Camí Natural de La Muga

Sant Llorenç de La Muga - Castelló d'Empúries / Empuriabrava

(FITXA EN CONSTRUCCIÓ)

El Camí Natural de la Muga es va inaugurar el 2012, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Actualment s’ha arranjat i s’ha incorporat a les rutes gestionades pel Consorci de les Vies verdes de Girona.

Recorre els municipis de Castelló d’Empúries, Peralada, Cabanes, Pont de Molins, Boadella d’Empordà i Les Escaules, Terrades, Darnius i Sant Llorenç de la Muga.

La ruta es divideix en dos grans trams diferenciats, degut a les seves diferents característiques: un tram de via verda i un tram d’enllaç- Muntanya.

 

Aquesta ruta forma part de la xarxa de Caminos Naturales de l’estat espanyol, s’inclou dins el “Programa de Caminos Naturales” desenvolupat des de 1993 pel Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. Info Programa de Caminos Naturales

Enllaç a info Camí Natural de la Muga: https://www.mapa.gob.es/es/desarrollo-rural/temas/caminos-naturales/caminos-naturales/sector-noreste/muga/default.aspx

 

Quilòmetres 41 km

Desnivell Pendents del 0 al 8%. Alguns km amb pendents superiors al 12%

Dificultat Mitjana

Paviment Paviment de Tot-ú, formigó i asfalt.

(FITXA EN CONSTRUCCIÓ)

La ruta es divideix en dos grans trams diferenciats, degut a les seves diferents característiques: un tram de via verda i un tram d’enllaç- Muntanya. Descripció dels trams, de MAR a MUNTANYA:

Camí Natural de La Muga (29 km): Inici a Empuriabrava (T.M. Castelló d’Empúries) i fi a Les Escaules (T.M. Boadella). 18 km de tram segregat (62%), accessible en tots els punts per bicis, vianants i bicis adaptades. Pendents del 0% al 8%. Paviment de Tot-ú, formigó i asfalt.

Tram enllaç o Tram muntanya (11,5 km): Inici a La Resclosa de Les Escaules i fi a Sant Llorenç de la Muga (poble). Inici del tram en un sender que voreja La Muga només apte per fer a peu. Tot seguit s’arriba a Boadella i s’agafa pista forestal que voreja el pantà de Boadella. No és una via verda. Tram amb 8 km amb pendents superiors al 12% i 3 km que només es poden fer a peu (impediments físics: escales, trams amb roca, ponts baixos).

Més informació:

Sant Llorenç de la Muga/turisme/senderisme-i-btt/

Web Caminos Naturales

Descarregar pdf fulletó info La Muga – Caminos Naturales (En castellà).

 

Mapa de la Via Verda de La Muga

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa