Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

logotip del projecte BiciTransCat

Un projecte de cooperació POCTEFA per al desenvolupament de BiciTransCat

25/09/2018

BiciTransCat desenvoluparà un nou eix litoral de mobilitat sostenible transfronterer, connectant el nordest de Girona i França i potenciant la intermodalitat.

El CONSORCI DE LES VIES VERDES DE GIRONA, juntament amb els 4 socis, AJUNTAMENT DE FIGUERES, CONSEIL DÉPARTEMENTAL DES PYRÉNÉES-ORIENTALES, CONSELL COMARCAL DE L’ALT EMPORDÀ i COMMUNAUTE URBAINE PERPINYÀ MEDITERRANEE, va presentar amb data 31 de maig de 2017, a la segona convocatòria de projectes POCTEFA, el projecte “EFA156/16 BICITRANSCAT” Desenvolupament de nous itineraris ciclables i enllaços multimodals transfronterers per la promoció de la mobilitat sostenible.

El 17 d’agost de 2016, per decisió de la Comissió Europea es va aprovar la versió 2.2 del Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

L’objectiu general del Programa és continuar i reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera a través de la cooperació. Per aconseguir-ho es centra en promoure i cofinançar projectes de cooperació al territori elegible realitzats per socis francesos, espanyols i andorrans. El Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) està finançat per la Unió Europea amb un pressupost total de 178 milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER sense assistència tècnica).

El 4 de novembre de 2016 el Comitè de Seguiment del POCTEFA va aprovar el text oficial de la segona convocatòria del Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

El Comitè de Programació del POCTEFA 2014-2020, celebrat el 8 de novembre de 2017 a Biarritz, va aprovar la resolució de la segona convocatòria amb 62 projectes de cooperació transfronterera i 71 milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Entre ells, va aprovar el projecte EFA156/16 BICITRANSCAT.

El projecte BICITRANSCAT té com a objectiu el desenvolupament d’un nou eix litoral de mobilitat sostenible transfronterer estructurat al voltant de la ruta ciclista d’interès europeu EuroVelo 8 “La Ruta de la Mediterrània (Cadis-Atenes)”. Aquest projecte compleix així amb les altes expectatives dels turistes itinerants, turistes amb residència fixa i població local, ja ressaltats pel projecte previ Enllaç.

BICITRANSCAT té com a objectiu unir les principals destinacions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals a través d’un eix ciclable interconnectat a diferents maneres el transport públic, afavorint així la mobilitat sostenible i permetent una variant costanera que suposa una alternativa a les carreteres sovint saturades els mesos estivals.

Per a això, es duran a terme tres grans àrees de treball:

– Construir un nou tram de la ruta EuroVelo 8 i millorar-lo mitjançant el desenvolupament d’una xarxa de vies verdes que constitueixen rutes alimentadores d’aquesta última, sobretot des de l’estació de TGV i AVE a Perpinyà i Figueres, millorant l’oferta de transport transfronterer sostenible existent.

– Desenvolupar nous serveis de mobilitat sostenible i facilitar la cooperació transfronterera multimodal (modes d’accés, informació, desenvolupament d’aplicacions).

– Estudiar el comportament dels usuaris en aquests eixos de transport sostenibles transfrontereres i mesurar l’impacte econòmic de les millores en l’oferta de transport a tot el territori.

Per aconseguir-ho, el projecte “EFA156/16 BICITRANSCAT”  té un pressupost de 4.689.269,25 d’euros cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020), un 25% per la Diputació de Girona, com a soci associat al projecte, i un 10% d’autofinançament del Consorci  de les Vies Verdes de Girona.

Descripció projecte BICITRANSCAT_ESP

(Properament disposarem d’un web amb tota la informació del projecte.)

            

Et pot interessar

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS