Camino Natural Vía Verde de La Muga

Sant Llorenç de La Muga - Castelló d'Empúries - Empuriabrava

El Camíno Natural de la Muga se inauguró en el 2012, gestionado por el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Actualmente se ha remodelado y se ha incorporado entre las rutes gestionadas por el Consorci de les Vies verdes de Girona.

Recorre los municipios de Castelló d’Empúries, Peralada, Cabanes, Pont de Molins, Boadella d’Empordà y Les Escaules, Terrades, Darnius y Sant Llorenç de la Muga.

La ruta se divide en dos grandes tramos diferenciados, debido a sus distintas características: un tramo de vía verde y un tramo de enlace – Montaña.

 

Esta ruta forma parte de la red de Caminos Naturales de España, y se incluye en el “Programa de Caminos Naturales” desarrollado desde 1993 por el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. Info Programa de Caminos Naturales

Enlace a info Camino Natural de la Muga

Kilómetros 40 km

Dificultad Media

Pavimento Paviment de Tot-ú, formigó i asfalt.

Altitud máxima 1 m

Altitud mínima 230 m

La ruta es divideix en dos grans trams diferenciats, degut a les seves diferents característiques: un tram de via verda i un tram d’enllaç- Muntanya. Descripció dels trams, de MAR a MUNTANYA:

Via verda de La Muga (29 km): Inici a Empuriabrava (T.M. Castelló d’Empúries) i fi a Les Escaules (T.M. Boadella). 18 km de tram segregat (62%), accessible en tots els punts per bicis, vianants i bicis adaptades. Pendents del 0% al 8%. Paviment de Tot-ú, formigó i asfalt.

Tram enllaç o Tram muntanya (11,5 km): Inici a La Resclosa de Les Escaules i fi a Sant Llorenç de la Muga (poble). Inici del tram en un sender que voreja La Muga només apte per fer a peu. Tot seguit s’arriba a Boadella i s’agafa pista forestal que voreja el pantà de Boadella. No és una via verda. Tram amb 8 km amb pendents superiors al 12% i 3 km que només es poden fer a peu (impediments físics: escales, trams amb roca, ponts baixos).

Més informació:

Sant Llorenç de la Muga/turisme/senderisme-i-btt/

Web Caminos Naturales

Mapa de la Via Verda de La Muga

Accede a google maps de la ruta y visualiza el recorrido, servicios, puntos de interés, ...

Acceder al mapa

Accede a Instamaps

Acceder al mapa

Accede a wikiloc de la ruta y visualiza el recorrido, el desnivel, ...

Acceder al mapa

BOLETÍN

Suscríbete a la newsletter y no te pierdas ninguna novedad sobre las Vies Verdes de Girona y Pirinexus

Suscríbete

Los Secretos de
las Vías Verdes

De los Pirineos a la Costa Brava

DESCUBRE LOS SECRETOS