fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

visita del president de la Diputació a les oficines del Consorci

El president de la Diputació de Girona visita les dependències del Consorci de les Vies Verdes de Girona

28/01/2021

Aquest matí el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat les oficines del Consorci de les Vies Verdes de Girona, ubicades a la ronda Sant Antoni Maria Claret de Girona. El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació, Eduard Llorà, i el gerent de la mateixa entitat, Àngel Planas, han acompanyat Miquel Noguer en la seva visita.

 

Logotip dels Secrets de les vies verdes de Girona, en color verd

A la recerca dels set nous Secrets de les vies verdes!

11/12/2020

Presentem una nova secció, amb el projecte “Els Secrets de les Vies Verdes de Girona” totalment renovat

Obrim un nou apartat al nostre web per donar a conèixer algunes rutes properes a les vies verdes i que es troben als municipis per on transcorren aquests traçats. Són propostes de ruta treballades conjuntament amb els ajuntaments, amb l’objectiu de promoure i millorar la interpretació del territori, i donar a conèixer elements patrimonials naturals i culturals que aportin valor afegit a les rutes i generin impacte econòmic en els diferents municipis.

El projecte “Els Secrets de les vies verdes de Girona” es va engegar per primer cop fa uns anys, i durant el 2019 i el 2020 hem revisat i actualitzat les rutes i n’hem preparat de noves. Ens reestrenem, doncs, amb set noves propostes, situades a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Anglès, Bescanó, Sarrià de Ter i Caldes de Malavella.

 

Dues ciclistes mirant un mapa, al costat de la central hidroelèctrica de Bescanó

Noves aplicacions, més rutes i un inventari de patrimoni per accedir a les vies verdes amb noves tecnologies

19/11/2020

Les vies verdes de Girona són presents al projecte #PECT«Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa». L’objectiu d’aquest projecte és millorar la xarxa de camins i fomentar-ne l’ús sostenible, així com la gestió, la informació, la interpretació i l’accés al patrimoni gironí mitjançant les noves tecnologies.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, adscrit a la Diputació de  Girona, és un dels set socis del PECT (projecte d’especialització i competitivitat territorial), que s’emmarca dins el programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 i que té com a objectiu promoure un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori.

Entre els temes principals que hem treballat, i que presentarem aviat, destaquen una aplicació mòbil amb les rutes digitalitzades i un sistema d’informació geogràfica, la renovació del projecte dels secrets de les vies verdes, un inventari del patrimoni relacionat amb el ferrocarril i diverses millores sobre el terreny.

RECORDEM LA LIMITACIÓ DE VELOCITAT A LES VIES VERDES

RECORDEM LA LIMITACIÓ DE VELOCITAT A LES VIES VERDES

06/11/2020

El límit de velocitat en general és de 20 km/hora i es redueix a 10 km /hora en els encreuaments.

Les vies verdes són vies de circulació exclusives per a trànsit no motoritzat, sobretot (però no només) vianants i ciclistes. En alguns trams, especialment prop de nuclis de població, s’avisa que és un traçat compartit amb vehicles i tots els usuaris han d’extremar les precaucions.

Al llarg de la ruta els usuaris troben cartells amb el recordatori de la limitació de velocitat. La velocitat de les bicis i altres vehicles amb assistència elèctrica (no 100% elèctrics!) està limitada a 20 km/hora en bona part de la ruta i a 10 km/hora en els encreuaments.

 obres millora ferm ruta Tren Petit

Obra d’adequació i millora del paviment a la ruta del Tren Petit

05/11/2020

Aquesta tardor han començat els treballs de millora del ferm de la ruta del Tren Petit. Les obres es realitzen en dos trams de la ruta: entre el terme de Mont-ras i el ramal de Castell, i el ramal de Castell i Sant Joan de Palamós, un total de gairebé 6 km. L’obra l’executa el Consorci de les Vies Verdes de Girona, adscrit a la Diputació de Girona. El material escollit per obtenir un ferm amb garanties de perdurabilitat i bon mantenimentés el sauló estabilitzat.

El pressupost global de l’actuació és de gairebé 327.000 euros, i compta amb un finançament del 50 % dels Plans Territorials de Foment del Turisme, i també hi participa la Diputació de Girona.

Serveis turístics