Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Autoritats que han assistit a la inauguració de l'exposició amb motiu dels 20 anys del CVVGi

Una exposició commemorativa dels vint anys del Consorci mostra la transformació de les vies fèrries en vies verdes i l’evolució de la xarxa pedalable gironina

11/11/2023

L’exposició «Vint anys de vies verdes. Connectant el territori», s’ha inaugurat a Sant Feliu de Guíxols, on es pot veure fins al gener. Després serà itinerant per diferents municipis amb via verda.

Aquest dissabte, 11 de novembre, a les 12 h, ha tingut lloc al parc Central de Sant Feliu de Guíxols la inauguració de l’exposició commemorativa dels vint anys del Consorci de les Vies Verdes, organisme de la Diputació de Girona que gestiona i promociona les vies verdes i les rutes pedalables de les comarques gironines.

L’exposició «Vint anys de vies verdes. Connectant el territori» ha estat creada amb el treball conjunt del Consorci i l’oficina de Difusió de la Diputació de Girona. Consta de sis plafons de doble cara emmarcats amb acer corten i muntats sobre una estructura de vies de tren reals, que permeten descobrir el procés de transformació de les antigues vies fèrries de Ripoll – Sant Joan de les Abadesses, Olot-Girona i Girona – Sant Feliu de Guíxols, en vies verdes per a vianants i ciclistes.

El Consorci de les Vies Verdes va néixer l’any 2003 de la fusió d’altres consorcis i organismes que van estar treballant per la transformació de les plataformes ferroviàries en desús. Està format per la Diputació de Girona, setanta-vuit municipis amb vies verdes o altres traçats pedalables, i els cinc consells comarcals per on transcorren els traçats actuals.

Gestor d'imatges del Consorci Vies Verdes de Girona

Estrenem el gestor d’imatges del Consorci

10/10/2023

El nou web permet consultar i descarregar imatges de l'arxiu de Vies Verdes i Pirinexus de manera gratuïta

 

Des de la seva creació, el 2003, l’arxiu d’imatges del Consorci ha anat creixent any rere any. A causa d’aquest creixement natural, s’ha desenvolupat un gestor que permet classificar les imatges per mitjà de metadades i publicar-les per poder descarregar-les.

Les imatges es classifiquen per ruta, localitat, tipus d’ús, autor, etc., i es publiquen al lloc web perquè els usuaris les puguin consultar i descarregar, sense fins comercials, en diverses resolucions.

Tòtems per autofotos a Olot

Pirinexus té 17 punts amb tòtems publicitaris per fer-se autofotos i publicar les imatges a les xarxes socials

26/09/2023

Aquest sistema millora la seguretat dels usuaris, i afavoreix la qualitat de les imatges i la promoció de les destinacions turístiques

Cada vegada més, els usuaris de les vies verdes de Girona i la Ruta Pirinexus, com la gran majoria de visitants i persones que gaudeixen dels seus moments d’oci, es fotografien en el recorregut i publiquen les imatges a les xarxes socials. Des d’aquest estiu, les rutes disposen d’uns tòtems publicitaris que permeten que els usuaris puguin fer-se fotos amb seguretat i en marcs amb un encant especial.

En total, s’han instal·lat disset punts per a autofotos (selfies): al coll d’Ares; al mirador de Molló; al pont vell de Camprodon; al pont de Sant Joan de les Abadesses; a la font de Sant Roc a Olot; a la rectoria de Sant Miquel de Pineda a Sant Feliu de Pallerols; a l’estació d’Amer; a la Devesa de Girona; a la capella de Sant Sebastià i a la serra de l’Albera a Capmany; a Sant Pere Pescador; al port romà de l’Escala – Sant Martí d’Empúries; a Gualta, amb vistes al massís del Montgrí; al camí a la platja de Castell de Palamós; al camí de Mas Mundo a Llagostera; a l’estació de Cassà de la Selva, i al Carrilet a (vegeu el mapa).

gRUP PARTICIPANT A LA TRAILWALKER A LES VIES VERDES DE gIRONA

Un any més celebrem la Trailwalker a Vies verdes Girona

16/03/2023

La prova amb distàncies de 10, 55 i 100 quilòmetres tindrà lloc els propers 6 i 7 de maig

La recaptació es destinarà a emergències humanitàries causades pel canvi climàtic com a inundacions o sequeres.

Els propers dies 6 i 7 de maig tindrà lloc a les comarques gironines una nova edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker per les vies verdes de Girona, amb molts ajuntaments implicats a la prova esportiva i solidària més important. La prova és un desafiament esportiu en equip (4 persones que marxen o corren i dues persones de suport) que consisteix a recórrer 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores o 55 quilòmetres en un màxim de 16 hores. Les dues proves tindran com a punt d’inici el municipi d’Olot i finalitzen a Girona o Sant Feliu de Guíxols.

Usos de les vies verdes de Girona 2022

Les Vies Verdes de Girona han registrat un total 961.294 usos durant l’any 2022, dels quals un 43% han estat en bicicleta i un 57% a peu

14/02/2023

El Consorci de les Vies Verdes de Girona disposa de diversos comptadors repartits per les diferents rutes de vies verdes que recullen el nombre d’usos diferenciant entre ciclistes i vianants.

Serveis turístics