Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Foto Trailwalker grup saltant

2.300 persones participen en la Trailwalker 2024 amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i la crisi climàtica

06/04/2024

Els equips han recaptat més de 344.000 euros que es destinaran a garantir l'accés a l'aigua potable a comunitats vulnerables.

Els 300 equips que participen en la prova, que se celebra aquest dissabte i diumenge a Girona (Via Verde), han recaptat més de 344.000 euros que es destinaran a garantir l’accés a l’aigua potable a persones de comunitats vulnerables d’Àfrica, Amèrica. Llatina i Àsia.

200 equips prenen part a les modalitats de 100 km i 55 km, que surten d’Olot, i arriben a Girona i Sant Feliu de Guíxols respectivament. Uns altres 100 equips recorreran el diumenge 7 els 10 km entre Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Les persones participants poden conèixer al llarg del recorregut els testimonis de persones beneficiàries dels programes d’Oxfam Intermón i del personal de l’organització que treballa sobre el terreny. A les sortides i les metes poden veure i tocar les solucions que Oxfam Intermón planteja al problema de l’aigua gràcies a aportacions com les seves.

El president del Consorci Vies Verdes de Girona durant la salutació inaugural

Girona acull la Jornada tècnica Eurovelo, amb taules rodones sobre la bicicleta i el cicloturisme, una assemblea dels seus membres i una sortida a la via verda.

15/03/2024

Els dies 14 i 15 de març ha tingut lloc a Girona, a l’Hotel Ultònia, la Jornada tècnica d’Eurovelo “Retos y visión de futuro del Cicloturismo”. Aquesta activitat està organitzada pel Centro Nacional de Coordinación Eurovelo (CCEV) a Espanya, coordinat per l’entitat ConBici, i hi col·laboren el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Fundación de los Ferrocarriles Españoles.

L'aspecte de la pantalla del planificador de rutes

El nou planificador de rutes del Consorci permet visualitzar tota la xarxa i crear rutes a mida amb tota la informació i serveis

21/02/2024

L’eina es pot utilitzar des del web www.viesverdes.cat, i permet planificar i guardar diferents tipus de rutes, d’un dia o per etapes

Aquest matí s’ha presentat, a la sala de premsa Ferran Agulló de la Diputació de Girona, el nou planificador de rutes del Consorci de les Vies Verdes de Girona. Aquesta eina es pot utilitzar des del web www.viesverdes.cat, i permet visualitzar tota la xarxa de rutes de les comarques gironines que es poden fer a peu o en bicicleta i que gestiona el Consorci, planificar itineraris d’un dia o per etapes, i obtenir tota la informació necessària per organitzar les sortides.

A la presentació, hi han assistit Quim Roca, diputat de la Diputació de Girona i president delegat del Consorci de les Vies Verdes de Girona, i Àngel Planas, gerent del Consorci.

El projecte s’engloba dins una subvenció europea, fons NextGeneration, en l’apartat enfocat en la modernització i competitivitat del sector turístic, per la transformació del model turístic cap a la sostenibilitat.

Familia en bicicleta

Les Vies Verdes de Girona estenen la temporada turística en els mesos d’abril i octubre

06/02/2024

Durant l’any 2023 s’han registrat quasi 1.150.000 usos, el 57 % a peu i el 43 % amb bicicleta, el qual representa un augment del 1,25 % respecte al 2022

L’anàlisi de les dades dels comptadors de les vies verdes de Girona posa en relleu que el senderisme i especialment el cicloturisme són activitats que any rere any segueixen estenent la temporada turística, i que les vies verdes són una infraestructura de referència per a la mobilitat sostenible, l’oci actiu, la salut i el turisme. Les dades mostren que durant el 2023 ha augmentat notablement l’ús de les rutes durant els mesos d’abril i octubre, fet que permet allargar i desestacionalitzar la temporada turística.

L’altra dada destacable és el nombre d’usos. L’any 2023 s’han registrat exactament 1.141.951 usos a les vies verdes, el que es tradueix en uns 600.000 usuaris. És important diferenciar entre usos i usuaris, donat que un mateix usuari pot utilitzar la ruta més d’una vegada. La ruta que ha registrat un nombre més elevat d’usos ha estat la del Carrilet II Nord (Girona – Cassà de la Selva); en segon lloc, el tram sud d’aquesta mateixa ruta, Carrilet II Sud (Cassà de la Selva – Sant Feliu de Guíxols); i en tercer lloc, la ruta del Carrilet I Nord (Olot – Amer).

L’ús de les vies verdes de Girona ha augmentat un 1,25 % en el darrer any.

Pintura horitzontal a les Vies Verdes de Girona

La Diputació de Girona va aportar una subvenció extraordinària al Consorci de les Vies Verdes de mig milió d’euros el 2023

22/12/2023

La major part dels diners s’han destinat a tasques de manteniment i millora de vies verdes, Pirinexus i noves rutes pedalables.

Una de les tasques principals que duu a terme el Consorci de les Vies Verdes de Girona és el manteniment de les rutes que gestiona. El Consorci, que el 2023 va celebrar els vint anys de la seva creació, va començar amb la gestió de tres rutes que sumaven 110 quilòmetres. Amb el pas dels anys ha anat augmentant el nombre de rutes i quilòmetres, i ha arribat a responsabilitzar-se del manteniment i la promoció de més de 200 quilòmetres de vies verdes, de la ruta Pirinexus, i també de diverses rutes pedalables.

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS