fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Estació autoreparació de bicicletes

PROVA PILOT AMB UNA NOVA ESTACIÓ D’AUTOREPARACIÓ DE BICICLETES A AMER

10/06/2021

Incorpora caixes d’eines completa i punt de càrrega per a bicis elèctriques

Les Vies Verdes de Girona disposen d’un nou aparell que donarà servei als usuaris ciclistes de les rutes: una estació d’autoreparació de bicicletes. La màquina s’ha instal·lat al davant de l’antiga estació d’Amer, just al costat de la via verda, i forma part d’una prova pilot del Consorci de les Vies Verdes de Girona per a valorar la disponibilitat de més estacions, ubicar-les a més punts de les rutes, i analitzar-ne la seva funcionalitat.

L’aparell original s’anomena “Bike Tools” (Eines de Bicicleta), s’utilitza com a estació de reparació i manteniment de bicicletes que estan en ruta, i consta d’una caixa d’eines completa: bomba d’aire per inflar les rodes, claus exagonals allen de 3-4-5 mm., clau anglesa, alicates, tornavís pla i d’estrella, i joc de dues palanques pel desmuntatge de cobertes. Aquestes estan tancades dins un compartiment que s’obre amb una moneda (tipus guixeta, amb moneda retornable en tancar de nou). A la part superior del tòtem hi ha unes barres amb gomes per poder alçar la bicicleta durant la reparació.

El Consorci va demanar a l’empresa fabricant que personalitzés l’estació, i aquest model incorpora també un punt de càrrega amb dos endolls per poder carregar les bicicletes elèctriques.

Confiem que la prova pilot sigui un èxit i de cares a l’any vinent puguem oferir estacions de reparació en més punts de les vies verdes i de la ruta Pirinexus.

 

NOTA: L’aparell no estarà en funcionament fins el dia de la seva presentació a representants dels municipis membres del Consorci, el 23 de juny.

Et pot interessar

Serveis turístics