fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

obra nova via vall d'en Bas

En construcció una nova via verda a la Vall d’en Bas – amb subvenció FEDER – TES

10/08/2021

La Generalitat de Catalunya està enllestint un projecte de construcció de via verda al municipi de la Vall d’en Bas. La nova ruta tindrà un total de 3,14 km.

L’actuació fa referència als traçats Verntallat – el Mallol i Sant Esteve d’en Bas – els Hostalets que permetrà, d’una banda, connectar el municipi de Les Preses i barri de Verntallat amb l’escola Verntallat, la urbanització Verge de les Olletes, el nucli del Mallol i en un futur amb el nucli de Sant Privat. Per altra banda, l’actuació també permetrà connectar el nucli de Sant Esteve d’en Bas amb el camp de futbol i el nucli dels Hostalets d’en Bas, passant prop de la nova residència per a la gent gran El Mirador del Puigsacalm i pel monument a la Família Pagesa. En ambdós casos els trams de via ciclista proposats parteixen del traçat de la Via Verda existent, antic traçat del ferrocarril Olot – Girona, que travessa el municipi.

Pels detalls d’aquest projecte podeu consultar aquest enllaç: https://www.viesverdes.cat/xarxa-ciclista-de-connexio-dels-nuclis-de-la-vall-den-bas/

logotip i entitats associades a Vies Verdes Pel Clima

El projecte pioner “Vies verdes Pel Clima” incentiva les bones pràctiques ambientals i el turisme sostenible a les comarques gironines

06/07/2021

La Diputació de Girona i el Consorci de Vies Verdes s'han adherit a aquest projecte impulsat per Coca-Cola, i en el qual també hi participen les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Girona.
  • En la primera fase, s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus en el recorregut Olot-Girona de les Vies Verdes i 47 establiments propers a la ruta s’han afegit a la iniciativa per reduir la petjada de carboni a la demarcació

El saló de plens de la Diputació de Girona ha estat l’escenari aquest migdia de la presentació de Vies verdes Pel Clima, un programa pioner que té com a principal objectiu reduir la petjada de carboni que produeixen els usuaris de les Vies Verdes i els establiments del sector de la restauració. Coca-Cola ha promogut aquesta iniciativa, juntament amb la corporació i el Consorci de les Vies Verdes, les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes, així com la Federació d’Hostaleria de Girona.

Aquest projecte arriba a les comarques gironines amb una primera fase pilot en la qual s’hi porten a terme dues accions. Per un costat, pretén abordar la gestió sostenible d’envasos a través del reciclatge i conscienciar els usuaris de la Vies Verdes de la conservació de l’espai natural. En aquest sentit, de la mà d’Ecoembes, s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus (23 papereres i 9 contenidors) en onze municipis gironins durant els 57 quilòmetres de la ruta Olot-Girona de les Vies Verdes. Es tracta de Girona, Bescanó, Bonmatí, Anglès, la Cellera de Ter, Amer, les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, la Vall d’en Bas, les Preses i Olot.

Estació autoreparació de bicicletes

PROVA PILOT AMB UNA NOVA ESTACIÓ D’AUTOREPARACIÓ DE BICICLETES A AMER

10/06/2021

Incorpora caixes d’eines completa i punt de càrrega per a bicis elèctriques

Les Vies Verdes de Girona disposen d’un nou aparell que donarà servei als usuaris ciclistes de les rutes: una estació d’autoreparació de bicicletes. La màquina s’ha instal·lat al davant de l’antiga estació d’Amer, just al costat de la via verda, i forma part d’una prova pilot del Consorci de les Vies Verdes de Girona per a valorar la disponibilitat de més estacions, ubicar-les a més punts de les rutes, i analitzar-ne la seva funcionalitat.

pantalla del joc amb el fons dibuixat el monestir de Ripoll

Disponible una nova APP sobre els nous Secrets de les Vies Verdes de Girona

19/05/2021

Es tracta d’una aplicació de descàrrega gratuïta que, a través del joc, apropa el patrimoni, la natura i la cultura de les rutes als visitants de totes les edats.

 

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, entitat vinculada a la Diputació de Girona, posa a disposició dels usuaris de les rutes una nova aplicació dins el renovat projecte dels Secrets de les Vies Verdes. L’app es pot descarregar de manera gratuïta des del web www.viesverdes.cat/secrets i s’inscriu dins una estratègia de ludificació per fer possible que els visitants i els jugadors s’apropin, a través del joc, als elements patrimonials, culturals i naturals al voltant de les vies verdes de Girona.

L’aplicació serveix de guia per recórrer les noves rutes dels Secrets, que es van presentar fa dos mesos, fruit del treball conjunt amb els ajuntaments dels municipis i altres agents del territori.

Els nous Secrets proposats es localitzen actualment en set municipis: Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Anglès, Bescanó, Sarrià de Ter i Caldes de Malavella. Són rutes accessibles des de la via verda, per recórrer a peu o en bicicleta, que expliquen històries, llegendes i curiositats dels diferents municipis. L’aplicació es vincula a aquests set nous Secrets, i proposa jocs de preguntes, puzles i cerca d’objectes de realitat augmentada amagats en els diferents punts d’interès.

visita del president de la Diputació a les oficines del Consorci

El president de la Diputació de Girona visita les dependències del Consorci de les Vies Verdes de Girona

28/01/2021

Aquest matí el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat les oficines del Consorci de les Vies Verdes de Girona, ubicades a la ronda Sant Antoni Maria Claret de Girona. El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació, Eduard Llorà, i el gerent de la mateixa entitat, Àngel Planas, han acompanyat Miquel Noguer en la seva visita.

 

Serveis turístics