Via verda Camí Vell de l’Estartit

Torroella de Montgrí - l'Estartit

Descobreix la bellesa del litoral de la Costa Brava mentre et desplaces pel camí Vell de l’Estartit. Amb una longitud de 5 km i un desnivell suau del 0,5%, aquesta ruta connecta els pobles de Torroella de Montgrí i l’Estartit, oferint un recorregut que ressegueix la falda del massís del Montgrí i ens acosta fins a la platja, amb vistes a les illes Medes.

Quilòmetres 5 km

Desnivell 0,5%

Dificultat Mínima

Paviment Asfalt, sauló compactat

Altitud màxima 33 m

Altitud mínima 2 m

Amb 3,4 km del traçat segregats del trànsit motoritzat, podràs fer una passejada tranquil·la i segura, ideal per a cicloturistes de tots els nivells d’experiència. Els 1,6 km restants comparteixen l’espai amb el trànsitmotoritzat, però amb carrils clarament marcats per garantir la seguretat i la comoditat dels usuaris de la via.

El recorregut és una combinació perfecta de superfícies de sauló compactat i asfalt, que proporcionen una experiència de ciclisme fluida i agradable.

Al llarg de tot el camí gaudiràs de la vista del massís del Montgrí, amb el castell al cim, i el Montplà, i passejaràs a tocar de nombrosos camps d’oliveres. Al voltant del recorregut, formant part del Parc Natural, hi trobem el nucli de població de les Dunes, en una gran duna continental formada per la sorra que la tramuntana ha arrossegat del golf de Roses i dipositat entre el Montgrí i la Muntanya Gran. Encara s’hi conserven alguns masos fortificats i algunes torres de vigilància, com la torre Quintaneta o la torre Martina, de l’època dels corsaris (segles XVI i XVII).

El recorregut disposa de diverses àrees de descans: la de la font dels Capellans, a l’inici des de Torroella; la de la urbanització Santa Caterina, cap al mig del recorregut, i la de l’entrada de l’Estartit, al final. Des de Torroella podràs accedir al camí que puja cap al coll de la Creu, des d’on es veu tot el golf de Roses, i visitar el castell del Montgrí o l’ermita de Santa Caterina. Des de l’Estartit podràs arribar a les platges, amb 5 km de sorra fina, i passejar per la zona protegida dels aiguamolls del Baix Empordà.

 

Mapa pobles via verda Camí Vell de l'Estartit
Mapa desnivell via verda Camí Vell de l'Estartit

Com arribar-hi

TEISA

Tel. 972 204 868
www.teisa-bus.com 

SARFA

Tel. 902 302 025
www.sarfa.com

PER CARRETERA

Autopista C-31, C-66, AP-7, C-35.
www.mobilitat.net

AEROPORT GIRONA - COSTA BRAVA

Oficina de Turisme: Tel. 972 186 708
Informació sobre vols: Tel. 972 186 600
ot.aerogirona.ctc@gencat.net
www.aena.es
Autobusos de Ryanair uneixen l’aeroport amb l’estació d’autobusos de Girona

Mapa ruta Via Verda Camí Vell de l'Estartit

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS