Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

El president del Consorci Vies Verdes de Girona durant la salutació inaugural

Girona acull la Jornada tècnica Eurovelo, amb taules rodones sobre la bicicleta i el cicloturisme, una assemblea dels seus membres i una sortida a la via verda.

15/03/2024

Els dies 14 i 15 de març ha tingut lloc a Girona, a l’Hotel Ultònia, la Jornada tècnica d’Eurovelo “Retos y visión de futuro del Cicloturismo”. Aquesta activitat està organitzada pel Centro Nacional de Coordinación Eurovelo (CCEV) a Espanya, coordinat per l’entitat ConBici, i hi col·laboren el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Fundación de los Ferrocarriles Españoles.

Eurovelo és una xarxa de 17 rutes de ciclisme de llarga distància que connecten i uneixen el continent europeu. Les rutes poden ser utilitzades tant per cicloturistes com per la població local. La implementació i garantia de qualitat de l’Eurovelo està coordinada per l’European Cyclist Federation (ECF) en col·laboració amb el Centres de Coordinació de cada país.

El president delegat del Consorci i diputat de la Diputació de Girona, Joaquim Roca, ha obert l’acte agraint a l’organització i mostrant la “satisfacció per formar part d’una de les tres rutes d’Eurovelo que transcorren per l’estat espanyol, concretament l’Eurovelo 8, la ruta Mediterrànea, que va d’Atenes a Cadis i, a casa nostra, des de la Jonquera a Caldes de Malavella es correspon amb una part de Pirinexus i de la ruta Termal”.

La jornada ha començat amb una ponència de la coordinadora de France Vélo Tourisme, Karine Dupuy. Posteriorment han tingut lloc dues taules rodones, una amb gestors i una altra amb usuaris i empreses del sector.

A la taula de governança hi han participat representants de Vías Verdes / Fundación de los Ferrocarriles Españoles, l’àrea Metropolitana de Barcelona, la Red de Ciudades por la Bicicleta; el Consorci Vies Verdes de Girona i l’Oficina de la Bicicleta del Ministerio de Transporte. La taula d’usuaris estava composada per usuaris de xarxes de cicloturisme i de la xarxa Eurovelo, i gestors d’empreses de cicloturisme.

El divendres, bona part dels participants a la jornada han gaudit d’una pedalada per la ruta del Carrilet II, on han pogut conèixer el funcionament de diversos serveis que es troben a disposició dels usuaris de les rutes, com els carregadors i el tòtems per fer-se selfies, i parlar amb gestors d’algun establiment turístic adreçat a ciclistes.

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS