Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Treballs de senyalització

Inici de les obres de senyalització de la via pedalable Fornells de la Selva – Vilablareix

11/07/2024

Execució d'un dels projectes finançats amb fons europeus Next Generation, del PSTD.

 

Aquest juliol s’han iniciat els treballs  de senyalització de la via pedalable entre els municipis de Fornells de la Selva i ViIablareix. Aquest projecte és una actuació finançada pels fons europeus Next Generation, en el marc de la darrera convocatòria del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i consisteix en la implementació de senyalització horitzontal i vertical, i l’adequació de paviment en algun tram parcial.

Reunion lanzamiento Experimenta VV

El Consorci de les Vies Verdes participa en el llançament del projecte «Experimenta vies verdes» a la seu de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles

10/07/2024

El passat 4 de juliol va tenir lloc la reunió de llançament i coordinació de socis del projecte «Experimenta vies verdes d’Espanya», triat en el Programa Experiències Turisme Espanya del Ministeri d’Indústria i Turisme i liderat per la Fundación

 

El passat 4 de juliol, al Palau de Fernán Núñez, seu de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles (FFE), vam assistir a la posada en marxa de les 10 línies d’acció, aspectes sobre la gestió, comunicació, cronograma, pressupostos i altres temes de coordinació que es van exposar en la reunió interna de llançament de socis. A la reunió, convocada per l’àrea de vies verdes de la Fundación com a soci coordinador, van acudir representants d’Impulsa Igualdad, l’Asociación Vías Verdes de Andalucía, el Consorcio de les Vías Verdes de la Región de Murcia i l’Instituto de Turismo de la Región de Murcia, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i la Direcció General de Turisme de la Junta d’Extremadura. Per part de les empreses —un dels grans valors d’aquest grup de treball per a la consecució dels objectius i resultats—, van acudir els responsables de Rutas Pangea, Turismo Vivencial, Mediterranean Bike Tours (Ruralgimia) i l’Asociación de Empresarios de la Vía Verde del Aceite.

Les autoritats presents en la signatura del conveni

Fornells de la Selva i Quart planegen connectar els municipis amb una via verda

05/07/2024

Els ajuntaments de Fornells de la Selva i Quart han signat un conveni amb el Consorci per finançar la redacció de l’estudi del traçat i l’avantprojecte de via verda.

El nou traçat ha de donar continuïtat a l’augment de mobilitat no motoritzada que generen les vies verdes existents al Gironès.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, l’Ajuntament de Quart i l’Ajuntament de Fornells de la Selva han signat un conveni de cofinançament per al servei de redacció d’un estudi d’alternatives de traçat i l’avantprojecte d’una via verda de connexió entre els municipis de Quart i Fornells de la Selva.

Aquest nou tram de via verda es considera necessari degut a l’augment del volum de mobilitat no motoritzada generat entre els dos municipis. Com s’explica en el conveni, la ruta del Carrilet II, una de les clàssiques vies verdes de les comarques gironines, fa possible i rep des de fa molt anys un gran volum de mobilitat no motoritzada entre Girona i Quart. A més, darrerament s’ha generat un increment d’aquesta mobilitat gràcies al nou tram de via verda interurbana que connecta els municipis de Campllong, Cassà de la Selva, Llambilles, Fornells de la Selva i Sant Andreu Salou, finalitzada el 2022 i coneguda com la ruta del Pla Gironès Sud.

Recollim el segell Turisme per a Tothom al Baix Empordà

Recollim el segell Turisme per a Tothom al Baix Empordà

31/05/2024

El segell el lliura el Consell Comarcal del Baix Empordà i premia les empreses i serveis turístics que promouen un turisme einclusiu

El dijous 30 de maig , al Museu del Suro de Catalunya – Palafrugell, s’han lliurat els segells Turisme per a Tothom, promogut pel Consell Comarcal del Baix Empordà, que han premiat 40 empreses i serveis turístics de la comarca que fan possible un turisme inclusiu. Aquest segell s’inclou dins del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà.

Un any més s’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu a la comarca, en aquesta ocasió un total de 40 propostes turístiques: una empresa d’oci, 4 bars i restaurants, 7 hotels, una casa rural, un monument, 5 museus, 10 oficines de turisme, 4 platges, 4 itineraris per centres històrics de la comarca i 3 itineraris a la natura. El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha rebut la distinció per la ruta del Carrilet II, al seu pas per la comarca del Baix Empordà, que compta amb un traçat accessible.

 

Foto Trailwalker grup saltant

2.300 persones participen en la Trailwalker 2024 amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i la crisi climàtica

06/04/2024

Els equips han recaptat més de 344.000 euros que es destinaran a garantir l'accés a l'aigua potable a comunitats vulnerables.

Els 300 equips que participen en la prova, que se celebra aquest dissabte i diumenge a Girona (Via Verde), han recaptat més de 344.000 euros que es destinaran a garantir l’accés a l’aigua potable a persones de comunitats vulnerables d’Àfrica, Amèrica. Llatina i Àsia.

200 equips prenen part a les modalitats de 100 km i 55 km, que surten d’Olot, i arriben a Girona i Sant Feliu de Guíxols respectivament. Uns altres 100 equips recorreran el diumenge 7 els 10 km entre Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Les persones participants poden conèixer al llarg del recorregut els testimonis de persones beneficiàries dels programes d’Oxfam Intermón i del personal de l’organització que treballa sobre el terreny. A les sortides i les metes poden veure i tocar les solucions que Oxfam Intermón planteja al problema de l’aigua gràcies a aportacions com les seves.

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS