Es tracta d’una via intermunicipal que engloba diverses tipologies de vies ciclistes: camí verd compartit amb vianants, pista de bicicletes bidireccional, carril bici protegit en zona interurbana i carrer en zona 30. Aquests traçats permeten potenciar els desplaçaments diaris a peu i en bicicleta, i afavoreixen una mobilitat sostenible; a més, enllacen amb la xarxa clàssica de vies verdes, amb una llarga tradició turística.

Els municipis es troben al sud de Girona, en un entorn conegut com el pla de Girona, que és la terminació de la depressió de la Selva, i és resseguit pel riu Onyar. A l’entorn de la ruta hi trobem també la riera Gotarra i la riera de Verneda, una zona envoltada del clàssic bosc mediterrani, amb pins i alzines. Es troba en un lloc de pas entre el mar i la muntanya —amb les Gavarres a l’est— que separa la comarca del Gironès de la del Baix Empordà.

ℹ️ DESEMBRE 2022: Ja estan operatives les noves connexions des de Llambilles fins a Campllong, i de Campllong fins a Riudellots de la Selva. Consulteu l’Instamaps per més informació.

 

Us presentem una nova proposta de ruta circular amb bicicleta a Girona. Combinant la via verda del Carrilet II i la nova via verda del Pla del Gironès Sud, podreu gaudir d’una ruta circular de 37 km sortint des de l’estació del Carrilet de Girona, passant per Cassà de la Selva i Fornells de la Selva. Es tracta d’una ruta intermunicipal que engloba diverses tipologies de vies ciclistes: camí verd compartit amb vianants, pista de bicicletes bidireccional, carril bici protegit en zona interurbana i carrer en zona 30. Descarregueu la ruta aquí.

Mapa geogràfic ruta del pla gironès sud
Mapa pobles pla del gironès sud

Com arribar-hi

RENFE

Línia Barcelona Sants-Portbou – L’Hospitalet de Llobregat-Figueres/Portbou (R1, RG1, R11)
Reserva de bitllets: tel. 900 41 00 41
www.rodaliesdecatalunya.cat

TEISA

Tel. 972 20 48 68
www.teisa-bus.com

SARFA

Tel. 902 302 025
www.sarfa.com

PER CARRETERA

Autopista AP-7 (A-7)
N-II / A-2, GI-673
www.mobilitat.net

AEROPORT GIRONA - COSTA BRAVA

Oficina de Turisme: Tel. 972 186708
Informació sobre vols: Tel. 972 186600
Tel. 972 20 48 68
www.aena.es

Mapa Ruta del Pla Gironès Sud

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS