Ruta Pirinexus

Ruta circular (Girona - Pirineus- Costa Brava)

Pirinexus és una ruta cicloturista circular transfronterera que uneix els territoris situats a banda i banda dels Pirineus en la seva terminació oriental. El recorregut principal de la ruta té una longitud total de 350 km, als quals s’afegeixen 175 km d’itineraris complementaris que permeten arribar als llocs d’interès especial propers a la ruta. De tot el conjunt, pràcticament la meitat dels recorreguts discorren per vies verdes, i la resta, per camins rurals i carreteres amb una intensitat de trànsit baixa. L’orografia, la latitud i la situació estratègica d’aquest petit territori fan que la diversitat de paisatges, tradicions, elements gastronòmics i patrimoni cultural sigui difícilment superable en cap altre lloc del món de les mateixes dimensions.

Quilòmetres 353 km

Desnivell Molt variable segons tram

Dificultat Mitjana

Paviment Camí de tot-ú, camins forestals, asfalt

Altitud màxima 1.513 m (Coll d'Ares)

Altitud mínima 0 m (Palamós)

La ruta Pirinexus proposa 350 quilòmetres de recorregut pels amants de les bicicletes o el senderisme, combinant l’exercici físic a l’aire lliure en entorns agradables amb el valor afegit de la descoberta de la regió que es visita. Pirinexus passa per un total de 53 poblacions i 8 comarques diferents, i combina traçats de vies verdes amb altres rutes pedalables com camins rurals o carreteres amb baixa densitat de trànsit.

L’anella cicloturística és un camí que permet circular amb continuitat entre les seves vies, connecta dos territoris amb infraestructures de mobilitat sostenible, fomenta el respecte pel medi ambient i promou l’activitat turística. El logotip s’inspira en els Pirineus. Per a la nova ruta es va crear un nom multilingüe, de fàcil compresió i bona sonoritat en diferents idiomes, que representa l’essència d’unió dels 2 territoris. Els colors verd i blau identifiquen la unió de les zones d’interior i de muntanya amb la zona del litoral i la costa mediterrània. El nom de Pirinexus fa referència al nexe d’unió d’aquests dos territoris, i en destaca el caràctec “X” per damunt de la resta, simbolitzant la unió transfronterera.

És important ressaltar que Pirinexus no és una via verda, per tant, hi ha trams que no són accessibles a tothom. Feu click aquí per a més informació.

Pirinexus disposa de més de 700 indicadors que senyalitzen la ruta, que es pot gaudir durant tot l’any. Ofertes de cultura, història, natura, aventura, esport, festivals de música i teatre, bellesa i salut, enoturisme i gastronomia farceixen el calendari que es proposa al viatger.

Mapa desnivell pirinexus

Com arribar-hi

RENFE

Tel. 900 410 041

https://rodalies.gencat.cat/es/horaris/

SARFA

Tel. 902 302 025
www.sarfa.com

TEISA

Tel. 972 204 868
www.teisa-bus.com

SAGALÉS

Tel. 902 130 014

https://www.sagales.com/es

AEROPORT GIRONA-COSTA BRAVA

Oficina de Turisme: tel. 972 186 708
Informació sobre vols: tel. 972 186 600
ot.aerogirona.ctc@gencat.net
www.aena.es
Autobusos de Ryanair uneixen l’aeroport amb l’estació d’autobusos de Girona.

Mapa ruta Pirinexus

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa