar i estimar dia a dia el seu entorn més immediat i, alhora, els espais més allunyats de la terra per poder-los preservar. Les fotografies guanyadores i finalistes formaran part de l’exposició itinerant que, com cada any, s’exposarà en diferents centres cívics i biblioteques de les comarques gironines, així com altres espais d’exposició.

Aquest és el tercer any des de la conversió del concurs a Instagram, i l’entitat destaca l’augment de participants amateurs, un dels objectius del canvi. Es poden consultar les bases del concurs a www.naturalistesgirona.org/fotografia. En aquesta mateixa pàgina web es poden veure les fotografies guanyadores i finalistes d´edicions anteriors. Es podrà participar al concurs del 7 de
novembre al 4 de desembre
fent servir un hashtag general (#fotoNATUS16) i a continuació indicar el hashtag específic de la categoria on es presenta la fotografia. A més a més, caldrà seguir el perfil @somnatus a Instagram i mencionar el perfil en un comentari a la fotografia presentada.

El lliurament de premis es realitzarà el divendres 16 de desembre de 2016 a les 19.00h a l´Auditori Josep Irla a l’edifici de la Generalitat a Girona.

El Concurs de Fotografia Naturalista està organitzat per l’Associació de Naturalistes de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el Consorci Costa Brava, el Consorci del Ter, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i la Plataforma Mou-te en bici. Compta amb el suport i la col·laboració d´AEFONA, la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, Picapedrers i Marbristes Balliu, Microgestió, el portal www.fotonatura.org i la Generalitat de Catalunya a Girona.

Normes principals de participació:
- Disposar de perfil d´usuari a Instagram
- Seguir el compte @somnatus a Instagram
- Etiquetar amb #fotoNATUS16 i el hashtag específic de la categoria (#viesverdesNATUS16)
- Comentari amb menció del compte a Instagram @somnatus

PREMIS CATEGORIA VIES VERDES

Primer premi: 300€ i diploma
Segon premi: 200€ i diploma
Tercer premi: 100€ i diploma
Tres finalistes: diploma

(Veure bases detallades al pdf adjunt)

Més informació i Entrevistes:
Associació de Naturalistes de Girona
615 694 999
premsa@naturalistesgirona.org Info completa, bases, premis...

http://www.naturalistesgirona.org/fotografia/

]]>
<![CDATA[Concurs #campingsbedandbike i cicloturisme a Girona]]>
Demostra´ns els teus coneixements en càmping, #bedandbike i/o rutes ciclables i pots guanyar un cap de setmana en un bungalow per a 4 persones, i amb bicis per a tots!

Al Càmping Bassegoda Park (Albanyà – Alt Empordà), en mig de la natura.

Cada setmana, fins el 20 d´octubre, al Facebook de Vies Verdes de Girona publicarem una pregunta relacionada amb els càmpings de Girona i les rutes pedalables gironines #viesverdes i #pirinexus

Atent a la pregunta de la setmana! Entre el 22 de setembre i el 30 d´octubre de 2016.
Més informació a les Bases del Concurs

Organitzen: Consorci de les Vies Verdes de Girona i Associació de Càmpings de Girona

Hi col·labora: Càmping Bassegoda Park, d'Albanyà (Alt Empordà)

http://www.bassegodapark.com]]>
<![CDATA[Col·laboració de La Caixa per la compra de noves bicis adaptades]]>
Des de l´any 2006, les vies verdes de Girona disposen de 10 bicicletes adaptades que es poden llogar en serveis propers a la ruta, al mateix preu que la resta de bicicletes. Són 3 unitats d´un model per a aquelles persones que pateixen problemes de paràlisi cerebral i 7 unitats handbike “excellereitor”, adaptades per pedalar amb les mans. Girona va ser la primera localització de l´estat espanyol en oferir aquest servei a les persones amb discapacitat física que desitgessin practicar esport o gaudir de l´oci en un entorn natural i accessible com les vies verdes.

Al llarg de deu anys, el Consorci i la Diputació de Girona han contribuït en el desenvolupament del turisme accessible, introduint millores en els traçats i fent promoció del projecte de les bicicletes adaptades. Actualment, el Consorci projecta fer un repàs i actualització de les bicicletes, i adquirir-ne de noves.

Amb la col·laboració dels 5.800 euros de la Fundació Obra Social "la Caixa" es podrà ampliar la flota de material d´accessibilitat amb dues bicis més del model handbike excellereitor, el més demandat i utilitzat pels usuaris amb discapacitat física, i adequat pel tipus de ruta.
]]>
<![CDATA[MARATÓ VIES VERDES GIRONA FEBRER 2017]]>
Tota la informació necessària sobre el recorregut, les inscripcions, preus, entrenaments, serveis... Info completa a : http://www.maratonviasverdes.com/ca/girona/info-basica

V
ideo Marató Girona 2016]]>
<![CDATA[TRAILWALKER GIRONA 2017 - Inscripcions obertes]]> 100 km en un màxim de 32 hores per la Via Verda Pirineu - Costa Brava (veure wikilog). Desnivell positiu 423 m; negatiu 986 m

Sortida:
Dissabte 1 d´abril de 2017 a les 10h a Olot (data provisional). Per recollir el dorsal és necessari recaptar almenys 1.500€ en donatius i haver inscrit els 6 membres de l´equip.

Condicions:
200 € per equip format per 4 marxadors + 2 de suport amb cotxe. Els equips que el 26 de març no estiguin complerts no podran participar. Si heu participat en edicions anteriors entreu al vostre perfil amb l´usuari i contrasenya i feu "Repetir inscripció".

SI T´ISNCRIUS AVIAT, POTS ACONSEGUIR 200 € PER AL TEU EQUIP!

Tancament d´inscripcions: 16 de març de 2017 o 450 equips inscrits.
Inscripció online al web del Trailwalker 

http://trailwalker.oxfamintermon.org/ca/tw-girona-2017

Vídeo Trailwalker Girona 2016
]]>
<![CDATA[Conveni amb Xanascat per l´ús dels albergs i la mobilitat juvenil]]>
L’acord s’ha signat aquest migdia a l’alberg Empúries, de L´Escala, entre el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona (CVVGI), Albert Gómez, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch. A l’acte també hi ha assistit la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Agnès Fàbregas .

Fins avui, els usuaris de la targeta amics de les vies verdes podien gaudir d´un 10% de descompte dels albergs de la XANASCAT en la seva pernoctació i àpats, i els de la XANASCAT tenien descompte en la compra de material editat per Vies Verdes. Amb la modificació del conveni, els avantatges s’amplien per a tots els usuaris, i els del carnet XANASCAT tindran els mateixos descomptes que periòdicament ofereixen els serveis turístics de vies verdes als titulars de la targeta amics de les vies verdes, i concreta obligacions de les parts signants per la promoció conjunta.

L´objecte principal del conveni és afavorir la utilització de les instal·lacions dels albergs de la xarxa i facilitar l´accés als joves catalans a les activitats que organitzin les dues entitats, per tal de promoure la mobilitat entre les persones joves. Per això, el Consorci prioritzarà l´organització d´activitats en aquests albergs, i els titulars dels carnets gaudiran del 10% de descompte, a més de en les pernoctacions i àpats, en les estades, actes, esdeveniments i jornades que s´ofereixin.

Cada entitat crearà enllaços a les informacions de l´altra als seus webs, xarxes socials, espais i associats, i donarà a conèixer els materials publicitaris i promocionals.

Els albergs de la XANASCAT situats a les rutes que gestiona el Consorci són l´alberg Ruta del Ferro a Sant Joan de les Abadesses, Torre Malagrida a Olot, el Cerverí a Girona, l´Empúries a l’Escala i el Costa Brava a Llançà.

]]>
<![CDATA[Nous projectes vies verdes al Ripollès i connexió amb La Garrotxa]]>
La presentació va ser a càrrec del Sr. Albert Gómez, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Sr. Joan Manso, president del Consell Comarcal del Ripollès. A l’acte també hi van assistir els alcaldes dels municipis on es preveu executar aquests projectes: concretament Ripoll, Campdevànol, Gombrèn, Sant Joan de les Abadesses i La Vall de Vianya.

Els projectes del Ripollès i La Garrotxa representen una inversió total de 2,3 milions d´euros. Es contempla una actuació al camí ral, entre Campdevànol i Gombrèn, i una nova via verda de 2,4 km per unir Ripoll i Campdevànol. Aquestes 2 accions sumen 1 milió d´euros. La connexió entre Sant Joan de els Abadesses i la Vall de Bianya, amb una longitud de 26 km, es calcula amb un cost d´1,3 milions d´euros. Elo projecte, juntament amb una acció per unir el Gironès amb el Pla de l´Estany, opta al fons europeus FEDER 2016-2021, de la mà de la Diputació de Girona.
]]>
<![CDATA[Gran aposta dels càmpings gironins pel cicloturisme, amb ViesVerdes]]>
Actualment un total de 12 càmpings gironins estan especialitzats en cicloturisme i a partir de la firma del conveni rebran el distintiu Bed&Bike, un reconeixement internacional impulsat pel Consorci de les Vies Verdes per garantir als turistes aficionats a la bicicleta que l’establiment que l’aconsegueix ofereix els serveis adequats i pensats per a ells, com ara disposar d’espais per guardar les bicicletes, rentar-les i fins i tot un taller per reparar-les. L’Associació de Càmpings de Girona ha volgut anar més enllà i firmar un acord amb el Consorci de les Vies Verdes per potenciar conjuntament la promoció de la xarxa de vies per ciclistes i senderistes gironina i atraure més cicloturistes cap al sector del càmping.

A partir d’aquest conveni els càmpings que s’adhereixin al club d’agents econòmics de les Vies Verdes, que compta amb allotjaments diversos, restaurants, empreses de lloguer de material, trànsfers, agències de viatges i altres serveis destinats als senderistes i cicloturistes, tindran una bonificació en la tarifa.

L’Associació es compromet a dur a terme actuacions en l’àmbit del màrqueting i la comercialització promocionant l’oferta dels establiments en accions comercials i de difusió en fires, jornades i contactes amb periodistes i informant dels serveis als webs i publicacions del Consorci. A més, els nous membres s’incorporen també de forma automàtica al Club Natura i Actiu de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

Més especialitzacions

A banda dels 12 establiments que estan especialitzats en cicloturisme, a les comarques gironines hi ha 29 càmpings especialitzats en turisme familiar; 11 en turisme nàutic; 10 en turisme actiu; 6 en glamping; 5 en turisme cultural; 2 en enoturisme; 2 en turisme de salut; i 1 en turisme de golf. L’Associació de càmpings de Girona és el primer col·lectiu d’allotjament que ha dut a terme una segmentació d’aquest tipus que està reflectida en la guia que ha editat aquest any l’entitat. Fins ara els càmpings apareixien en aquest document classificats per municipis o zones geogràfiques.

Aposta per l’excel·lència i capdavanters a Europa

Els càmpings gironines han fet una gran aposta per l’excel·lència i en els darrers anys han dut a terme inversions molt importants per mantenir el lideratge en qualitat que els caracteritza. En els darrers dos anys han invertit 28’5 milions d’euros en nous equipaments, serveis i millora de les instal·lacions.

L’excel·lència dels càmpings gironins que els permet ser capdavanters a Europa ve avalada pels nombrosos premis rebuts. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l’Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies.
L’Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d’allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.

]]>
<![CDATA[143 km més de vies ciclistes a les comarques gironines en 5 anys]]>
En total, en els propers cinc anys s’impulsaran nou actuacions, sis per part de la Generalitat i tres per part de la Diputació de Girona i el CVVGI. Les obres, que permetran habilitar 143 quilòmetres nous de vies ciclistes, es desenvoluparan per trams i beneficiaran directament 36 municipis.

Projectes propis de vies verdes Gi cofinançats amb fons FEDER

La Diputació de Girona i el CVVGI han promogut la redacció dels projectes constructius per ampliar la xarxa de vies ciclistes de Girona en 65,7 quilòmetres amb un cost de prop de 5 milions. Està previst finançar les obres conjuntament entre ajuntaments (25%), Diputació de Girona (25%) i fons FEDER (50%). La previsió d’inici d’obres és el 2017 i estaran executades abans o durant el 2020.

1. Eix Girona (Gironès)-Banyoles-Serinyà (Pla de l’Estany): recorre 35,1 quilòmetres i té un cost aproximat de 2,7 MEUR. El CVVGI està executant la connexió d’un primer tram entre Girona i Sarrià de Ter. Ja s’ha finalitzat el projecte que concreta l’actuació entre Sarrià de Ter i Serinyà.

2. Eix Olot-Ripoll, entre Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) i la Vall de Bianya (Garrotxa): inclou un tram de 26,1 quilòmetres per connectar amb la ruta del Ferro i el Carbó pel coll de Collabós, evitant el tram de carretera actual que creua el coll de Sentigosa. L’actuació té un cost aproximat d’1,3 milions.

3. Eix Ripoll-Campdevànol (Ripollès): s’habilitaran 4,5 quilòmetres nous per completar la connexió del camí ral amb la Ruta del Ferro i del Carbó, direcció Ripoll, així com del tram entre Campdevànol i Gombrèn pel camí ral i ramader. El cost total és d’un milió.

En total, aquestes actuacions beneficiaran 14 municipis a les comarques gironines: Gombrèn, Campdevànol, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, la Vall de Bianya, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Palol de Revardit, Cornellà de Terri, Porqueres, Banyoles, Esponellà, Serinyà i Girona.

Sis nous trams a càrrec de la Generalitat

La Generalitat promou sis actuacions en l’àmbit de les comarques gironines, que sumen 77,1 quilòmetres nous i gairebé 20 milions d’inversió:

1. Via ciclista del Ter, entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases (Ripollès): de 26 quilòmetres de longitud, donarà continuïtat a la Ruta del Ferro i del Carbó. Les obres es faran en tres trams. Aquesta tardor començaran els treballs corresponents al primer tram de 2,3 quilòmetres, entre Sant Joan de les Abadesses i la Colònia Llaudet, amb un cost d’1,2 milions. El pressupost total de la via ciclista del Ter és de 8,8 milions.

2. Via ciclista a l’entorn de la C-31, entre Figueres (Alt Empordà) i Verges (Baix Empordà): de 31 quilòmetres de longitud, s’executarà en tres trams, amb una inversió global de 4,1 milions. Les obres del tram entre Figures i Vilamalla, de 4,9 quilòmetres, s’iniciaran la tardor del 2016, amb un cost d’un milió.

3. Via ciclista Costa Brava Centre, entre Sant Feliu de Guíxols i Palamós (Baix Empordà): l’actuació es dividirà en quatre trams que sumen 12,5 quilòmetres i 3,6 milions d’inversió. Es preveu començar les obres del primer tram l’any vinent.

4. Carril bici entre Riudellots de la Selva (Selva) i Campllong (Gironès): donarà continuïtat al carril bici existent a l’oest del municipi de Riudellots. L’actuació s’inclou dins del condicionament de la carretera C-25 entre l’A-2 a Riudellots i el nucli urbà de Campllong, que té un cost d’1,8 milions i abasta un tram de 2 quilòmetres. Es preveu iniciar les obres aquest any.

5. Via ciclista entre Breda i l’estació de tren de Riells-Viabrea (Selva): permetrà habilitar un nou tram de 2,5 quilòmetres, amb una inversió de 660.000 euros. Està en marxa la redacció del projecte constructiu perquè les obres es puguin iniciar l’any vinent.

6. Via ciclista de Santa Pau per la GI-524 (Garrotxa): s’ha licitat el projecte constructiu per un nou tram ciclista de 3,1 quilòmetres. L’actuació s’executarà durant l’any vinent, amb un cost de 800.000 euros.

En total, s’espera que aquestes actuacions beneficiïn directament 25 municipis: Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Camprodon, Llanars, Vilallonga de Ter, Setcases, Verges, La Tallada d´Empordà, Albons, Viladamat, Ventalló, Torroella de Fluvià, Garrigàs, Vilamalla, Figueres, Castell-Platja d´Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d´Aro, Calonge, Palamós, Santa Pau, Breda, Riells i Viabrea, Riudellots de la Selva, i Campllong.

Tres rutes cicloturístiques de llarg recorregut

D’altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Diputació de Girona i el CVVGI treballen conjuntament en la senyalització de noves rutes cicloturístiques de llarg recorregut, que són xarxes que aprofiten infraestructures existents, tant vies verdes, camins rurals, carreteres de baixa intensitat de trànsit o vies urbanes.

Via InterCatalunya, de Girona a Lleida en bicicleta: el Departament el Departament ha elaborat un estudi específic per concretar el traçat d’aquesta ruta i està enllestint el projecte constructiu de senyalització, que preveu una inversió de 500.000 euros. Connectarà Girona, Vic, Manresa, Cervera, Tàrrega i Lleida, al llarg de XX quilòmetres, amb connexió amb estacions de transport públic per potenciar la intermodalitat. Enllaçarà a Girona amb una altra ruta de llarg recorregut, la ruta Pirinexus, així com amb la via verda del Carrilet, que, a la vegada, permetrà la connexió amb la ruta ciclista europea EuroVelo 8.

Via Mediterrània EuroVelo 8: forma part d’una gran xarxa europea de rutes ciclistes que actualment compta amb 45.000 quilòmetres distribuïts en 42 països d’Europa. La Generalitat impulsarà properament, amb consens amb el territori, els projectes de senyalització del tram que ressegueix el corredor mediterrani entre Tortosa, Tarragona, Barcelona i Sant Feliu de Guíxols, d’uns 350 quilòmetres, després d’haver analitzat les diferents alternatives de traçat. Entre Sant Feliu de Guíxols i la frontera francesa, l’EuroVelo 8 ja es troba en servei, aprofitant un tram existent de l’anella cicloturística de llarg recorregut Pirinexus, que des del 2013 comunica Girona i la Catalunya Nord al llarg de 353 quilòmetres.

Pirinexus 2: el CVVGI treballa, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Conseil Général des Pyrénées Orientales, per ampliar la ruta Pirinexus amb una nova variant del traçat per la costa, que connectarà les Alberes i el Cap de Creus amb les rutes pedalables franceses per la costa altempordanesa. Aquesta projecte es presentarà a la propera convocatòria POCTEFA, previsiblement a la tardor de 2016.

Un primer paquet d’obres, el 2016

El primer paquet d’obres inclou quatre actuacions programades que s’iniciaran durant aquest any. Concretament, el primer tram de la via ciclista del Ter, a Sant Joan de les Abadesses; els trams Figures-Vilamalla de la via ciclista a l’entorn de la C-31; el nou carril bici Riudellots-Campllong, i la senyalització de la ruta cicloturística de llarg recorregut Intercatalunya.

La resta de treballs es programaran progressivament, en consens amb el territori i tenint en compte les disponibilitats pressupostàries, amb aportacions de la Generalitat, els ens locals i fons FEDER. Les nou actuacions projectades fins al 2021 sumen una inversió de 25 milions.

]]>
<![CDATA[Concurs de fotografia de marxa nòrdica]]>
Dipsalut i Vies Verdes han activat el concurs d’Instagram “Diumenges Saludables amb Marxa Nòrdica”, al qual es podran presentar fotografies captades en un itinerari saludable o a les vies verdes de Girona (Premi Itineraris), o en altres rutes (Premi Natura). El període de participació és entre el 7 d’abril i l’1 de juny d’enguany.

Només caldrà seguir els comptes d’Instagram @dipsalut i @viesverdesgi i publicar les fotografies amb les etiquetes #senyisalut, #viesverdes i #marxanordica, comentar a quin premi s’opta i localitzar la imatge. Els premis consten d’un parell de bastons amb funda en la categoria “Itineraris” i un paquet de complements per a la marxa nòrdica en la categoria “Natura”.
Bases del concurs 

Info sobre els "Diumenges amb Marxa Nòrdica" per promoure l’oci actiu i saludable]]>
<![CDATA[418 equips a la sortida #Trailwalker a Olot i récord de recaptació]]>
Aquesta és la primera vegada a la història del Trailwalker a casa nostra, que va començar a disputar-se en 2011, que les inscripcions per a la prova de Girona es van tancar amb més de 2 mesos d´antelació a l´arribar al màxim d´equips, de manera que aquest any a la sortida de la prova, hem pogut veure a 2.508 participants enfrontar-se al desafiament esportiu i solidari per equips que porten mesos preparant.

Sota el lema "Els meus Quilòmetres canvien vides", els participants de la prova han recorregut els 100 quilòmetres que separen Olot de Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda de Girona. El primer equip en arribar a meta ha estat el Kriter Software (format pels marxadors Xavi Nadal, Raúl Angulo, Jordi Vázquez i Karlos Martínez i l´equip de suport compost per Jordi Gamito i Aina Surinyach). Els integrants han creuat la línia de meta del Trailwalker junts en un temps de 10 hores i 15 minuts. Aquesta és la sisena vegada que l´equip Kriter Software arriba en primera posició a la meta del Trailwalker, havent-ho aconseguit anteriorment en les edicions 2011, 2012, 2013 i tant a Girona com Madrid 2014.

De tots els equips que van prendre la sortida del Trailwalker, el 90% va arribar a meta abans de les 32 hores. A més, el 31% de les persones participants són dones i el 64% del total dels equips pertanyen a empreses, que els donen suport fomentant les relacions i el teambuilding entre els seus empleats o públics interns.

Premis Trailwalker

L´entitat amb major nombre d´equips participants en la prova d´enguany de Girona ha estat el Grup "la Caixa" amb 104 equips, seguida per Banc de Sabadell amb 45 i per Fundació Jesús Serra del Grup Catalana Occident amb 9. L´equip PORCELANOSA és el que ha aconseguit una major recaptació (10.308 euros); i l´equip REUS TRAIL SOLIDARI què ha participat en major nombre d´edicions (totes les de Girona i Madrid).

Cada equip del Trailwalker està format per 4 marxadors que han d´afrontar junts la totalitat del recorregut i altres 2 persones que els assisteixen en cotxe de suport, oferint-tot el suport necessari durant la prova. A més d´entrenar, els equips porten mesos recaptant donatius de familiars, amics, coneguts i empreses, per a poder participar en el Trailwalker i donar el recaptat als més de 400 projectes que Oxfam Intermón té a tot el món.

El Oxfam Intermón Trailwalker no és una prova competitiva, de manera que tots els equips que travessen la línia de meta o simplement s´enfronten a aquest repte, reben el premi d´ajudar amb els seus quilòmetres a les milers de persones que passen gana arreu del món i una medalla finisher fabricada en una de les cooperatives de Comerç Just d´Oxfam Intermón.

Entre tots els equips que participen en aquesta 6a edició del Trailwalker ja han recaptat més de 887.000 €. Xifra que segueix creixent, ja que encara queda la cita de Madrid, el proper 11 i 12 de juny i per a la qual les inscripcions continuen obertes. En total, s´espera recaptar entre els equips participants a Girona i Madrid 2016 més d´1 milió d´euros, que Oxfam Intermón destina a la lluita contra la pobresa i el dret a l´aigua i pel que el Trailwalker és el repte esportiu i solidari per equips que més recapta al nostre país.

Experiència èpica que canvia vides

En acabar la prova el director general d´Oxfam Intermón, José María Vera, ha ressaltat: "El Trailwalker és una experiència única i emocionant que s´ha de provar almenys un cop a la vida. Tots i cada un dels passos que es donen fins recórrer els 100 km contribueixen a canviar la vida de milers de persones i millorar el seu accés a l´aigua", el director general d´Oxfam Intermón, que ha participat en dues ocasions en aquest repte i s´està preparant per a la següent edició a Madrid al juny"

Més informació:
http://trailwalker.oxfamintermon.org/ca

Dossier de premsa en català
http://trailwalker.oxfamintermon.org/sites/default/files/documentos/DossierPrensaTrailwalkerCat.pdf

FOTOS de les arribades de tots els equip: àlbum al facebook de DKV, patrocinador principal de la cursa. 

CLASSIFICACIONS: http://trailwalker.livetrail.net/

Àlbum de la sortida #Trailwalker de la DIPUTACIÓ DE GIRONA: ambient, #EquipViesVerdes, premis equips i autoritats. (Fotos: Eddy Kelele)

 

]]>
<![CDATA[Premis #EquipViesVerdes, amb 1.500 € per la Trailwalker Girona]]>
El Consorci col·labora en l’organització de la Trailwalker a Girona des del 2012. Enguany ha convocat un concurs de vídeo amb la finalitat de promoure’n la participació i augmentar la difusió de l’esdeveniment a les xarxes socials, consistent en publicar un vídeo al canal de Youtube de @viesverdesgi i aconseguir el major nombre de visualitzacions. El premi ofert, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, ha consistit en dos patrocinis de 1.500 €, que és la quantia mínima que cada equip ha de recaptar per poder ser a la línia de sortida de la cursa. Els vídeos dels equips participants al concurs han assolit unes 12.000 visualitzacions en total.

Trailwalker, cinquena edició a les vies verdes de Girona, amb rècord
La cursa solidària Oxfam Intermón Trailwalker dóna el tret de sortida als participants, a Olot, aquest dissabte, 16 d’abril, a les 10.00 h. Es tracta d’un recorregut de 100 km que ressegueix la ruta del Carrilet fins a Sant Feliu de Guíxols. L’edició del 2016 és la cinquena que té lloc a les vies verdes gironines, consecutivament des del 2012, i comptarà amb més de 400 equips.

Els equips, de Banyoles i Mataró

L’Efecte Papallona és un equip format per quatre corredores, educadores socials i treballadores socials de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany de Banyoles, i dues dones més a l’equip de suport. Entenen que cada integrant és com una ala de papallona, i que el seu aletegeix contribuirà a la lluita contra la pobresa donant suport als projectes d’Intermón Oxfam. Participen per primera vegada a la Trailwalker.

Trail4Global és un equip format per quatre trail runners i dues dones més a l’equip de suport, de l’entorn de Mataró. Els agrada molt fer esport i col·laborar en causes humanitàries, i sovint organitzen caminades solidàries i participen en curses diverses, sobretot de muntanya. També és la seva primera cursa Trailwalker.

Les integrants d’aquests dos equips lluiran els logotips del Consorci i la Diputació a les samarretes tècniques, i la seva cursa tindrà un seguiment especial per part de les xarxes socials de les dues entitats.

Fitxa tècnica dels equips:

L’Efecte Papallona / Dorsal G9
Corredores: Mariona Figueres Vall-llosera, Glòria Mascort Marín, Laura Cornejo Mata, Neus Doñate Sabatés.
Equip de suport: Sílvia Mairal Leal, Carol Delgado Guerra.
http://trailwalker.oxfamintermon.org/ca/equipos/ficha/BCN2016/G9/lefecte-papallona

Trail4Global / Dorsal G204
Corredores: Susanna Castellà Cabrespina, Mercè Corredor Soler, Mònica Cuenca Fontona, Elena Grau Alis.
Equip de suport: Marina Arranz Garcia, Sandra Clavell Monplet.
http://trailwalker.oxfamintermon.org/ca/equipos/ficha/BCN2016/G204/trail4global

]]>
<![CDATA[Sortides de marxa nòrdica a Itineraris Saludables + ViesVerdesGi ]]>
Veure foto adjunta amb el calendari i informació completa.
]]>
<![CDATA[Diumenges amb Marxa Nòrdica per promoure l’oci actiu i saludable]]>
Amb aquestes sortides es pretén ampliar el nombre i el perfil d’usuaris d’aquestes infraestructures vinculades amb l’oci actiu i saludable i, alhora, donar a conèixer més enllà de les comarques gironines les activitats que s’hi programen. La iniciativa també vol promoure la realització d’activitat física en grup per afavorir la socialització i les interrelacions entre els participants. El Baix Empordà ha estat l’emplaçament escollit per realitzar aquesta prova pilot en tractar-se d’una comarca amb experiència en l’organització d’activitats vinculades amb la marxa nòrdica. L’activitat es realitza amb el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Els Diumenges Saludables amb Marxa Nòrdica és una activitat oberta a tots els públics, gratuïta i dirigida per dinamitzadors experts en aquesta disciplina. Consisteix en un recorregut de dues hores que comença al Parc Urbà de Salut de cadascun dels municipis que participen en aquesta iniciativa, continua per les Xarxes d’Itineraris Saludables i les Vies Verdes i retorna al Parc Urbà de Salut on es realitzen uns estiraments.

Per participar en les sortides no cal inscripció prèvia ni tampoc disposar de bastons de marxa nòrdica perquè Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, facilitarà el material als assistents. Per assistir als Diumenges Saludables amb Marxa Nòrdica no caldrà ser un especialista en aquesta disciplina ni haver-la realitzat prèviament, ja que el nivell de dificultat serà bàsic. Un cop finalitzi aquesta prova pilot, està previst que la iniciativa es pugui fer extensible a la resta de comarques gironines que també disposen de Parcs Urbans de Salut, Vies Verdes i Xarxes d’Itineraris Saludables.

Concurs de fotografia a Instagram

Les persones que assisteixin a aquestes trobades, i aquelles que practiquin la marxa nòrdica i tinguin perfil a Instagram podran optar a guanyar dos premis relacionats amb aquesta activitat ludicoesportiva. Dipsalut i Vies Verdes activaran el concurs d’Instagram “Diumenges Saludables amb Marxa Nòrdica”, al qual es podran presentar fotografies captades en un itinerari saludable o a les vies verdes de Girona (Premi Itineraris), o en altres rutes (Premi Natura). El període de participació és entre el 7 d’abril i l’1 de juny d’enguany.

Només caldrà seguir els comptes d’Instagram @dipsalut i @viesverdesgi i publicar les fotografies amb les etiquetes #senyisalut, #viesverdes i #marxanordica, comentar a quin premi s’opta i localitzar la imatge. Els premis consten d’un parell de bastons amb funda en la categoria “Itineraris” i un paquet de complements per a la marxa nòrdica en la categoria “Natura”.
Les bases del concurs es podran consultar al portal web www.dipsalut.cat  a partir del 07/04.

Per a més informació sobre las sortides: participacio@baixemporda.cat / 972 642 310 (ext 281)
]]>
<![CDATA[Arriba a Girona The PIRINEXUS 360 CHALLENGE i la Half P360 GRAVEL]]>
Esperit gravel

The Pirinexus 360 Challenge és pot cobrir amb tot tipus de bicicleta. Encara que és la prova ideal per les bicicletes gravel (bicicletes de carretera aptes per a pistes d’asfalt i grava i pistes forestals) o de ciclocross, també és apta per a bicicletes de carretera amb pneumàtic una mica més gruixut, o de muntanya amb pneumàtic de 29 llis. The Pirinexus 360 Challenge té, doncs, un marcat esperit gravelista, un fenomen en auge a casa nostra que està cridat a guanyar molts adeptes en un futur immediat. Així ho va explicar un dels seus promotors a casa nostra, Eliseu Climent, qui va apuntar que a Catalunya hi ha inventariats 100.000 quilòmetres de pistes forestals, molts dels quals són ciclables.

I és en el context d’aquest esperit gravel, que The Pirinexus 360 Challenge ofereix l’opció de fer mitja prova: La Half P360 Gravel, amb un itinerari circular de 125 quilòmetres amb sortida i arribada a Girona i que ressegueix el curs del riu Ter fins arribar a la desembocadura, passa per Calonge i torna a Girona per la Via Verda.

Equip de suport

L’organització recomana als participants que disposin d’un equip de suport que els acompanyi al llarg del repte ciclista. A més de la tasca d’assistència als participants amb els equips de suport es vol crear l’ambient i animació de les gestes ciclistes de finals del segle XlX, les anomenades Audax, unes proves de llarga distància d’un sol dia.

La presentació de The Pirinexus 360 Challenge es va fer al març a l’Hotel Carlemany de Girona, en un acte en què hi van participar representants municipals dels Ajuntaments de Girona i La Jonquera, del Consorci Vies Verdes, Fira de Girona i Federació Catalana de Ciclisme, a més de patrocinadors i col·laboradors de la prova.

Jordi Cantal, creador de la prova, va explicar les novetats del recorregut d’enguany, destacant l’increment de trams de trànsit accessible, especialment entre Olot i La Jonquera, per facilitar sobretot la participació d’equips per relleus. Per la seva banda, el pilot de motos Dani Oliveras va explicar la seva experiència d’haver participat a la primera edició de la prova, afirmant que una sortida de llarga distància com The Pirinexus 360 Challenge és òptima per a la preparació psicològica davant d’altres proves de gran exigència com el Rally Dakar.
]]>
<![CDATA[Millores addicionals a les vies verdes en el primer trimestre de 2016 ]]>
Al tram entre Girona i Sant Feliu de Guíxols s’ha millorat el ferm de la via verda al pas per la Costa d’Alou, al terme municipal de Llagostera, pels problemes de manteniment que comportava l’arribada d’aigües pluvials de la carretera i de la zona forestal. L´actuació, anomenada “Pavimentació natural de la via verda Girona – Sant Feliu de Guíxols. Tram Costa d’Alou. T.M. Llagostera”, ha consistit en l´estabilització del ferm amb sauló sòlid, un tractament que combina l´addició de formigó i additius, i que proporciona un comportament del terreny molt similar al d´un formigonat, amb molta durabilitat, però amb l’aspecte natural del sauló. En aquesta zona també s’han pavimentat amb formigó alguns accessos a la via verda, s’han resolt problemes amb desaigües i s’ha millorat la seguretat amb la col·locació de tanques de fusta. L’obra ha tingut un cost d’uns 180.000 €, ha estat finançada en un 70% pel PUOSC 2012, i s’ha dut a terme durant el mes de febrer.

A la ruta del Ferro i del Carbó, entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, s’han millorat trams d’asfaltatge malmesos per les arrels del arbres dels vorals, eliminant les arrels que aixecaven el paviment i representaven un perill per a la circulació amb bicicleta, i reasfaltant diversos trams, que sumen uns 1,5 quilòmetres en total. A més, s’han resolt els problemes de desaigües pluvials en dues cruïlles. L’execució de l’obra “Reposició de paviment asfàltic de diferents trams de la ruta del Ferro i del Carbó” s’ha realitzat durant la segons quinzena de febrer. El cost ha estat d’uns 50.000 € i també s’ha finançat un 70% de l’obra amb un PUOSC, a més d’una subvenció de la Diputació de Girona.

La darrera obra enllestida ha estat a la ruta del Carrilet, al seu pas per la vall d’en Bas, a la sortida del municipi de Sant Esteve d’en Bas en direcció a Sant Feliu de Pallerols. L’actuació ha consistit en segregar el pas de bicicletes en un tram compartit amb vehicles en una llargada de 20 metres. En aquest punt, tot i que la carretera local té molt poc trànsit, els vehicles a motor surten d’una corba sense visibilitat i es produïen situacions perilloses entre bicicletes i cotxes. Per pacificar el trànsit, s’ha segregat el carril bici a tocar d’una riera, on s’ha construït una petita escullera i protegit amb una tanca de fusta. Aquesta obra s’ha executat amb fons propis, uns 5.000 €, i durant la primera quinzena de març.


]]>
<![CDATA[ViesVerdesGi i el Consorci del Ter promouran conjuntament les seves rutes]]>
El Consorci de les Vies Verdes de Girona promou 353 km de la ruta pedalable Pirinexus, que connecta Girona amb França, i en la que s´inclouen els 125 km de vies verdes de les comarques gironines. El Consorci del Ter està format per 60 ajuntaments i promou la ruta del Ter, que permet recórrer la totalitat del riu a peu o en bicicleta. Ambdues rutes coincideixen entre Ripoll i Camprodon, El Pasteral i Girona, i a la desembocadura, a Torroella de Montgrí – l´Estartit.

Les dues institucions han acordat treballar conjuntament per difondre i millorar els traçats actuals, amb la recerca de subvencions, la creació d´espais de debat i la promoció del cicloturisme i el senderisme com a formes de mobilitat sostenible. En endavant, els consorcis faran promoció conjunta dels seus materials i accions de comunicació, així com en esdeveniments esportius o altres enfocats a la promoció del coneixement del territori. També es procurarà realitzar trams comuns ciclables al territori.

La signatura del conveni s’ha dut a terme a les 10.00h, a la sala de premsa Ferran Agulló de la Diputació de Girona, entre el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, i el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca.

]]>
<![CDATA[La TRAILWALKER tanca inscripcions amb 425 equips inscrits a Girona]]>
La prova a Girona ja compta amb més de 400 equips, superant així l´objectiu previst i la participació dels 376 equips inscrits 2015. Donat l´èxit de participació, Oxfam Intermón prepararà la ruta per poder atendre fins a un màxim de 425 equips, però, segons Elena Rodríguez, organitzadora de l´Oxfam Intermón Trailwalker, "no volem un creixement desmesurat, volem atendre molt bé als nostres participants, que fan un esforç enorme recaptant donatius per a Oxfam Intermón".

Aquesta edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker porta 400.000 euros recaptats. "Són els mateixos participants els que s´animen els uns als altres a participar en aquesta cursa solidària i recapten donatius entre els seus amics. L´any passat vam sumar més de 940.000 euros, i aquest any esperem superar-ho ", diu Elena Rodríguez.

La Vall de Lozoya i la Serra de Madrid acolliran l’11 de juny la prova madrilenya per tercera vegada. "Esperem arribar als 200 equips participants, així que animem a tots els amants de l´esport i la solidaritat que s´han quedat fora de Girona a que s´apuntin a Madrid. És una gran experiència ", conclou l´organitzadora de l’Oxfam Intermón Trailwalker.

La marxa és un desafiament esportiu que consisteix a recórrer 100 km en un màxim de 32 hores. No és una cursa de relleus, sinó que els quatre membres de l´equip han de començar i acabar junts en un exemple de solidaritat i treball en equip. A més, l’Oxfam Intermón Trailwalker és també un repte solidari. Sota el lema "Quilòmetres que canvien vides", cada equip que participa es compromet a recaptar, abans de l´esdeveniment, un mínim de 1.500 euros per donar suport als més de 400 projectes d´Oxfam arreu del món.
Fitxa tècnica Girona: http://trailwalker.oxfamintermon.org/ca/tw-girona-2016 
]]>
<![CDATA[El 16 d’abril a Girona, torna l’Oxfam Intermón Trailwalker ]]>
Oxfam Intermón espera amb comptar 400 equips participants a Girona i 200 a Madrid i assolir el milió d´euros de donatius per als projectes que l’organització duu a terme a tot el món.

La marxa és un desafiament esportiu que consisteix a recórrer 100 km en un màxim de 32 hores. No és una cursa de relleus, sinó que els quatre membres de l´equip han de començar i acabar junts en un exemple de solidaritat i treball en equip. A més, l’Oxfam Intermón Trailwalker és també un repte solidari. Sota el lema "Quilòmetres que canvien vides", cada equip que participa es compromet a recaptar, abans de l´esdeveniment, un mínim de 1.500 euros per donar suport als més de 400 projectes d´Oxfam arreu del món.

Un dels projectes als quals Oxfam Intermón destina els fons recollits, és l´accés d´aigua potable en països com Etiòpia, el Txad o República Centreafricana.
L´accés a aigua potable per beure, cuinar i rentar-se és essencial per a la vida i per evitar que es propaguin malalties com el còlera i la diarrea, però en tot el món, 740 milions de persones encara no tenen accés a aigua neta. Cada any moren més de 1,2 milions de nens menors de cinc anys per malalties evitables relacionades amb l´aigua. Sense aigua neta s´accentuen els nivells de desnutrició, que ja són greus en els països on Oxfam Intermón treballa. Les dones i les nenes destinen fins a 6 hores en anar a buscar aigua, de manera que no poden realitzar altres activitats com anar a l´escola o conrear més aliments, el que perpetua la seva condició de pobresa. En les crisis de refugiats, la massificació i la manca d´aigua potable incrementen el risc de mort per la propagació de malalties provocada per la falta d´higiene.

Entre les activitats que realitza Oxfam Intermón hi ha la construcció i condicionament de pous, latrines i sistemes de distribució d´aigua, la instal·lació de tancs d´aigua, la formació d´equips per mantenir aquestes instal·lacions, l´educació en higiene i la distribució d´aigua en camions cisterna en barris i camps de desplaçats. Garantir l´accés a l´aigua potable, al sanejament i millorar la higiene, canvia vides.

Èxit mundial

L’Oxfam Trailwalker es realitza des de 1986. Actualment el Trailwalker se celebra a 11 països: Austràlia (4 edicions), Hong Kong, Gran Bretanya (2 edicions), Nova Zelanda, Bèlgica, Japó, França, Irlanda, Índia i Espanya (2 edicions).

Des de la primera edició al nostre país (2011), ja han participat en l´ Oxfam Intermón Trailwalker 1.792 equips que han recaptat més de 3,5 milions d´euros.
Més informació: 
Web: http://trailwalker.oxfamintermon.org/ 
 
]]>
<![CDATA[Concurs #EQUIPVIESVERDES TW Girona 2016 AMPLIAT!]]>
Si esteu inscrits com a equip per a participar de la cursa solidària #Trailwalker a Girona, o si penseu en inscriure-us, us convidem a jugar amb nosaltres i guanyar 1.500 euros per al vostre equip!

Només caldrà que enregistreu un vídeo curt (poden ser vídeos de 15 segons a màxim 2 minuts de durada), o recupereu algun dels vostres vídeos on entreneu o feu alguna activitat relacionada amb Trailwalker.

Fes-nos arribar el vídeo o un enllaç al correu viesverdespirinexus@gmail.com, amb les vostres dades de contacte (veure bases), que nosaltres el publicarem al nostre canal de youtube. Entre els 5 equips que aconsegueixin més visualitzacions, sortejarem 2 premis de 1.500€.

Teniu temps per a l´enviament fins al 07/02

Els equips mantindran el seu nom original, i rebran seguiment informatiu especial a les xarxes i mitjans de comunicació del Consorci.

Els equips que ens han fet arribar el seu vídeo dins el 1r plaç del concurs, ja tenen els seus vídeos publicats al nostre canal de youtube, com es deia a les bases inicials, i el poden començar a compartir!

Els vídeos nous es publicaran per ordre de rebuda, i estaran tots disponibles el 10 de febrer.

(Bases detallades del concurs al pdf que acompanya la notícia o al banner lateral de la pàgina d´inici del web)

Amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

]]>
<![CDATA[Conveni per senyalitzar punts de cobertura per a emergències - 112]]>
El Consorci de les Vies Verdes de Girona és l’ens local que gestiona les quatre rutes de les vies verdes de Girona, amb la tasca principal de realitzar el manteniment i millora de la infraestructura, la promoció del seu ús i l’ampliació de la xarxa. El trajecte de les Vies Verdes transcorre a través de cinc de les vuit comarques gironines: el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès.

El recorregut, de 125 quilòmetres, està estructurat en quatre trams: la Ruta del Ferro i del Carbó, que va de Ripoll a Ogassa passant per Sant Joan de les Abadesses; la Ruta del Carrilet Olot-Girona que va d’Olot a Girona travessant els poblets de les valls dels rius Ter, Brugent i Fluvià, la Ruta del Carrilet Girona-Sant Feliu de Guíxols que des de Girona travessa pel seu marge oriental la depressió de La Selva fins a Llagostera i des d’allà segueix la vall del Riudaura arribant a la Mediterrània per la població de Sant Feliu de Guíxols, i a tocar del mar, la Ruta del Tren Petit, que uneix les poblacions de Palamós i Palafrugell.

Pals de fusta i cartells referenciats

El conveni signat es traduirà en la instal·lació en els punts més adequats, pel seu ús freqüent i detecció de riscos, de diversos pals de fusta i amb zero impacte ecològic, amb un senyal que indica PUNT DE COBERTURA 112 EMERGÈNCIES, i un número de matrícula per tal que el ciutadà que necessiti contactar els serveis d’emergència no hagi d’indicar la seva posició, ja que les dades d’aquell senyal estan introduïdes a la cartografia del 112. Per tant, quan la persona truqui al telèfon d’emergències 112 i indiqui la matrícula que figura en el pal de senyalització, de forma automàtica els cossos d’emergències sabran on es troba.

El president de la Diputació, Pere Vila, s´ha mostrat convençut que amb la senyalització “Les vies verdes, que són un referent turístic de les comarques gironines, seran més segures. És la nostra obligació —ha afegit— millorar-les i modernitzar-les, i esperem poder tenir-ho tot llest abans de l´estiu”.

El telèfon d’emergències 112 es pot contactar via telèfon mòbil des de qualsevol punt del país on hi hagi cobertura d’algun operador de telefonia, encara que no sigui la que hom té contractada per al seu aparell. Amb tot, hi ha força zones de Catalunya que no tenen cobertura de cap mena, especialment en zones rurals o muntanyoses, per la qual cosa no es pot contactar amb el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència CAT112.

Normalment són zones rurals sense habitatges, però algunes són zones de pas de molts excursionistes. D’aquí surt la necessitat d’indicar les zones de cobertura perquè si algú necessita avisar els serveis d’emergència en una zona de no cobertura, sàpiga on és la última zona de cobertura per la qual ha passat i pugui adreçar-s’hi (ell o algun acompanyant) per demanar ajut.

D’acord amb la informació d’infraestructures de comunicacions mòbils facilitada pels principals operadors de telecomunicacions a Catalunya és possible calcular, mitjançant simulacions de cobertura, la capacitat d’accés al servei d’atenció de trucades d’urgència, i en conseqüència determinar la disponibilitat d’accés a àrees i localitzacions geogràfiques.

La Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona identificaran els punts més adequats, per raons de freqüentació i detecció de riscos, que reuneixin els requisits de cobertura, i facilitaran la informació necessària sobre itineraris, camins i vies de circulació dels espais que gestionen en què s’implanti la senyalització d’accés al Servei 112. També produiran i col·locaran la senyalització de punt de cobertura del servei públic d’atenció de trucades urgents 112. Mentre que el CAT112 identificarà individualment amb un número de matrícula cada senyal de punt de cobertura 112 i realitzarà les tasques de comunicació i difusió de la informació relativa a la disponibilitat d’accés al servei 112 mitjançant la cobertura de les xarxes de telefonia mòbil.

L´objectiu final del CAT 112 és instal·lar els senyals a totes les vies de senderisme de gran afluència, com ara els Grans Recorreguts (GR) que creuen Catalunya, vies verdes i camins,... ubicats en la seva major part en Parcs Naturals i en gran part dels quals hi ha zones sense cobertura de cap tipus o dèbil. Fins ara, s’han instal·lat senyals al Patronat de la Muntanya de Montserrat, als parcs naturals de la Diputació de Barcelona i al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa amb qui el CAT 112 ha signat convenis similars al que se signa avui.

El telèfon d’emergències 112 és un servei públic universal i gratuït, que funciona les 24 h del dia tots els dies de l’any i que atén les trucades relatives a emergències policials, mèdiques, d’incendis i salvaments, ambientals, de Protecció Civil, i de qualsevol altre tipus, però és possible contactar-hi només des de zones on hi ha cobertura d’algun dels operadors de telefonia mòbil.

Amb aquest conveni es fixa el marc de col·laboració que permetrà instal·lar la senyalització de punt de cobertura emergències 112 i que informarà al ciutadà en quins punts de les vies verdes de Girona hi ha cobertura per poder trucar al telèfon d’emergències.
]]>
<![CDATA[Marató Vies Verdes, Premi Millor Producte Turístic Europeu Aire Lliure]]>
El jurat, format per 7 experts en turisme, medi ambient i infraestructures de tota Europa, es va reunir a Brussel·les per analitzar les diverses candidatures presentades en les diferents categories de la convocatòria, provinents de més de 9 països d’arreu d’Europa. En aquests premis es valorava la contribució a la promoció de bones pràctiques relacionades amb les vies verdes i a fomentar el
desenvolupament qualitatiu d’aquests excel·lents recursos disponibles per tot tipus d’usuaris a Europa.

Durant la cerimònia realitzada el divendres 16 d’octubre a Namur (Bèlgica), es van lliurar els premis a totes les candidatures guardonades, entre les quals hi havia la Marató Vies Verdes. Els representants de la candidatura Gerard Jurnet, Jordi Casas i Sònia Jurnet, van recollir l’únic premi especial per la categoria com a millor producte turístic d’aire lliure (Best outdoor Tourism product for greenways) degut al gran impacte de la iniciativa en la promoció d’aquestes vies i els seus recursos.

Cal destacar que Marató Vies Verdes és un circuit de maratons que es realitza en diferents vies verdes a nivell nacional. La primera Marató Via Verda es va organitzar el 2013 a la Ruta del Carrilet, unint les poblacions de Girona i Sant Feliu de Guíxols, i actualment el circuït disposa d’altres proves a Tortosa (via verda Val de Zafán), Castelló (via verda d’Ojos Negros), Madrid (via verda del Tajuña), Córdoba (via verda Subbética) i Lekunberri (via verda de Plazaola) amb una participació de fins a 2.500 corredors per prova.

Així doncs, les curses també disposen d’altres distàncies simultànies com els 30 km, la mitja marató i els 10 km, depenent de la situació de cada via. La principal característica que garanteix l’èxit d’aquestes proves és la linealitat del seu circuit, aspecte que permet gaudir al màxim de la via i del seu entorn gràcies a la logística de l’organització, que permet transportar els corredors des de la zona d’arribada fins les diferents sortides al llarg de tota la via. Els serveis oferts als corredors és l’altre punt fort d’aquestes proves, amb 8 avituallaments al llarg de tota la via i una atenció individualitzada al participant a l’arribada.

Simultàniament, Marató Vies Verdes ja està treballant per poder exportar el producte arreu d’Europa i es preveu l’organització d’una prova de característiques similars a nivell europeu pel 2017.

Nota: Diversport.

]]>
<![CDATA[Festa del pedal 2015, pedalada popular i adaptada]]>
Els participants es trobaran a la Plaça Catalunya de Girona (8:00 h), sortiran de la Devesa direcció Bescanó (9:00 h), hi haurà un esmorzar popular a Sant Gregori (10:30 h) i tornaran direcció Fontajau i Girona (13:00 h). Arribada a Girona al punt d’origen (13:30 h).

Com a fi de festa es farà una arrossada popular al GEiEG del Complex Esportiu Palau Sacosta (14:15 h).

Reserveu la vostra plaça abans del 30 de setembre enviant e-mail amb el nom, telèfon de contacte i nombre de participants a: info@areadaptada.org.
Places limitades! Per més informació Àrea Adaptada Associació, Tel. 93 736 25 20.
]]>
<![CDATA[Presentem les línies de treball futures davant d´uns 50 associats]]>
A la tarda, part dels assistents van pedalar un tram de la ruta Pirinexus, entre Torroella de Montgrí i Sant Feliu de Boada.

Entre els principals objectius del Consorci, que s´ocupa de la gestió, promoció i ampliació de la xarxa de Vies Verdes i Pirinexus, per al 2016 destaca la necessitat d´augmentar els recursos econòmics de l´ens, incrementant el nombre de serveis turístics i municipis associats i renegociant els convenis existents amb entitats col·laboradores, entre altres. En aquesta línia, i per a millorar les estratègies de promoció, s´intensificarà el contacte amb els agents econòmics del territori, el nombre de promocions de la targeta Amics de les Vies Verdes i els punts de suport al cicloturista, i es reforçarà el distintiu de qualitat Bed&Bike.

Entre les accions de manteniment, es preveu eliminar els principals punts negres i millorar el traçat, enllaçant els diferents recorreguts. Per ampliar la xarxa, es contempla negociar l´execució de nous trams en què la inversió no depengui del Consorci. Pel que fa a la difusió, es proposa augmentar la periodicitat de les campanyes de comunicació i concursos.

Projectes europeus estratègics

L´acte s´emmarcava dins del projecte "EuroVelo8 – The Mediterranean Route", en el que el Consorci ha treballat des d´abril del 2014 i que finalitza aquest setembre. En aquest sentit, el president va destacar la importància estratègica de participar en dos projectes europeus transfronterers com el d´EuroVelo8, que posiciona les xarxes gironines en el mapa europeu de circuits pedalables i aporta projecció internacional, i Natur´Acc, que aposta pel binomi natura – accessibilitat.

La participació del Consorci en el projecte Eurovelo8 ha fet possible l´edició de nous materials de promoció de la xarxa Pirinexus i la creació de vuit paquets turístics que permeten gaudir d´un turisme de natura i actiu, comercialitzats per empreses del territori.

El projecte Natur´Acc, que finalitzarà també aquesta tardor, permetrà ampliar els recursos del turisme accessible a Girona i proposa elements perquè aquests projectes tinguin continuïtat en propostes transfrontereres, amb la col·laboració de les ciutats de Girona i Perpinyà. A les vies verdes, aquestes accions es concreten en la millora de l´accessibilitat en els trams de Bescanó i la Creueta (Girona).

Els projectes que es van presentar en aquesta trobada es poden consultar i descarregar en aquests enllaços:


EuroVelo8 


Natur'Acc 


 


 

]]>
<![CDATA[Jornada informativa sobre les accions futures a Vies Verdes i Pirinexus.]]> ‪#‎EuroVelo‬, les accions de ‪#‎Natur´Acc‬ (turisme accessible) i les línies de treball futures del Consorci de les Vies Verdes de Girona.

En aquest acte farem la presentació del nou president del Consorci, el diputat Albert Gómez i Casas.

Si teniu una empresa de serveis vinculada al senderisme o cicloturisme, o sou tècnics en Turisme, Esport o Mobilitat en municipis de la ruta ‪#‎Pirinexus‬ o propers, encara us podeu inscriure gratuïtament a la jornada informativa del proper dimecres 9/09.

Al matí explicarem les línies de treball a seguir i escoltarem les vostres propostes. Al migdia / tarda reconeixerem un part del territori #Pirinexus i ‪#‎Eurovelo8‬.

(Descarregueu-vos la fitxa d´inscripció gratuïta al pdf adjunt.)

La jornada tindrà lloc el dimecres 9 de setembre, a les 10h del matí, al Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí). A la tarda coneixerem un tram empordanès de la ruta #Pirinexus, que coincideix amb la propera ruta EuroVelo8.

]]>
<![CDATA[200 assistents i 50 conferències avalen l’èxit del 5è CongrésBici]]>
El congrés ha estat un èxit tant pel que fa a la qualitat dels ponents i les conferències presentades, unes 50, com al nombre d’assistents, gairebé 200 persones.

El primer dia van inaugurar el congrés Joan Alcalà, regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, i Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat. La conferència inaugural va ser a càrrec de Dominique Lebrun, conegut en l’àmbit del cicloturisme francès com a Mr. Vélo, amb la conferència “La bicicleta i el cicloturisme a França”. Tot seguit es va presentar una taula rodona sobre “Experiències i impacte econòmic del cicloturisme”, moderada per Gabriel Pernau, i amb les opinions expertes de Richard Weston, Nicolas Mercat, Gilbert Perrin i Empar Vaqué.

Després de la pausa van tenir lloc dues sessions paral.leles que tractaven temes de cicloturisme, moderats per Gerard Darnés, i mobilitat quotidiana, moderats per Emili Mató, amb 17 experiències presentades entre les dues sessions.

El primer dia de congrés es va dur a terme a l’Auditori del Palau de Congressos de Girona. A la tarda les dues presentacions principals van ésser “El projecte EuroVelo”, amb Jens Erik Larsen, i les “Noves rutes cicloturístiques a Catalunya: Via Intercatalunya i EuroVelo 8”, amb Ricard Font. No menys interessants van resultar les Comunicacions obertes, en un format innovador: 14 presentacions de 10 minuts, al ritme de 20 diapositives cada una.

L’endemà les comunicacions obertes van continuar en un “Speakers’ corner” situat a Fira de Girona, en el dia de la inauguració de la Girona Bike World. 17 experiències més, de cicloturisme i mobilitat, amb novetats en rutes, propostes de cicloturisme i de mobilitat exposades tant per empreses com per entitats i algunes particulars.

Properament compartirem el contingut de les conferències i experiències al web del congrés, per tal que tots els congressistes i persones interessades els puguin consultar i descarregar.
Per conèixer el currículum i experiències dels ponents, es pot consultar la secció “ponents del web oficial del congrés: http://mobilitat.gencat.cat/ca/temes/congres-internacional-de-la-bicicleta/index.html

Àlbum de fotos al FB de vies verdes Girona ]]>
<![CDATA[Girona Bike World, èxit i referent del saló de la bici a Catalunya]]> 7.500 visitants entre l´1 i el 3 de maig. Un 29% eren de la ciutat de Girona, mentre que el 71% provenien de la resta de la demarcació (42%) i de Barcelona i altres punts de Catalunya (29%). Els assistents han pogut passejar per l’interior de la Fira de Girona i visitar els 72 expositors d’un saló que ha tingut en el cicloturisme un dels seus eixos principals.

La regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha destacat que “des de l’Ajuntament, i amb la col·laboració d’altres administracions, estem fent esforços per posicionar Girona com la capital de la bicicleta de Catalunya”. “La valoració és molt positiva i el nombre de visitants és un èxit en la primera edició d’una fira que esperem que tingui continuïtat en els propers anys”, ha comentat la regidora. Cunyat ha assenyalat que els expositors han mostrat la seva satisfacció per la presència d’un públic “molt concret, especialitzat, que ha vingut a buscar el producte que ells oferien”, i ha posat de manifest que Girona Bike World és una “fira molt transversal que s’adreça tant a professionals com a aficionats a la bicicleta”.

La presència de visitants de fora de Girona ha representat un impacte econòmic per a la ciutat del qual també se n’han beneficiat els expositors, que han pogut donar a conèixer els seus productes a un públic més ampli i que han generat negoci. Aquesta satisfacció es reflexa en que gairebé un 80% dels expositors ha valorat bé o molt bé la seva participació a la primera edició de Girona Bike World i molts han expressat el seu interès de repetir presència en la propera edició.

Girona Bike World va començar divendres amb un rècord de salt d’alçada aturat amb una bicicleta sense la roda del davant a càrrec de Dani Comas, deu vegades campió del món de bike trial. El saló ha estat una fira activa adreçada a tota la família. Els més menuts han pogut gaudir amb el push bike, una activitat adreçada a nens d’entre 2 i 5 anys per aprendre a agafar l’equilibri, la psicomotricitat i els reflexes abans de fer el primer pas d’anar en bicicleta. També ha tingut una bona acollida el looping bike, una experiència única per rodar a 7 metres d’alçada fent un gir de 360 graus, així com les exhibicions i master class de Dani Comas (bike trial), Nil Soler, Joan Balmaña i Bernat Via ( BMX).

De fet, el conjunt de les activitats han estat valorades com el millor de la fira per un de cada dos visitants. La plataforma Mou-te en Bici ha organitzat un total de quatre cursos a l’entorn del sector de la bicicleta, i es van lliurar els premis als guanyadors del concurs fotogràfic #amoraprimerabici, que s’ha portat a terme entre el 10 i el 27 d’abril a Facebook, Twitter i Instagram i que ha comptat amb més de 200 participants. Cristina Victoria Fernández ha rebut una bicicleta Capri Gracia, gentilesa de Biciclasica, com a vencedora del concurs. Alba Cresta ha guanyat un cap de setmana per a dues persones amb allotjament i ruta en bici pel Ripollès, com a segona classificada, mentre que @sta.low, David Bonadona i Marta Pararols han obtingut cadascú una targeta regal de la botiga online www.deporvillage.com.

Coincidint amb Girona Bike World s’ha dut a terme a la ciutat el 5è Congrés Internacional de la Bicicleta, que ha tingut lloc al Palau de Congressos i al Palau de Fires i que ha estat coorganitzat pel Consorci de les Vies Verdes de Girona i la Generalitat de Catalunya. S’han portat a terme més de 40 comunicacions sobre cicloturisme i mobilitat sostenible amb la presència de diversos ponents, deu dels quals procedents de l’estranger, i hi ha hagut uns 200 participants.

El Palau de Fires ha estat escenari també de la sortida i l’arribada de la primera edició de Pirinexus 360 Challenge, una prova ciclista de resistència extrema de 347 quilòmetres de recorregut que es va disputar ahir. 56 dels 62 participants van completar l’itinerari, que passava per Olot, La Jonquera, Ceret i Sant Antoni de Calonge, El més ràpid en arribar a la Fira de Girona va ser el jonquerenc Jordi Pereira, amb un temps de 13 hores i 45 minuts.

Girona Bike World ha estat organitzada per Fira de Girona, Ajuntament de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Consorci de les Vies Verdes de Girona, i el patrocini de CaixaBank i La Vanguardia.

Info saló Girona Bike World: www.gironabikeworld.com

Info 5è Congrés Internacional de la Bicicleta: http://mobilitat.gencat.cat/ca/temes/congres-internacional-de-la-bicicleta

Info The Pirinexus Challenge: www.thepirinexus360.com]]>
<![CDATA[Ennatura´t, mes de la natura a Costa Brava i Pirineu]]>
Així com una nova trobada Instagram your city el proper 9 de maig que es completa amb el concurs #InstaEnnaturat entre l´1 de maig i el 7 de juny on pot prendre-hi part qualsevol usuari que publiqui fotografies originals i creatives, fetes amb dispositiu mòbil i amb les etiquetes #InstaEnnaturat #InCostaBrava #InPyrenees i que contribueixin a difondre els atractius i la diversitat naural en motiu de l´Ennatura´t i de la marca Costa Brava.

El sector turístic de les comarques de Girona declara “2015 Any de la Natura” a la Costa Brava i el Pirineu de Girona amb l’objectiu de sensibilitzar i donar a conèixer la diversitat natural del territori des d’una vessant turística i sostenible.

Coneix ENNATURA’T i tot el calendari d'activitats previstes per aquest mes de maig a un click.

]]>
<![CDATA[Trailwalker Girona 2016]]>
Inscripcions obertes. Trailwalker Girona 2016]]>
<![CDATA[Informació Marató 2016]]>
Inscripcions obertes.

Vegeu les dades publicades al web oficial de la marató de les vies verdes de Girona. Periòdicament es van actualitzant les informacions. Marató Vies Verdes de Girona 2016]]>
<![CDATA[Girona i Perpinyà aposten conjuntament pel turisme accessible]]>
L’actuació prevista a Girona és l’habilitació d’una ruta accessible per a persones amb mobilitat reduïda a la zona del parc de les Ribes del Ter, en connexió amb les Hortes de Santa Eugènia i la Devesa. En concret, es preveu la creació d’un itinerari circular, d’un recorregut aproximat d’1 km, al sector del Pavelló Municipal Girona-Fontajau. L’objectiu és que aquest itinerari pugui posar-se en funcionament a final d’estiu. “Es tracta d’un projecte que ens interessa molt, perquè té incidència en el turisme, en el turisme accessible i en el patrimoni natural. Significarà un salt important per a les persones amb discapacitat perquè a pocs quilòmetres de distància, Girona i Perpinyà, tindran una oferta que cal reforçar i potenciar”, ha subratllat Puigdemont.

Les propostes tant a Girona com a Perpinyà s’han centrat a l’entorn dels rius, uns elements clau del paisatge natural i humà de les dues ciutats, amb l’objectiu de valorar i recuperar aquests espais i posar-los a disposició dels turistes i de la població en general. A Perpinyà està previst fer una actuació per adaptar un itinerari seguint el riu Bassa i dissenyar-lo com a espai accessible per a totes els públics i com a espai de passeig i salut. “Amb aquest tipus de projectes que tenim en comú, de fer obres similars, la Catalunya del Nord i el nord de Catalunya veiem que poder avançar junts”, ha explicat el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Perpinyà i delegat d’afers catalans, Brice Lafontaine.

De forma paral·lela a aquestes actuacions, el Consorci de les Vies Verdes actuarà en diferents punts de la ruta del Carrilet, en el tram comprès entre Bescanó i Quart, per tal de millorar-ne l’accessibilitat en general “per garantir l’accés a tothom a l’experiència turística i de natura”, tal com ha explicat el diputat d’Acció Territorial de la Diputació de Girona, Miquel Calm.

A més de la creació d’itineraris, també es portaran a terme iniciatives complementàries destinades a millorar l’experiència turística de les persones amb discapacitat que visiten Girona i Perpinyà. En el cas de Girona es crearà material d’interpretació adaptat per a discapacitats visuals i auditius (audioguies i videoguies de llengua de signes), que contribuirà a enriquir la visita d’aquestes persones aportant-los informació sobre els valors naturals i patrimonials de l’entorn dels itineraris creats.

Amb la finalitat de posar a disposició del públic usuari, d’una manera fàcil i centralitzada, tota la informació referent a l’accessibilitat turística de la destinació, es farà un inventari de l’oferta turística accessible, es millorarà la informació i l’accessibilitat de la web de turisme municipal i s’editarà una guia específica amb aquestes dades. Paral·lelament, està prevista la realització d’actuacions de formació i sensibilització al sector turístic en l’atenció a la diversitat, i en una darrera fase, un cop finalitzat el producte, es desenvoluparan diferents campanyes de comunicació i difusió.

La regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, ha destacat els beneficis econòmics i socials del projecte, remarcant que “a més d’apropar la natura i els rius de la ciutat a tothom sense distinció, aquest conjunt d’actuacions són també una aposta per la diversificació turística en un sector amb un elevat potencial de creixement”.

]]>
<![CDATA[Girona Bike World, el punt de trobada del món de la bicicleta]]>
El territori de les comarques gironines ofereix una gran diversitat d’oportunitats als usuaris de la bicicleta i Girona Bike World vol respondre a les necessitats dels ciclistes amateurs i professionals. La demarcació de Girona compta amb 125 quilòmetres de vies verdes i multitud de rutes senyalitzades per al cicloturisme i, en els darrers anys, el nombre d’usuaris de la bicicleta ha augmentat de forma considerable. Aquest context i el bon clima de la zona desperta un interès a l’alça entre els ciclistes d’arreu del món. És per això que Fira de Girona es convertirà en el punt de trobada més adequat per intercanviar idees, per veure, provar i conèixer de primera mà les últimes novetats de les millors marques del sector i assistir a conferències i exhibicions de reconeguts professionals del ciclisme. Tot plegat mostrarà el potencial que el ciclisme té a Catalunya i també reforçarà Girona com a destinació turística.

Girona Bike World està organitzada per Fira de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Consorci de les Vies Verdes de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona. Al recinte firal hi haurà una àrea comercial en què les entitats i empreses orientades al cicloturisme i les plataformes de promoció, negoci i serveis podran donar a conèixer les seves activitats. Els fabricants i distribuïdors de bicicletes i accessoris també tindran el seu espai per mostrar les últimes novetats.

Més enllà de la zona d’expositors, Girona Bike World es concep com una fira activa de la bicicleta, ja que els visitants podran gaudir d’exhibicions de Bike Trial, Looping Bike, Push Bike, Pump Track i BMX protagonitzades per “bikers” professionals. Dani Comas, fins a deu vegades campió del món de Bike Trial, serà un dels ciclistes que demostrarà les seves habilitats sobre dues rodes en un Palau de Fires en què els usuaris també podran utilitzar un circuit de proves. Al “Bike Test” hi haurà revolts pronunciats, superfícies irregulars i rampes que serviran per examinar el comportament de tota mena de bicicletes.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha explicat que “cada vegada hi ha més usuaris de la bicicleta, més serveis públics com la Girocleta i plans de mobilitat”. També ha subratllat que “Girona s’ha consolidat com a zona d’entrenament per a ciclistes professionals i que els conceptes bicicleta i Girona s’han trobat en aquesta fira, que segur que serà un èxit”. En la roda de premsa celebrada aquest dimarts, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, ha remarcat que Girona Bike World “és un esdeveniment pioner a Catalunya que promocionarà l’activitat de la bicicleta a escala europea i els nostres atractius turístics, ja que Girona està ben posicionada com a destinació cicloturista”.

Per la seva part, el vicepresident de la Cambra de Comerç, Joaquim M. Caula, ha assenyalat que aquesta nova fira “neix amb l’objectiu de mostrar el potencial turístic de la província al sector de la bicicleta professional i amateur a nivell local, nacional i internacional”. El director tècnic de Girona Bike World, Ot Pi, ha exposat que “el món de la bicicleta gaudeix de bona salut” i ha destacat la importància del “Bike Test” que s’instal·larà al Palau de Fires. “Hi ha molta diversitat de bicicletes i, abans de comprar-ne una, el millor que es pot fer és provar les seves característiques i el seu rendiment”.

Un congrés i una prova extrema

Com a esdeveniment paral·lel a Girona Bike World, els dies 30 d’abril i 1 de maig se celebrarà al Palau de Congressos de Girona el 5è Congrés Internacional de la Bicicleta, focalitzat en el cicloturisme i la mobilitat sostenible. D’altra banda, el dissabte 2 de maig tindrà lloc la primera edició de la Pirinexus 360 Challenge, una prova de resistència extrema que començarà i acabarà al recinte del Palau de Fires de Girona. Els participants hauran de completar, entre les 6 del matí i les 2 de la matinada, els 350 quilòmetres que comunicaran la Garrotxa, el sud de França, l’Empordà i el Gironès.
Tota la informació del Girona Bike World

P
irinexus 360 Challenge]]>
<![CDATA[Rècord de participants a la 3a edició Marató Vies Verdes! 2000 atletes]]>
Aquesta marató comptava per segon any consecutiu amb 4 distàncies o curses per escollir: marató (42 quilòmetres), 30 quilòmetres, mitja marató (21 quilòmetres) i 10 quilòmetres, amb sortides simultànies a les 9:00 h des de Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Castell d’Aro, respectivament, i amb arribada a Sant Feliu de Guíxols. El recorregut de les curses es realitza íntegrament per la ruta del Carrilet.

Una jornada on el vent va ser l’únic destorb de la prova. Ràfegues de més de 60Km/hora van fer que tot el "village" muntat per l’organització s’hagués de retirar per motius de seguretat abans de l’arribada del primer atleta de la distància 10k . En totes les distàncies, els guanyadors ja es van avançar des de bon inici i amb diferència. El vent ajudava a avançar els quilòmetres fins arribar a meta i això va fer, que en totes les distàncies és rebaixessin les marques dels anys anteriors.

Pòdiums: 10K: Ricard Fernández 33:35(Canet Race Team) i Maria Samsó 41:50 (Ind.). 21K: Artur Roig 1:08:42 (TR Esports Parra) i Isabel Oliván 1:2836 (Slop Cat Sabadell). 30K: Marc Roig 1:46:39 (CA Laietània) i Victoria Hodgkinson 2:18:43 (CN Sigueme). 42K: Jordi Rabionet 2:32:55 (TR Esports Parra) i Pilar S. Xufré 3:15:12 (Ind.)

El lliurament de premis va tenir lloc a les 12:30 h, al Tinglado – Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, el km 0 de les vies verdes, amb la presència de l´alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan ALfons Albó, i la regidora d´Esports, Magda Lupiáñez i el regidor de Desenvolupament Econòmic, Juan José García i Cañadas.

El Consorci i Diversport agraïm la participació de tots els atletes, els voluntaris, els ajuntaments de la ruta, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Dipsalut, El 9 Esportiu, Vías Verdes, la Fundación de Ferrocarriles Españoles i Renfe, així com Powerade, Coca-cola, Oxd, El Corte Inglés, Aneto Natural, Fruites Hurtós, Rieju, S.Trias i Leotron.
Veure totes les classificacions.

Veure fotos dels participants.

Veure vídeos de les arribades.

]]>
<![CDATA[Concurs de dibuix i premis per a famílies!]]>
Només cal que demaneu als vostres nens que dibuixin com s´imaginen una sortida perfecta en família i ens feu arribar el seu dibuix al correu info@viesverdes.org. Sortir ben d´hora amb la motxilla carregada, passar un dia envoltats de natura i cultura, viure aventures fent esport, cantar una cançó a ritme de pedal, caminar fins descobrir nous secrets sorprenents, parar una estoneta per carregar piles i menjar un bon entrepà, riures, anècdotes i bons moments… Segur que teniu molt per dibuixar sobre les sortides en família!

Els autors dels 3 millors dibuixos podran gaudir d´una experiència única en família. Participeu abans del 7 de gener de 2015!

Vegeu el cartell i el pdf amb les bases.
]]>
<![CDATA[La 3a Marató de les Vies Verdes de Girona ja té 320 inscrits]]>
Els participants es poden inscriure al web www.maratoviesverdes.cat/girona o bé poden fer un pagament presencial a El Corte Inglés, si prèviament s’ha emplenat un formulari al web. Fins al 24 de novembre el cost de la inscripció és inferior, i partir d’aquesta data augmenta progressivament. El preu inclou la inscripció a la cursa escollida, el lloguer del xip, la bossa del corredor, l’avituallament durant la cursa, el servei de guarda-roba i l’accés a la zona de recuperació, on els corredors poden disposar d’aliments i servei de fisioteràpia. A més, es pot contractar transport amb autobús i assegurança d’accidents. 

Un repte de 210 km per vies verdes

Entre els atletes que tenim confirmats destaca Pep Sánchez, un esportista multidisciplinar (@Irontriax, triatleta i ultrafondista) que s’ha proposat córrer els 210 quilòmetres de les 5 maratons organitzades per les vies verdes de l’Estat espanyol durant el 2015: Madrid, Girona, Castelló, Tarragona i Còrdova.  

Al web de la cursa trobareu el formulari d’inscripció i tota la informació necessària (característiques del recorregut, recollida de dorsals, etc.), a més d’un pla d’entrenament de 12 setmanes. 

La prova està organitzada pel Consorci de les Vies Verdes de Girona i Diversport, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, Dipsalut, El Corte Inglés i Cobega. 
 
Per qualsevol incidència o correcció: info@maratoviesverdes.cat
 
Segueix-nos també al Facebook i al Twitter amb l’etiqueta  #MVVGIRONA!
]]>
<![CDATA[Pas inferior a Montfullà i esllavissada a St Joan de les Abadesses]]>
D’una banda, s’està construint el pas inferior a l’alçada de Montfullà (ruta del Carrilet), per tal de poder creuar amb seguretat la carretera N-141, entre Bescanó i Salt. Els treballs es van iniciar aquest setembre i es perllongaran fins el mes de desembre. Malgrat que el tram on es realitza l’obra està tancat, encara hi ha alguns usuaris que hi accedeixen, amb el perill conseqüent per a la seva seguretat. El Consorci recomana no circular per aquest indret i desviar-se per les hortes de Santa Eugènia, venint de Bescanó a l’alçada de la Pilastra, i venint de Salt a l’alçada del pavelló.

També a principis de setembre es va produir una forta esllavissada entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll (ruta del Ferro i del Carbó), degut a les fortes tempestes d’aquells dies, que ha obligat a tallar la via. L’esllavissada afecta un tram d’uns 20 metres entre el Solà i la Casilla, al terme de Sant Joan de les Abadesses, a l´alçada de Cal Gat, però la maquinària pesada necessària per enretirar la sorra i pedra caiguda ocupa més tram de via. En aquest tram no s’ha pogut habilitar traçat alternatiu i cal que els usuaris es desviïn a la carretera, opció poc recomanable, especialment si es circula amb menors i amb poques proteccions.

]]>
<![CDATA[Valoració Trailwalker 2014 i nova data pel 2015: 18 i 19 d´abril. ]]>
L´organització ha agraït la gran implicació de tots els ajuntaments i els habitants dels municipis que travessa la cursa, especialment els 400 voluntaris que donen suport físic i moral a tots els corredors, al llarg de totes les hores que dura l´esdeveniment.

L´objectiu per a l´any vinent és superar encara més el nombre d´inscrits d´enguany. Recordem que 340 equips van prendre la sortida a Olot, i es van aconseguir més de 700.000 euros de recaptació que Oxfam Intermón destina a projectes solidaris arreu del món.
Les inscripcions ja estan obertes. Podeu trobar tota la informació al web del Trailwalker. ]]>
<![CDATA[Concurs de vídeo - Rutes estiu 2014]]>
Envian´s els teus vídeos! Fes-nos arribar l’enllaç del teu vídeo de Youtube, Vimeo, Instagram, Vine, Twitter, Facebook, Dropbox… Mostra’ns les teves sortides d’estiu per les rutes del Tren Petit, Carrilet, Ferro i Carbó i l’anella cicloturística Pirinexus, ¡353 km de via lliure! (Vídeos màxim 1 minut de durada)
Els autors dels 3 millors vídeos aconseguiran un d’aquests 3 premis: 
 
- Una nit d’allotjament per a 2 persones, en règim de Dormir + Esmorzar, a La Rectoria de Sant Miquel de Pineda. S’inclou una ampolla de cava! Vàlid entre octubre de 2014 i març de 2015.
 
- 1 àpat per a 2 persones al Restaurant Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.
 
- El lloguer de 2 bicicletes per un dia complet, amb sortida des del Tinglado de Sant Feliu de Guíxols, km 0 de la via verda.

BASES LEGALS: 

- Termini de participació obert fins el 15 de setembre 2014.
- S'accepten participacions via correu electrònic: info@viesverdes.org.
- Els participants asseguren disposar dels drets i propietat dels vídeos que presentin i es declaren responsables de qualsevol incident que se'n pugui derivar.
- El Consorci de les Vies Verdes de Girona podrà fer difusió dels vídeos participants (a canals de comunicació com web, xarxes socials…), així com dels noms dels guanyadors.
- Durant el mes de setembre, el jurat del concurs escollirà 3 premiats, que seran contactats per correu electrònic. El premi no es podrà canviar ni substituïr.
- Els guanyadors cediran el material al Consorci de les Vies Verdes de Girona, que podrà utilitzar els vídeos o una edició d’aquests per a futures campanyes de promoció del Consorci i de les rutes que gestiona, constant el nom dels autors en els crèdits.

Per concursar cliqueu aquest enllaç: CONCURS SORTIDES D'ESTIU 2014
]]>
<![CDATA[340 equips van iniciar la marxa Oxfam Intermón Trailwalker Girona ]]>
El primer equip a arribar al port de Sant Feliu de Guíxols va ser Kriter Software, de corredors.cat, en només 9 hores, 46 minuts i 06 segons (9:46:06). L’equip guanyador va estar a punt de batre la seva pròpia marca, rècord absolut de tots els Trailwalkers aconseguit el 2013 (9:45:10). Després d´ells, els segons classificats va ser EPAplus en 9:59:22. En tercer lloc van entrar els garrotxins Terra de Volcans, amb un temps de 10:23:44. La primera dona en creuar la línia d’arribada va ser Rosa Navarro, de l’equip Fundació Ametller, amb un temps de 11:37:31

263 equips van completar les 6 etapes del recorregut que aquest any traslladava als participants a regions com Burkina Faso, Nicaragua o Etiòpia. L’últim equip en completar els 100 quilòmetres va ser l´equip Starlab-Neuroelectric runners, en 30 hores i 6 minuts. El temps màxim establert per completar els Trailwalkers és de 32 hores.

Els municipis pels quals va passar la marxa van animar als corredors amb gran entusiasme, i en tots ells hi havia molt voluntaris contribuint a que la diada fos un èxit, un total de 450. La diversitat de perfils dels equips és una peculiaritat del Trailwalker, ja que hi participen runners, treballadors o voluntaris d´Oxfam Intermón, membres d´empreses, familiars i amics... Tots ells units per una causa, vèncer la fam.

La iniciativa ha recaptat més de 695.000 euros, que Oxfam Intermón destinarà als més de 400 projectes que desenvolupa arreu del món. La mitjana de recaptació per equip és de 2.044 euros, i la possibilitat de continuar afegint donatius restarà oberta fins a finals de juliol.

Premis per a tothom

Abans de la sortida, al parc de l’estació d’Olot, i amb representants de les diferents entitats col·laboradores, es van lliuraran els premis TW Solidari, a l’equip que ha aconseguit més donatius, “Logopèdia Blanquerna”, amb 9.000 euros; TW Missatge, al nom de l’equip amb missatge més solidari, “Petjades pel canvi”; TW Convocatòria i Difusió, a l’empresa amb 8 equips inscrits, “Banc de Sabadell”; TW Superació a “Aspace”, perquè els seus alumnes amb paràlisi cerebral han creat manualitat per aconseguir donatius; i TW Creatiu als “Geganters de Sant Celoni”, pel repte de dur el gegant al llarg de tota la marxa.

L’organització agraeix a tots els participants la seva assistència, col·laboració i esperit de superació, i com va recordar tant Oxfam Intermón com el Consorci al llarg del dia, “Tots els equips són guanyadors des del moment que ha començat la marxa”.
Més fotos al nostre álbum de Facebook.

Més informació: http://trailwalker.oxfamintermon.org/ 

Enllaç a totes les classificacions i temps
]]>
<![CDATA[La 4ª Trailwalker a Girona arriba amb rècords]]>
Els participants recorreran 100 quilòmetres, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, sota el lema "Quilòmetres que canvien vides", amb l’objectiu de contribuir a canviar la vida de milers de persones que passen fam. Al llarg del recorregut, els equips hauran de superar diferents reptes com transportar aigua o aconseguir vals d´avituallament, i coneixeran les històries de persones que han aconseguit vèncer la fam i sortir de la pobresa a Etiòpia, Burkina Faso, Nicaragua, República Dominicana, Sudan del Sud i Indonèsia.

La marxa és un desafiament esportiu que consisteix en recórrer 100 km de camí rural en un màxim de 32 hores. No és una cursa de relleus, sinó que els quatre membres de l´equip han de començar i acabar junts en un exemple de solidaritat i treball en equip. Dues persones amb vehicle completen l´equip de suport, que els ajudarà durant la marxa, proporcionant-los avituallament, recanvis i ànims. També és un repte solidari, doncs cada equip ha hagut de recaptar un mínim de 1.500 euros que es destinaran als projectes d’Oxfam arreu del món.

Unes xifres optimistes

Gairebé totes les xifres relacionades amb la Oxfam Intermón Trailwalker són superiors a les de les edicions anteriors, fet que convida a l’optimisme a l’organització i els col·laboradors. Enguany la participació per equips ha augmentat en un 30% respecte a l’edició anterior (356 equips el 2014, 272 el 2013); els equips d’empresa han pujat de 91 a 158; la recaptació ja ha superat la xifra aconseguida l’any passat (652.000 euros en data d’avui, 630.000 euros el 2013) i encara pot augmentar ja que les donacions seguiran obertes després de la cursa.

El Consorci recorda que malgrat l’alta concentració de persones a la ruta del Carrilet - gairebé 1.400 participants en ruta -, la via verda és oberta a tothom, pel que es recomana circular amb cura. A més, aquest cap de setmana les poblacions del recorregut organitzen activitats populars per amenitzar la Trailwalker. L’organització convida tothom a situar-se en algun punt de la via verda entre Olot i Sant Feliu i gaudir de la festa i animar els participants, així com a seguir el desenvolupament de la cursa per les xarxes socials, des dels perfils @viesverdesgi i @OITrailwalker i amb l’etiqueta #OITW
Tota la informació sobre la Oxfam Intermón Trailwalker 2014]]>
<![CDATA[Obres d´art a Olot i Girona, a peu de ruta]]>
L´objectiu d´aquesta innovadora proposta és transformar antics traçats ferroviaris de Girona, Tortosa i Olot en espais de exposició artística a l’aire lliure per acostar l’art contemporani cercant la complicitat ciutadana. Ho farà a partir de la mirada de l’arquitecte olotí Xevi Bayona, l’artista irlandesa Aideen Barry i el creador britànic Noah Rose. Les obres es podran començar a veure durant la propera primavera i l’estiu, primer a Catalunya, i després al Comtat de Mayo, a Irlanda, i al Comtat de Northamptonshire, al Regne Unit.

El projecte té el suport del programa europeu gestionat per l’Agència Executiva a l’àmbit de l’Educació, Cultural i Audiovisual.

Xevi Bayona exposarà a Tortosa, AIdeen Barry a Olot, entre l´antiga estació i la via cap a Les Preses, i Noah Rose situarà les seves obres en diferents punts de la via urbana tocant a Girona i al centre de la ciutat.

Vegeu les imatges en els pdf adjunts, i la nota de premsa completa.
Informació completa del projecte Changing Tracks

Informació dels artistes: Xevi Bayona, Aideen Barry i Noah Rose

El Consorci Transversal Xarxa d'activitats culturals.]]>
<![CDATA[Rodatges a Vies Verdes i Pirinexus - primavera 2014 ]]>
Aquí trobareu l´enllaç al vídeo, que hem inclós al nostre canal de youtube. En aquesta ocasió vam comptar amb l'acompanyament de Cicloturisme i Medi Ambient
 
També, el dimecres 26 vam pedalar per les vies verdes a Cassà de la Selva, ruta del Tren Petit, Torroella de Montgrí i l´Escala - Empúries, amb motiu d´un vídeo promocional encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Trobareu l´àlbum de fotos de la jornada al nostre Facebook
 
Happy Bikes, de Madremanya, ens va cedir les bicicletes i ens va acompanyar amb el cotxe de suport. 
]]>
<![CDATA[3ª edició Marató Vies Verdes - 22/02/2015]]>
Les inscripcions s´obriràn el divendres 11 d´abril de 2014. Hi haurà un escalat de preus, que anunciarem al web de la cursa.
Informació i inscripcions: http://maratoviesverdes.cat/]]>
<![CDATA[Presentació de Pirinexus a Fira Fiets&Wandelbeurs]]>
Swart, expert cicloturista i escriptor de guies de cicloturisme, ha presentat més de 50 imatges de la ruta, ha destacat els paisatges, canviants al llarg de tot el recorregut; l´oferta cultural de la zona,amb especial esment a la ciutat de Girona; les platges; l´agradable meteorologia i molts detalls del recorregut. També ha fet esment a algun punt que caldria millorar, com el pas sota l´autopista a la zona de la Jonquera, recordant que el Consorci té previsió de resoldre-ho amb un gual inundable abans que finalitzi el 2014.

Demà es repetirà aquesta xerrada, conjuntament amb la presentació de la destinació de les comarques gironines per part del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.
]]>
<![CDATA[Pirinexus, finalista al premi Millor ruta pedalable 2014]]> Pirinexus, la ruta cicloturística de les comarques gironines, ha estat una de les finalistes del premi a la “millor ruta pedalable de l’any 2014”, que concedeix la Fiets & Wandelbeurs d’Amsterdam, una de les fires de cicloturisme i senderisme més consolidades d’Europa. El premi ha estat per la via verda Vennbahn (Alemanya-Bèlgica-Luxemburg). Les altres rutes nominades eren Tour de Manche (França-Anglaterra) i Valsugana (Itàlia). La cerimònia de premis ha tingut lloc aquest matí a la RAI d’Amsterdam.

El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm, ha assistit al lliurament de premis, i ha conversat amb els representants de totes les rutes, membres del jurat i periodistes especialitzats en cicloturisme, que han destacat la bellesa paisatgística del recorregut de Pirinexus.

Calm agraeix al jurat la nominació de Pirinexus, “un reconeixement que posiciona la nova ruta pedalable gironina no només entre el públic holandès sinó en el mercat del cicloturisme europeu”, un sector que ja coneixia en bona mesura les vies verdes de Girona, gràcies al treball de manteniment i promoció fet pel consorci en els darrers deu anys.

El Consorci ha estat acompanyat també pels representants de l´Agència Catalana de Turisme al Benelux. Les dues entitats seran presents a la fira Fiets & Wandelbeurs durant tot el cap de setmana, juntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, entitats de promoció turística d’arreu de Catalunya i empreses privades que ofereixen serveis a cicloturistes i senderistes.

Pirinexus és una anella pedalable de 353 quilòmetres, transfronterera, que uneix el territori dels dos costats dels Pirinexus, i ha pogut ser una realitat després de tres anys de treball  amb dos socis francesos, el Conseil Général des Pyrénées Orientales i Pays Pyrénées Méditerranée, i sobretot amb l’ajut dels fons de la Unió Europea i el suport de la Diputació de Girona.

Guanyadora: via verda de Vennbahn, (Alemanya - Bèlgica - Luxemburg)


 

]]>
<![CDATA[Agraïment a col·laboradors i patrocinadors per l´èxit de la Marató 2014]]>
A l’arribada a Sant Feliu de Guíxols, davant el Tinglado i el Club Nàutic, els atletes es van trobar amb tots els serveis necessaris per recuperar forces. Poc després de les 12 del migdia es va realitzar el lliurament de premis, esglaonadament per curses: 10 km, Mitja Marató, 30 km i Marató. En aquest acte, presidit per Miquel Calm, vam comptar amb una bona representació de regidors de Sant Feliu de Guíxols: Pere Albó, primer tinent d’Alcaldia; Magdalena Lupiáñez, regidora d’Esports; Dolors Ligero, regidora de Serveis Econòmics; Juan José García, regidor de Turisme; i Francisco Cárdenas, regidor de Governació. També van acompanyar-los Cristina Plana, responsable de Marqueting de l’Espai Gironès, i Melcior Soler, vicepresident del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols. El premi als guanyadors masculí i femení de la Challenge el va lliurar Patricia Vedrenne, Presidenta del Lions Club International i responsable de la Mitja Marató de Perpinyà.

Cal destacar el nombre de voluntaris, que es va doblar respecte el 2013 i va arribar enguany als 200. També és molt important la col·laboració i patrocinis de les empreses RENFE, Espai Gironès, Illa Diagonal, Veri, Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, La Corxera, El 9 Esportiu, UdGEsports, Rieju, Fruites Hurtós, Coca-Cola, Powerade, Bikila Girona, Trias i Trivimon, cada una d’elles aportant diferents serveis necessaris per l’organització de les proves.

]]>
<![CDATA[La ruta Pirinexus, nominada al premi "millor ruta pedalable 2014"]]>
Les quatre rutes europees nominades de l’edició d’enguany són Pirinexus (Girona-França), Tour de Manche (França-Anglaterra), Valsugana (Itàlia) i Vennbahn (Alemanya-Bèlgica-Luxemburg). El resultat del premi es farà públic el divendres 28 de febrer, al matí, a la RAI d’Amsterdam, en la vigília de la desena fira de ciclisme i senderisme. La ruta guanyadora de l’edició anterior va ser la Vélodyssée (França).

El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm, viatjarà properament a Amsterdam per assistir al lliurament de premis i visitar la fira, on l’entitat disposa d’un estand per fer promoció de la ruta, juntament amb el Patronat de Turisme Girona Costa Brava, Turisme de Catalunya, entitats de promoció turística d’arreu de Catalunya i empreses privades que ofereixen serveis a cicloturistes i senderistes.

La presentació de les quatre rutes nominades es va fer al febrer, durant una trobada a l’establiment especialitzat en cicloturisme Vakantiefietser, a Amsterdam, amb premsa del sector i prescriptors de cicloturisme, a més dels membres del jurat del premi. Anteriorment, cada ruta va ser valorada sobre el terreny per un especialista en cicloturisme.

El jurat valora, a més de la ruta en si, la senyalització, les instal·lacions i els serveis dedicats al cicloturisme, així com les comoditats per als usuaris. Un criteri important és el fet que sigui una ruta nova o recentment remodelada. El jurat del premi destaca que Pirinexus és actualment la ruta senyalitzada més extensa del sud d’Europa. També valora el fet que connecti dos territoris i que permeti gaudir de diferents tipus de paisatges: muntanya, plana i mar.

Pirinexus és una anella pedalable de 353 quilòmetres que connecta les comarques gironines amb el sud de França. Combina trams de vies verdes, xarxa de camins rurals i carreteres amb baixa densitat de trànsit. La ruta es va posar en funcionament la primavera de 2013, fruit de tres anys de treball entre el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Conseil Général des Pyrénées Orientales i Pays Pyrénées Méditerranée, amb la col·laboració de la Diputació de Girona.
Veure el web de la ruta Pirinexus]]>
<![CDATA[La II Marató dobla la participació, augmenta curses i rebaixa marques]]>
La II edició ha mantingut la Marató (42km) i la Mitja Marató (21km), amb sortides des de Girona i Llagostera, respectivament, i ha incorporat les distàncies de 30km i 10km, amb sortides des de Cassà de la Selva i Castell d’Aro. Totes amb arribada a Sant Feliu de Guíxols, resseguint la ruta del Carrilet.

Jordi Rabionet, amb un temps de 2:38:18 en la categoria masculina, i Pilar Sánchez, amb un temps de 3:16:01, en la femenina, han estat els guanyadors absoluts de la Marató. Rabionet ha superat la marca del guanyador de l’edició del 2013, Hugo Figueras, que enguany s’ha classificat en segon lloc.

En la modalitat de 30 km, els guanyadors han estat Javier José Abarca i Jacopa Fragapane. En la Mitja Marató (21km), els primers atletes en creuar la línia d’arribada han estat Oriol Vilaplana i Paula Cavalieri. I en la cursa de 10 km han entrat en primer lloc Pau Moré i Marka Ramoneda, en les respectives categories.

Les sortides a les quatre proves han estat simultànies, a les 9 del matí, amb arribada al km 0 de la ruta del Carrilet, tocant al mar. Totes les curses s’han desenvolupat sense incidents i a l’arribada al Tinglado – Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols ha estat una festa per als participants i els seus acompanyants.

Gran augment de partipació

La participació d’enguany comporta un increment de 700 participants més que en l’edició de l’any passat, xifra que demostra la bona acollida que any rere any pren la marató de les vies verdes de Girona. Per aquest motiu, el president del Consorci de les Vies de Girona, Miquel Calm, ja ha convidat els atletes a tornar l’any vinent, confirmant l’organització d’una 3ª edició.

Gràcies a la col•laboració amb la Mitja Marató de Perpinyà, van córrer la Mitja Marató 10 participants provinents de la Challenge Catalana, és a dir, corredors inscrits a les dues mitges maratons. I amb motiu del conveni amb la UdG per tal que la cursa puntués a la lliga universitària es van inscriure 63 corredors universitaris. A més, una col·laboració amb la Marató d’Empúries fa possible que els atletes que s’hagin inscrit a la marató de les vies verdes puguin obtenir un descompte en la inscripció de la marató d’Empúries.
Vegeu també els àlbums de fotos del Facebook
 
Classificacions i temps al web de la marató  
 
Imatges i detalls a TW:@viesverdesgi; @maratovv
]]>
<![CDATA[Col·laborem amb la Mitja Marató de Perpinyà]]>
La marató de les vies verdes de Girona ofereix 4 distàncies: marató, mitja marató, 30 km i 10 km, amb diferents punts de sortida i arribada comú a Sant Feliu de Guíxols. Tindrà lloc el diumenge 16 de febrer.

La Perpinyane 2014 compta amb una mitja marató, una carrera de 10 km, un desafiament en equip i l´anomenat "desafiament català" o "Challenge catalana, amb la combinació de les 2 curses de 21 km. Serà el diumenge 18 de maig.

Alguns establiments hotelers i de restauració també col·laboraran en les dues maratons oferint descomptes per als corredors.
 
La inscripció a les 2 curses costa 36 euros i ha de fer-se al web de La Perpinyane

Aquesta acció es concreta per la voluntat del Consorci de les Vies Verdes de crear una futura Lliga Pirinexus, col·laborant amb diverses curses que s'organitzen sobre el traçat de la ruta Pirinexus, com la marató d'Empúries (l'Escala).

Consulteu tota la informació de la Marató de les Vies Verdes de Girona i de La Perpinyane
]]>
<![CDATA[Conveni amb la marató d´Empúries per a la promoció conjunta]]> Vies Verdes i l´Escala signen un conveni amb l´objectiu de crear una lliga Pirinexus.

Ahir es va signar a l’Escala la signatura d’un conveni de col•laboració entre el Consorci de les Vies Verdes de Girona i l’Ajuntament de l’Escala per a la promoció conjunta de la Marató de les Vies Verdes de Girona i la Marató d’Empúries, amb l’objectiu de crear una lliga Pirinexus que reuneixi la majoria de les curses esportives que es duen a terme sobre el traçat de la ruta que uneix les comarques gironines amb la Catalunya del Nord.

Miquel Calm, president del Consorci, i Estanislau Puig, alcalde de l’Escala, van signar el conveni de col·laboració, que preveu principalment l’edició conjunta de material promocional i de marxandatge, la presència conjunta a fires i a esdeveniments esportius rellevants, i la creació de descomptes i avantatges per als participants a les proves (en futures edicions).

Les maratons de les Vies Verdes de Girona i d’Empúries són les primers curses del traçat de Pirinexus que hi col·laboren, i el Consorci va expressar el seu objectiu de seguir treballant amb altres poblacions i institucions que també organitzin proves esportives en alguns dels 353 km de l’anella cicloturística, inaugurada la passada primavera.
Dues maratons sobre traçat Pirinexus

La Marató de les Vies Verdes de Girona prepara la seva II edició, que tindrà lloc el 16 de febrer de 2014, i comptarà amb quatre curses: de 42 km, de30 km, de21 km i de 10 km, amb sortides des de Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Castell d’Aro, i amb l’arribada a Sant Feliu de Guíxols. Trobareu tota la informació i el formulari d’inscripcions al web www.maratoviesverdes.cat/girona
 
La Marató d’Empúries encara la dotzena edició, que es desenvoluparà entre l’Escala i Sant Martí d’Empúries, i també ofereix recorreguts de diverses distàncies: la Marató, la Mitja Marató, la cursa dels 10 km i la primera edició de la Cursa Infantil Empúries. La inscripció també es pot fer en linia, al web www.maratoempuries.com, o bé a les entitats i botigues col·laboradores de l’Escala, Girona, Barcelona i Granollers.
]]>
<![CDATA[Participa al concurs #PIRINEXUSelrepte ]]>
L´autor de la millor imatge guanyarà una sortida per a 2 persones en bici reclinada, gentilesa de Camina la Vida, i una nit d´allotjament al Mas Xifre de Llagostera. 
 
Les 12 imatges més votades formaran part d´una exposició itinerant sobre la ruta Pirinexus, durant l´any 2014, i es publicaran a la reedició de la guia Pirinexus. Els seus autors rebran un pack amb guies i altres materials promocionals. 
 
Visiteu les nostres xarxes socials i participeu!
 
Consulta les bases legals al pdf adjunt.
]]>
<![CDATA[Vies Verdes rep el premi Timó d’Argent per la ruta Pirinexus ]]>
La ruta Pirinexus és una nova anella pedalable de 353 km que uneix les comarques gironines amb la Catalunya nord i que transcorre en bona part per vies verdes i part per camins rurals o carreteres amb baixa intensitat de trànsit. Aquest circuït es va fer realitat la primavera de 2013, després de tres anys de treballs entre el Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Conseil Général des Pyrénées Orientales i Pays Pyrénées -Mediterranée , i amb cofinançament de fons europeus, amb l’objectiu de connectar els dos territoris amb infraestructures de mobilitat sostenible, fomentar el respecte pel medi ambient i promoure l’activitat turística.

Els Premis Timó es lliuren aquest vespre, dins els actes de la 33a Festa del Gremi d’Hostaleria, enguany celebrats al Silken Park Hotel San Jorge de Calonge. Recollirà el guardó del Timó d’Argent a la ruta Pirinexus el gerent del Consorci, Gerard Darnés. El premi principal, el Timó d’Or, es concedeix a Jordi Comas i Matamala, a títol pòstum, en reconeixement al seu treball per la defensa dels interessos del sector i de la Costa Brava com a territori i marca turística.

Amb els premis Timó d’Or i Argent, l’associació reconeix a les entitats i persones que més s’han distingit en la promoció del turisme i l’hostaleria a la Costa Brava Centre, prioritzant la qualitat dels serveis turístics oferts.
]]>
<![CDATA[Circuït ciclable de les Vies Verdes de Girona a la Festa del Súpers!]]>
La 17ª edició de la Festa dels Súpers tindrà lloc a l’Anella Olímpica del parc de Montjuïc, a Barcelona, el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre, sota el lema “Connectem”. Els seguidors del Club Súper 3 ja sabeu que aquests dies la família Súper3 ajudarà en BiriBiri a retornar amb els seus pares. Els ajudareu?

Les Vies Verdes de Girona col·laborem en aquesta gran festa per segon any consecutiu, amb un circuït pedalable, per tal que la mainada pugui voltar una estona en bicicleta. També es podrà acolorir un àlbum de paisatges de les vies verdes, i endur-se’l a casa per seguir pintant els bonics indrets que travessen les rutes!

La nostra activitat és per a totes les edats, i fins i tot hi trobareu alguna bici amb cadireta per la mainada més menuda.

Ens trobareu a l´estand 16 - Costa Brava Pirineu de Girona, compartint 400 m2 d´espai amb el Patronat de Turisme, un parc d´aventura de Lloret de Mar i tallers de pastors i oficis del Ripollès, tallers de pintura de sorra de l´Empordà i actuacions dels Marrecs de Salt i els Xanquers.

Lloc: Estand 16, a l’esplanada davant de l’estadi olímpic.
Horaris: La festa és oberta el dissabte de 10 a 19 h i el diumenge de 10 a 18 h.

A més, els adults podeu col·laborar donant sang a l´estand 46, del Banc de Sang i Teixits.
Per tenir tota la informació de com arribar a la festa, totes les activitats, els detalls de la gimcana, jocs d´en BiriBiri... consulteu el web www.super3.cat/festa/

 
]]>
<![CDATA[Vols participar en una trobada d´instagramers per la ruta Pirinexus?]]>
El Consorci de les Vies Verdes de Girona organitza la 1ª trobada d’instagramers en bicicleta que es farà a les comarques gironines, en una ruta senyalitzada: Pirinexus. La diada s´anomena #instaPirinexus i serà el diumenge 13 d’octubre al matí, tot pedalant per la plana de l’Empordanet, durant poc més de 20 km entre Torroella de Montgrí i Palafrugell. És un tour d´estrena que combina esport, natura i cultura.

Hem convidats a instagramers coneguts i també a igers aficionats a la bicicleta. I hem reservat 5 places per a aquells igers que vulgueu afegir-vos-hi! Descarregueu-vos el pdf adjunt sota la notícia per conèixer les condicions de participació al concurs . Esperem les teves fotos etiquetades amb #instaPirinexus!
El tour recorrerà les etapes 12 i 13 de Pirinexus (Torroella - Palafrugell), passant pel Riu Ter, l’Empordanet de Josep Pla, el Pitch & Putt de Gualta, petits pobles medievals...
 
Els participants pedalaran i fotografiaran la ruta amb la seva o sobre una Burricleta, una bicicleta amb assistència elèctrica que perrmet pedalades més descansades! 
 
Més informació sobre les etapes del tour: 
 
Etapa 12: Torroella de Montgrí - Pals
 
Etapa 13: Pals - Palafrugell
]]>
<![CDATA[Obertes les inscripcions a la MVV2014]]> Des del dia 1 de Setembre estan obertes les inscripcions a la Marató de les Vies Verdes de Girona que tindrà lloc el proper 16 de febrer de 2014. L'itinerari de la prova, que es farà íntegrament per la ruta del carrilet, sortirà de Girona i recorrerà les localitats de Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro fins a la seva arribada a Sant Feliu de Guíxols.


En aquesta nova edició de la MVV comptarem amb 4 distàncies: la Marató (42km) amb sortida des de Girona i la Mitja Marató (21 km) des de Llagostera que ja es feien l'any passat, i les noves distàncies de 30km des de Cassà de la Selva i els 10 km des de Castell d’Aro, totes elles amb arribada també a Sant Feliu de Guíxols. Tots els detalls de les curses els trobareu a www.maratoviesverdes.cat .


Els punts de recollida de dorsals estaran disponibles al gener (data per determinar) als centres comercials de l'Espai Gironès (Girona) i a l'Illa Diagonal (Barcelona). El 15 de febrer, el dia abans de la prova, es podran recollir a Sant Feliu de Guíxols.


Amb la recollida del dorsal es donarà a cada participant un val bescanviable per un bitllet de Rodalies Renfe d’anada i tornada, vàlid entre el dissabte 15 i el diumenge 16 de Febrer de 2014, per la línia R11 (Barcelona-Portbou). El val s'haurà de bescanviar pel bitllet de transport corresponent a la guixeta de les estacions. Destaquem que no servirà com a títol de transport ni el dorsal ni el propi val bescanviable.


Durant el matí del diumenge 16, també es disposarà d'un servei d’autobusos des de Sant Feliu de Guíxols per arribar als punts de sortida de les diferents curses. Aquests mateixos autobusos servirà com a guardarropia gratuït per a tots els participants de les proves.


Us recordem que fins al proper 30 de novembre les inscripcions a les proves són més econòmiques. Per a més informació vegeu els preus aquí.


Per assabentar-vos de totes les novetats sobre la cursa: seguiu-nos al Twitter i Facebook de Vies Verdes de Girona i Diversport amb l’etiqueta #MVV2014 !


Enllaç directe a les inscripcions.

 

 

 

 

]]>
<![CDATA[Quilometratge entre poblacions: Ripoll - Olot - Girona - Palafrugell]]>
A la secció DESCÀRREGUES trobareu documents molts útils per planificar el vostre viatge: tracks, fullet informatiu, quilometratge, etc.
Cliqueu aquí.]]>
<![CDATA[El pas inferior de la via verda a Montfullà estarà llest aquest any]]>
El projecte, titulat “Pas inferior sota la carretera N-141 a Montfullà en l’encreuament amb l’antic traçat de la via del tren de Girona a Olot”, ha estat promogut pel mateix Consorci i elaborat pel Servei d’Enginyeria de la Diputació de Girona. L’aprovació inicial del projecte, que data del 17 de juny de 2013, es va publicar al BOP el 2 de juliol i al web de les Vies Verdes de Girona. Quan finalitzi el termini de l’exposició pública s’aprovarà definitivament el projecte i s’executarà l’obra.

El traçat de la via verda al pas pel terme municipal de Bescanó obliga a creuar la carretera per entrar al nucli de Salt. Com es recull en la memòria del projecte, “per tal d’evitar aquest encreuament a nivell amb l’esmentada carretera, amb un trànsit molt intens tot l’any, es projecta un pas inferior per sota la rasant de l’N-141”.

El pressupost d’aquesta obra és de 333.034,12 euros, i es finançarà amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) i fons propis del Consorci.

]]>
<![CDATA[Confirmada la Trailwalker 2014!]]>
Les inscripcions ja estan obertes i si t’apuntes amb el teu equip abans del 30 de setembre, sumareu el cost de la inscripció a la recaptació final per participar a la cursa.
Inscripcions i vídeo de l'edició del 2013 al web oficial de la Trailwalker 

Vídeo del Trailwalker 2012 al nostre canal de youtube.]]>
<![CDATA[Velo-city 2013]]>
Per qui no hi hagi pogut assistir, però vulgui informació, recomanem veure l'apartat de les ponències i articles sobre Velo-city del web de la ECF (http://www.ecf.com/ecf-presentations-at-velo-city-vienna/), seguir l'etiqueta #VC13 al Twitter o navegar al Facebook de VeloCityVienna

]]>
<![CDATA[Calonge i Vies Verdes Girona, candidata catalana als premis EDEN]]>
Enguany els guardons EDEN, impulsats per la Comissió Europea, premien destinacions europees de turisme accessible, aquelles que han basat el desenvolupament econòmic local en una oferta oberta a tots els turistes, independentment de les seves limitacions físiques o d’edat. En concret, es tracta de projectes centrats en equipaments i instal·lacions sense barreres, en transport adaptat a tots els usuaris, en serveis i activitats de qualitat amb personal format i amb un sistema de reserves i webs accessible a tothom, entre d’altres.

En la sisena edició dels Premis EDEN, la Generalitat de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Turisme, ha apostat per Calonge - Vies Verdes com un projecte d’una destinació de litoral totalment renovada, Calonge, enllaçada a les destinacions emergents de l’interior mitjançant una xarxa de vies verdes. Es tracta d’una candidatura innovadora, que representa un model turístic ètic, responsable i sostenible en el qual hi participen tant administracions públiques com empreses del sector privat. Calonge - Vies Verdes ofereix la possibilitat d’accedir a tots els serveis i productes turístics (sol i platja, senderisme, cicloturisme, cultura, natura, enoturisme, entre d’altres) a totes les persones, tinguin o no una afectació física, psíquica o sensorial, permanent o temporal.

Calonge disposa de platges adaptades, equipaments adequats, establiments accessibles de qualitat, senyalització apropiada i guies en sistema Braille. En els darrers anys Calonge també ha desenvolupat el projecte La Platja a l’Abast de Tothom a Torre Valentina, que l’estiu passat va donar servei a gairebé 1.000 persones amb discapacitat. Aquest és un servei completament adaptat, amb zona d’aparcament, dutxes, vestidors, i cadires amfíbies, a més de monitors especialitzats per assistir al bany a persones amb discapacitat. Per la seva part la infraestructura de Vies Verdes són pistes amples amb desnivell mínim, accessibles a qualsevol edat i condició física, amb servei de lloguer i de “transfer” de bicicletes adaptades al mateix cost que les no adaptades i centres d’atenció a l’usuari.

Calonge-Vies Verdes haurà de competir amb candidatures d’altres comunitats autònomes que també aspiren a aconseguir aquest premi europeu en què participen una vintena de països i que es resoldrà durant el segon semestre de l’any. Un cop obtinguda aquesta distinció, la Comissió Europea assumeix la promoció de les destinacions guanyadores com ara la realització de vídeos, accions a internet i l’edició de publicacions.

(Més info sobre els premis EDEN a la nota de premsa adjunta)
]]>
<![CDATA[Instal·lem tres nous comptadors de ciclistes i vianants]]>
Els nous comptadors s’han ubicat a les comarques de la Garrotxa (ruta del Carrilet I) i el Baix Empordà (ruta del Carrilet II) i queda pendent la instal·lació del tercer nou comptador a l’Alt Empordà (Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà).

Aquest nou maquinari se suma als quatre comptadors que ja fa anys estan operatius a les vies verdes de Girona: tres de fixos situats al Ripollès (ruta del Ferro i del Carbó), el Gironès (ruta del Carrilet I) i el Baix Empordà (ruta del Tren Petit) i un de mòbil que canvia d’ubicació segons la zona on interessa recollir més dades dels usos de les vies verdes.

El nou maquinari ha estat finançat amb fons europeus (FEDER), en el marc del projecte Enllaç, que ha permès crear els més de 350 quilòmetres d’anella cicloturista entre Girona i França. El projecte finalitzarà aquesta primavera, amb la inauguració de la ruta Pirinexus a finals de març.

DADES DETALLADES DELS USOS DE LA INFRASTRUCTURA
Els comptadors fixos disposen d’un sistema de recompte total i un d’específic de bicicletes (la diferència entre els dos recomptes ens dóna els usos a peu). El mesurador de bicicletes consta d’uns bucles que detecten el pas de les rodes de la bicicleta i un sensor que determina el sentit de la pedalada. Aquest sistema s’alimenta amb unes bateries que es renoven anualment. El comptador mòbil només ofereix dades d’usos totals, però és molt útil per situar a l’entrada i sortida de les poblacions i conèixer els usos de tota la ruta.

El manteniment dels comptadors i la gestió de les dades és responsabilitat del Consorci.
]]>
<![CDATA[Conveni amb XATIC per ampliar els avantatges dels carnets d´usuaris]]>
Aquesta col·laboració permetrà, des d’avui, que els 3.800 usuaris que ja disposen d’un dels dos carnets puguin gaudir de prop d’un centenar d’ofertes i descomptes en serveis turístics vinculats al cicloturisme i senderisme i al turisme industrial. En l’entrada a l’ecomuseu, per exemple, amb qualsevol dels dos carnets s’accedeix a l’oferta 2x1.

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Xavier M. Sanllehí, ha rebut el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm, i la vicepresidenta de la XATIC, M. Teresa Casals, i els ha felicitat per haver escollit l’ecomuseu per a aquesta presentació, ja que l’equipament industrial pertany a la XATIC des de 2006, com a membre fundador, amb la voluntat de “potenciar els museus industrials que formen part de la nostra cultura i la nostra història”. A més, Castelló d’Empúries s’ubica en un municipi que forma part de la xarxa pedalable Pirinexus, i disposa d’una ruta molt consolidada, la via verda de la Muga.

Miquel Calm ha destacat la importància d’aprofitar sinergies vinculant el patrimoni industrial al paisatge, en un moment en què els turistes cerquen experiències a través del ciclisme i senderisme combinades amb experiències culturals, tal com diu també M. Teresa Casals que s’ha mostrat convençuda que així moltes famílies optaran per conèixer a fons el seu territori més proper i poder fer activitats diferents.

Les dues entitats signants treballen per a la promoció turística del territori. D’una banda, el Consorci de les Vies Verdes de Girona té l’objectiu de promoure l’ús de les vies verdes i potenciar el desenvolupament econòmic dels territoris que les travessen. La major part de les rutes transcorren sobre antics traçats ferroviaris i estan vinculades a patrimoni industrial. D’altra banda, l’Associació XATIC impulsa la dinamització del turisme industrial de Catalunya, també el relacionat amb el seu passat ferroviari i la indústria associada, per crear activitat econòmica i cultural.
Ambdues entitats disposen de carnets gratuïts amb avantatges en productes i serveis per als usuaris de les seves xarxes; el carnet d’amics de les vies verdes de Girona i el Club XATIC, que es poden aconseguir des dels webs respectius (www.viesverdes.cat i www.xatic.cat).
 
Avantatges dels amics de les vies verdes
El carnet d’amic de les vies verdes de Girona permet gaudir de descomptes en l’adquisició de guies de les rutes, descomptes en uns 50 serveis turístics com allotjaments i restaurants propers a les rutes, i lloguer de materials per a les sortides en bicicleta. En col·laboració amb el departament de Cultura de la Generalitat, es facilita l’accés a recursos patrimonials de les comarques gironines. També es treballa amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per oferir descomptes en els accessos i serveis de les cinc estacions d’esquí que gestiona al Pirineu català. Des que es va crear la promoció, a l’octubre de 2012, s’han emès uns 1.000 carnets.
 
Avantatges del Club XATIC
El Club XATIC  és una iniciativa de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya per aglutinar els persones interessades en el turisme industrial i oferir-los un seguit d’avantatges: descomptes en entrades a museus i centres d’interpretació, en activitats, tallers i visites, en allotjaments, serveis de restauració, comerços i altres serveis turístics i culturals. Amb el carnet, els usuaris poden accedir a descomptes en més de 80 serveis i instal·lacions. El club XATIC compta actualment amb més de 2.800 associats.
 
Amb la voluntat d’ampliar la xarxa, ja el 2009 el Club XATIC es va associar amb el Club Rutas de la Lana, unes rutes turístiques muntades a partir dels camins que seguia la llana des de Castella-Lleó per comercialitzar-la, i que ofereix descomptes en entrades a museus, en restaurants i hotels, sobretot al País Basc.
]]>
<![CDATA[Descobreix el Dossier Pedagògic de les Vies Verdes de Girona!]]> El Consorci de les Vies Verdes posa a disposició de tots els seus usuaris, el Dossier Pedagògic, de descàrrega gratuïta, “Descobrint els Secrets de les Vies Verdes de Girona”.


Aquest dossier conté un total de 54 fitxes amb propostes d´activitats  multidisciplinars i transversals sobre natura, botànica, paisatgisme, història, geografia, geologia, literatura, matemàtiques, cultura, gastronomia, sostenibilitat, accessibilitat, esport i conservació de la memòria del territori.


Alhora permet descobrir indrets i històries de manera saludable, fent cicloturisme o senderisme, i posant en valor el desplaçament i el turisme sostenible. També és interessant perquè fomenta l´activitat lúdica i amena amb contingut cultural, i potencia els valors d’equilibri i respecte al nostre propi cos, entre la part física i la mental.


El  Consorci ha decidit acostar aquest material didàctic a tots els centres d´ensenyament dels municipis propers a les Vies Verdes de Girona, però també a totes aquelles entitats que treballin en el món del lleure i l´esport, i s´identifiquin amb els nostres valors, amb el desig de gaudir de la natura, la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. I també a totes aquelles persones que desitgin aprofitar aquest material en família i aportar un valor afegit a les seves sortides.

Descarrega el Dossier Pedagògic
 

]]>
<![CDATA[La Marató 2014 amplia les inscripcions i ofereix 4 distàncies]]>
A més de la Marató (42 km) i la Mitja Marató (21 km), que sortiran des de Girona i Llagostera respectivament com en l´edició passada, per al 2014 es presenten les curses de 30 km, amb sortida des de Cassà de la Selva, i de 10 km, amb sortida des de Castell d’Aro. El tret de sortida de les quatre distàncies es farà simultàniament, i totes arribaran a Sant Feliu de Guíxols.

L’any 2013 les inscripcions es van iniciar amb una previsió de 500 dorsals, i finalment es van ampliar fins a 800 participants. L’èxit de la convocatòria ha motivat els organitzadors a ampliar el nombre d’inscripcions fins a 2.000 entre totes les distàncies, concretament es confia arribar a la xifra simbòlica de 2014 participants.
Les inscripcions s’obriran el dia 1 de setembre de 2013, i s’hauran de fer al web de l’empresa d’activitats esportives Diversport (www.diversport.es), organitzadora de l’activitat juntament amb el Consorci. El coordinador tècnic de Diversport, Jordi Casas, ha recordat que la Marató de les Vies Verdes de Girona es pot consolidar en el calendari de curses anual com a la marató del mes de febrer. A més, en la propera edició aquesta marató puntuarà per al circuit TOP’100 Girona, un circuit de curses populars, i possiblement també dins la lliga universitària. 
 
Altres novetats importants són l’ampliació dels punts previs de recollida de dorsals: de moment s’han confirmat les instal·lacions de l’Espai Gironès, a Girona, i l’Illa Diagonal a Barcelona. 

Trens per arribar a la Marató

El Consorci ha pactat un acord amb Rodalies de RENFE per tal de facilitar el desplaçament dels corredors a Girona i el seu retorn. Així, els corredors inscrits es podran imprimir un val bescanviable per un bitllet de tren de rodalies de la línia Barcelona – Portbou, d’anada i tornada, entre el dissabte i el diumenge. Es manté el servei d’autobusos des de Sant Feliu de Guíxols als punts de sortida de les diferents curses el diumenge al matí.

Entre els esportistes coneguts que han confirmat la seva participació a la 2a Marató a les Vies Verdes de Girona hi ha el guanyador de la 1a edició, Hugo Figueras, i la guanyadora del Costa Brava Xtrem Running 2013, Anna Macià. 

Per seguir les informacions actualitzades de l’esdeveniment, cal estar atents als canals de Twitter i Facebook de Vies Verdes de Girona i Diversport. L’etiqueta de la Marató 2014 és #MVV2014. També es recolliran periòdicament les informacions als webs www.viesverdes.cat i www.maratoviesverdes.cat.
]]>
<![CDATA[Pedalada popular i adaptada 2013 - Festa del pedal del GEiEG]]>
Les inscripcions es poden fer a qualsevol de les tres instal·lacions del GEiEG a Girona, on els socis tindran un descomptes. Els no socis la poden fer també en aquesta web.

La pedalada té un caràcter familiar, no competitiu. Cal circular seguint la comitiva i dur casc.

Per veure el programa complet, cliqueu sobre la fotografia.
Tota la informació al blog de la Festa del Pedal

Per informació i inscripcions de la pedalada adaptada, consulteu el web d'Àrea Adaptada.

Inscripcions online aquí]]>
<![CDATA[El Trailwalker recapta 620.000€ i assoleix rècord mundial de temps]]>
260 equips van sortir dissabte al matí al recinte firal d’Olot, i 923 participants van completar el recorregut fins a Sant Feliu en menys de 32 hores. Entre tots els equips inscrits i els patrocinis s’han recollit 620.00 euros que Intermón Oxfam destinarà a projectes solidaris, especialment a combatre la sequera al Sahel, al sud del Sàhara.

Per primera vegada en una cursa Trailwalker va participar un equip amb persones discapacitades, Fundació DKV Integralia, que va completar el recorregut amb dos corredors en bici adaptada i un participant en cadira de rodes a l’equip de suport.

Les xifres d’una cursa solidària
Els equips que s’inscriuen al Trailwalker estan formats per 4 corredors i 2 membres de suport, que han de completar els 100 quilòmetres en menys de 32 hores. Per poder participar a la cursa, cada equip inscrit ha de recaptar prèviament un mínim de 1.500 euros. Pràcticament tots els equips van aconseguir els donatius, i entre tots assoleixen una mitjana de recaptació de més de 2.000 euros per equip. Destaca l’equip 6X100 H20, que va aconseguir el premi TW Solidari amb una recaptació de més de 10.000 euros.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, contribueix a l’organització de la prova amb Intermón Oxfam. Ambdues entitats coincideixen que la prova va ser un èxit, gràcies a la col•laboració de tots els ajuntaments dels municipis del recorregut i els 450 voluntaris que participen en la senyalització, els avituallaments i en oferir informació i suport als esportistes.

Darrera l’equip guanyador, que també havia aconseguit el primer lloc l’any passat, va arribar l’equip gironí Gitònics, amb Xevi Gasau, David Garrido, Yorgos Dedes i Pere Mongay. El tercer lloc va ser per Where is the limit, amb el mediàtic Josef Ajram, Nacho Gómez, Jacinto Ajram i Ferran Almeda.

Al llarg de la nit i fins la tarda de diumenge Sant Feliu de Guíxols va anar rebent la resta d’atletes, que arribaven emocionats. Les festes organitzades a Olot i Sant Feliu de Guíxols, i l’ambient festiu creat a la major part de les poblacions que creua la ruta del Carrilet van contribuir a l’èxit de l’esdeveniment.

Intermón Oxfam va aprofitar el recorregut per donar a conèixer els projectes que desenvolupa al Sahel. A Olot es va instal·lar un dipòsit i una rampa de distribució d’aigua, com les que s’utilitzen en les campanyes d’emergències, on els equips podien omplir els cantimplores. Cada punt de control estava agermanat amb un país d’aquesta zona de l’Àfrica, a Bescanó es va recrear una àrea en conflicte a Mali i a Girona un camp de refugiats de Burkina Faso. A més, els corredors van carregar vuit bidons d’aigua, que es van anar traspassant fins completar el recorregut.

L’evolució dels equips es va poder seguir detalladament des de la pàgina web del Trailwalker, gràcies als xips dels punts de control de pas, i des de les xarxes socials del Trailwalker i de Vies Verdes de Girona.
 
PREMIATS
 
TW Solidari
Equip que aconsegueix més donatius:  6X100 H2O, amb més de 10.000€
Primer equip que va arribar als 1.500 euros: Trailingtopics
Primer equip que va arribar als 2.500 euros (per 2n any): GE Volunteers Iberia
TW Convocatòria: a l’equip que ha aconseguit més participació 
LABORATORIS HIPRA que per segon any inscriu 8 equips 
TW Difusor: a l'equip que ha mobilitzat més persones 
A CIEN POR AGUA, amb + 400 participants a la III Trotada Solidaria del Canal 
TW Creatiu: a la iniciativa solidària més original per recaptar fons 
8 PIES Y 8 MANOS, per la festa amb Labanda Flowers.
TW Missatge: al nom de l’equip amb el missatge més solidari  
Que corri l’aigua
TW Superació als 3 participants amb bicicleta adaptada: 
DKV Integralia
Premis Concurs Facebook pels vídeos amb més “M’agrada”
Primer premi i 1.500 euros per Equipo 13 Walkers
Segon premi i 1.000 euros per l’ equip El Botijo
Tercer premi i 500 euros per l’ equip Trail Quart Walter
]]>
<![CDATA[Girona acull la presentació oficial de Pirinexus]]>
La ruta Pirinexus proposa 353 quilòmetres de recorregut pels amants de les bicicletes o el senderisme, combinant l’exercici físic a l’aire lliure en entorns agradables amb el valor afegit de la descoberta de la regió que es visita. Pirinexus passa per un total de 53 poblacions i 8 comarques diferents, i combina traçats de vies verdes amb altres rutes ciclables com camins rurals o carreteres amb baixa densitat de trànsit.

La benvinguda ha anat a càrrec del Sr. Miquel Calm, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i vicepresident de la Diputació de Girona, que ha destacat els múltiples usos d’aquesta ruta, dirigida a tots els públics, “per salut, per esport, per turisme, per cultura, per tastar els menús d’un dels 18 restaurants amb estrelles Michelin o el vi de la denominació d’orígen Empordà... cada persona trobarà el motiu perfecte per planificar la seva sortida a mida”.

També han intervingut en la benvinguda el Sr. Jean Louis Alvarez, president de la comissió Transports et Aménagements Cyclables al Consell General dels Pirineus Orientals i el Sr. Francis Manent, president de Pays Pyrénées-Méditerranée, que han destacat el caràcter transfronterer del projecte, i el fet que moltes parts d’aquesta ruta ja havien estat transitades per les civilitzacions romana i grega, que han deixat mostra de la seva petjada al llarg del recorregut.
700 senyals, una guia, web i xarxes socials

Les ponències han donat a conèixer els principals treballs realitzats a la ruta i les eines destinades als seus usuaris. Marcel Alofra, project manager del projecte, ha destacat que una part important de la inversió ha estat la senyalització, amb més de 700 senyals de diferents tipus al territori (direccionals, de distància a les poblacions, etc.) però totes amb una imatge comú. També s’han realitzat obres imprescindibles com la millora al pont sobre el riu Ter, l’accés al coll de Panissars, l’ampliació de la via verda entre Hostalnou de Bianya i Llocalou (Garrotxa) o la passera al rec Sirvent (aiguamolls de l’Empordà) que es col·locarà en breu.

Els representants del Conséil Général des Pyrénées Orientales, Srs. Jacques Martin, Yves Constant i Olivier Passarius han resumit les actuacions dutes a terme a la zona francesa, amb bona part del traçat amb mostres de jaciments romans i grecs que ens mostren que avui dia usem les mateixes vies de comunicació de fa 2.000 anys.

Géraldine Caprani, de Pays Pirénées-Mediterranée, ha presentat una eina molt útil per al cicloturista, la nova guia Pirinexus, editada en català, castellà, francès i anglès, que desgrana la ruta per etapes i detalla tots els punts d’interès i també els serveis turístics propers. Jens Erik Larsen, membre de l’Eurovelo Council, ha ofert una interessant i completa visió del cicloturisme a nivell europeu, mostrant la viabilitat de la inversió en cicloturisme.

Com a darrer ponent, Gerard Darnés, gerent del Consorci Vies Verdes de Girona, ha donat a conèixer la nova web oficial de la ruta: www.pirinexus.cat, en fase de proves, des d’on l’usuari pot consultar totes les etapes del recorregut i rutes complementàries o serveis turístics.  A més, aquesta setmana s’ha estrenat el Twitter de la ruta: @pirinexus, i es treballa a les xarxes Facebook i Instagram des dels perfils de @viesverdesgi i les etiquetes #viesverdesgi i #pirinexus.

Ha tancat la jornada la Sra. Marta Madrenas, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, que ha agraït que s’hagués escollit Girona com a ciutat per presentar aquesta gran ruta que connecta “dos territoris que tenen un passat en comú i tindran un futur en comú”. 
 
El cost global del projecte, 1.650.000 euros, ha estat subvencionat en un 65% per la Unió Europea. La resta del pressupost l’han aportat els mateixos socis del projecte.
 

 
]]>
<![CDATA[Presentació oficial de la ruta Pirinexus, guia i nova web]]>  
El projecte s’ha desenvolupat durant els darrers tres anys entre el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Conseil Général des Pyrénées-Orientales i el Pays Pyrénées-Méditerranée, dins el programa  POCTEFA finançat amb fons europeus.
 
Pirinexus permet circular sense discontinuïtat entre les seves vies i compta amb més de 700 indicadors que senyalitzen la ruta. La seva missió és poder connectar els dos territoris amb una infraestructura de mobilitat sostenible, fomentar el respecte pel medi ambient i promoure l’activitat turística al territori. Al seminari es farà l’explicació detallada del projecte, la presentació de la ruta, de la guia oficial de Pirinexus i de la seva web, en fase de proves.

(Vegeu detall del programa al document adjunt)
 

Data: 20 de març de 2013

Hora i Lloc: Auditori de Girona: recepció a les 9:00h, Passeig de la Devesa, 35.

Parlaments:

- Obertura: Sr. Miquel Calm, president del Consorci i vicepresident de la Diputació de Girona; Sr. Jean-Louis Alvarez, president de la comissió Transports et Aménagements Cyclables al Conseil Général des Pyrénées-Orientales i  Sr. Francis Manent, president de Pays Pyrénées-Méditerranée.

- Ponències: Sr. Marcel Alofra, project-manager del Projecte Enllaç; Sr. Jacques Martin, director de Carreteres; Sr. Yves Constant, responsable d’obres; Sr. Olivier Passarrius, representant del Conseil Général des Pyrénées-Orientales; Sr. Jens Erik Larsen, cofundador i membre del Eurovelo Council, i Sr. Gerard Darnés, gerent del Consorci Vies Verdes de Girona.

- Cloenda: Sr. Carles Puigdemont, alcalde de Girona.
]]>
<![CDATA[Ja teniu plans per aquesta Setmana Santa?]]> Serveis Turístics us ofereixen un seguit de descomptes per a que planejeu una sortida inoblidable! Podeu consultar les ofertes detallades a cadascuna de les seves fitxes individuals dels serveis en promoció, o veure un resum de les ofertes als PDFs adjunts a aquesta notícia.

Us convidem a gaudir de la natura, l´esport i la família a les Vies Verdes de Girona.

Feliç Setmana Santa!
]]>
<![CDATA[La Marató en xifres, i algunes curiositats]]>
L´ultramaratonià Paris Canals va còrrer tres maratons seguides, és a dir, més de 126 quilòmetres! Un dels atletes corria la seva marató número 98. També vam viure l´alegria a l´arribada d´una corredora que aconseguia l´objectiu de completar la seva primera marató! Altres van ser rebudes amb rams de flors per haver aconseguit la seva gesta. I a la sortida l´speaker felicitava un corredor de Banyoles que celebrava el seu aniversari fent la cursa.

Entre els voluntaris i l´organització vam agrupar un centenar de persones que donaven suport als corredors, fent el seguiment durant el recorregut, als punts d´avituallament, servei mèdic, etc. Finalment, tot va ser possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme Costa Brava - Girona, el Dipsalut i tots els ajuntaments de la ruta. Una quinzena d´empreses privades van tenir també un paper destacat en l´èxit de la prova, aportant avituallament, material, instal·lacions, servei de fisioteràpia, etc.

(Vegeu pdf amb el plafó dels patrocinadors.)
Podeu veure els àlbums de fotos al facebook d'Oriol Batista, fotògraf de la prova. I també a la galeria fotogràfica de Diversport

Descarregue-vos el Newsletter Especial Marató!


]]>
<![CDATA[Èxit de participació a la 1a Marató i Mitja Marató de les Vies Verdes ]]>
El temporal de fred que va acompanyar els participants durant tota la cursa no va impedir que se celebrés la jornada. L’atleta Hugo Figueras de Fondistes Cervera, guanyador absolut de la 1a Marató de les Vies Verdes i guanyador de la categoria sub 40, va completar la prova en un temps de 2h 40 min 32 s. En la modalitat de Mitja Marató, el guanyador absolut i guanyador de la categoria sub 40 va ser Ricard Fernàndez de Canet Race, amb un temps d' 1h 15 min 01 s. Michelle Bartels va ser la primera dona en acabar la Marató i guanyadora de la categoria sub 50 amb un temps de 3h 11 min 02 s, mentre que Paquita Giménez va ser la primera classificada en la categoria femenina de la Mitja Marató i de sub 50, amb un temps de 1h 29 min 37 s*.
 
Una marató amb diversos reptes
L’atleta maratonià Paris Canals Rovira, que va fer un temps a la Marató de 3 h 48 min 27 s, es va afegir a la sortida de Girona quan ja portava més de 80 quilòmetres recorreguts, ja que va sortir corrent des del municipi de Montornès del Vallès, a la matinada. La seva proesa significa completar un total de 126,585 quilòmetres, és a dir, 3 maratons seguides, i ho va fer en menys de 12 hores.

El Consorci de les Vies Verdes ha vetllat sempre per la igualtat i l’accessibilitat de les seves vies. Aquesta edició també ha comptat amb la participació de corredors veterans, com ara Sadurní Planas Quintana, de 75 anys, que ha completat la prova de Mitja Marató en 2 h 45 min 32 s, en Jordi Banal Llahó de 62 anys, que ha completat la modalitat de Marató en un temps de 3 h 41 min 31 s, o en Francisco Javier Delgado, campió d’Espanya en els campionats estatals per a invidents de l'ONCE (1998), i participant també en la categoria de Marató que ha completat  la  prova amb un temps de 3 h 58 min 18 s, i ha demostrat que la Marató és un lloc de trobada per a tots.

S’anuncia la segona edició per al 2014
El lliurament de premis als guanyadors de cada categoria es va fer davant l’edifici del Tinglado de Sant Feliu de Guíxols, al costat de l’arribada. El president del Consorci de les Vies Verdes i vicepresident de la Diputació, Miquel Calm, juntament amb l’alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó, i el delegat territorial d’Esports de la Generalitat, Josep Pujols, van ser els encarregats de lliurar els premis als guanyadors absoluts. L’alcalde de Llambilles, Josep M. Vidal, i les regidores d’Esports i de Serveis Socials de Sant Feliu de Guíxols, Magdalena Lupiáñez i Verónica Lahoya, també van lliurar premis als classificats per categories.

En finalitzar la jornada, Miquel Calm va aprofitar per felicitar tots els participants a l’esdeveniment per la seva presència i esperit de superació. Va fer una especial menció a tots els ajuntaments que van fer possible la cursa, a la Generalitat de Catalunya, a les empreses que van col·laborar amb la prova, i a l’organització i els seus voluntaris que van arribar a suportar temperatures sota zero. També va anunciar que gràcies a l’èxit assolit, ja es podia anunciar la celebració de la segona edició de la prova per al 2014.
 

Categoria Marató. Classificació masculina:
1r. Hugo Figueras, 2:40:32 (1r classificat sub 40)
2n. Pablo Torres, 2:44:28 (2n classificat sub 40)
3r. Ricard Verge, 2:46:07 (1r classificat sub 50)
 
Categoria Marató. Classificació femenina:
1a. Michelle Bartels, 3:11:02 (1a classificada sub 50)
2a. Mireia Dosil, 3:24:53(2a classificada sub 40)
3a. Roser Bartrolí, 3:27:04 (1a classificada sub 50)
 
Categoria Mitja Marató. Classificació masculina:
1r. Ricard Fernández, 1:15:01(1r classificat sub 40)
2n. Daniel Martínez, 1:15:28 (2n classificat sub 40)
3r. David Llinares, 1:17:41(3r classificat sub 50)
 
Categoria Mitja Marató. Classificació femenina:
1a. Paquita Giménez, 1:29:37 (1a classificada sub 50)
2a. Sílvia Busó, 1:30:15 (1a classificada sub 40)
3a. Esther Guilana, 1:31:25 (2a classificada sub 50)
 


*Resultats de les classificacions provisionals.]]>
<![CDATA[Concurs a Facebook: Vius l’Esport?]]> què és el que aporta a la gent la pràctica de l’esport. En tres dies ja hem aconseguit més d’una trentena de respostes, però encara en volem més! Anima’t a explicar-nos què és el que has après gràcies a l’esport, quins valors t’ha transmès, quines sensacions et provoca, quantes boniques amistats has fet gràcies a aquest...

Les dues respostes més originals s’emportaran un pack esportiu, cortesia de Diversport! El primer pack inclou una parka tècnica, un gymsack, una samarreta i un bidó reciclable. El segon està format per una dessuadora tècnica, un gymsack, una samarreta i un bidó reciclable. Si vols saber la informació necessària per participar al concurs, fes click aqui.
]]>
<![CDATA[Compte enrere per la 1a Marató i Mitja Marató de les VVGi!]]>
L’itinerari de la Marató de les Vies Verdes abraça dues comarques, el Gironès i el Baix Empordà, i passa per un total de vuit municipis de la província: Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Castell d’Aro i Sant Feliu de Guíxols tot seguint l’antiga Ruta del Carrilet, que venia des d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols.

Les sortides d'ambdues proves, Marató i Mitja Marató, es realitzaran de manera simultània a les 09:00 del matí. També hi ha previst un servei de sortida d'autocars des de Sant Feliu (a les 07:00), per transportar els participants fins els dos punts d’inici de la cursa. L’edifici del Tinglado de Sant Feliu de Guíxols marcarà el punt final de la Marató. Aquest punt és precisament el kilòmetre 0 de les Vies Verdes de Girona. Es calcula que la durada màxima aproximada de la prova serà d’unes 6 hores.

El recorregut de la prova es caracteritza per una suau pendent del 0’5%. El punt més alt de la cursa es troba al municipi de Cassà de la Selva, amb alçada de 136 metres per sobre del nivell del mar, pel que es tracta d’una ruta amb una dificultat mínima. El desnivell total acumulat és de 359 metres. Al llarg d’aquest vial, els participants es trobaran amb una combinació de pistes de terra de sauló compactat, en un 75% del recorregut, i trams urbans pavimentats en el pas pels diferents municipis, en un 25%.

La recollida dels dorsals per participar a la Marató de les Vies Verdes es pot fer divendres 22 de febrer a la botiga Bikila de Girona, dissabte 23 a l’edifici Tinglado de Sant Feliu de Guíxols o el mateix dia de la cursa, diumenge 24 (de 05:00 a 06:00), també a l’edifici del Tinglado.

Si necessiteu més detalls sobre l’organització de la 1a Marató i Mitja Marató de les Vies Verdes de Girona, els avituallaments, servei mèdic, servei d’animació pels més petits i les activitats paral·leles que es realitzaran, us recomanem que visiteu el web de l´empresa Diversport Gestió Esportiva: www.diversport.es
]]>
<![CDATA[Jornada sobre Turisme Accessible - Madrid]]>
El gerent del Consorci, Gerad Darnés, hi participa amb una ponència sobre les eines de promoció, i la nostra experiència en rutes ciclables totalment accessibles.

La jornada se celebrarà al pavelló 9, sala A-9.8

Consulteu el programa complet al pdf adjunt (en castellà).
Més info a: www.viasverdes.com]]>
<![CDATA[Vies Verdes a Fitur per explicar els projectes Bed&Bike i la ruta Pirinexus]]> La informació sobre les vies verdes de Girona es trobarà a l’estand de Catalunya – Costa Brava, conjuntament amb Turisme de Catalunya i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El Consorci participarà també al workshop sobre Turisme Accessible organitzat per l’Associació Europea de Vies verdes, dincs el projecte “Greenways4Tour”, amb la col•laboració de Predif i ENAT. El gerent presentarà la ponència “Les eines de promoció de les vies verdes de Girona”. A Madrid, compartirem també la celebració del 20è aniversari de les vies verdes espanyoles, organitzat per la Fundación de los Ferrocarriles Españoles.

Properament us oferirem informació detallada sobre els diferents actes i presentacions.
Lloc i horaris: Pavelló 7, estand Catalunya – Costa Brava B02, entre les 10 del matí i les 19h aproximadament (Consulteu horaris detallats dels diferents dies)
 
Per concertar entrevista personal: truqueu al 972 486950
]]>
<![CDATA[Vies Verdes preveu la licitació del pas inferior de Montfullà abans de l´estiu ]]>
El Consorci va incloure el projecte executiu en el programa del PUOSC, amb el qual es podrà finançar una part de l’obra. El cost total de l’actuació s’ha de complementar amb l’aportació de la Generalitat de Catalunya, un cop aprovats els pressupostos de l’exercici 2013.

La seguretat, com a acció prioritària
Entre els funcions principals del Consorci destaca el manteniment dels traçats, amb actuacions encaminades a millorar la seguretat dels usuaris de les vies verdes de Girona, especialment en aquells punts on es produeix una intersecció amb un altre tipus de via de comunicació, com una carretera. En aquest sentit, en els darrers anys s’han pogut executar diversos passos inferiors com per exemple els de la carretera entre Castell d’Aro i s’Agaró, la carretera de Romanyà i la zona de la Creueta (Quart).

]]>
<![CDATA[Maria Vasco recomana l´experiència de la Trailwalker]]>
Vasco assegura que recomana el Trailwalker "perquè és una experiència única que dura molts mesos, mentre t´entrenes i recaptes aquests donatius que ajduen tantes persones que realment ho necessiten". Albertín va participar a l´edició de 2012, celebrada a les vies verdes de Girona, amb un dels equips que va assolir major recaptació.

L´edició d´aquest any se celebrarà també a la ruta del Carrilet, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, els dies 20 i 21 d´abril.

(Podeu veure les entrevistes completes als documents adjunts.)
Per a inscripcions i informació completa, visiteu aquest lloc web. ]]>
<![CDATA[Ja tenim guanyadors dels sorteig de la targeta Amics de les Vies Verdes]]>
Els guanyadors del concurs de la targeta Amics de les Vies verdes de Girona han estat:

1. Bici junior MEGAMO: HÉCTOR PIPIO GELABERT
2. Nit a bungalow al càmping Les Preses Natura + 3 bicis 1 dia del centre logístic ATMA, d´Olot: JOSEP VEHÍ CASELLAS
3. Nit a apartament a Girona + 3 bicis 1 dia de Campi qui Pugui: ANIOL FRIGOLA MARTÍNEZ

Enhorabona a tots! Als guanyadors, us hem enviat un missatge a l´adreça electrònica indicada en la butlleta de sol·licitud. La resta, properament rebreu el carnet al vostre domicili.

Encara que no hàgiu tingut la fortuna dels guanyadors, recordeu que amb el carnet podeu optar a molts descomptes en els servis vinculats a les nostres rutes.

Consulteu el llistat d´ofertes aquí

]]>
<![CDATA[Distintiu Bed&Bike, la qualitat dels nostres serveis]]>
El distintiu Bed&Bike garanteix que l’establiment que l’aconsegueix —sobretot allotjaments i restaurants— ofereix serveis adequats expressament pensats per als cicloturistes: pernoctació d’una sola nit, espais per guardar i rentar les bicicletes i per rentar i assecar l’equip, lots de reparació, menús equilibrats per a ciclistes i informació útil per al cicloturista, entre d’altres.

Els membres del Club de Turisme Actiu-Natura que compleixin els requisits mínims establerts lluiran el distintiu Bed&Bike a la porta del seu establiment, i també estaran destacats en aquest web. Clicant sobre el distintiu s’exposen tots els avantatges mínims i opcionals que ofereixen aquests establiments. El distintiu es renovarà anualment, després que un tècnic del Consorci en faci la revisió pertinent.

El logotip combina una bicicleta i un allotjament, i així crea una imatge que es pot reconèixer i identificar fàcilment. El color verd evoca la natura i la sostenibilitat, i la tipografia transmet dinamisme.

Cicloturisme, un sector turístic en creixement

Aquest projecte contribueix a elevar la qualitat de l’oferta pedalable de les comarques gironines i la quantitat de visitants europeus que cerquen una destinació pedalable amigable (Bike friendly). El sector del cicloturisme és, segons estudis recents presentats per la European Cyclists’ Federation - ECF (Federació Europea de Ciclistes), un dels que més creix actualment en el sector turístic europeu, amb gairebé 2.300 bilions de viatges a l’any, i més sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament.

]]>
<![CDATA[Marató i Mitja Marató Vies Verdes Gi.]]>
La Marató se celebrarà el diumenge 24 de febrer del 2013, amb 42 quilòmetres de recorregut entre Girona i Sant Feliu de Guíxols, o 21 quilòmetres per als qui apostin per un recorregut més curt, de Llagostera a Sant Feliu de Guíxols.

Tots els detalls de l´organització de les curses els trobareu a la web de l´empresa Diversport Gestió Esportiva.
Informació i inscripcions aquí.]]>
<![CDATA[III edició de la cursa solidària TRAILWALKER, a viesverdesGi]]>
L´objectiu d´aquesta marxa és lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Cada equip es comprometrà a aconseguir donatius per donar suport als centenars de projectes que Intermón Oxfam porta a terme a Àfrica, Àsia i Amèrica. No es tracta únicament d´un desafiament físic, sinó també d´un repte solidari.

Els medallistes olímpics i ambaixadors del Trailwalker 2013 Andrea Fuentes, Joel González i Maria Vasco, han presentat l’esdeveniment en un marc força indicat: el Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona, acompanyats del director de la Fundació Barcelona Olímpica, Juli Pernas i el director general d’Intermón Oxfam a Catalunya, Francesc Mateu.

Al saló Trek&Walk, a la Fira de Mostres de Girona, també s´ha fet la presentació en el marc de les fires de Girona, acompanyats del gerent del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Gerard Darnés.

Inscripcions obertes!
Més informació:

Intermón Oxfam - Trailwalker

Contactes per mitjans de comunicació:
Intermón Oxfam • Xavier Codony • Tel 650.920.368 • 932.147.542 • xcodony@intermonoxfam.org
 
La Troupe Events  • Carme Muñoz  • Tel +34 629 722 038
carme.munoz@latroupeevents.es  ]]>
<![CDATA[Tot el que passarà a vies verdes es presenta al TrekandWalk-Fira Girona]]>
A l´estand trobareu tota la informació sobre les 4 rutes de les vies verdes de Girona i la propera ruta Pirinexus, amb material per planificar les sortides de cicloturisme i senderisme. Els visitants també es podran fer el carnet d’amics de les Vies verdes de Girona, que els permetrà accedir a descomptes i promocions en els serveis turístics associats a les rutes.
Presentacions i horaris:
 
- Dmg 28/10, a les 16.20h - Gran Volta a la Cerdanya en Ultrafons i Projecte Summit (PTCB – Girona) 
 
La segona edició de la cursa d’ultrafons que recorre tota la comarca pirinenca, a ambdós costats de la frontera catalano-francesa. Consta de tres proves exigents i de diferent quilometratge que transcorren per paratges naturals de gran valor. Seguidament es presenta el Projecte Summit, un estudi científic que ultrafondistes i corredors han de conèixer per valorar aspectes de salut d'aquesta pràctica esportiva.
 
- Dmg 28/10, a les 17.00 h – Costa Brava Xtrem Running (PTCB – Girona)      

CB Xtrem Running. La cursa de muntanya arran de mar arriba a la seva cinquena edició. De Blanes a Portbou en tres etapes i en tres dies competint en un gran ambient esportiu i familiar en entorn natural i paisatgístic espectacular.
 
- Dmg 28/10, a les 17.20 h – 1ª Marató Vies Verdes i  ½ Marató (CVVGI - Diversport) 
 
Marató: Girona - Sant Feliu Guíxols, 42 km. 1/2 Marató: Llagostera - St Feliu de Guíxols, 22 km. La marató se celebrarà el 24 de febrer de 2013. A partir de l'1 de novembre s'inicien les inscripcions. Co-organitzat amb l’empresa Diversport
 
- Dll 29/10, a les 11.00 h - Distintiu de qualitat Bed &Bike (CVVGI)

Un distintiu que el Consorci concedirà a aquells establiments que compleixin amb uns requisits de qualitat per donar servei als cicloturistes. Aquest distintiu és molt popular a Europa, i pot contribuir a augmentar el cicloturisme europeu a Girona. 

- Dll 29/10, a les 11.20h – Pirinexus, la nova anella pedalable (CVVGI)
 
La xarxa pedalable de 366 quilòmetres que uneix Girona i la Catalunya francesa i que estarà llesta a la primavera del 2013.
 
- Dll 29/10, a les 11.40 h  - Trailwalker a les Vies Verdes de Girona (CVVGI - Intermon Oxfam)
 
La cursa solidària d'Intermon - Oxfam.  Les inscripcions ja estan obertes. Se celebrarà el 20 d'abril de 2013, 100 km entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, per equips de 4 persones, amb 32 hores de temps per completar el recorregut. 
 
]]>
<![CDATA[Ja us podeu fer el carnet d´amic de les vies verdes!]]> Us podeu descarregar el pdf o omplir la butlleta electrònica que trobareu aquí, i rebreu el carnet al vostre domicili.

PROMOCIÓ ESPECIAL
Entre tots els qui sol·licitin el carnet abans del 20 de novembre de 2012 es sortejarà una bicicleta Megamo, gentilesa del fabricant, i dos caps de setmana per les vies verdes de Girona, que inclou una nit d'allotjament i el lloguer d'un dia de bicicleta per a tres persones: 1 bungalow al Càmping Les Preses Natura i les bicis del Centre Logístic de Bicicletes d'Olot; l'altra nit en un apartament a Girona i amb bicis de Campi qui pugui

Per informació completa o compartir aquesta informació, podeu consultar també el pdf amb la nota de premsa.]]>
<![CDATA[Circuit ciclable a la Festa dels Súpers, els dies 20 i 21 d´octubre]]>
Els visitants tindran l’oportunitat de fer-se el carnet d’Amics de les Vies Verdes, una nova promoció que permet aconseguir descomptes en productes i establiments vinculats a les vies verdes de Girona. Entre tots els qui es facin el carnet abans del 10 de novembre de 2012 es sortejarà una bicicleta i un cap de setmana per les vies verdes de Girona.

Us esperem a l´estand número 40, a l´estadi olímpic de Barcelona.

Tota la informació de la Festa dels Súpers a www.super3.cat/festa/]]>
<![CDATA[1ª Marató a les Vies Verdes!]]>
L´organització de les curses es porta a terme amb l´empresa Diversport Gestió Esportiva.
A partir de l'1 de novembre, tota la informació i inscripcions a www.diversport.es]]>
<![CDATA[Publicat el baròmetre anual de la bicicleta a Catalunya]]>
La conclusió primera és que el perfil d´usuari de la bicicleta és lleugerament més masculí (un 58% homes i un 42% dones), més jove (mitjana de 37 anys), amb major nivell formatiu (nivell d´estudis mitjà - alt) i ocupat. A més, un 75% dels catalans té una bicicleta a casa, i la mitjana de bicis per llar és de 2.

Unes altres dades significatives indiquen que saben anar amb bici més de 5,5 milions de catalans (un 90%), tenen bici personal uns 3,5 milions (57,5%), són usuaris amb alguna freqüència quasi 2,8 milions (44,5%) i més de 500.000 van en bici pràcticament cada dia (8%). Bona part de les bicis són híbrides o de muntanya, però es constat un augment de les bicis urbanes.

Pel que fa a hàbits d´ús, un 94 % dels enquestats reconeixen que anar en bicicleta els ajuda a sentir-se millor de salut, i destaquen la millora de els capacitats cardiovasculars, la condició física general, la tonificació muscular i la reducció de l´estrès. Els motius pels quals més s´usa la bici són per passejar (78) i fer esport (73%), i s´incrementa el nombre de persones que fan desplaçament quotidians i van a treballar amb bici.

Per veure l´estudi complet, realitzat pel Gesop i encarregat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, us podeu descarregar el pdf adjunt.
]]>
<![CDATA[Benvinguts al nou web de les vies verdes de Girona]]>
El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, ha estat convidat a explicar, a Nantes (França), la seva experiència de promoció de les vies gironines, en el marc de la primera Conferència Europea d’Eurovelo, Vies Verdes i Cicloturisme, organitzada per la Federació Europea de Ciclistes (European Cyclists’ Federation - ECF) i l’Associació Europea de Vies Verdes (European Greenways Association - EGWA).

La conferència, adreçada al sector públic i privat relacionat amb la gestió i promoció del cicloturisme, ha tingut lloc els dies 26 i 27 de setembre. El programa ha comptat amb ponents destacats en l’àmbit del desenvolupament turístic de vies verdes i rutes de cicloturisme, i amb fòrums de debat a l’entorn de les millors pràctiques europees. Alguns dels temes clau han estat les solucions web i els mitjans de comunicació social, així com la monitorització i el seguiment dels usos, temes ben desenvolupats a les comarques gironines.

El gerent del Consorci, Gerard Darnés, va presentar dimecres una ponència en què va detallar les eines de promoció de les vies verdes de Girona, que en el darrer any han consolidat la seva presència a les xarxes socials, amb canals a Facebook, Twitter, Instagram i Youtube. La darrera novetat ha estat la reestructuració completa del web, www.viesverdes.cat, ara nou, més visual, intuïtiu, àgil i interactiu, ja que incorpora un planificador de rutes i permet situar sobre un mapa les imatges del territori, els serveis turístics, les incidències, etc.

Us convidem a navegar, planificar, imaginar i fer realitat les vostres sortides.


]]>
<![CDATA[CONCURS: Rememora un moment viscut en bicicleta!]]>
Del 27 de setembre al 10 d´octubre, participa als nostres canals de Facebook, Twitter i Instagram i guanya un dels tres packs que regalarem, amb un dinar de restaurant i el lloguer de bici d´un dia per a dues persones.

Clica al pdf adjunt per descarregar-te les BASES LEGALS i participa!
Els restaurants selectes del nostre concurs, que ens han ofert els regals, són el Mas Ros, a Cassà de la Selva, el SA cova, a Platja d´Aro, i el restaurant La Curenya, a Les Planes d´Hostoles. Tots a tocar de la via verda. 

Vegeu cada concurs a FACEBOOK, TWITTER i INSTAGRAM

 

]]>
<![CDATA[Un equip belga de TV, tota la setmana a les vies verdes]]>
Dilluns vam començar les localitzacions amb la directora del programa i l´entrevistadora, i fins avui han estat descobrint la major part dels racons entre Sant Feliu de Guíxols i Ripoll. A partir de demà, amb l´arribada dels càmeres, començarem les filmacions per la ruta del Ferro i del Carbó, la ruta del Carrilet Olot - Girona i la del carrilet Girona - Sant Feliu de Guíxols.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a l´oficina de Turisme de Catalunya a Brusel·les, i també hi han col·laborat el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, les oficines de Turisme de Sant Feliu de Guíxols, Girona, Ripoll, Olot, el restaurant Ca La Matilde (Sant Feliu de la Pallerols), membre del col·lectiu cuina volcànica, i l´empresa de lloguer de bicis i transfers ATMA, d´Olot.
]]>
<![CDATA[Deu blocaires internacionals a les vies verdes gironines, tres dies]]>
El blocaires seleccionats són: Erica i Shaun Kustel, Laurence Norah i Vera Walters, Chrissy Albice, Laurel Robbins, Carlos Olmos, Jenna Harrisson, Andrea Anastasakis, Cole Burmester, procedents d’Austràlia, d’Espanya, dels Estats Units, de Nova Zelanda, de Mèxic i del Regne Unit.

El programa d’activitats de “Bike the Rail Trail” és ben complet: avui pedalen per la ruta del Carrilet I, d’Olot a Anglès, visiten el gorg de Cogolls, a Les Planes, i s’allotgen a Tamariu, on gaudiran d’un cremat nocturn. Dimarts descobreixen l’Empordà des d’un globus, pedalen per la ruta del Tren Petit, de Palamós a Palafrugell, i dinen a l’espai el Peix, a Palamós, on també visitaran la llotja del peix, abans de fer nit a Cassà de la Selva. Dimecres recuperen la bicileta a Cassà i pedalen fins a Girona, parant al museu de la terrissa de Quart. El lloguer de les bicicletes i els transfers, els àpats i els allotjaments es realitzen tots amb empreses membres del club de serveis turístics de les Vies Verdes de Girona.

El Congrés Mundial de blocaires especialitzats en viatges, el TBEX Europe, es va clausurar ahir a Girona després de tres dies. Va acollir 350 participants, procedents de 21 països diferents, que van generar més de 80 milions d’impressions a les xarxes socials. Aquesta setmana molts blocaires segueixen a les terres gironines, alguns d’ells participants d’un dels cinc blogtrips temàtics organitzats, com el de les vies verdes de Girona.
]]>
<![CDATA[TOTS A LA FESTA DEL PEDAL DEL GEiEG! ]]> pedalada popular, adreçada al públic familiar i a tots els amants del món de la bicicleta. És una prova lúdica pels carrers de Girona i municipis propers, tot recorrent trams de la via verda de salt I Bescanó, que inclou un esmorzar a la Pineda (Sant Gregori) i finalitza amb una arrossada popular al complex esportiu del GEiEG Palau Sacosta.

L´activitat està organitzada pel GEiEG, que celebra el seu 50è aniversari, i compta amb la col·laboració del Consorci de les Vies Verdes de Girona. La pedalada té una inscripció d’entre 3 i 5 euros, segons si s’és soci del GEiEG o no, i 5 euros addicionals per qui s’inscrigui també al dinar.

En aquesta edició s´inclou la pedalada adaptada, que el Consorci ja ha organitzat en diverses ocasions, per a totes aquelles persones amb alguna discapacitat física que desitgin compartir la festa i vulguin provar una bicicleta adaptada o venir amb la seva. En aquest cas, la inscripció cal fer-la a www.areadaptada.org.

Tradicionalment el Consorci organitzava una pedalada popular per commemorar el Dia Europeu de les Vies Verdes, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible, en aquestes mateixes dates. Enguany s’ha considerat adient sumar-nos a la celebració de la Festa Pedal, donada la importància de l’aniversari del GEiEG, una entitat que contribueix en gran mesura al foment de la mobilitat sostenible, i l’esport i la salut.
Ja us podeu inscriure a les instal·lacions del GEiEG i també a la secció ACTIVITATS d'aquesta web.

Tota la Informació al Blog del GEiEG: http://50festapedalgeieg.blogspot.com.es/p/pedalada-popular.html
 
I també als Facebook i Twitter de les dues entitats.

MOLT IMPORTANT: Per als qui feu la inscripció online, CAL IMPRIMIR EL COMPROVANT DE PAGAMENT I DUR-LO A LA SORTIDA. 
]]>
<![CDATA[Més avantatges per als titulars del carnet d´alberguista]]>
El Carnet d´Alberguista permet accedir als albergs de la XANASCAT i gaudir de les més de 4.000 instal·lacions de la International Youth Hostel Federation (IYHF) d´arreu del món.

Ara, a més, amb el carnet podeu aconseguir les guies i materials editats pel Consorci amb un 20% de descompte. Podeu veure les guies disponibles a la secció BOTIGA de la nostra web.

]]>
<![CDATA[Totes les biblioteques amb material de les vies verdes de Girona]]>
En total s´han lliurat un exemplar de cada publicació editada pel Consorci, i que es pot adquirir a llibreries especialitzades, punts d´informació de la via verda o en aquesta web, a la secció "Productes":

• Guia de les Vies Verdes (Català)
• DVD “De Via Fèrria a Via Verda”
• Guia “Els secrets de les Vies Verdes” en català (de tots els trams).
• Ruta literària autoguiada de Ripoll
• Ruta literària autoguiada de Sant Feliu de Guíxols

El lliurament s´ha fet per a 73 biblioteques gironines. Aquesta actuació s´ha coordinat amb l´Àrea de Cooperació local, Cultura i d´Acció Social de la Diputació de Girona, responsable del Servei de Biblioteques.
]]>
<![CDATA[El Consorci, entitat compromesa amb la qualitat en el turisme actiu!]]>
En el marc del projecte europeu Res´pir, el Consorci de les Vies Verdes de Girona treballa voluntàriament per l´elaboració d´una carta de qualitat en la gestió del turisme actiu i de natura que garanteix uns estàndards de qualitat en el servei empresarial en consonància amb els tres pilars del turisme sostenible: econòmic, social i mediambiental.

Per aquest motiu, hem assistit a diverses xerrades i tallers en els darrers mesos, i hem compartit experiències i coneixements.


]]>
<![CDATA[Promoció especial a la Suite del Mas Xifre, a Llagostera]]>
També es pot reservar només 1 nit per 99 euros. L´oferta és vàlida per a la resta d´habitacions de la casa, amb preus encara més asequibles (cal consultar).

La Suite La Galeria és una de les 4 habitacions del mas, i disposa de saló amb vistes al camp, ximenea de llenya, llit de matrimoni, mobiliari antic, bany amb dutxa hidromassatge i assecador de cabell.

Visiteu la seva web: http://www.masxifre.com/
]]>
<![CDATA[Els usuaris del Carnet Jove tenen descompte en els productes de les vies verdes de Girona]]>
Així, els joves d’entre 14 i 29 anys que siguin titulars del Carnet Jove podran adquirir les guies i els DVD editats de les vies verdes de Girona a un preu inferior al de venda al públic. El material editat pel Consorci es pot comprar a través de la seva web o a les oficines de l’´entitat.

La signatura d’un conveni de col·laboració ha acreditat el Consorci de les Vies Verdes de Girona com a col·laborador del Programa Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya.

Els avantatges s’´aplicaran també als usuaris de l’European Youth Card, joves d’´alguns països europeus signants del Protocol de Lisboa i de comunitats autònomes de l’Estat espanyol. Si la compra es fa des del web www.viesverdes.org, s’´accedirà a un servei web per identificar el titular, amb un procediment automàtic que no suposa cap tractament de les dades personals. Si es vol fer presencialment, caldrà adreçar-se a les oficines del carrer d´’Emili Grahit, 13, 9è, de Girona.

El material que es pot adquirir amb el descompte és la guia de les vies verdes de Girona, les tres guies dels secrets de les vies verdes de Girona, la col·lecció d’´àlbums i postals per acolorir i el DVD De via fèrria a via verda.

Sorteig d’un cap de setmana en un alberg

En el marc d’´aquesta col·laboració, properament el Consorci sortejarà un cap de setmana per a dues persones en qualsevol alberg de la xarxa Xanascat, de la Generalitat de Catalunya, en règim de pernoctació i esmorzar. L’´obsequi és cedit pel Carnet Jove, i en les properes setmanes es farà públic a les xarxes socials i al web de les Vies Verdes de Girona.
]]>
<![CDATA[Equips premiats a la cursa solidària Trailwalker 2012 a vies verdes Girona]]>
Premis Trailwalker Solidari:
- A l´equip que aconsegueix més donatius: SoyNoble (269), amb gairebé 11.000 euros
- Al primer equip que va arribar als 1.500€: Ñam ñam per a tothom (56)
- Al primer equip que va arribar als 2.500€: GE Volunteers Iberia (54)

Premi Trailwalker Kilòmetre: a l´equip que vé de més lluny, Convoy Cosmoboys Hong Kong (120) i Protek (135), també de Hong Kong.

Premi Trailwalker Convocatòria: a l´equip que ha aconseguit més participació, LABORATORIS HIPRA que inscriu 8 EQUIPS (92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 y 150)

Premi Trailwalker Missatge: al nom de l’equip amb el missatge més solidari, per PeusxPous (246)

Premi Trailwalker Creatiu: a la iniciativa solidària més original per recaptar fons, L’aventura (69) Per la web www.equipaventura.org i la iniciativa d’apadrinar km.

Premi Trailwalker Difusió: a l´equip que ha mobilitzat més persones, Fasttriatlon (32) per la multitud d’iniciatives: Polseres solidàries, Com Ràdio, guia de triatló, pizza solidària; repte a la Marató de TV3, Európolis màster class d´spinning.

Premi Trailwalker Superació: Eva Martínez de l’equip HIPRACHICKS (98) perquè es proposa fer gran part del recorregut alletant al seu nadó.

Premi Trailwalker Júnior, a l’equip més jove: Walking for Change (28), amb una mitjana de 22 anys.

Premi Trailwalker Sènior: a l’equip participant de més edat, ApocApoc Corredors.cat (37) amb una mitjana de 54 anys.

Premis DKV al Concurs Facebook pels vídeos amb més “M’agrada”:

- Primer premi i 1.500 euros per La Aldaba Sevillana (59)
- Segon premi i 1.000 euros per El Botijo (29)

- Tercer premi i 500 euros per Excava Banyoles (258)
]]>
<![CDATA[100 quilòmetres de vies verdes gironines per la cursa solidària Trailwalker]]>
La sortida de la cursa Trailwalker va tenir lloc a les 11 h del dissabte, 5 de maig, al Recinte Firal d’Olot. Abans, responsables de l’organització i les entitats col·laboradores van donar la benvinguda als participants i es van repartir els premis solidaris del Trailwalker. Miquel Calm, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i vicepresident de la Diputació de Girona, va lliurar el Premi Trailwalker Convocatòria a Laboratoris Hipra, empresa d’Amer que va presentar 8 equips a la cursa.

Alguns equips van sortir corrents i gairebé no van parar fins arribar a Sant Feliu de Guíxols; és el cas de Kriters corredors.cat, que van arribar els primers, just uns segons abans que els seus perseguidors, l’equip Convoy Cosmoboys de Hong Kong. Els primers equips van anar arribant al llarg del vespre, i els darrers gairebé a les 7 de la tarda del diumenge. Al vespre, molts atletes van descansar al pavelló de Fontajau, a Girona, habilitat per oferir sopar, massatges i serveis de podòlegs. Tots els municipis del recorregut entre Olot i Girona van col·laborar en l’organització de la cursa, habilitant espais pels avituallament, control i aparcament pels equips de suport.

La Diputació de Girona, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona van col·laborar també en l’organització de la cursa.

]]>
<![CDATA[Us convidem a viure la cursa solidària Trailwalker que aquest cap de setmana omplirà les vies verdes de Girona]]>
Demà divendres arribaran els equips, que procedeixen d’arreu del món (dos equips tenen components provinents de Hong Kong) i podran començar a acreditar-se a l’espai firal d’Olot, habilitat per l’esdeveniment. A partir de les 9 del matí de dissabte començarà la festa a Olot, amb la implicació de les entitats de la ciutats. A les 10h es realitzaran els parlaments i la benvinguda, amb els representants de les institucions col·laboradores i l’ambaixadora del Trailwalker, l’atleta Maria Vasco, que també realitzaran el lliurament de premis (veure document adjunt amb tots els detalls).

Els equips tenen 32 hores per completar el recorregut. Els més ràpids poden arribar en poc més de 9 hores, corrents. Molts altres alternaran el caminar i el córrer. Tots passaran per diversos punts de control i tindran zones de descans i avituallament. Un punt important del recorregut serà la ciutat de Girona, on s’habilita el pavelló de Fontajau per sopar i dormir... i també pels necessaris massatges!

El mateix dissabte, a partir de les 20h, a Sant Feliu de Guíxols comença la festa. Entre les 20h i la 1 de la matinada, a la zona del Tinglado hi haurà música en viu. Diumenge, a partir de les 8h, xocolatada i un seguit d’actes per amenitzar l’arribada dels corredors: dansa, exhibicions gimnàstiques, màgia, música i molts tallers per a petits i més grans. Volem que el Trailwalker sigui una festa, no te la perdis. Vine a animar els participants i contribuiràs a fer un cap de setmana inoblidable.

Gràcies per compartir-ho!


]]>
<![CDATA[El Consorci Vies Verdes de Girona trasllada les seves oficines]]>
El nostre horari d´oficina i atenció al públic és de les 9h a les 14h. Continuarem amb les mateixes línies de telèfon, fax i les mateixes adreces electròniques.

Telèfon: 972 48 69 50
Fax: 972 48 69 59
info@viesverdes.org

Recordeu que també ens podeu trobar al facebook i al twitter, on informem diàriament de les novetats, incidències i tot allò que pugui ser de l´interès dels usuaris.
]]>
<![CDATA[SÚPERDIA AMB BICICLETA, una proposta única per la mainada ]]> ´ target=´_blank´ class=´enllas´>www.super3.cat/psuper3/sp3Concurs.jsp?idint=7792


Els guanyadors...
• Passaran un Superdia pedalant per la Via Verda "Ruta del Ferro i del Carbó".
• Faran les proves de la gimcana per completar una ruta de 9 km.
• Descobriran l´entorn natural i el patrimoni cultural de la via verda.
• Dinaran a l´alberg de joventut de Sant Joan de les Abadesses.

]]>
<![CDATA[Sant Feliu de Guíxols rebrà la Trailwalker 2012 amb la inauguració del Tinglado i el nou tram de via verda fins al mar]]>
Sant Feliu de Guíxols és la població que el primer cap de setmana de maig acollirà un dels esdeveniments esportius i solidaris més grans del món, la Trailwalker, que proposa un desafiament doble: recórrer 100 km de vies verdes en 32 hores en equips de 4 persones i aconseguir donatius per ajudar a millorar les vides de milers de persones que viuen en la pobresa. La prova serà el 5 i el 6 de maig, començant a Olot i acabant a Sant Feliu de Guíxols.

Albó va expressar l’alegria del consistori per poder acollir la celebració d’aquesta marxa, que reuneix tants valors i engloba gairebé totes les àrees municipals. “Quan vam començar a recuperar el traçat final de la via verda fins al mar i a replantejar l’edifici del Tinglado, mai ens vam imaginar aquesta gran oportunitat per promocionar la ciutat i el territori”, va assegurar. Per això, s’organitzarà una festa de rebuda per a les 2.000 persones que poden arribar a la ciutat entre el 5 i el 6 de maig. En aquest sentit, la regidora d’Esports, Magdalena Lupiáñez, va afegir que “les entitats ganxones es volcaran a la festa per rebre els participants i donar-los suport”. La representant d’Intermón Oxfam va recordar que la participació de la població pot ésser en forma d’equip, de donatiu als equips o com a voluntari per col·laborar durant la marxa.

Més de 120 equips inscrits
Elena Rodríguez va anunciar que s’han superat els 120 equips inscrits, a més de tres mesos de l’esdeveniment, i es va mostrar convençuda que es pot assolir la xifra de 300 inscripcions. Actualment hi ha una desena d’equips que han assolit els 1.500 euros de la inscripció, alguns fins i tot han superat els 2.000 euros, i se n’han recaptat més de 70.000.

Rodríguez va repassar la història de la Trailwalker, que fa 30 anys que s’organitza i aplega centenars d’equips arreu del món. Els programes de cooperació d’Oxfam s’apliquen a uns quaranta països. A mode d’exemple, va explicar que un pou d’aigua a Etiòpia costa uns 2.500 euros i permet reduir de 5 hores a 15 minuts el temps que dones i nenes dediquen a caminar a la recerca d’aigua, i així poder anar a l’escola o treballar al camp. La Trailwalker Girona està avalada per esportistes de renom, com l’atleta Maria Vasco, o compta amb equips formats per personatges coneguts, com els presentadors d’esports Arcadi Alibés i Xavier Bonastre.

”Guíxols solidari”, l’equip local
Va tancar l’acte Jorge Donaire, un integrant de l’equip “Guíxols solidari”, de moment els únics representants locals. Donaire va explicar que van conèixer la cursa pels mitjans de comunicació locals, i que immediatament van decidir-se a formar un equip, ja que “a la vida hi ha poques ocasions en què puguis fer quelcom important, i no només en termes esportius sinó també solidaris”. Els components de “Guíxols solidari” s’entrenen sols diàriament, corrents uns 5 quilòmetres, i caminen junts el cap de setmana. “No tenim cap mena de preparació física, a diferència d’altres equips que compten amb atletes”, va assegurar Donaire, que va aprofitar per demanar ajuda en la recaptació necessària per la inscripció.

Per a fer el seguiment dels equips o un donatiu, cal consultar la web http://trailwalker.intermonoxfam.org/. També s’hi troben programes d’entrenament, idees per a recaptar fons o inscripció de voluntariat.

]]>
<![CDATA[GUANYADORS DE 10 LOTS DE PRODUCTES DE VIES VERDES GIRONA]]>
- Jordi Peradalta
- Ramona Sierra Campos
- Agrupament Escolta Sant Narcís
- Oriol Piera
- Alfons Hosta
- Sergi Giralt i Valero
- Guillermo Mancilla Herrera
- Ferran Heras Sainz
- Iolanda Sevillano Dominguez
- David Curós - Turisme Garrotxa

Feu-nos aribar la vostra adreça de correu postal i després de Nadal us enviarem el regal.

Si algú el vol recollir personalment, les nostres oficines són al centre de Girona, prop de la Devesa.

El vostre regal és:

- 1 guia de les Vies Verdes de Girona
- 1 guia dels Secrets de les Vies Verdes de Girona (a escollir: tram Ruta del Ferro i del Carbó o Ruta del Carrilet I o Ruta del Carrilet II)
- 1 àlbum per acolorir
- 1 joc de postals per acolorir + capsa amb 6 colors
- 1 mapa dels Secrets de les Vies Verdes de Girona
- 1 tira reflectant
- 1 fulletó informatiu
- 1 comptador de passos
- 1 clauer
- 2 imans de nevera

Que ho gaudiu a les vies verdes!
]]>
<![CDATA[OPINA SOBRE LA NOSTRA WEB I GUANYA UN LOT DE PRODUCTES DE VIES VERDES]]>
Sigui quin sigui el motiu pel que feu servir les vostres bicis, ens agradaria conèixer com prepareu les vostres sortides, com decidiu una o altra ruta i, sobretot, què busqueu en una web que dóna informació sobre rutes a peu o en bici.

Us convidem a fer una ullada al web www.viesverdes.org i a dir-nos la vostra. Què us agrada més? Què hi trobeu a faltar? Què podem millorar?

La vostra opinió és molt important per poder facilitar informació útil i de manera fàcil.

Entre totes les respostes rebudes abans del 21 de desembre, sortejarem 10 lots de productes, valorats en 50 euros per lot, ideals per regalar a l´amic invisible, pel tió o els Reis:

- 1 guia de les Vies Verdes de Girona
- 1 guia dels Secrets de les Vies Verdes de Girona (a escollir: tram Ruta del Ferro i del Carbó o Ruta del Carrilet I o Ruta del Carrilet II)
- 1 àlbum per acolorir
- 1 joc de postals per acolorir + capsa amb 6 colors
- 1 mapa dels Secrets de les Vies Verdes de Girona
- 1 tira reflectant
- 1 fulletó informatiu
- 1 comptador de passos
- 1 clauer
- 2 imans de nevera

Envieu les vostres respostes i suggeriments a
info@viesverdes.org


]]>
<![CDATA[Olot prepara una festa popular per donar el tret de la sortida a la Trailwalker 2012 ]]>
La presentació va ser a càrrec de l’alcalde d‘Olot, Josep Maria Corominas, i la responsable de la Trailwalker a Intermón Oxfam, Elena Rodríguez Corominas, va manifestar la seva il·lusió i la de tot el consistori per tenir l’oportunitat d’acollir una “activitat esportiva però sobretot d’abast solidari, que coincideix amb el model de ciutat que es vol desenvolupar”. També va assegurar que l’equip de govern, reunit abans de la presentació, “s’ha proposat inscriure-hi un equip en representació de l’Ajuntament”.

Per festejar l’inici de la cursa i acollir els gairebé 2.000 participants que s’esperen, entre corredors, equips de suport i voluntaris, s’habilitarà l’espai de l’antiga estació, lloc de sortida de la cursa. Al recinte firal es realitzarà el lliurament de dorsals i material per als inscrits, es muntarà una fira del corredor i estands amb productes locals, i a l’exterior s’hi celebraran activitats ludicofestives durant el matí del dissabte 5 de maig. Per organitzar una festa lluïda, l’Ajuntament d’Olot i Intermón es reuniran amb les entitats esportives i culturals olotines a mitjans de gener.

La Trailwalker vol consolidar-se a Girona

Elena Rodríguez va recordar que aquesta és la 2ª edició de la Trailwalker a l’Estat espanyol, i va anunciar la intenció d’Intermón Oxfam de poder-la consolidar a Girona, objectiu que comparteixen també el Consorci de les Vies Verdes de Girona i la Diputació de Girona. L’edició del 2011 es va celebrar al Montseny i va limitar la participació a 200 equips. “L’èxit d’acollida ens va fer pensar en créixer i ampliar les inscripcions a 300 equips, fet que ha estat possible en escollir les vies verdes com a nou recorregut”, va explicar Rodríguez. La representant de la Trailwalker va destacar que la cursa per les vies verdes en facilita l’organització, en ser un recorregut perfectament senyalitzat, i el seu traçat obre la possibilitat que s’inscriguin persones que no practiquen esport habitualment, “però avesades a la natura, a la cultura, a les activitats en grup i amb voluntat d’assumir reptes solidaris”.

L’organització es mostrava molt satisfeta pel ritme de les inscripcions, ja que ahir al matí s´hi havien inscrit 40 equips. Rodríguez va insistir, però, en el fet que “hi ha moltes maneres de participar a la Trailwalker: com a corredor, com a equip de suport o formant part del voluntariat”. Del total de 250 voluntaris necessaris a tot el recorregut, es preveu que Olot i els municipis de l’entorn en puguin reunir una cinquantena. “Intermón Oxfam té molt voluntaris”, va assegurar Rodríguez, “però en aquesta mena d’activitats solidàries és important que s’impliqui la població local.

Una cursa solidària amb 30 anys d’història

Aquest novembre, Oxfam ha complert 30 anys organitzant la Trailwalker, una cursa que actualment és present cada any en 12 països del món: Hong Kong, Canadà, Gran Bretanya, Japó, Nova Zelanda, Austràlia, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Irlanda, França, i ara a Espanya, representada a Catalunya pels 23 municipis que travessa la ruta del Carrilet, a les vies verdes de Girona.

Per a informació i inscripcions: http://trailwalker.intermonoxfam.org/


]]>
<![CDATA[CONCURS CENTENARI TREN D´OLOT - Sorteig de 15 dvd´s del Tren d´Olot]]>
- Durant la setmana del 14 al 20 de novembre, en dies diversos, publicarem cinc preguntes relacionades amb el carrilet anomenat “El Tren d’Olot”. Ens heu de respondre amb un correu a l’adreça electrònica info@viesverdes.org, incorporant les vostres dades personals: Nom i cognoms, adreça electrònica i adreça postal.

- No tindrem en compte les respostes rebudes al Facebook o al Twitter. Per no donar pistes al...s concursants, eliminarem les respostes que els usuaris publiquin als nostres murs, siguin errònies o correctes.

- Hi poden participar totes les persones que siguin seguidores de les xarxes socials de les vies verdes de Girona.

- Per entrar al sorteig, cal haver encertat almenys 3 de les respostes.

- El sorteig se celebrarà la setmana del 21 de novembre. Es publicarà el nom dels guanyadors a les xarxes socials i al web de les vies verdes de Girona. També s’avisarà els afortunats amb un missatge a l’adreça electrònica facilitada.

- Els participants accepten entrar a formar part de la base de dades del Consorci de les Vies Verdes de Girona, amb el benentès que només se’ls enviarà comunicacions relacionades amb les vies verdes gironines i els projectes en els que participa el Consorci.

- En aquest concurs no hi poden participar ni els treballadors vinculats al Consorci ni els membres de la junta de l´Associació d´Amics del Tren d´Olot.

PREGUNTES:

Núm. 1: Quin inconvenient va patir la inauguració del carrilet en el trajecte complet Girona - Olot, avui fa 100 anys?

Núm. 2: Quants baixadors i quantes estacions hi havia a la ruta del carrilet Girona - Olot?

]]>
<![CDATA[Trobada cooperativa sobre les vies verdes de l’espai català transfronterer]]> Presentem la xarxa Pirinexus a una trentena de representants de municipis gironins

El passat 2 de novembre el Consorci de les Vies Verdes de Girona va celebrar una trobada transfronterera amb motiu de presentar la futura xarxa ciclable Pirinexus a tots els ajuntaments implicats en el traçat. La trobada es va realitzar a Castelló d’Empúries amb la participació dels socis francesos del projecte, el Conséil Général de Pyrénées-Orientales i el Pays Pyrénées-Méditerranée, i va comptar amb uns 30 assistents.

La benvinguda va ser a càrrec dels amfitrions, amb Xavier Sanllehí, alcalde de Castelló d’Empúries, i Joan Cortada, regidor de l’àrea de Medi Natural. Els parlaments d’obertura de la jornada van arrribar de la mà de Jean-Louis Alvarez , president de la comissió Transports et Aménagements Cyclables (Pirineus Orientals) i Gerard Darnés, gerent del Consorci de les Vies Verdes de Girona. Tot seguit es van oferir diverses xerrades per informar dels detalls de la xarxa i l’estat actual del cicloturisme a Girona.

Gerard Darnés i Marcel Alofra, tècnic del projecte, van presentar “El projecte Enllaç: introducció i breu presentació del projecte. Experiència de les Vies Verdes de Girona”, donant a conèixer el tipus de gestió i les estratègies de manteniment i promoció de les vies verdes gironines, convertides en un referent europeu. Empar Vaqué, gerent de l’empresa Cicloturisme i Medi Ambient va detallar l’estat de l’oferta i la demanda en el mercat del turisme en bicicleta en l’àmbit gironí. El gerent i el tècnic del Consorci van tancar el torn de ponències amb la xerrada “Primers resultats del projecte Enllaç. Presentació de la marca definitiva i accions portades a terme. Resultats futurs i gestió de la xarxa”, recalcant que al Baix Empordà ja està el traçat ben definit i acceptat, i que a l’ALt Empordà queden només dos punts per resoldre, a la zona dels aiguamolls i a la Jonquera. Per cloure l’acte es va celebrar un debat amb els assistents sobre les futures millores del projecte.

La trobada va proporcionar l’oportunitat per a conèixer la situació actual del projecte Enllaç i poder analitzar conjuntament les implicacions de la posada en marxa de l’itinerari i també dels impactes esperats als dos territoris de parla catalana. A més, la xarxa Pirinexus formarà part d’unes de les futures rutes europees, la Eurovelo nº8.

Pirinexus ha de poder ser una realitat a la primavera de 2013, i constarà de 366 quilòmetres d’anella peladable que unirà França i Girona i connectarà vies verdes dels dos costats de la frontera, xarxes de cicloturisme i alguns trams de carretera per enllaçar els dos territoris de parla catalana. Les connexions seran d’una banda per Ceret, Molló i Camprodón, connectant amb la via verda del Ripollès, i d’altra per Perpinyà i la Jonquera, connectant amb les xarxes de cicloturisme de l’Empordà i la Costa Brava. Actualment, Pirinexus ja compta amb un logotip i un fulletó informatiu del projecte, i s’està finalitzant la redacció del projecte de senyalització. La xarxa combinarà diferents tipus de rutes ciclables i gaudirà d’una senyalització única. Aquest serà el resultat del projecte Enllaç, que compta amb una subvenció de la Unió Europea.

Recordem que el projecte Enllaç, seleccionat en el marc del Programa Operacional de Cooperació Territorial Espanya – França – Andorra, ha estat beneficiat amb més d’un milió d’euros de Fons FEDER atorgats per la Unió Europea als nostres territoris per un període de tres anys, a comptar de l’abril de 2010.

]]>
<![CDATA[29è CONSELL PLENARI DE LA CTP]]> Editat el fullet informatiu sobre cicloturisme a Girona i la futura xarxa Pirinexus

El projecte Enllaç (EFA 136/09) va ser un dels projectes finançats pels fons FEDER i seleccionat per a exposar en aquest Fòrum de les Iniciatives Transfrontereres. Per aquesta ocasió es va editar un fullet informatiu que, a més d’explicar què és el projecte, tracta els aspectes beneficiosos de l’ús de la bicicleta. I, com a aspecte rellevant, cal esmentar el nom que rebrà l’anella cicloturística: PIRINEXUS.

Més d’una cinquantena de persones de les que van visitar l’stand es van interessar en el projecte Enllaç, amb la seva ruta ciclable Pirinexus. Els visitants provenien tant d’altres projectes finançats amb fons FEDER que també participaven en el Fòrum amb un stand o que han rebut una subvenció FEDER, com també entitats i persones interessades per l’esdeveniment i els projectes que es porten a terme a nivell transfronterer.

Fruit de l’intercanvi d’aquesta jornada van estar els contactes amb altres entitats, es va debatre sobre el funcionament dels projectes i es van establir relacions que poden ser molt interessants per a desenvolupar futurs projectes transfronterers.

]]>
<![CDATA[BREU HISTÒRIA DEL TREN D’OLOT... ARA QUE EN FA CENT ANYS]]>
Al llarg de gairebé una hora es repassen els moments d’esplendor, les anècdotes viscudes, les dificultats i la davallada progressiva, així com la transformació del traçat en les actuals vies verdes de Girona.

Aquest carrilet, d’un metre d’amplada de via, va començar a funcionar el 1895 entre Amer i Salt posteriorment es va anar ampliant la línia: el 1898 arribava a Girona, el 1900 s’obria el tram Amer – Les Planes d’Hostoles, el 1902 connectava amb Sant Feliu de Pallerols, i no va ser fins el 14 de novembre de 1911 que es va estrenar el recorregut complet fins a l’estació d’Olot.

El tren d’Olot va ser un element clau per la comunicació dels pobles de la Garrotxa amb la capital gironina, va permetre el desenvolupament econòmic de les seves indústries, que rebien les matèries primeres i podien vendre els seus productes, i va crear molt llocs de treball relacionats amb el ferrocarril. Als vagons de càrrega s’hi transportaven tota mena de mercaderies i queviures, i els habitants dels pobles l’utilitzaven tant per treballar com pel seu lleure, desplaçant-se a les festes majors de les localitats veïnes, al mercat dels dissabtes de Girona, a l’estació de la Renfe per viatjar a Barcelona, etc.

Un tren incòmode, fred i lent, que va patir tota mena d’incidències durant la Primera Guerra Mundial i la Guerra Civil, i va ser desbancat per l’automòbil a la dècada dels 60. Tot i així, el documental reflecteix nombroses vivències entranyables al voltant del tren d’Olot, “que surt quan vol i arriba quan pot”. Un tren que va fer el darrer viatge el 15 de juliol de 1969. L’endemà, l’Apolo XI va ser enviat a l’espai, i pocs dies després l’home trepitjava per primer cop la Lluna. Havia arribat el temps de la modernitat.

Consulteu tots els actes de la celebració del centenari a la web www.trenolot.cat
]]>
<![CDATA[Unes 300 persones festegen el Dia Europeu de les Vies Verdes estalviant 2 tones de CO2]]>
De bon matí, els autobusos i camions contractats per l’organització van recollir els ciclistes inscrits i les seves bicis, fent parada pels municipis amb via verda. A dos quarts de deu, el president del Consorci, Miquel Calm, i el gerent, Gerard Darnés, van donar la sortida a l’antiga estació de tren d’Olot, on s’havia instal·lat un arc inflable cedit per la Diputació de Girona. Un grup reduit, amb participants més menuts, van iniciar l’activitat a Sant Feliu de Pallerols, per no haver de pedalar el coll d’en Bas. Un tercer grup va sortir de l’estació del Pasteral: eren 23 participants en bicicleta adaptada i els seus acompanyants, que van gaudir d’una pedalada integrada amb la resta de participants, però amb un recorregut més curt, donat que alguns d’ells experimentaven amb les bicicletes adaptades per primera vegada.

Durant la pedalada vam gaudir de diferents punts d’avituallament al llarg de les poblacions que es travessaven: Sant Esteve d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d’Hostoles, Amer, La Cellera de Ter i Anglès. Arribant a Girona, es va oferir un dinar popular a la Devesa, amb productes de les nostres comarques. La diada es va cloure amb el sorteig de sis lots de productes vinculats a les vies verdes: fulletons i guies, postals per acolorir, el dvd “De via fèrria a via verda” i cintes reflectants.

Aquesta diada se celebra anualment, a principis de la tardor, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible. El recorregut varia cada any. Per estar ben informats visiteu regularment la web www.viesverdes.cat

Una pedalada molt sostenible

Cada quilòmete recorregut en bicicleta estalvia l´emissió de 0,17 kg de CO2, si ho comparem amb el mateix recorregut en vehicle motoritzat.

Amb la ruta Olot - Girona, entre tots vam pedalar 11.880 km i vam evitar l´emissió de 2019,6 kg de CO2 a l´atmosfera.

]]>
<![CDATA[La nova anella cicloturística entre Girona i França es dirà Pirinexus]]>
El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm, ha explicat avui en roda de premsa que el projecte Enllaç, projecte transfronterer amb el qual s´està creant una anella ciclable de 366 quilòmetres als dos costats dels Pirineus, ha definit la major part dels traçats de la demarcació de Girona, ha permès l’´execució d’algunes obres i que es comenci a estudiar la senyalització. Per això, s´’ha creat el logotip i la marca que s’implantarà als senyals que marcaran la ruta.

Des de mitjans del 2010 fins ara s´’ha definit el traçat al Baix Empordà, amb 25 quilòmetres de xarxa ciclable que s´’uniran a la via verda de Palamós – Palafrugell, a l’´Alt Empordà, amb 72 quilòmetres de xarxa, i al Ripollès, amb 35 quilòmetres. Aquestes rutes, unides als 125 quilòmetres de via verda existents, connectaran amb la ruta francesa pel coll de Panissars (Alt Empordà) i pel coll d’´Ares (Ripollès) i conformaran els 366 quilòmetres d’´anella ciclable.

Al Baix Empordà ja s’´ha dibuixat la traça entre l´’Escala i Palafrugell, connectant a Palamós per la via verda, i enllaçarà amb Platja d’´Aro i la ruta del Carrilet quan es construeixi el tram d’´enllaç entre Palamós i Castell d’Aro. A l´’Alt Empordà també hi ha el traçat definit, aprofitant part de la nova via verda de la Muga, i s´’estudia com travessar la frontera de la Jonquera i el tram dels aiguamolls. Al Ripollès ja es disposa del projecte de redacció de connexió entre Sant Joan de les Abadesses i Olot, que depèn de finançament extern, i s’´estudia el projecte de Camprodon a Molló i al Coll d’Ares, possiblement per una carretera poc transitada, així com de Camprodon a Sant Joan de les Abadesses.

El gerent del Consorci, Emili Mató, ha assenyalat que a partir d’´ara es realitzarà el projecte de senyalització, que determinarà la quantitat de senyals que cal implantar al territori. A la senyalització hi constarà el nou logotip i el nom “Pirinexus, ruta cicloturística catalana”. Aquest logotip també identificarà tot el material informatiu que s’´editi i el web que es crearà per donar a conèixer la ruta. Mató ha destacat que el darrer pas serà realitzar algunes actuacions sobre el terreny, però que “caldrà prioritzar les obres en els punts que siguin més necessàries, segons la disponibilitat econòmica”.

El director de l´’empresa de disseny i comunicació Iglésies Associats, Toni Iglésies, ha explicat que per a la nova marca “s´ha creat un nom multilingüe, de fàcil comprensió i bona sonoritat en diferents idiomes, i que representa l’´essència d´’unió dels 2 territoris, amb els Pirineus com a gran protagonista geogràfic”. El logotip “Pirinexus, ruta cicloturística catalana” representa un camí i la unió dels dos territoris que travessa, i els colors verd i blau identifiquen la unió de les zones d’´interior i de muntanya amb la zona del litoral i la costa mediterrània. El nom Pirinexus fa referència al nexe d’´unió d’aquests dos territoris, i en destaca el caràcter X per damunt de la resta, simbolitzant la unió transfronterera.

Els socis del projecte Enllaç són el Conseil Général des Pyrénées Orientales i el Conseil de Développement du Pays Pyrénées Mediterrané. El projecte es va iniciar el 2010, té una durada prevista fins a la primavera del 2013, i està finançat pels fons FEDER, que aporten un 65% del cost global. El pressupost per la part gironina és de 947.975 euros i està cofinançat també per la Diputació de Girona, el departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, els consells comarcals del Baix Empordà, Alt Empordà i Ripollès, i fons propis del Consorci.

Girona, un referent premiat a Europa

Calm ha recordat que liderar el projecte Enllaç ha estat possible perquè el Consorci i les vies verdes de Girona són un referent europeu, com ho demostra el darrer Premi Europeu a la Millor Iniciativa Exemplar, convocat per l’Associació Europea de Vies Verdes (AEVV) i rebut la setmana a França. L’´AEVV reconeix amb aquest premi que el projecte "Descobrint els Secrets de les Vies Verdes de Girona" és una “acció innovadora amb gran impacte de difusió i promoció de les vies verdes de Girona com un recurs per descobrir el valor cultural i natural de la zona”.
]]>
<![CDATA[Les vies verdes de Girona reben el premi a la millor iniciativa exemplar europea del 2011 ]]>
L´’AEVV ha considerat que la candidatura gironina és una “acció innovadora amb gran impacte de difusió i promoció de les vies verdes de Girona com un recurs per descobrir el valor cultural i natural de la zona”.

El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm, i el gerent del Consorci, Emili Mató, van assistir a la cerimònia oficial de lliurament que va tenir lloc ahir al vespre a Épinal – Vosges (França), i va guardonar un total de vuit vies verdes de Catalunya, França, Irlanda, Regne Unit, Itàlia i Espanya com a referència de les millors pràctiques d’Europa. Els responsables de l´’AEVV van anunciar que en total s´havien rebut 20 candidatures “excepcionals”, de 10 països, per a les dues categories convocades: “Iniciatives Exemplars” i “Excel·lència”. En aquest sentit, el jurat va destacar que les candidatures del 2011 havien superat en qualitat les d’edicions anteriors, i hi va afegir un Premi Especial del Jurat i un segon Tercer Premi.

La cinquena edició del Premi Europeu de Vies Verdes ha estat organitzada per l´AEVV en col·laboració amb l’´associació Départaments & Regions Cyclables (DRC) i el Conseil Général des Vosges, de França, amb el suport, per part de França, de la DG of Enterprise and Industry of the European Commission (Direcció General d’Empresa i Indústria de la Comissió Europea) i el Consell d’Europa; el Ministère de l’Écologie, du Développement Durable, des Transports et du Logement (Ministeri d’Ecologia, Desenvolupament Sostenible, Transports i Habitatge), i per part de Bèlgica, de la Regió Valona.

El Premi Europeu de Vies Verdes es convoca des de l’any 2003, en edicions bianuals. Des d’aleshores, les vies verdes de Girona han estat guardonades en tres ocasions: el 2003 van obtenir el segon premi d’excel·lència; el 2007, una menció especial en la categoria “Mobilitat” per la implantació de bicicletes adaptades a la ruta, i enguany aconsegueixen el primer lloc en la categoria “Iniciatives Exemplars”, premi que confirma la qualitat de les rutes i dels projectes implantats.

Amb el projecte "Els secrets de les vies verdes de Girona" s’´han implantat 25 rutes complementàries entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols, amb la col·locació de plafons i tòtems informatius, senyals direccionals, l´’edició de tres guies de mà, àlbums per acolorir, postals, rutes electròniques de descàrrega gratuïta al web, i amb centres d’´interpretació del territori. La informació es dóna sempre en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

TOTS ELS PREMIATS

Les candidatures premiades en les dues categories són:

Categoria "Iniciatives Exemplars"

· 1r premi: Descobrint els secrets de les vies verdes de Girona (Catalunya) / Consorci Vies Verdes de Girona.

· 2n premi: Programa Padiham compromís creatiu a la via verda (Regne Unit) / Medi Arts Pennine.

· 3r premi: Sentiero della Bonifica (Itàlia) / província d´Arezzo

· 3r premi (2): Hotel i restaurant - vagons de ferrocarril a la via verda de la Jara - (Espanya)

Categoria "Excel·lència"

· 1r premi: Avinguda Verda (França) / Département de Seine-Maritime

· 2n premi: Parco costiero del Ponente Ligure (Itàlia) / Area 24 SpA

· 3r premi: Worcester Connect2 Greenway (Regne Unit) / Sustrans

Premi Especial del Jurat: Gran Camí del Sud, GST (Irlanda) / GST Ltd

]]>
<![CDATA[Entra en funcionament la il·luminació d’un tram de via verda a Quart, que en permet l’ús en horari nocturn ]]>
El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha realitzat un projecte d’il·luminació que suma 4 quilòmetres en tres municipis, en trams on s’ha detectat una freqüència elevada d’usuaris: 755 metres a Quart; 1.900 metres a Bescanó, des de la benzinera fins al turó dels cavalls, tot el tram paral·lel al poble; i 1.400 metres a Santa Cristina d’Aro, des del poble fins al baixador de la Font Picant.

En els trams il·luminats s’han instal·lat fanals cada 35 metres, en un dels costats de la via, per permetre l’activitat en hores de poca llum natural, o fins i tot en horari nocturn. Les unitats de lluminària consten d’unes columnes de 6 metres d’alçària, amb làmpades de vapor de sodi de baix consum i baixa intensitat, que ofereixen una llum groguenca suau i eviten la contaminació lumínica. A Quart s’han instal·lat 21 punts de llum, 54 a Bescanó i 40 a Santa Cristina d’Aro. L’horari d’il·luminació dependrà de l’època de l’any, per tal que els usuaris puguin passejar o córrer en un entorn natural quan clareja i quan fosqueja.

El projecte d’adequació i millora de la via verda en trams d’elevada freqüència d’usuaris ha tingut un cost total de 315.324,72 €, i ha comptat amb el finançament del FEDER (60 %) i el PUOSC (35 %), i una aportació extraordinària dels municipis (el 15 % restant).
]]>
<![CDATA[TASTETS DE SECRETS]]>
De Ripoll a Sant Feliu de Guíxols, 25 rutes complementàries per recórrer a peu o en bicicleta.

Descobriu les rutes seleccionades del mes clicant aquí o a la secció EL TERRITORI.

A la secció EL CONSORCI - PRODUCTES podeu adquirir (per compra electrònica segura) qualsevol de les guies dels 3 trams, amb informació detallada de les poblacions i les rutes complementàries proposades.
]]>
<![CDATA[Millores en trams de via verda urbans]]>
A Ripoll s´ha millorat recentment l´enllaç entre l´estació de tren i l´inici de la ruta, al Centre d´Acollida Turística, on s´inclou el centre d´interpretació de les vies verdes; a Olot es podrà creuar la ciutat per via verda segregada del trànsit, gràcies a unes obres que s´inicien en breu; a Sant Feliu de Guíxols, la propera tardor arribarem al port recuperant part del traçat original de la ruta del Carrilet.

]]>
<![CDATA[Vies verdes de Girona a les xarxes socials... seguiu-nos!]]>
I seguim creixent... ARA HEM ARRIBAT TAMBÉ A LES XARXES SOCIALS, per poder connectar millor amb tots els usuaris de les vies verdes de Girona i totes aquelles persones a qui agrada el senderisme i el cicloturisme. Seguiu-nos, i descobrireu els Secrets de les Vies Verdes de Girona, compartirem informacions de les rutes, podreu participar de concursos... i molt més.

Bon estiu i bones rutes!
]]>
<![CDATA[FINALITZADES LES OBRES DE LA CANONADA EN EL TRAM ANGLÈS - BESCANÓ]]> La via verda està oberta i operativa en tot el tram, tot i que el ferm no està les condicions que considerem òptimes per a una via verda, i restem a l´espera que l´empresa en millori l´estat.
]]>
<![CDATA[RODATGE A LA RUTA DEL CARRILET II]]> ]]> <![CDATA[Reobert el tram de via verda a la Pilastra (Salt)]]> ]]> <![CDATA[Es comença a redactar el projecte per la construcció de la via verda entre Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya ]]>
El contracte del servei s’ha adjudicat a l’empresa ABM, Serveis d’Enginyeria i Consulting, S.L., per un import total de 40.096,40 euros, i ha d’estar finalitzat el 31 de maig de 2011.

Actualment, entre Sant Joan de les Abadesses i Olot no existeix via verda sinó una connexió per l’antiga carretera del coll de Sentigosa, i els usuaris que volen connectar les dues rutes de la via verda opten o per l’antiga carretera GI-521, amb molt baixa densitat de trànsit, o pel camí a Santa Llúcia del Puigmal, sovint en estat poc adequat per al cicloturisme.

La nova connexió millorarà notablement la circulació entre les dues rutes, i ha estat una reivindicació històrica del Consorci. Aquest és el primer pas per a poder aconseguir el finançament necessari per a la realització de l’obra, i la participació del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino.

Per poder fer realitat el projecte Enllaç, que consisteix en crear una anella cicloturística entre Catalunya i França que aprofiti les xarxes de vies verdes i de cicloturisme existents a ambdós costats de la frontera, cal connectar les poblacions de Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya per unir la ruta del Ferro i del Carbó amb la ruta del Carrilet. La nova via verda connectarà els municipis del Ripollès i la Garrotxa.

El projecte Enllaç es troba inclòs en Programa de Cooperación Territorial España – Francia – Andorra (POCTEFA) 2007-2013, i compta amb fons europeus.

]]>
<![CDATA[JORNADA SOBRE ELS NOUS CENTRES D´INTERPRETACIÓ I MUSEUS D´AVUI]]> Jornada tècnica sobre els nous centres d´interpretació i els museus d´avui, a la sala d´actes del Club Nàutic, de Sant Feliu de Guíxols.

Aquesta jornada, organitzada per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, el Museu Marítim de Barcelona i el Museu d´Història de Sant Feliu de Guíxols, pretén reflexionar sobre les relacions entre centres d´interpretació i museus, i sobre les formes de suport que l´administració presta a uns i altres centres.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona hi presentem una ponència, conjuntament amb la Sílvia Alemany, directora del Museu d´Història de Sant Feliu de Guíxols.

El Centre d´Interpretació, amb completa informació de les Vies Verdes de Girona, ja estarà acabat. Per això s´ha programat també una visita i jornada de portes obertes al Tinglado, antic magatzem de mercaderies que s´ha rehabilitat per a la nova construcció i museïtzació del centre, reconvertit en el Centre d´Interpretació de la Via de Sant Feliu de Guíxols.

Més info i programa complet a:
www.mmb.cat/Activitats
]]>
<![CDATA[Reunió anual per a agents econòmics de les vies verdes i serveis turístics interessats en el club]]>
Aquesta reunió està oberta a les empreses que donen servei als cicloturistes i senderistes, a l´entorn de les poblacions amb via verda o projectes d´ampliació de traçat.

Els membres del club coneixeran els projectes en què s´està treballant, podran recollir els nous materials de promoció (fulletó nou, mapa - bloc, etc) i participar amb les seves propostes i suggeriments.

Convocatòries:

22 de març, 10.30 h - Bescanó (Can Pol de Dalt)
29 de març, 10.30 h - Olot (Turisme Garrotxa)
24 de març, 10.30 h - Palafrugell (Teatre Municipal)
7 d´abril, 10.30 h - Ogassa (La Peçallarga)


]]>
<![CDATA[12 HORES DE MODELISME FERROVIARI a TERRASSA]]>
L´adreça del club és Passatge de Venècia, 2 - 08222 Terrassa.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona col·labora en aquesta activitat.
]]>
<![CDATA[Dipsalut i el Consorci de Vies Verdes dinamitzen els itineraris saludables de 27 municipis gironins]]>
S’hi instal·laran senyals direccionals, fites quilomètriques (cada 500 m), plafons d’informació general que inclouran recomanacions per a la realització d’activitat física, indicacions per a la realització d’estiraments, mapa del municipi amb la localització de la via verda i de la xarxa d’itineraris saludables i el parc urbà de salut, si n’hi ha; i aparells per realitzar tots els estiraments que s’indiquen en el plafó.

Segons el conveni, Vies verdes assumeix la senyalització, la implantació i també el manteniment, la gestió i la conservació dels béns mobles. El disseny i contingut de les senyals i plafons, així com el dels aparells es farà coordinadament amb Dipsalut. Aprofitant els pals verticals de senyalització, Dipsalut incorporarà indicacions de la Xarxa d’Itineraris Saludables, allà on coincideixin les vies verdes i la xarxa.

Dipsalut fa una aportació econòmica de 97.668 euros perquè Vies Verdes assumeixi aquestes tasques, que és el 100% de l’actuació. L’ús dels itineraris de salut s’avaluarà amb les dades recollides amb els comptadors d’usuaris ubicats al llarg de la via verda. Els resultats es presentaran anualment en format de memòria.

El projecte s’emmarca en l’objectiu tant de Dipsalut com del Consorci Vies Verdes de Girona de combatre el sedentarisme fomentant la pràctica d’activitat física regular. Està previst que les tasques de senyalització d’aquests camins comencin cap al mes de febrer.


Des de l’any 2009 Dipsalut treballa amb el programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxa d’Itineraris Saludables per a la implantació de recorreguts per fer a peu sense preparació física especial i de parcs urbans de salut amb equipaments per fer exercici físic a l’aire lliure, amb la finalitat que la ciutadania els utilitzi de manera quotidiana, amb els beneficis que l’esport reporta socialment i individual.

Dipsalut ha comptat amb l’experiència del Consorci Vies Verdes de Girona, que amb els resultats d’unes enquestes realitzades entre 2005 i 2006 va detectar que un dels principals usos de la via verda és per motius de salut, concretament en el 70% dels casos. El perfil d’usuari de la via verda és majoritàriament una persona que fa recorreguts curts caminant per motius de salut, esport o lleure.
]]>
<![CDATA[A PUNT LES RUTES ELECTRÒNIQUES PER A WINDOWS MOBILE, BLACKBERRY I ANDROID]]>
Per la descàrrega, cliqueu en l´enllaç corresponent al sistema que utilitzeu. DESCARREGAR]]>
<![CDATA[UNA ORIGINAL CELEBRACIÓ DEL DIA EUROPEU DE LES VIES VERDES ]]>
La sortida va ser a Torre Valentina, al passeig Marítim de Calonge, i es va pedalar fins a Palamós, a la platja de la Fosca, on s’iniciava un recorregut a peu pel camí de ronda fins a la platja de Castell. Després d’un bon avituallament, es recollien les bicis de nou per recórrer la via verda fins a Palafrugell, i un camí ciclable que du a la platja del Golfet, amb un nou recorregut a peu pel camí de ronda de Calella - Llafranc. Després d’unes 4 hores de recorregut, un autobús desplaçava els participants fins al pavelló de Palafrugell, on es va degustar una bona fideuada popular.

Com cada any, es va posar a disposició de tots els participants un servei d’autobusos des de tots els municipis amb via verda, i camions per carregar i transferir les bicicletes.

La diada va estar organitzada pel Consorci Vies Verdes de Girona, amb la col·laboració dels ajuntaments de Calonge, Palamós i Palafrugell. L’activitat estava inclosa també en el congrés Cycle & Walking Tourism Congress Costa Brava que es va celebrar del dia 7 al 10 d’octubre a Palafrugell.

Us esperem l´any vinent!
]]>
<![CDATA[CYCLE & WALKING TOURISM CONGRESS COSTA BRAVA, un congrés a favor del cicloturisme i el senderisme]]> Durant la inauguració es van lliurar els premis Bicicat, uns guardons concedits a persones que treballen per la promoció de l’ús de la bicicleta: Bet Font, coordinadora i impulsora de l’Intergrup de Suport a la Bicicleta del Parlament de Catalunya; Sol Otero, propietària de la mítica botiga Ciclos Otero i promotora de diversos programes per ajudar al foment de la bicicleta, i Daniel Eritja, Membre de l’agrupació d’Usuaris d’Amics de la Bici de Barcelona un dels pares del cicloturisme i vice-president de la European Cyclist Federation.
En la jornada centrada en el senderisme, el Sotsdirector General de Programació Turística de la Generalitat de Catalunya, Jaume Font, va destacar la importància de recuperar la xarxa d’antics camins i millorar-ne el manteniment i la senyalització.
El congrés, celebrat a Palafrugell entre el 7 i el 10 d’octubre, va aplegar prop de 230 assistents provinents d’empreses molt diverses, entitats, associacions, l’administració pública i particulars interessats en el cicloturisme. Es van presentat 15 comunicacions vinculades al món de la BTT, del cicloturisme i de les rutes, on es mostraven nous projectes i serveis. Totes les ponències es poden descarregar des de la web http://cycleandwalking.org, on també trobareu els vídeos de ls sortides i les notes de premsa completes de tots els esdeveniments.
El congrés va comptar amb sortides tècniques cada tarda, tant en bicicleta com a peu, i activitats diverses com la Festa Cycle Chic o el Cycle Touring Film Festival, que va projectar les 6 pel•lícules finalistes entre totes les rebudes al festival. El guardó a la Millor Pel•lícula va recaure en “Fin du Voyage”, de Claude Marthaler, on es mostra l’experiència del viatge en bicicleta durant 7 anys arreu del món, descobrint països, cultures, i també una emotiva descoberta personal.
Una acte destacat va ésser també el Dia Europeu de les Vies Verdes, un recorregut a peu i en bicicleta que va aplegar més de 100 participants. La II Volta Cicloesportiva Les Gavarres, que s’havia de celebrar el diumenge 10, es va haver d’ajornar al diumenge 17 per causes meteorològiques.
]]>
<![CDATA[Enllaç entre Girona i França amb una gran anella ciclable]]>
Els representants dels tres socis del projecte, el Sr. Josep M. Rufí i Pagès, President del Consorci Vies Verdes de Girona, el Sr. Christian Bourquin, President del Conseil Général des Pyrénées Orientales, i el Sr. Francis Manent, President del Conseil de Développement du Pays Pyrénées-Mediterrané, acompanyats del Sr. Enric Vilert i Butjosa, President de la Diputació de Girona, han explicat els detalls d’aquesta ambiciosa col•laboració, en la que es compartiran mètodes tècnics de construcció de trams, es connectaran les xarxes existents a cada territori i es crearà una senyalització conjunta. També es realitzarà promoció conjunta i accions de difusió.

Nous traçats a Girona
A Girona, el Consorci disposa ja dels primers estudis de traçat: l’adequació d’un tram entre Torrent i Sant Feliu de Boada, el primer pas per connectar el municipi de Palafrugell amb Le Boulou (França). Un camí de quasi 2.500 metres que connectarà un tram urbà de Torrent, i camins rurals de Torrent, Palau-Sator i Sant Feliu de Boada. L’estudi ja ha estat exposat al públic i aprovat definitivament. Per poder desenvolupar tot el projecte també s’han iniciat els tràmits de contractació d’un tècnic i un auxiliar administratiu.

Entre les gestions inicials realitzades, el passat mes de juny el gerent del Consorci, Sr. Emili Mató, va assistir a una reunió de la Xarxa Europea de Rutes Ciclistes de Llarga Distància, “Eurovelo”, celebrada a Copenhaguen, on va sol•licitar que la ruta europea número 2, la que segueix la costa mediterrània des de Grècia fins al sud de Portugal, coincideixi el màxim possible amb el traçat del projecte Enllaç.

Recordem que aquesta anella es composarà de la xarxa de vies verdes existent, uns 150 km entre el traçat actual i el que està en creació, 100 km de rutes ciclables i vies verdes a França, 35 km al Ripollès, 55 a l’Alt Empordà i 30 al Baix Empordà, aproximadament. On no existeixi xarxa de carrils bici, s’adequaran carreteres de baixa intensitat de trànsit, es segregaran trams o es crearan espais de seguretat.

El cost global del projecte és de gairebé 1.650.000 euros, finançats en un 65% pel programa europeu POCTEFA, és a dir, uns 1.072.000 euros. La resta l’aporten els tres socis, 332.000 euros el Consorci, amb la col·laboració especial del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i els consells comarcals de l’Alt Empordà, el Baix Empordà i el Ripollès; 226.000 euros el Conseil Général des Pyrénées Orientales i 19.000 euros Pays Pyrénés Méditerranée.
]]>
<![CDATA[Les vies verdes de Girona, ara també com a rutes electròniques ]]>
La presentació es va dur a terme a l’antiga estació de Cassà de la Selva, amb la presència del conseller Josep Huguet; l’alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova, i el gerent del Consorci de les Vies Verdes, Emili Mató.

La nova aplicació ha estat desenvolupada per l’empresa gironina Moggyl Open Solutions, i permet que un telèfon mòbil amb GPS s’utilitzi com a dispositiu de guia que orienti l’usuari sobre cartografia digital. L’aplicació informa l’usuari dels diferents punts d’interès propers a l´itinerari que s’està realitzant. Es tracta d’itineraris interpretatius on el visitant actua amb el medi no pas a partir del sistema clàssic de plafons i senyals, sinó amb un dispositiu portàtil electrònic: telèfon mòbil i PDA.

Les e-rutes consten de tres itineraris principals, que comprenen les rutes Ripoll-Olot, Olot-Bescanó i Bescanó - Sant Feliu de Guíxols, i vint-i-dos itineraris secundaris. L’usuari estarà acompanyat per en Jep, un personatge virtual que guia els visitants per diferents pantalles multimèdia i interpreta els elements naturals i culturals presents en el camí. A més, a la pantalla, s’hi trobarà una descripció del recorregut, la durada, el desnivell i altres punts d’interès.

Amb les e-rutes es dóna un valor afegit a la pràctica del senderisme i el cicloturisme, com també es potencia l’esport de baixa intensitat i el lleure combinat amb la descoberta de l’entorn.

Aquestes pistes es poden descarregar a la web de les vies verdes de Girona, www.viesverdes.org, o bé es poden llogar dispositius PDA en punts d’informació de la ruta, concretament als municipis de Ripoll, Olot, Girona i Sant Feliu de Guíxols.

Des d’avui ja hi ha una versió disponible a la web, per a Windows Mobile. Properament, les e-rutes estaran disponibles per a dos dels principals sistemes operatius mòbils, BlackBerry i Android. L’usuari pot escollir el guiatge en català, castellà, anglès o francès.

El cost d’aquest projecte és de 95.000 euros i preveu la programació de les e-rutes, la redacció dels guions, l’adquisició de 30 unitats de PDA amb GPS associat i els suports per ubicar els aparells al manillar de la bicicleta. La creació de les e-rutes s’inclou dins el projecte “Els secrets de les vies verdes de Girona”, i compta amb el suport del Pla de Foment Turístic. El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa finança el 60 % del cost total, i la resta està cofinançat per la Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona.

Per la descàrrega, cliqueu en l´enllaç corresponent al sistema que utilitzeu, a la secció DESCÀRREGUES.
]]>
<![CDATA[DIA EUROPEU VIES VERDES 2010]]> DISSABTE 9 D´OCTUBRE

RECORREGUT
En bicicleta: Calonge i Palamós pel passeig marítim; via verda direcció Palafrugell, pista ciclable fins a la cala del Golfet (17 km)
A peu: camí de ronda Calella - Llafranc (1 hora)

PROGRAMA
Concentració: 10.00h
Torre Valentina – Passeig marítim de Calonge
Sortida: 10.15h

• Aigues i sucs
• Dinar popular
• Servei de lloguer de bicicletes (opcional): 15€

La inscripció inclou BUS + DINAR + ASSEGURANÇA: 15 € (12 € menors de 12 anys)

PREU ÚNIC s´utilitzin o no els diferents serveis.

Servei d’autobusos des de TOTS els municipis amb via verda
(Consulteu els horaris detallats i punts de recollida en el següent enllaç: HORARIS BUSOS)

Matí: sortida autobusos direcció Calonge, en diferents horaris segons la població.

Tarda: sortida autobusos de tornada des de Palafrugell en direcció Sant Feliu de Guíxols, Girona, Olot i Ripoll, a les 17.30h

Servei de camions per carregar les bicicletes.

Inscripcions a la secció PRODUCTES

]]>
<![CDATA[Ripoll, primera població amb centre d´interpretació de les vies verdes]]>
El centre d´interpretació de les vies verdes té una sala amb informació específica sobre les vies verdes de Girona, projeccions audiovisuals, imatges sobre els secrets de les vies verdes i el joc interactiu "La Gran Aventura de les Vies Verdes". Properament s´oferiran altres serveis relacionats amb el món del cicloturisme.

]]>
<![CDATA[CONGRÉS CYCLE & WALKING TOURISM COSTA BRAVA]]> 7 i el 10 d´octubre als municipis de Palafrugell i Begur.

Un programa molt complet que inclou conferències als matins i sortides a les tardes.

- Un dia sencer dedicat al CYCLING i un altre exclussiu pel WALKING.

- Fòrum de professionals del sector

- Festa Cycle Chic

- Cycle Touring Film Festival

- Dia Europeu de les Vies Verdes.

- II Volta Cicloesportiva Les Gavarres

Per informació i inscripcions consulteu la web
www.cycleandwalking.org
]]>
<![CDATA[Via verda inoperativa entre Anglès i Bescanó per les obres de la Canonada El Pasteral]]> ]]> <![CDATA[EN BICI ADAPTADA PER LA RUTA DEL FERRO I DEL CARBÓ]]>
L´activitat s´inicià a les 10 del matí, amb la concentració dels participants a Sant Joan de les Abadesses, i es pedalà fins a Ripoll, on e sva celebrar un petit refrigeri.

Segons la forma física de cada participant s´optava per tornar en bicicleta a Sant Joan o en transfer.

Al migdia es va oferir una butifarrada popular.

www.areadaptada.org

Hi col·laboren els ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Ogassa i la Diputació de Girona.

]]>
<![CDATA[V Conferència Europea de Vies Verdes]]>
L´acte té com a objetivo l´intercanvi de bones pràctiques entre responsables polítics i tècnics de les vies verdes europees, representants de les administracions estatals i comunitàries implicades en la seva planificació, construcció, manteniment, gestió i promoció, així com d´empresaris interessats en la seva utilització i explotació.

Programa complet i inscripcions: www.europeangreenwaysconference.org

]]>
<![CDATA[ESPORT ADAPTAT EN ELS JOCS CATALANS, A GIRONA]]>
Les localitats de Girona i Salt seran el punt neuràlgic de l’esport adaptat aquest cap de setmana. La celebració dels III Jocs Catalans – I Jornades d’Esport Adaptat faran que siguin el referent en aquestes dues jornades. El certamen ja està enllestit i es va presentar el diamrts 4 a la Diputació de Girona.

El Consorci hi col·labora amb la cessió de les bicicletes adaptades que té en propietat, i que normalment es troben repartides en 4 punts de lloguer de les vies verdes de Girona. Així, els participants podran fer una sortida per la zona de Girona i Salt, amb aquestes bicis.

Segons l´organització, aquesta tercera edició reuneix tots els ingredients per “ser la millor”. I és que s’espera un gran desembarcament d’esportistes els dos municipis del Gironès. I a més per aquest 2010 s’uneixen la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i la Federació d’Esports per a cecs i deficients visuals (FCEC). Amb la qual cosa, la participació estarà per sobre del mig miler d´esportistes.

Més informació al web www.fecpc.cat i www.esportadaptat.cat

]]>
<![CDATA[DESVIAMENT ALTERNATIU AMB MOLT DESNIVELL ENTRE ANGLÈS I BESCANÓ]]> longitud de 3.245 metres i un pendent màxim del 16%. Cal tenir present l´elevat desnivell que no s´ha pogut evitar a causa de la complicada orografia del terreny. Així doncs recomanem que s´estudiï el traçat alternatiu abans de fer qualsevol ruta per aquest àmbit geogràfic ja que les característiques no s´assimilen al que coneixem com a via verda.

El traçat està degudament senyalitzat, però és compartit amb vehicles, per això demanem extremar la precaució. Aquesta situació es mantindrà fins a finals d´estiu.
Podeu descarregar els planols del link:Aquí
]]>
<![CDATA[LES VIES VERDES DE GIRONA INOPERATIVES A CAUSA DE LA NEVADA]]>
Des d´aquest mateix matí, dimecres 10 de març, s´han començat les tasques de neteja de la neu i dels arbres i branques. A mesura que s’habilitin trams per poder circular us anirem informant a la nostra web.

]]>
<![CDATA[Una anella cicloturística de gairebé 400 quilòmetres unirà Girona i França]]>
El Comitè de Programació del POCTEFA, va acordar ahir al Secretariat Tècnic Conjunt a Jaca (Osca) donar via lliure a aquest projecte, subvencionant-ne el 65% del cost total.

El projecte Enllaç consisteix en crear una anella cicloturística entre Catalunya i França que aprofiti les xarxes de vies verdes i de cicloturisme existents, unint els territoris de parla catalana dels dos costats dels Pirineus. L’Enllaç persegueix dos objectius principals: definir una xarxa cicloturista de prop de 400 quilòmetres per potenciar un model turístic sostenible que permet gaudir dels detalls dels territoris i conèixer-los més a fons; també, reforçar els vincles entre dos territoris separats per una frontera però amb molts punts de coincidència.

Aquesta anella es composarà de la xarxa de vies verdes existent, uns 150 km entre el traçat actual i el que està en creació, 100 km de rutes ciclables i vies verdes a França, 35 km al Ripollès, 55 a l’Alt Empordà i 30 al Baix Empordà, aproximadament. On no existeixi xarxa de carrils bici, s’adequaran carreteres de baixa intensitat de trànsit, es segregaran trams o es crearan espais de seguretat. Tota la xarxa disposarà d’una senyalització específica.

El cost global del projecte és de gairebé 1.650.000 euros, i la subvenció europea en finança el 65%, és a dir, uns 1.072.000 euros. La resta l’aporten els tres socis, 332.000 euros el Consorci, amb la col•laboració especial del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i els consells comarcals de l’Alt Empordà, el Baix Empordà i el Ripollès; 19.000 euros Pays Pyrénés Méditerranée i 226.000 euros el Conseil Général des Pyrénées Orientales.

Crear xarxes transfrontereres

Les convocatòries europees potencien, precisament, els projectes transfronterers, amb voluntat de crear el que anomenen “eurodistrictes”. Els projectes inclosos en el programa POCTEFA impliquen el treball conjunt entre socis diversos.

El termini per a desenvolupar el projecte és de 36 mesos, en els quals es realitzaran diverses accions: estudi de traçats, execució de les obres necessàries i desenvolupament de la senyalització. També es realitzarà promoció conjunta i accions de difusió, amb una web pròpia i material informatiu específic.

]]>
<![CDATA[Nou semàfor a Palafrugell, per millorar la seguretat dels usuaris de la via verda]]>
Aquest nou semàfor, situat a l´Avinguda Espanya, a l´alçada entre el carrer Daró i el carrer Ample, permet aturar els vehicles i creuar amb seguretat tant per accedir a la via verda com per accedir al nucli de Palafrugell. D´aquesta manera es prioritza la seguretat dels vianants i dels ciclistes enfront dels vehicles.
]]>
<![CDATA[El MARM destina uns 900.000€ a l´arranjament de camins naturals i vies verdes de Girona]]>
4 dels 5 camins beneficiats per aquestes actuacions formen part també de les Vies Verdes de Girona. Per aquest motiu les feines a realitzar s’han coordinat amb el Consorci de les Vies Verdes que agrupa al conjunt de municipis pels que transcorren aquests itineraris.
En aquest mateix sentit, per planificar les obres incloses en el tram de les Hortes de Santa Eugènia, també s’ha comptat amb la col·laboració dels serveis tècnics de l’àrea de medi natural de l’Ajuntament de Girona.

Les obres, que executa l’empresa pública TRAGSA, es van iniciar durant la darrera setmana d’octubre del 2009 i es preveu que finalitzin durant el mes de febrer de 2010.

Les obres les impulsa la Dirección General de Desarrollo Sostenible del Medio Rural del Ministero de Medio Ambiente Medio Rural y Marino estan incloses al "Plan español para el estímulo de la economía y del empleo", conegut com el Plan E .
]]>
<![CDATA[Obres via verda tram Anglès-Bescanó]]>
Si desitgeu els plànol amb els traçats alternatius sol·liciteu-los a info@viesverdes.org o al 972 486 950

]]>
<![CDATA[Cycling to Copenhagen]]> Madrid – Barcelona – París – Bruxelles – Den Haag – Berlín - Copenhagen

Viatge de 10 dies cap a la COP15 amb bicicleta+tren.

La bicicleta: el vehicle individual amb 0 emissions de CO2 .

El Tren: el transport col∙lectiu amb menys impacte ambiental.

El dia 1 de Desembre a les 12 del migdia, partiran de Madrid amb bicicleta, els emissaris que transporten els missatges de suport a la COP15 i a la sostenibilitat del planeta, de les milers de persones inscrites en la campanya , www.cop15.es

Al seu pas per Barcelona, París, Brussel∙les, L´Haia i Berlín, els emissaris, realitzaran trobades amb les delegacions Daneses, les institucions polítiques, promotors locals de la bicicleta com mitjà de transport urbà, etc.)

A la seva arribada a la CMNUCC Cimera Mundial de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, es lliuraran els missatges a algun representant, amb el propòsit de fer un acte públic i mediàtic que demostri la necessitat d´un canvi en les polítiques mundials, que afecten al medi ambient.

10 de desembre: acte protocol∙lari del lliurament dels missatges.
]]>
<![CDATA[Tastets gastronòmics de les vies verdes de Girona a Firatast]]>
Els visitants van trobar un estand on, sota el títol “Els Secrets de les Vies Verdes de Girona” podien degustar productes típics de les localitats o plats elaborats per restauradors de diverses poblacions.

La gastronomia de les vies verdes, un tret diferencial del territori

Una passejada tranquil·la per la via verda, a peu o en bicicleta, permet descobrir els secrets amagats de cada població, assaborir-ne els seus trets diferencials. Descobrir i assaborir també els seus productes alimentaris, els plats tradicionals i destacables. L’oferta gastronòmica és àmplia. A Firatast se´n mostrava una part: restauradors de Salt, Llagostera, Cassà de la Selva i Palamós que oferien menges característiques de la seva zona, capricis d’Amer, galetes de la Cellera, ratafia d’Olot, embotits de la Cellera i de Bescanó i productes amb la E d’Empordà com el brunyol i la botifarra dolça. Una experiència possible gràcies a la col·laboració dels ajuntaments dels municipis participants.
]]>
<![CDATA[3 actuacions del Plan Español para el Estímulo de la Economía y el Empleo]]>
- Formigonat del tram Amer -El Pasteral. El tram romandrà tallat del 9 al 13 de novembre i caldrà circular per l´alternativa que discorre pel voral de la carretera C-63

- Restitució del paviment actual amb una barreja de sauló amb ciment en el tram Olot-Les Preses, concretament entre les fonts de Sant Roc i l´encreuament de la via amb la carretera de La Pinya. El tram romandrà tallat del 10 al 13 de novembre i caldrà circular per la carretera C-63.

- Arranjament del mur i el túnel de Ripoll a la Ruta del Ferro i el Carbó. Es tallarà la via durant dues setmanes (10 - 20 de novembre) i caldrà circular per la carretera C-26

Cal recordar que els tram alternatius són compartits amb vehicles i s´ha d´extremar la precaució.
]]>
<![CDATA[Resultats del Congrés Internacional de Cicloturisme]]>
http://www.cycletourismcongress.org/es/documentacion.html
]]>
<![CDATA[CAP A 350 PARTICIPANTS EN LA PEDALADA ORGANITZADA PER LES VIES VERDES]]>
La meteorologia ens va acompanyar, i el sol va lluir durant tot el matí. Els ciclistes van poder recuperar forces als municipis que anaven creuant, on els ajuntaments havien preparat punts d’avituallament amb aigua, sucs, entrepans, galetes, fruita... Efectius de les Policies Locals, el Servei Territorial de Trànsit i voluntaris municipals també van contribuir a la seguretat de la marxa, vigilant les cruïlles amb carreteres.

Vàrem arribar a Sant Feliu estrenant el que serà el nou traçat, el tram real de l’antic carrilet fins al mar: el punt 0 de la ruta del carrilet és al port de Sant Feliu. El dinar popular el vam celebrar a l’edifici del Tinglado, que properament es rehabilitarà per convertir-se en un centre d’interpretació del territori.

Després de l’arrossada, va arribar l’hora dels obsequis: un petit detall per a tots els participants i obsequis especials a una parella que va arribar de la demarcació de Lleida, tres persones majors de 65 anys i vint-i-cinc menors de 12 d’anys que havien pedalat.

L´acte s´enmarcava dins la Setmana de la Mobilitat i estava adherit a la campanya "Pedala contra el canvi climàtic". Entre tots els participants es va estalviar l´emissió de 2.678 kg de CO2 a l´atmosfera.

També era l´acte de cloenda del Congrés Internacional de Cicloturisme que es va celebrar la setmana passada a Santa Cristina d´Aro, Platja d´Aro i Sant Feliu de Guíxols.

El Consorci felicita i agraeix la participació de totes les persones inscrites, així com els ajuntaments de Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Castell d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. També a la Diputació de Girona, el Servei Territorial de Trànsit, les policies locals i els voluntaris de “Mou-te en bici” que van col·laborar en el bon funcionament de la pedalada.
]]>
<![CDATA[Preparem el DIA EUROPEU DE LES VIES VERDES]]>
Hi haurà servei de bus i camions per les bicis des de qualsevol població de les vies verdes de Girona.

HORARIS DE BUS: sortida a la parada de TEISA de cada municipi.

RUTA DEL FERRO I DEL CARBÓ
- Campdevànol: 08.15h
- Ripoll: 08.25h
- St. Joan de les Abadesses: 08.40h
- Ogassa: 08.50h
- Vall de Bianya: 09.10h

RUTA DEL CARRILET I
- Olot: 08.15h
- Les Preses: 08.25h
- Sant Esteve d’en Bas: 08.35h
- Sant Feliu de Pallerols: 08.45h
- Les Planes d’Hostoles: 08.55h
- Amer: 09.10h
- La Cellera de Ter: 09.20h
- Anglès: 09.30h
- Bonmatí: 09.40h
- Bescanó: 09.50h
- Salt: 09.55h

RUTA DEL CARRILET II
- Sant Feliu de Guíxols: 8.45h
- Santa Cristina d’Aro: 09.00h
- Llagostera: 09.15h
- Cassà de la Selva: 09.30h
- Llambilles: 09.40h
- Quart: 09.50h

RUTA DE TREN PETIT:
- Palafrugell: 08.15h
- Mont-ras: 08.20h
- Vall-Llòbrega: 08.30h
- Palamós: 08.40h
- Calonge (Sant Antoni): 08.50h
- Platja d’Aro: 09.10h
- Castell d’Aro: 09.15h

BUSOS DE TORNADA A LES 17.30h

FINALITZAT EL PLAÇ D´INSCRIPCIÓ
]]>
<![CDATA[MUNICIPIS QUE PEDALEN CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC]]> campanya "Pedala contra el canvi climàtic", organitzant bicicletades als seus municipis, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat, entre el 20 de setembre i el 4 d´octubre.

A més, tots els municipis de les vies verdes de Girona estan adherits a aquesta iniciativa mitjançant la pedalada organitzada pel Consorci Vies Verdes de Girona, el 4 d´octubre (recorregut Girona - Sant Feliu de Guíxols).

Tots tenim alguna cosa a dir contra el Canvi Climàtic. Posa el teu granet de sorra i mou-te amb 0 emissions.


]]>
<![CDATA[CONGRÉS INTERNACIONAL DE CICLOTURISME]]>
En aquest esdeveniment es podrà assistir a conferències, tallers i xerrades sobre cicloturisme a diferents indrets de la Unió Europea. Sens dubte una bona manera de compartir experiències amb països que tenen una llarga trajectòria en aquest sentit.

A més, el congrés inclourà diverses activitats ciclistes. Una manera diferent de descobrir en bicicleta el meravellós paisatge d’aquesta zona.

Esperem trobar-t’hi!

Informació, programa i inscripcions a:
http://www.cycletourismcongress.org

]]>
<![CDATA[El TOUR DE FRANÇA RESSEGUEIX LA RUTA DEL CARRILET CAP AL MAR]]>
És la primera vegada que el Tour de França circula per terres gironines. El recorregut, en les nostres comarques, travessarà Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d´Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Enguany ha tornat a la cursa el conegut ciclista Lance Armstrong, que havia viscut a Girona i s´havia entrenat per les nostres vies verdes.

Circular per les vies verdes de Girona va ser una bona opció per evitar les aglomeracions, talls de carreteres i veure els participants de prop, doncs en molts trams la via corre paral·lela al recorregut de l´estapa.
]]>
<![CDATA[La Generalitat, la Diputació i l’Obra Social “la Caixa” presenten el projecte Els secrets de les Vies Verdes de Girona]]>
En el projecte, que té un cost global de 900.000 euros, hi col·laboren el Departament d´Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, l’Obra Social de “la Caixa” i la Diputació de Girona.

Santa Cristina d’Aro, 26 de juny de 2009

El Consorci de les Vies Verdes de la Diputació de Girona, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa” han presentat avui El secret de les Vies Verdes de Girona. Amb la col·laboració dels 23 municipis que dibuixen la ruta entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols, s’han creat una sèrie de petits itineraris temàtics, a manera de rutes complementàries, que permeten conèixer a fons els recursos naturals i culturals propers a les Vies Verdes. Amb aquesta finalitat s’han instal•lat 20 plafons interpretatius, 34 tòtems informatius i 68 senyals direccionals repartits en els tres trams de via verda compresos entre Ripoll i Sant Feliu i l’enllaç de la Vall de Bianya.

També s’ha editat una col·lecció de 4 àlbums i postals per acolorir, destinades a un públic jove, i 3 noves guies de ruta, titulades Els secrets de les vies verdes – Dels Pirineus a la Costa Brava que contenen els detalls de tots els itineraris complementaris. Cada àlbum i cada guia es dedica a un tram diferent. Les guies ens ofereixen informació sobre els següents temes: Indrets de la identitat, Paisatges culturals, Camins de la natura, La història de la terra i Patrimonis i Literatures; i un mapa desplegable amb la localització de totes les rutes complementàries.

Amb els nous materials, el visitant podrà conèixer històries oblidades o poc conegudes fins avui -com la llegenda de les bruixes de Malatosca o la importància de la llúdriga- i trobar indrets pocs concorreguts -com el gorg del molí dels Murris, a les Planes, o la ruta de les Fonts i la riera de Salenys, a Santa Cristina-. També es destaca la millor gastronomia de cada zona.

Una proposta que ha interessat a múltiples institucions

Els secrets de les vies verdes forma part del projecte Vies Verdes de Girona, un eix d’interpretació del territori, que posa en valor els elements naturals, culturals, patrimonials, històrics, folklòrics... que existeixen a l’entorn de les vies. El cost global es calcula en 900.000 euros aproximadament. En aquests moments, amb totes aquestes novetats s’arriba a l’equador del projecte.

Les actuacions s’inclouen dins el Pla de Foment Turístic, promogut pel Departament d´Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, i ha rebut una subvenció de 180.000 euros anuals, durant 3 anys (2008-2010).

El projecte també s’inclou dins un conveni de col·laboració entre l’Obra Social de “la Caixa” i la Diputació de Girona per a la preservació i difusió dels valors naturals de la demarcació de Girona, pel qual l’entitat d’estalvis aporta 92.000 euros destinats a la instal•lació de les senyals i a la impressió dels àlbums i de les guies. Part dels treballadors de les empreses contractades per realitzar aquests treballs són persones amb risc d’exclusió social.

La Diputació de Girona aportarà, al llarg dels 3 anys, un total de 151.609 euros destinats a diverses actuacions del projecte. D’aquests, ja se n’han invertit, aproximadament, un 50 per cent.

Part dels treballs també han estat finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, que ha destinat 12.000 euros a la redacció general del projecte, i pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ha fet una aportació de 3.500 euros destinada a l’edició de les guies.

Les aportacions econòmiques del propi Consorci de les Vies Verdes sumen un total de 131.000 euros dividits al llarg de tres anys.

Actualment s’està treballant per oferir aquestes rutes en suport electrònic. El projecte també inclou la creació de 3 centres d’interpretació del territori pel 2010.

Presentació amb tastets literaris i gastronòmics

La via verda davant de l’antiga estació de Bell-lloc, a Santa Cristina d’Aro, on actualment hi ha el restaurant Font Picant, ha estat el lloc escollit per a la presentació, al costat d’un dels plafons interpretatius. A més dels parlaments oficials dels col·laboradors, hi ha hagut uns tastets literaris amb fragments d’obres de Gaziel, Mercè Rodoreda i Aurora Bertrana; una selecció de textos feta per la Càtedra M. Àngels Anglada que han estat llegits per l’actriu Geòrgia Bonell. També s’ha ofert una variada mostra de la gastronomia més destacada dels municipis de les vies verdes.

Per recolzar el projecte han estat presents a l’acte de presentació Josep Huguet, conseller d´Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya; Enric Vilert, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Francesc Xavier Bertolín, director adjunt de l’àrea de Medi Ambient i Ciència de l’Obra Social “la Caixa”; Ricard Herrero, alcalde de Santa Cristina d’Aro; i Josep M. Rufí, president del Consorci Vies Verdes de Girona.
]]>
<![CDATA[Allò que s´amaga prop de les vies verdes]]> Presentem els secrets de les vies verdes de Girona

A partir del 26 de juny es podran descobrir els secrets de les vies verdes de Girona, amb l’ajut de la nova senyalització instal·lada a les rutes i noves guies i àlbums que donen a conèixer espais i històries dels municipis gironins que conformen la ruta.

El Consorci Vies Verdes de Girona, en col·laboració amb els 23 municipis que dibuixen la ruta entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols, ha creat una sèrie de rutes complementàries, que permeten conèixer a fons els recursos naturals i culturals propers a les Vies Verdes. Amb aquesta finalitat s’han creat 20 plafons interpretatius, 34 tòtems informatius i 68 senyals direccionals. Tots aquests senyals es troben en els tres trams de via verda compresos entre Ripoll i Sant Feliu i l’enllaç de la Vall de Bianya.

També s’han editat una col·lecció de 4 àlbums i postals per acolorir, destinades a un públic jove, i 3 noves guies de ruta, titulades “Els secrets de les vies verdes – Dels Pirineus a la Costa Brava” amb els detalls de tots els itineraris complementaris, i un mapa desplegable amb la localització de totes les rutes complementàries.

“Els secrets de les vies verdes” forma part del projecte “Vies Verdes de Girona, un eix d’interpretació del territori”, que posa en valor els elements naturals, culturals, patrimonials, històrics, folklòrics... existents a l’entorn de les vies. Les actuacions s’inclouen dins el Pla de Foment Turístic, promogut pel Departament d´Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, que en aquests moments es troba a l’equador del seu desenvolupament. El projecte se subscriu dins un conveni de col·laboració entre l’Obra Social de “la Caixa” i la Diputació de Girona, per la preservació i difusió dels valors naturals de la demarcació de Girona.

També han participat econòmicament en el projecte el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Patronat de Turisme Costa Brava - Girona.

La presentació comptarà, a més, amb tastets literaris i gastronòmics, oferts per diversos municipis de la ruta.

]]>
<![CDATA[DESCOBRIM ELS SECRETS DE LES VIES VERDES]]>
En el projecte "Els Secrets de les Vies Verdes" s´inclou senyalització específica a les rutes entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols, l´edició de 4 àlbums i 4 paquets de postals per acolorir i 3 noves guies de mà i un mapa. Aquests nous materials els podreu adquirir a la secció BOTIGA d´aquesta web i en punts d´informació de la ruta.
]]>
<![CDATA[NOVA VIA VERDA PALAMÓS - PALAFRUGELL]]>
Vegeu la informació completa a la secció LES RUTES.
]]>
<![CDATA[EXPOSICIÓ SOBRE LES VIES VERDES]]>]]>
<![CDATA[10 BICIS ADAPTADES PEL TURISME ACCESSIBLE!]]> ]]> <![CDATA[Els carrilets i les vies verdes de Girona]]>
El treball permet descobrir els diferents traçats de via estreta que configuraven la xarxa ferroviària de les comarques gironines: del tramvia que anava de Palamós a Flaçà, del carrilet de Sant Feliu de Guíxols a Girona, del carrilet de Girona a Olot i finalment, del ramal de via ampla que anava de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses i arribava fins a Toralles on recollia la producció de les mines d’Ogassa per fer-la arribar a l’àrea industrial de Barcelona.

El documental ofereix la possibilitat de contemplar les imatges històriques més representatives d’aquests trens, com ara les de la pel·lícula del NODO El tren de las nueve y cuarto; imatges dels trens que varen filmar Manolo Maristany, Martí Sans, Joan Capdevila, Jaume Buxó; imatges d’una pel·lícula d’autor desconegut de principis dels anys vint del segle passat del tren d’Olot, i d’altres. També destaquen els testimonis orals de personatges com el notari Lluís Figa Faura, l’enginyer industrial i director dels trens de Sant Feliu de Guíxols i Olot i altres treballadors d’aquests trenets.

Amb el temps i per raons diverses, aquests ferrocarrils deixen de funcionar i desapareixen del paisatge gironí, però ha arribat fins als nostres dies un testimoni de la seva existència: el seu traçat.

El documental acaba mostrant com aquells traçats que s’anaven perdent, avui en dia són els traçats dels 3 trams de via verda que trobem a les comarques gironines: la Ruta del Ferro i del Carbó entre Ripoll i Ogassa (passant per Sant Joan de les Abadesses), la ruta del Carrilet entre Olot i Girona i la ruta del Carrilet entre Girona i Sant Feliu de Guíxols.

Per últim, les imatges ens mostren com avui en dia aquestes vies verdes que utilitzen aquestes antigues traces ferroviàries ofereixen un ampli ventall d’usos per als ciutadans residents i els visitants de les comarques gironines.

]]>
<![CDATA[CIRCUIT ESPORTIU A AMER]]> ]]>