Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Un representant de cada soci del projecte Bicitranscat, durant la roda de premsa

El projecte europeu BiciTransCat ha permès crear quilòmetres nous de ruta intermodal entre Girona i França i millorar els serveis per als usuaris de les rutes pedalables

19/05/2022

La ruta Pirinexus Litoral, 45 quilòmetres pedalables i un tram amb tren o bus, és el resultat dels treballs del Consorci de les Vies Verdes de la Diputació de Girona

Aquest matí, a la Casa de Cultura de Girona, ha tingut lloc la presentació dels treballs derivats del projecte europeu BiciTransCat, «Desenvolupament de nous itineraris pedalables i enllaços multimodals transfronterers per a la promoció de la mobilitat sostenible». L’objectiu del projecte ha estat crear un eix intermodal que faci possible l’ús combinat de la bicicleta i el transport públic entre aquests dos territoris. Aquest eix connecta amb la ruta ciclista europea EuroVelo 8, amb la ruta Pirinexus i amb vies verdes franceses. A més, s’hi han incorporat nous serveis de mobilitat sostenible com aparcaments per a bicicletes i portabicis, s’instal·laran punts de càrrega i autoreparació per a bicis i comptadors, i s’han desenvolupat aplicacions que permeten organitzar els viatges transfronterers i consultar les opcions de transport.

Aquest projecte ha comptat amb sis socis: el Consorci de les Vies Verdes de Girona com a cap de fila, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Communauté Urbaine Perpignan Méditerranée, l’Ajuntament de Figueres, el Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales i la Diputació de Girona com a ens associat.

La presentació ha estat a càrrec d’Eduard Llorà, diputat de la Diputació de Girona i president delegat del Consorci de les Vies Verdes de Girona; Sònia Martínez, presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Jean Roque, vicepresident del Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales; Xavier Amiel, regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Figueres, i Arnelle Revel, vicepresidenta de la Communauté Urbaine Perpignan Méditerranée.

Presentació obres enllaç Calonge-Sant Antoni i Castell - Platja d'Aro

Presentem les obres del tram d’enllaç entre Calonge i Sant Antoni i Castell-Platja d’Aro

24/02/2022

Es crea una ruta pedalable interurbana que connectarà els nuclis d’aquests dos municipis, i l'eix Garrotxa - Baix Empordà.

Les obres del tram d’enllaç entre Calonge i Sant Antoni i Castell-Platja d’Aro permeten crear un nou tram pedalable al Baix Empordà.

Aquest matí s’han presentat les obres del tram d’enllaç que unirà els municipis de Calonge i Sant Antoni i Castell-Platja d’Aro. Aquest ruta permetrà també unir dues vies verdes clàssiques: la ruta del Carrilet i la ruta del Tren Petit, gràcies a carrils bici locals. El nou tram tindrà un recorregut de 3,3 quilòmetres.

La presentació de la nova ruta ha estat a càrrec del regidor de Salut, Mobilitat i Mas Pere de Calonge i Sant Antoni, Albert Ros; l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Eduard Llorà, que han estat acompanyants de Montserrat Rovira, regidora d’Acció territorial i Urbanisme de Castell – Platja d’Aro.

Autoritats a la presentació de l'obra de la via verda d'Aiguaviva - Vilablareix i aeroport Girona

En marxa les obres de creació de la nova via verda entre Aiguaviva i Vilablareix, que connectarà amb l’Aeroport de Girona

10/02/2022

Es crea una via intermunicipal que enllaçarà els municipis amb una ruta per fer a peu i amb bicicleta i amb la xarxa clàssica de vies verdes

Aquest matí s’han presentat les obres de la futura nova via verda que unirà els municipis d’Aiguaviva i Vilablareix, i que enllaçarà amb l’Aeroport de Girona, al terme municipal de Vilobí d’Onyar. La nova via tindrà 5,5 quilòmetres.

El projecte inclou dues actuacions: unes obres d’adequació de la via verda de connexió entre Aiguaviva i el Mas Aliu, seguint el riu Masroc, en els termes municipals d’Aiguaviva i Vilablareix, i la construcció d’una ruta que connecta el nucli urbà d’Aiguaviva amb l’Aeroport de Girona – Costa Brava. També es preveu la senyalització urbana i rural per facilitar la interconnectivitat i la millora de la seguretat de les comunicacions de tots dos municipis.

La presentació de la nova via verda ha anat a càrrec de l’alcalde d’Aiguaviva, Josep Pinsach, i del president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Eduard Llorà, que han estat acompanyats també de David Mascort, alcalde de Vilablareix, i de Cristina Mundet, alcaldessa de Vilobí d’Onyar.

 

Autoritats a la inauguració via verda Tren Pinxo

Inaugurada la nova via verda del Tren Pinxo, que connecta el Gironès i el Pla de l’Estany

09/02/2022

Els 34,5 quilòmetres de nova via verda construïts entre Serinyà i Sant Julià de Ramis se sumen al tram de Sarrià de Ter - Girona i permeten enllaçar amb la ruta del Carrilet

Aquest matí s’ha inaugurat la nova via verda del Tren Pinxo, que connecta les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany. Aquesta ruta passa pels termes municipals de Girona, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Palol de Revardit, Cornellà del Terri, Porqueres, Banyoles, Fontcoberta, Esponellà i Serinyà.

Els 34,5 quilòmetres d’obra nova construïts al Pla de l’Estany són la continuació de la ruta Girona – Sarrià de Ter, creada el 2019, i configuren una via verda de 40 quilòmetres que connecta, a la ciutat de Girona, amb les rutes del Carrilet en direcció a Olot i en direcció a Sant Feliu de Guíxols.

La inauguració ha estat a càrrec del president  de la Diputació de Girona i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Eduard Llorà, i l’alcalde de Porqueres i president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, acompanyats dels alcaldes i representants de tots els municipis de la ruta: Narcís Fajula, alcalde de Sarrià de Ter; Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis,  Salvador Coll, alcalde de Cornellà de Terri; Xavier Cros, tinent d’alcalde de Fontcoberta; Josep Antoni Ramon, alcalde de Serinyà; Jordi Xargay, alcalde de Palol de Revardit i diputat de la Diputació de Girona; David Juan, alcalde d’Esponellà; i Marta Sureda, regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona. Les autoritats han pedalat un tram de la nova via al pla d’Espolla (Porqueres).

El pressupost final de les obres del projecte és de 2.027.517 € (IVA inclòs) i està cofinançat per la Diputació de Girona (25 %), els ajuntaments del tram (25 %) i un ajut FEDER (50 %).

La nova via verda Onyar – Verneda unirà 5 municipis amb una ruta de 28,5 quilòmetres que connectarà amb la ruta del Carrilet

La nova via verda Onyar – Verneda unirà 5 municipis amb una ruta de 28,5 quilòmetres que connectarà amb la ruta del Carrilet

21/01/2022

Es crea una via intermunicipal que connectarà els municipis amb una ruta per fer a peu i amb bicicleta, i que enllacarà amb la xarxa clàssica de vies verdes.

 

Aquest matí s’han presentat les obres de la futura nova via verda que unirà els municipis de Cassà de la Selva, Sant Andreu Salou, Campllong, Fornells de la Selva i Llambilles, que els connectarà amb la ruta del Carrilet Girona – Sant Feliu de Guíxols. La nova via, que tindrà 28,360 quilòmetres, es compon de trams de nova execució, trams amb obra de millora i camins ja existents.

L’objectiu d’aquest projecte és disposar d’una via intermunicipal que connecti els municipis amb una ruta per fer a peu i amb bicicleta, per potenciar els usos diaris i de mobilitat sostenible, i que enllaci amb la xarxa clàssica de vies verdes, amb una llarga tradició d’ús turístic.

La presentació de la nova via verda ha estat a càrrec de l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, en representació dels cinc municipis, i del president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Eduard Llorà. També hi han  assistit l’alcaldessa de Fornells de la Selva, Sònia Gràcia, l’alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal, l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, i l’alcalde de Sant Andreu Salou, Francesc Xavier Casanovas.

Serveis turístics