Camí Natural de La Muga

Sant Llorenç de La Muga - Castelló d'Empúries / Empuriabrava

El Camí Natural de la Muga es va inaugurar el 2012, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Actualment s’ha arranjat i s’ha incorporat a les rutes gestionades pel Consorci de les Vies verdes de Girona.

Recorre els municipis de Castelló d’Empúries, Peralada, Cabanes, Pont de Molins, Boadella d’Empordà i Les Escaules, Terrades, Darnius i Sant Llorenç de la Muga.

La ruta es divideix en dos grans trams diferenciats, degut a les seves diferents característiques: un tram de via verda i un tram d’enllaç- Muntanya.

 

Aquesta ruta forma part de la xarxa de Caminos Naturales de l’estat espanyol, s’inclou dins el “Programa de Caminos Naturales” desenvolupat des de 1993 pel Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. Info Programa de Caminos Naturales

Enllaç a info Camí Natural de la Muga

Quilòmetres 41 km

Dificultat Mitjana

Paviment Paviment de Tot-ú, formigó i asfalt.

Altitud màxima 230 m

Altitud mínima 1 m

La ruta es divideix en dos grans trams diferenciats, degut a les seves diferents característiques: un tram de via verda i un tram d’enllaç- Muntanya. Descripció dels trams, de MAR a MUNTANYA:

Camí Natural de La Muga (29 km): Inici a Empuriabrava (T.M. Castelló d’Empúries) i fi a Les Escaules (T.M. Boadella). 18 km de tram segregat (62%), accessible en tots els punts per bicis, vianants i bicis adaptades. Pendents del 0% al 8%. Paviment de Tot-ú, formigó i asfalt.

Tram enllaç o Tram muntanya (11,5 km): Inici a La Resclosa de Les Escaules i fi a Sant Llorenç de la Muga (poble). Inici del tram en un sender que voreja La Muga només apte per fer a peu. Tot seguit s’arriba a Boadella i s’agafa pista forestal que voreja el pantà de Boadella. No és una via verda. Tram amb 8 km amb pendents superiors al 12% i 3 km que només es poden fer a peu (impediments físics: escales, trams amb roca, ponts baixos).

Més informació:

Sant Llorenç de la Muga/turisme/senderisme-i-btt/

Web Caminos Naturales

Mapa geogràfic del Camí Natural de La Muga
Mapa pobles camí natural de la Muga
Mapa desnivell camí natural de la Muga
Mapa de la Via Verda de La Muga

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS