Actualitat
de les rutes
Les notícies més destacades
Inaugurada oficialment la ruta per caminar i pedalar entre Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya
10/04/2025
Aquest migdia s’ha inaugurat oficialment la ruta pedalable entre Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya, un recorregut que travessa paisatges espectaculars, connecta les comarques del Ripollès i la Garrotxa, i la Ruta del Ferro i del Carbó amb la ruta del Carrilet I.
En la inauguració hi han participat Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya; Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan de les Abadesses; Joaquim Roca, president delegat del Consorci de les Vies Verdes de Girona, i Àngel Planas, gerent del Consorci.
L’acte ha començat a les 12 hores, amb la visita de Miquel Noguer a l’Ajuntament de la Vall de Bianya i la signatura del llibre d’honor. Posteriorment s’ha fet una pedalada de 6 km, entre el mas Casanova, al terme municipal de la Vall de Bianya, i l’Hostalnou de Bianya.
L’Oxfam Intermón Trailwalker 2025 recapta més de 415.000 euros per lluitar contra la pobresa i la crisi climàtica
05/04/2025
L’Oxfam Intermón Trailwalker ha recaptat més de 415.000 euros que es destinaran a garantir l’accés a aigua potable a persones de comunitats vulnerables de l’Àfrica, l’Amèrica Llatina i l’Àsia.
- Els participants poden conèixer al llarg del recorregut els testimonis de persones beneficiàries dels programes d’Oxfam Intermón i del personal de l’organització que treballa sobre el terreny. A les sortides i les metes podeu veure i tocar les solucions que Oxfam Intermón planteja al problema de l’aigua gràcies a aportacions com les seves.
L’Oxfam Intermón Trailwalker, el repte esportiu i solidari més gran per equips, celebra aquest cap de setmana la seva 14 edició a Catalunya amb 2.000 participants, agrupats en gairebé 300 equips. S’han aconseguit recaptar més de 415.000 euros, entre les edicions de Girona y Madrid; una recaptació que servirà per garantir l’accés a aigua potable a 100.000 persones de comunitats vulnerables d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia que se n’han vist privades per les conseqüències de la crisi climàtica..
Les vies verdes de Girona generen un impacte econòmic de gairebé 9,5 milions al territori
27/03/2025
- L’usuari tipus correspon tant a homes com a dones, majoritàriament residents, d’uns 54 anys, que en fan ús a peu, mentre que la major part dels turistes són ciclistes.
El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha presentat aquest migdia, a l’aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, els resultats d’un nou estudi d’impacte econòmic realitzat al llarg de 2024, que actualitza i amplia les dades d’un estudi similar fet l’any 2018. La presentació ha estat a càrrec del diputat i president delegat del Consorci, Quim Roca, i el consultor Xavier Abad, de l’empresa BIM Consultors.
L’estudi actual analitza els diferents tipus d’usos de les vies verdes de Girona, l’impacte econòmic de les rutes a les comarques gironines i, per primer cop, l’impacte en sanitat i l’impacte mediambiental d’aquests usos. També inclou una anàlisi de l’evolució temporal dels usos i dels diferents perfils d’usuari segons si recorren a peu o amb bicicleta les vies verdes.
Entre els resultats més destacables de l’estudi, especialment si fem la comparativa amb els de 2018, sobresurt la xifra dels gairebé 9,5 milions d’euros d’impacte econòmic que les vies verdes de Girona generen al territori. L’any 2018 aquesta xifra era de gairebé 3,5 milions, per la qual cosa el creixement ha estat d’un 135 %.
L’aportació extraordinària de la Diputació de Girona al Consorci ha estat de gairebé 730.000 euros el 2024
31/01/2025
La Diputació de Girona aporta cada any una part important del pressupost ordinari del Consorci de les Vies Verdes de Girona, tal i com estableixen els propis estatuts del Consorci, que es finança amb les aportacions de la Diputació i els ajuntaments membres del Consorci, actualment 81 municipis i 7 consells comarcals.
Malgrat el pressupost ordinari invertit, des de fa algunes anualitats, la Diputació atorga al Consorci una subvenció extraordinària per assumir part dels encàrrecs i obligacions, donat que cada any el nombre de rutes i tasques del Consorci augmenta. El 2024 l’import extraordinari ha estat de 729.253,94 euros, que es destinen principalment a tasques de manteniment de les diferents tipologies de rutes, accions de promoció, despeses d’administració general i despeses de personal.
Presentem Ecovies de Girona i nous logotips
30/01/2025
El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha presentat aquest matí, a la sala de premsa Ferran Agulló de la Diputació de Girona, la seva nova marca i els nous logotips, un canvi que respon al creixement i la diversificació de les rutes gestionades pel Consorci, que actualment abasten més de 500 km de vies i rutes pedalables a les comarques gironines. La presentació ha estat a càrrec del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat i president delegat del Consorci, Quim Roca.
La marca «Ecovies de Girona» neix després d’una revisió de la identitat visual del Consorci, amb l’objectiu de reflectir la diversitat de rutes, i reforça el compromís d’aquest ens i de la Diputació de Girona amb la sostenibilitat, la mobilitat i el respecte pel medi ambient.
Aquest canvi respon a l’evolució de les rutes gestionades pel Consorci, que va començar les seves tasques de gestió, manteniment i promoció de les vies verdes de Girona l’any 2003, amb el suport de la Diputació de Girona i els municipis de les tres grans rutes inicials: la ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses), la ruta del Carrilet I (Olot – Girona) i la ruta del Carrilet II (Girona – Sant Feliu de Guíxols), que sumaven 110 km.