fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Esvoranc a la via verda, a Vilanna - Bescanó, a causa del temporal Glòria

Reparar els efectes del temporal Glòria a les vies verdes de Girona costarà més d’1.150.000 euros, segons una primera estimació tècnica

30/01/2020

El pont de la riera d’Osor, la plataforma de la via al Pasteral, la retirada de diferents tipus de matèries que es van esllavissar i la reposició de sauló i murs de contenció seran les tasques principals.

 

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona que gestiona rutes de senderisme i cicloturisme, ha fet una primera valoració dels danys que el temporal Glòria ha causat a les seves rutes i ha comptabilitzat el cost d’arranjar les principals incidències. Aquest càlcul suma uns costos de més d’1.150.000 euros.

La borrasca que va afectar les comarques gironines entre els dies 21 i 23 de gener i el desbordament del riu Ter el dia 24 a causa de l’acumulació d’aigua del temporal han causat importants desperfectes a les vies verdes, especialment als municipis propers a rius i rieres. Segons l’estimació de danys dels principals punts que cal reparar per poder garantir la seguretat dels usuaris de les rutes, la valoració econòmica dels treballs de reparació pujarà, almenys, a 1.155.800 euros.

Aquestes afectacions se centren en cinc grans àrees de treball: reconstruir el pont d’Anglès – la Cellera, que va col·lapsar pel trencament d’un pilar; refer la plataforma de la via al Pasteral, desapareguda per les inundacions; retirar la terra, els vorals, els arbres, etc. que es van esllavissar i que van afectar especialment la Ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses) i la Ruta del Carrilet I (Olot-Girona); arranjar forats al ferm i reposar sauló en més de 20 quilòmetres al llarg de les rutes, i reposar esculleres i murs de contenció que van quedar desplaçats.A les xarxes socials i al web de Vies Verdes de Girona s’informa amb el màxim de detall possible d’aquestes afectacions, entre d’altres. La ruta Pirinexus també ha quedat malmesa en diversos punts, fins i tot tallada en trams del Baix Empordà i l’Alt Empordà. L’equip del Consorci treballa per detectar el màxim d’incidències, i s’ha començat a fer feina en bona part de les rutes.  Els treballs es realitzaran en col·laboració amb la Diputació de Girona. Es recomana planificar bé les sortides i ser molt prudents a l’hora de circular.

Plataforma via verda al Pasteral

Plataforma via verda al Pasteral

 

Escullera desplaçada i valla malmesa

Escullera desplaçada i valla malmesa

 

Despreniment a Ripoll

Despreniment a Ripoll

 

Despreniment ruta del Carbó

Despreniment ruta del Carbó

Et pot interessar

Serveis turístics