fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

portada web Bicitranscat - bici

Es presenta el web del projecte d’intermodalitat pedalable transfronterera www.bicitranscat.cat

30/03/2020

La ruta dibuixa un eix litoral Girona-França al voltant de Pirinexus i EuroVelo 8

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha posat en funcionament el web www.bicitranscat.cat, un espai en 4 idiomes (català, castellà, francès i anglès) on s’explica el projecte europeu de cooperació POCTEFA per al desenvolupament d’un eix de mobilitat pedalable transfronterera. El Consorci és un ens vinculat a la Diputació de Girona que gestiona les vies verdes i la ruta Pirinexus, i promou l’impuls de la bicicleta i la mobilitat sostenible.

portada web Bicitranscat - tren

Els presidents de les dues entitats després de signar el conveni de col·laboració

Vies Verdes i el GEiEG signen un conveni de cooperació per promoure les activitats esportives, socials i culturals

11/03/2020

Compartiran accions de merchandaising, materials, espais i informació als usuaris

El Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) han signat un conveni de cooperació pel foment i desenvolupament de les diferents activitats esportives, socials i culturals de les dues entitats.

Esvoranc a la via verda, a Vilanna - Bescanó, a causa del temporal Glòria

Reparar els efectes del temporal Glòria a les vies verdes de Girona costarà més d’1.150.000 euros, segons una primera estimació tècnica

30/01/2020

El pont de la riera d’Osor, la plataforma de la via al Pasteral, la retirada de diferents tipus de matèries que es van esllavissar i la reposició de sauló i murs de contenció seran les tasques principals.

 

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona que gestiona rutes de senderisme i cicloturisme, ha fet una primera valoració dels danys que el temporal Glòria ha causat a les seves rutes i ha comptabilitzat el cost d’arranjar les principals incidències. Aquest càlcul suma uns costos de més d’1.150.000 euros.

La borrasca que va afectar les comarques gironines entre els dies 21 i 23 de gener i el desbordament del riu Ter el dia 24 a causa de l’acumulació d’aigua del temporal han causat importants desperfectes a les vies verdes, especialment als municipis propers a rius i rieres. Segons l’estimació de danys dels principals punts que cal reparar per poder garantir la seguretat dels usuaris de les rutes, la valoració econòmica dels treballs de reparació pujarà, almenys, a 1.155.800 euros.

mapa amb totes les rutes de Vies verdes, Pirinexus, BiciTransCat i projectes finançats pel Feder 2019

Un ajut FEDER permetrà el desenvolupament de set nous trams de vies verdes

16/12/2019

El FEDER aporta 3.446.398,03 euros, el 50% dels projectes.

Dotze localitats vinculades al Consorci de les Vies Verdes de Girona han estat beneficiàries d’uns ajuts del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a l’execució d’actuacions de vies verdes susceptibles de finançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha coordinat la convocatòria, i s’hi han presentat vuit projectes vinculats a municipis amb menys de 20.000 habitants, dels quals se n’han aprovat set. Les operacions presentades s’emmarquen en els objectius específics de l’eix prioritari 4: inversions per afavorir el pas a una economia baixa en carboni a tots els sectors; i dins el subobjectiu del foment de la mobilitat urbana sostenible.

 

xerrada gerent consorci de bed&bike a turisme rural

Presentem el Bed&Bike a cases de turisme rural

22/11/2019

L’Associació Turisme Rural Girona - Costa Brava – Pirineu organitza les I Jornades dedicades al Turisme Rural que s'han dut a terme a Olot, Ripoll, Puigcerdà i Figueres del 18 al 24 de novembre

El Consorci ha assistit a diverses trobades amb cases rurals, aquesta setmana, per explicar les característiques del segell Bed&Bike, el segell de serveis de qualitat adreçat específicament als cicloturistes.

L’Associació Turisme Rural Girona Costa Brava Pirineu ha organitzat les I Jornades de Turisme Rural per a propietaris de cases rurals i empreses de turisme actiu, que s’han desenvolupat a Olot, Ripoll, Puigcerdà i Figueres durant la setmana del 18 al 24 de novembre de 2019. Per fer-ho ha comptat amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Interreg POCTEFA, Turisme Garrotxa, Ripollès Desenvolupament, Consell Comarcal de la Cerdanya, Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Consorci Vies Verdes de Girona.

Serveis turístics