Dia 1. De Girona a Sant Joan de les Abadesses (75,7 quilòmetres)

Sortim de Girona seguint la ruta del Carrilet I, en direcció a Olot. La via verda del Carrilet I és un antic traçat ferroviari amb poc desnivell acumulat, que transcorre per un entorn amb un elevat valor natural i patrimonial. La via verda arriba fins a Olot, que destaca pel seu alt interès geològic i paisatgístic.

Sortint d’Olot, cal agafar l’N-260, que puja pel coll de Coubet i el coll de Santigosa fins a Sant Joan de les Abadesses. Aquest traçat transcorre per asfalt, amb un desnivell mitjà del 4 % al llarg de 22 quilòmetres. Aquesta primera etapa acaba a Sant Joan de les Abadesses, on recomanem visitar el nucli antic, seguint la ruta del Secret de Sant Joan de les Abadesses.

 

Dia 2. De Sant Joan de les Abadesses al Voló (86,6 quilòmetres)

A Sant Joan de les Abadesses tornem a agafar la via verda fins a Sant Pau de Segúries. Seguidament, travessem la carretera general per agafar un camí de pujada que ens portarà fins a Camprodon. Sortint de la localitat, un cop passat el riu Ritort, començarem a veure paisatges propis d’alta muntanya, ja que comença el port que ens portarà fins al coll d’Ares.

A partir d’aquest punt, recuperem el traçat per la carretera fins al punt més alt de la ruta i pas fronterer, el coll d’Ares (1.510 metres). Entrem a territori francès i comencem el descens fins al final de l’etapa al Voló, per carretera i carrils bici.

 

Dia 3. Del Voló a l’Escala (75,7 quilòmetres)

Iniciem la tercera etapa al Voló per pistes asfaltades de pujada fins al coll de Panissars (361 metres) per tornar a travessar la frontera. Cal tenir en compte que, durant èpoques d’alt risc forestal, el coll pot estar tancat, amb una alternativa degudament senyalitzada a la banda francesa. A partir d’aquí, comença el descens cap a la Jonquera. Aquest és el punt amb més dificultat tècnica del recorregut. S’inicia un descens per una pista forestal sorrenca amb un elevat desnivell. Per això, es recomana circular amb precaució per aquest tram d’aproximadament 6 quilòmetres. Un cop hem travessat la Jonquera, seguim en direcció al mar. Tot seguit, trobarem els pobles de Capmany i Peralada, que destaquen per la seva tradició vinícola, amb cellers on podrem gaudir d’una visita guiada. Seguim la ruta fins a l’Escala, primer punt on trobarem la Costa Brava.

 

Dia 4. De l’Escala a Girona (97,3 quilòmetres)

Iniciem la darrera etapa a l’Escala, en direcció a Palafrugell. Aquest tram transcorre per pistes i carreteres secundàries. Aquesta zona destaca per la seva tradició agrícola, especialment pels camps fruiters. A Palafrugell agafem la via verda del Tren Petit, antic traçat del trenet que connectava Palamós amb Girona, passant per la Bisbal d’Empordà. Seguirem pels pobles costaners fins a Sant Feliu de Guíxols, on comença la via verda del Carrilet II, que ens portarà fins a Girona.

Mapa situació ruta Pirinexus
Mapa pobles Pirinexus 4 dies
Mapa desnivell ruta Pirinexus
Mapa ruta Pirinexus

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS