fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

nova web per a tots els formats

Estrenem web, ViesVerdes + Pirinexus, més accessible

10/08/2018

La unificació de les dues antigues webs ofereix informació a l’usuari i als membres i associats del Consorci, i incorpora avançats criteris d'accessibilitat i usabilitat

Els webs de les Vies Verdes de Girona i la ruta Pirinexus s’han fusionat en un únic lloc web, totalment renovat, sota l’adreça www.viesverdes.cat. Aquest nou web ofereix informació de totes les rutes que gestiona el Consorci de les Vies verdes de Girona (organisme de la Diputació de Girona), actualment de més de 350 quilòmetres i en procés d’ampliació. Destaca la  incorporació dels criteris actuals d’accessibilitat i usabilitat, seguint els estàndards internacionals del W3C, i està cofinançat pels Plans de Foment Territorial del Turisme de la Generalitat de Catalunya, dins del «Projecte de millora de les vies verdes de Girona com a infraestructures turístiques inclusives» que està desenvolupant el Consorci.

El web www.viesverdes.cat es va crear l’any 2006 i s’havia renovat el 2012, mentre que el web de la ruta Pirinexus, www.pirinexus.cat, estava en funcionament des del 2013. La voluntat del Consorci ha estat integrar en un mateix domini els dos webs, evitant duplicitats d’informació, per tal de millorar la seva gestió, la usabilitat i interactivitat amb l’usuari, la jerarquització de les marques i fusionar el tràfic web.

A més, també s’ha treballat específicament per oferir informació dels trams de rutes accessibles perquè les persones que desitgin planificar sortida en bicicleta adaptada, cadira de rodes, tàndem o a peu amb assistència puguin conèixer detalladament les possibilitats que ofereixen els traçats.

El nou format permet la navegació des de qualsevol tipus de dispositiu i de pantalla, ja siguin ordinadors de diferents dimensions, o bé tauletes o mòbils. Els criteris d’accessibilitat aplicats fan possible també la navegació i la lectura de la major part de la informació del web amb ratolí, teclat o línia Braille.

Informació diferenciada per públics i tipologies

El nou lloc web s’ha dissenyat tenint en compte els diferents públics a qui s’adreça la comunicació del Consorci: usuaris de les rutes, públic institucional i sector privat. La informació de les rutes es diferencia de la informació institucional, de manera que se separa la informació turística (que està disponible en quatre idiomes) de l’administrativa, i complint també amb els requisits de transparència.

Serveis turístics