Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

gRUP PARTICIPANT A LA TRAILWALKER A LES VIES VERDES DE gIRONA

Un any més celebrem la Trailwalker a Vies verdes Girona

16/03/2023

La prova amb distàncies de 10, 55 i 100 quilòmetres tindrà lloc els propers 6 i 7 de maig

La recaptació es destinarà a emergències humanitàries causades pel canvi climàtic com a inundacions o sequeres.

Els propers dies 6 i 7 de maig tindrà lloc a les comarques gironines una nova edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker per les vies verdes de Girona, amb molts ajuntaments implicats a la prova esportiva i solidària més important. La prova és un desafiament esportiu en equip (4 persones que marxen o corren i dues persones de suport) que consisteix a recórrer 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores o 55 quilòmetres en un màxim de 16 hores. Les dues proves tindran com a punt d’inici el municipi d’Olot i finalitzen a Girona o Sant Feliu de Guíxols.

Usos de les vies verdes de Girona 2022

Les Vies Verdes de Girona han registrat un total 961.294 usos durant l’any 2022, dels quals un 43% han estat en bicicleta i un 57% a peu

14/02/2023

El Consorci de les Vies Verdes de Girona disposa de diversos comptadors repartits per les diferents rutes de vies verdes que recullen el nombre d’usos diferenciant entre ciclistes i vianants.

Pintura per senyalització horitzontal al Carrilet I

La Diputació de Girona ha destinat més de 500.000 € de despesa extraordinària a les vies verdes de Girona durant el 2022

30/01/2023

La Diputació de Girona ha destinat 511.204,09 euros de pressupost extraordinari al Consorci de les Vies Verdes de Girona durant l’any 2022. La Diputació forma part del Consorci des dels seus inicis, el 2003, i habitualment aporta el 60% del pressupost ordinari anual de l’ens associat. En moltes ocasions, però, es sobrepassen aquests percentatges per poder fer front a molts imprevistos, com va ser el cas del temporal Glòria el gener del 2020.

Aquesta subvenció nominativa especial del 2022 s’ha destinat a finançar despeses del 2022 en inversió i despesa corrent del Consorci.

Concurs dibuix infantil vies verdes nadal 2022

VII Concurs de Dibuix Infantil i I de Dibuix Juvenil: les “Vías Verdes” i Nadal

07/11/2022

La Gerència de "Vías Verdes" de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, convoca el tradicional concurs de dibuix infantil sobre les Vies Verdes i Nadal en la seva setena edició i incorpora la primera de dibuix juvenil afegint l'ús de tècniques digitals.

 

S’obre el termini per a participar en el VII Concurs de Dibuix Infantil i I de Dibuix Juvenil: les Vies Verdes i Nadal, un clàssic que pretén mostrar la creativitat dels més petits i dels joves en uns escenaris especials – les vies verdes que porten en el seu ADN la cultura de l’oci saludable i la mobilitat activa i sostenible- i en una època molt especial que sol agradar a tots els nens i nenes.

Quatre noves rutes pedalables, que sumen un total de 41 km, s’han integrat aquest estiu a la xarxa de les vies verdes de Girona

Quatre noves rutes pedalables, que sumen un total de 41 km, s’han integrat aquest estiu a la xarxa de les vies verdes de Girona

28/07/2022

En els darrers dos anys, el mapa de rutes per als senderistes i els ciclistes a Girona s’ha incrementat en més de 170 km.

Aquest matí s’han presentat les quatre noves rutes pedalables que s’han dut a terme entre la primavera i l’estiu d’enguany, i que se sumen a la xarxa de les vies verdes de Girona. Aquestes rutes són la via verda de la Vall d’en Bas, la via verda del Pla Gironès Sud (Fornells – Campllong – Sant Andreu Salou – Cassà de la Selva – Llambilles), la via verda de les Masies (Aiguaviva – Aeroport de Girona / Vilobí d’Onyar) i l’enllaç de la Ruta del Carrilet amb la Ruta del Tren Petit (Calonge i Sant Antoni – Castell – Platja d’Aro). En total, sumen gairebé 41 quilòmetres nous.

Aquestes rutes han estat possibles gràcies al finançament provinent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) gestionat per la Generalitat de Catalunya, a les aportacions de la Diputació de Girona i dels municipis implicats i a un ajut per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.

La presentació ha estat a càrrec del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat i president delegat del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà, i ha tingut lloc a la sala de premsa Ferran Agulló de la Diputació de Girona.

Serveis turístics