Què visitar

Castelló d’Empúries

Etapa Alt Empordà

1. CASTELLÓ D’EMPÚRIES, LA VILA COMTAL

Es diu que al segle XI, els comtes d’Empúries ja hi instal·len la seva residència i es converteix, així, en la nova capital del Comtat. D’aquest segle data, també, la consagració oficial de l’església de Santa Maria. Amb el temps, i ja a finals del segle XIII, el gòtic pren tot el protagonisme i s’aixequen les tres naus sobre columnes laterals. La façana, amb la seva magnífica portalada, data de principis del s.XV, i el retaule, de finals del mateix segle. Dels primers temps medievals també es conserven quasi intactes la torre campanar (romànica i de transició), la pica baptismal, el Portal de la Gallarda i la base de les muralles o fins i tot el pont Vell. És interessant també visitar la Presó del s. XIV o l’Ecomuseu-Farinera.

 

2. EMPURIABRAVA

La marina d’Empuriabrava és la zona residencial del municipi de Castelló d’Empúries. Genuïna pel seu disseny i única a Europa, té més de 24 km de canals navegables, fet que la converteix en el somni idoni de qualsevol amant de la mar i els esports nàutics, ja que es pot amarrar l’embarcació davant la porta de casa.

La zona que ocupa Empuriabrava era antigament una terra d’aiguamolls gairebé despoblada i en la qual existien algunes construccions medievals i antics cortals.

 

3. ELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ocupa bona part del terme de Castelló d’Empúries, i coincideix amb les restes de l’antic estany de Castelló. Format per diferents estanys d’aigua dolça i dunes poden descobrir una reserva amb abundància d’espècies d’aus migratòries, vora les 330 espècies, i una flora característica de la zona. Les guaites estratègicament disposades per no molestar els animals, permeten al visitant d’una aproximació directa a la intimitat i tarannà quotidià de tota mena d’ocells i mamífers que durant tot l’any han trobat aquest el seu millor habitat.

AdreçaCastelló d'Empúries (Oficina de Turisme)
Av. Pl. Jaume I, s/n

Aiguamolls de l'Empordà

Actualitat

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS