Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

obra nova via vall d'en Bas

En construcció una nova via verda a la Vall d’en Bas – amb subvenció FEDER – TES

10/08/2021

La Generalitat de Catalunya està enllestint un projecte de construcció de via verda al municipi de la Vall d’en Bas. La nova ruta tindrà un total de 3,14 km.

L’actuació fa referència als traçats Verntallat – el Mallol i Sant Esteve d’en Bas – els Hostalets que permetrà, d’una banda, connectar el municipi de Les Preses i barri de Verntallat amb l’escola Verntallat, la urbanització Verge de les Olletes, el nucli del Mallol i en un futur amb el nucli de Sant Privat. Per altra banda, l’actuació també permetrà connectar el nucli de Sant Esteve d’en Bas amb el camp de futbol i el nucli dels Hostalets d’en Bas, passant prop de la nova residència per a la gent gran El Mirador del Puigsacalm i pel monument a la Família Pagesa. En ambdós casos els trams de via ciclista proposats parteixen del traçat de la Via Verda existent, antic traçat del ferrocarril Olot – Girona, que travessa el municipi.

Pels detalls d’aquest projecte podeu consultar aquest enllaç: http://www.viesverdes.cat/xarxa-ciclista-de-connexio-dels-nuclis-de-la-vall-den-bas/

El cost total d’aquest tram són uns 600.000 €, i l’ajut FEDER 241.765,37 € (el 50% de la despesa elegible).

Aquesta obra forma part d’un conjunt d’actuacions previstes per la Resolució TES 3340/2019 del departament de Territori i Sostenibilitat, que resol l’execució de noves vies verdes subvencionades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i inclou 7 projectes diferents que beneficien diversos municipis. En tot el projecte hi intervenen la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i hi col·labora la Diputació de Girona i els municipis implicats.

Més informació de tots els projectes noves vies verdes FEDER – TES: http://www.viesverdes.cat/noves-vies-verdes-feder/

    

Serveis turístics