fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Estació autoreparació de bicicletes

PROVA PILOT AMB UNA NOVA ESTACIÓ D’AUTOREPARACIÓ DE BICICLETES A AMER

10/06/2021

Incorpora caixes d’eines completa i punt de càrrega per a bicis elèctriques

Les Vies Verdes de Girona disposen d’un nou aparell que donarà servei als usuaris ciclistes de les rutes: una estació d’autoreparació de bicicletes. La màquina s’ha instal·lat al davant de l’antiga estació d’Amer, just al costat de la via verda, i forma part d’una prova pilot del Consorci de les Vies Verdes de Girona per a valorar la disponibilitat de més estacions, ubicar-les a més punts de les rutes, i analitzar-ne la seva funcionalitat.

pantalla del joc amb el fons dibuixat el monestir de Ripoll

Disponible una nova APP sobre els nous Secrets de les Vies Verdes de Girona

19/05/2021

Es tracta d’una aplicació de descàrrega gratuïta que, a través del joc, apropa el patrimoni, la natura i la cultura de les rutes als visitants de totes les edats.

 

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, entitat vinculada a la Diputació de Girona, posa a disposició dels usuaris de les rutes una nova aplicació dins el renovat projecte dels Secrets de les Vies Verdes. L’app es pot descarregar de manera gratuïta des del web www.viesverdes.cat/secrets i s’inscriu dins una estratègia de ludificació per fer possible que els visitants i els jugadors s’apropin, a través del joc, als elements patrimonials, culturals i naturals al voltant de les vies verdes de Girona.

L’aplicació serveix de guia per recórrer les noves rutes dels Secrets, que es van presentar fa dos mesos, fruit del treball conjunt amb els ajuntaments dels municipis i altres agents del territori.

Els nous Secrets proposats es localitzen actualment en set municipis: Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Anglès, Bescanó, Sarrià de Ter i Caldes de Malavella. Són rutes accessibles des de la via verda, per recórrer a peu o en bicicleta, que expliquen històries, llegendes i curiositats dels diferents municipis. L’aplicació es vincula a aquests set nous Secrets, i proposa jocs de preguntes, puzles i cerca d’objectes de realitat augmentada amagats en els diferents punts d’interès.

visita del president de la Diputació a les oficines del Consorci

El president de la Diputació de Girona visita les dependències del Consorci de les Vies Verdes de Girona

28/01/2021

Aquest matí el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat les oficines del Consorci de les Vies Verdes de Girona, ubicades a la ronda Sant Antoni Maria Claret de Girona. El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació, Eduard Llorà, i el gerent de la mateixa entitat, Àngel Planas, han acompanyat Miquel Noguer en la seva visita.

 

Logotip dels Secrets de les vies verdes de Girona, en color verd

A la recerca dels set nous Secrets de les vies verdes!

11/12/2020

Presentem una nova secció, amb el projecte “Els Secrets de les Vies Verdes de Girona” totalment renovat

Obrim un nou apartat al nostre web per donar a conèixer algunes rutes properes a les vies verdes i que es troben als municipis per on transcorren aquests traçats. Són propostes de ruta treballades conjuntament amb els ajuntaments, amb l’objectiu de promoure i millorar la interpretació del territori, i donar a conèixer elements patrimonials naturals i culturals que aportin valor afegit a les rutes i generin impacte econòmic en els diferents municipis.

El projecte “Els Secrets de les vies verdes de Girona” es va engegar per primer cop fa uns anys, i durant el 2019 i el 2020 hem revisat i actualitzat les rutes i n’hem preparat de noves. Ens reestrenem, doncs, amb set noves propostes, situades a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Anglès, Bescanó, Sarrià de Ter i Caldes de Malavella.

 

Dues ciclistes mirant un mapa, al costat de la central hidroelèctrica de Bescanó

Noves aplicacions, més rutes i un inventari de patrimoni per accedir a les vies verdes amb noves tecnologies

19/11/2020

Les vies verdes de Girona són presents al projecte #PECT«Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa». L’objectiu d’aquest projecte és millorar la xarxa de camins i fomentar-ne l’ús sostenible, així com la gestió, la informació, la interpretació i l’accés al patrimoni gironí mitjançant les noves tecnologies.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, adscrit a la Diputació de  Girona, és un dels set socis del PECT (projecte d’especialització i competitivitat territorial), que s’emmarca dins el programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 i que té com a objectiu promoure un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori.

Entre els temes principals que hem treballat, i que presentarem aviat, destaquen una aplicació mòbil amb les rutes digitalitzades i un sistema d’informació geogràfica, la renovació del projecte dels secrets de les vies verdes, un inventari del patrimoni relacionat amb el ferrocarril i diverses millores sobre el terreny.

Serveis turístics