fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Represa dels treballs i de les activitats de difusió del projecte BICITRANSCAT

Represa dels treballs i de les activitats de difusió del projecte BICITRANSCAT

15/07/2020

Amb l’obertura de la frontera Francoespanyola aquest passat 22 de juny, ja es poden reprendre algunes de les accions de promoció previstes per aquest any 2020. La primera d’elles són els Press Trips transfronterers. Per això, està previst dur a terme un PressTrip els dies 21 i 22 de juliol, per tal de promoure les vies ciclables del projecte BICITRANSCAT entre els turistes procedents del sud de França. Amb l’obertura de la frontera aquest continua essent un públic prioritari, motiu pel qual, des del projecte BICITRANSCAT es mantindran aquest tipus d’accions.

Fotos CC Alt Empordà i Stella Rotger – CVVGi

Finalitzen les obres al nou pont de la riera d’Osor, plataforma de la via verda

Finalitzen les obres al nou pont de la riera d’Osor, plataforma de la via verda

07/07/2020

• El pont va estar molt malmès pel temporal Gloria i la construcció del nou, amb un cost de més de 550.000 €, ha estat assumida per la Diputació de Girona.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà; l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, i l’alcalde de la Cellera de Ter, Xavier Boïgues, han visitat aquesta tarda el nou pont de la riera d’Osor per constatar la finalització de les obres. El pont és una plataforma de les vies verdes en aquesta zona, que fins al passat mes de gener unia els municipis d’Anglès i la Cellera de Ter sobre la riera d’Osor.

El nou pont és voladís, té més capacitat hidràulica i està habilitat per ampliar el nombre de persones. Divendres passat, 3 de juliol, el pas ja va quedar obert als usuaris d’aquest tram de via verda

 

reunió de president Consorci Vies Verdes de Girona i conseller comarcal de la Garrotxa a Ministerio de Agricultura.

Suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació al projecte “Camí Natural del Fluvià”

04/07/2020

El dijous 2 de juliol, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà, acompanyats dels gerents d’ambdues organitzacions i el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, han mantingut una reunió a Madrid amb Cristina Clemente, subdirectora General de Regadíos, Caminos Naturales e Infraestructures Rurales, depenent del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Portada del vídeo

ViesVerdes i Pirinexus es sumen a la campanya “En Pausa” amb un vídeo

21/04/2020

A les xarxes socials s'està comunicant amb el lema #Viatgemdesdecasa

 

El Consorci Vies Verdes de Girona ha editat un vídeo amb imatges de les rutes que gestiona per recolzar la campanya a favor que les persones es quedin a casa. El vídeo es titula “ViesVerdes i Pirinexus… en Pausa”, i és el complement d’una campanya a les xarxes socials que porta les etiquetes #Viatgemdesdecasa” i “Quedatacasa”.

Pots veure el vídeo al canal de Youtube de viesverdesgi: ViesVerdes i Pirinexus En Pausa

estació tren de Perpinyà, projecte Bicitranscat

La Diputació de Girona aporta més de mig milió d’euros al projecte europeu «BiciTransCat»

16/04/2020

  • Aquest import ha quedat recollit en un conveni signat entre la corporació i la resta d’institucions gironines que formen part del projecte: el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres.
  •  «BiciTransCat» dibuixa un eix litoral pedalable Girona-França al voltant de les rutes Pirinexus i EuroVelo 8. El web bicitranscat.cat, recentment estrenat, ofereix informació detallada en relació amb el projecte

La Diputació de Girona ha signat un conveni de col·laboració amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres per cofinançar el projecte europeu «BiciTransCat». En el document s’estableix que la corporació, com a ens associat al projecte «BiciTransCat» i atenent a les seves competències d’assistència als municipis, farà una aportació de 504.567,31 euros. Aquesta xifra representa un 25% deltotal proporcionat per aqueststres socis de les comarques gironines(2.018.269,25 euros).

Serveis turístics