fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Logotip dels Secrets de les vies verdes de Girona, en color verd

A la recerca dels set nous Secrets de les vies verdes!

11/12/2020

Presentem una nova secció, amb el projecte “Els Secrets de les Vies Verdes de Girona” totalment renovat

Obrim un nou apartat al nostre web per donar a conèixer algunes rutes properes a les vies verdes i que es troben als municipis per on transcorren aquests traçats. Són propostes de ruta treballades conjuntament amb els ajuntaments, amb l’objectiu de promoure i millorar la interpretació del territori, i donar a conèixer elements patrimonials naturals i culturals que aportin valor afegit a les rutes i generin impacte econòmic en els diferents municipis.

El projecte “Els Secrets de les vies verdes de Girona” es va engegar per primer cop fa uns anys, i durant el 2019 i el 2020 hem revisat i actualitzat les rutes i n’hem preparat de noves. Ens reestrenem, doncs, amb set noves propostes, situades a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Anglès, Bescanó, Sarrià de Ter i Caldes de Malavella.

 

Dues ciclistes mirant un mapa, al costat de la central hidroelèctrica de Bescanó

Noves aplicacions, més rutes i un inventari de patrimoni per accedir a les vies verdes amb noves tecnologies

19/11/2020

Les vies verdes de Girona són presents al projecte #PECT«Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa». L’objectiu d’aquest projecte és millorar la xarxa de camins i fomentar-ne l’ús sostenible, així com la gestió, la informació, la interpretació i l’accés al patrimoni gironí mitjançant les noves tecnologies.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, adscrit a la Diputació de  Girona, és un dels set socis del PECT (projecte d’especialització i competitivitat territorial), que s’emmarca dins el programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 i que té com a objectiu promoure un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori.

Entre els temes principals que hem treballat, i que presentarem aviat, destaquen una aplicació mòbil amb les rutes digitalitzades i un sistema d’informació geogràfica, la renovació del projecte dels secrets de les vies verdes, un inventari del patrimoni relacionat amb el ferrocarril i diverses millores sobre el terreny.

RECORDEM LA LIMITACIÓ DE VELOCITAT A LES VIES VERDES

RECORDEM LA LIMITACIÓ DE VELOCITAT A LES VIES VERDES

06/11/2020

El límit de velocitat en general és de 20 km/hora i es redueix a 10 km /hora en els encreuaments.

Les vies verdes són vies de circulació exclusives per a trànsit no motoritzat, sobretot (però no només) vianants i ciclistes. En alguns trams, especialment prop de nuclis de població, s’avisa que és un traçat compartit amb vehicles i tots els usuaris han d’extremar les precaucions.

Al llarg de la ruta els usuaris troben cartells amb el recordatori de la limitació de velocitat. La velocitat de les bicis i altres vehicles amb assistència elèctrica (no 100% elèctrics!) està limitada a 20 km/hora en bona part de la ruta i a 10 km/hora en els encreuaments.

 obres millora ferm ruta Tren Petit

Obra d’adequació i millora del paviment a la ruta del Tren Petit

05/11/2020

Aquesta tardor han començat els treballs de millora del ferm de la ruta del Tren Petit. Les obres es realitzen en dos trams de la ruta: entre el terme de Mont-ras i el ramal de Castell, i el ramal de Castell i Sant Joan de Palamós, un total de gairebé 6 km. L’obra l’executa el Consorci de les Vies Verdes de Girona, adscrit a la Diputació de Girona. El material escollit per obtenir un ferm amb garanties de perdurabilitat i bon mantenimentés el sauló estabilitzat.

El pressupost global de l’actuació és de gairebé 327.000 euros, i compta amb un finançament del 50 % dels Plans Territorials de Foment del Turisme, i també hi participa la Diputació de Girona.

Reparació del ferm de la via verda

La Diputació de Girona aporta 600.000 euros per a millores en connexions i manteniment de vies verdes

23/10/2020

El finançament extraordinari es mantindrà fins el 2021

La Diputació de Girona ha aportat durant l’exercici 2020 un finançament extraordinari de 600.000 euros al Consorci de les Vies Verdes per a inversions en obres i  accions generals de manteniment de les vies verdes de Girona. Aquest ajut es va acordar l’agost del 2017 mitjançant la subscripció d’un protocol que establia el finançament extraordinari d’accions a la xarxa de vies verdes entre els anys 2018-2021.

Serveis turístics