Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Distintiu Bed&Bike, la qualitat dels nostres serveis

08/11/2012

Les vies verdes de Girona creen el primer distintiu Bed&Bike, garantia de qualitat per als cicloturistes. Un distintiu pioner a Catalunya i a l’Estat espanyol, seguint els models europeus consolidats.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha creat i presentat el nou distintiu Bed&Bike de les vies verdes gironines, un segell de qualitat per als establiments que donen servei als cicloturistes. Aquest distintiu està plenament implantat en països amb llarga tradició cicloturista, com ara Alemanya o França, i és la primera vegada que es proposa al territori català, així com a l’Estat espanyol.

El distintiu Bed&Bike garanteix que l’establiment que l’aconsegueix —sobretot allotjaments i restaurants— ofereix serveis adequats expressament pensats per als cicloturistes: pernoctació d’una sola nit, espais per guardar i rentar les bicicletes i per rentar i assecar l’equip, lots de reparació, menús equilibrats per a ciclistes i informació útil per al cicloturista, entre d’altres.

Els membres del Club de Turisme Actiu-Natura que compleixin els requisits mínims establerts lluiran el distintiu Bed&Bike a la porta del seu establiment, i també estaran destacats en aquest web. Clicant sobre el distintiu s’exposen tots els avantatges mínims i opcionals que ofereixen aquests establiments. El distintiu es renovarà anualment, després que un tècnic del Consorci en faci la revisió pertinent.

El logotip combina una bicicleta i un allotjament, i així crea una imatge que es pot reconèixer i identificar fàcilment. El color verd evoca la natura i la sostenibilitat, i la tipografia transmet dinamisme.

Cicloturisme, un sector turístic en creixement

Aquest projecte contribueix a elevar la qualitat de l’oferta pedalable de les comarques gironines i la quantitat de visitants europeus que cerquen una destinació pedalable amigable (Bike friendly). El sector del cicloturisme és, segons estudis recents presentats per la European Cyclists’ Federation – ECF (Federació Europea de Ciclistes), un dels que més creix actualment en el sector turístic europeu, amb gairebé 2.300 bilions de viatges a l’any, i més sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament.

Serveis turístics