Ruta del Pla Gironès Sud

Fornells – Campllong – Sant Andreu Salou – Cassà de la Selva – Llambilles

Aquesta via verda uneix els municipis de Fornells de la Selva, Sant Andreu Salou, Campllong, Cassà de la Selva i Llambilles, a la comarca del Gironès. Són 28,5 quilòmetres de ruta que connecten amb la ruta del Carrilet i permeten seguir el recorregut fins a Girona o Sant Feliu de Guíxols.

Quilòmetres 28,4 Km

Desnivell 2%

Dificultat Mínima

Es tracta d’una via intermunicipal que engloba diverses tipologies de vies ciclistes: camí verd compartit amb vianants, pista de bicicletes bidireccional, carril bici protegit en zona interurbana i carrer en zona 30. Aquests traçats permeten potenciar els desplaçaments diaris a peu i en bicicleta, i afavoreixen una mobilitat sostenible; a més, enllacen amb la xarxa clàssica de vies verdes, amb una llarga tradició turística.

Els municipis es troben al sud de Girona, en un entorn conegut com el pla de Girona, que és la terminació de la depressió de la Selva, i és resseguit pel riu Onyar. A l’entorn de la ruta hi trobem també la riera Gotarra i la riera de Verneda, una zona envoltada del clàssic bosc mediterrani, amb pins i alzines. Es troba en un lloc de pas entre el mar i la muntanya —amb les Gavarres a l’est— que separa la comarca del Gironès de la del Baix Empordà.

Mapa Ruta del Pla Gironès Sud

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

Serveis turístics