Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Dos homes en una locomotora

Estrenem cinc Secrets nous sobre el pas històric del ferrocarril per les vies verdes de Girona

01/10/2021

L’apartat «Secrets de les Vies Verdes» inclou cinc relats nous sobre els trens petits de Girona

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha encarregat a l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural un projecte de recerca en relació amb el pas històric del ferrocarril per les actuals vies verdes de la província de Girona.

Aquest estudi consisteix en el desenvolupament de cinc àmbits de relat sobre l’impacte que aquests trens petits van tenir en la societat del segle xx de les comarques gironines.

Concretament s’han desenvolupat els àmbits de relat següents:

Aquestes cinc històries sobre el tren han estat fruit d’un extens treball de recerca que inclou un fons d’imatges per il·lustrar aquests relats. Les històries permeten entendre com van ser aquests trens petits i quin impacte van tenir en la societat. Des de la promoció d’esdeveniments festius i mercats fins a la relació del Carrilet amb la Guerra Civil, les històries es poden llegir a l’apartat «Secrets de les Vies Verdes» de la web del Consorci de les Vies Verdes.

Com a antecedent a aquest projecte, l’any 2019 es va realitzar un inventari sobre el patrimoni relacionat amb el ferrocarril a les vies verdes que recull tots els elements de patrimoni tangible que actualment són testimoni del pas dels trens petits per la demarcació. L’estudi actual relaciona els àmbits de relat de patrimoni intangible desenvolupats amb els elements identificats en l’inventari i s’ha inclòs dins el projecte «Secrets de les Vies Verdes».

L’objectiu és que les vies verdes esdevinguin un eix d’interpretació del territori. El projecte «Secrets de les Vies Verdes» inclou rutes complementàries en alguns municipis de les vies verdes per visitar elements d’interès natural i/o cultural propers a les vies.

 

Descobriu tots els Secrets de les Vies Verdes en aquest apartat! –> Secrets de les Vies Verdes 

 

Aquest projecte s’ha desenvolupat en el marc del PECT Natura, Cultura i Intel·ligència en xarxa, i ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea i per la Diputació de Girona.

                    

 

 

 

Serveis turístics