fbpx

Actualitat consorci

Les notícies més destacades

estació tren de Perpinyà, projecte Bicitranscat

La Diputació de Girona aporta més de mig milió d’euros al projecte europeu «BiciTransCat»

16/04/2020

  • Aquest import ha quedat recollit en un conveni signat entre la corporació i la resta d’institucions gironines que formen part del projecte: el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres.
  •  «BiciTransCat» dibuixa un eix litoral pedalable Girona-França al voltant de les rutes Pirinexus i EuroVelo 8. El web bicitranscat.cat, recentment estrenat, ofereix informació detallada en relació amb el projecte

La Diputació de Girona ha signat un conveni de col·laboració amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres per cofinançar el projecte europeu «BiciTransCat». En el document s’estableix que la corporació, com a ens associat al projecte «BiciTransCat» i atenent a les seves competències d’assistència als municipis, farà una aportació de 504.567,31 euros. Aquesta xifra representa un 25% deltotal proporcionat per aqueststres socis de les comarques gironines(2.018.269,25 euros).

portada web Bicitranscat - bici

Es presenta el web del projecte d’intermodalitat pedalable transfronterera www.bicitranscat.cat

30/03/2020

La ruta dibuixa un eix litoral Girona-França al voltant de Pirinexus i EuroVelo 8

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha posat en funcionament el web www.bicitranscat.cat, un espai en 4 idiomes (català, castellà, francès i anglès) on s’explica el projecte europeu de cooperació POCTEFA per al desenvolupament d’un eix de mobilitat pedalable transfronterera. El Consorci és un ens vinculat a la Diputació de Girona que gestiona les vies verdes i la ruta Pirinexus, i promou l’impuls de la bicicleta i la mobilitat sostenible.

portada web Bicitranscat - tren

Els presidents de les dues entitats després de signar el conveni de col·laboració

Vies Verdes i el GEiEG signen un conveni de cooperació per promoure les activitats esportives, socials i culturals

11/03/2020

Compartiran accions de merchandaising, materials, espais i informació als usuaris

El Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) han signat un conveni de cooperació pel foment i desenvolupament de les diferents activitats esportives, socials i culturals de les dues entitats.

Esvoranc a la via verda, a Vilanna - Bescanó, a causa del temporal Glòria

Reparar els efectes del temporal Glòria a les vies verdes de Girona costarà més d’1.150.000 euros, segons una primera estimació tècnica

30/01/2020

El pont de la riera d’Osor, la plataforma de la via al Pasteral, la retirada de diferents tipus de matèries que es van esllavissar i la reposició de sauló i murs de contenció seran les tasques principals.

 

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona que gestiona rutes de senderisme i cicloturisme, ha fet una primera valoració dels danys que el temporal Glòria ha causat a les seves rutes i ha comptabilitzat el cost d’arranjar les principals incidències. Aquest càlcul suma uns costos de més d’1.150.000 euros.

La borrasca que va afectar les comarques gironines entre els dies 21 i 23 de gener i el desbordament del riu Ter el dia 24 a causa de l’acumulació d’aigua del temporal han causat importants desperfectes a les vies verdes, especialment als municipis propers a rius i rieres. Segons l’estimació de danys dels principals punts que cal reparar per poder garantir la seguretat dels usuaris de les rutes, la valoració econòmica dels treballs de reparació pujarà, almenys, a 1.155.800 euros.

mapa amb totes les rutes de Vies verdes, Pirinexus, BiciTransCat i projectes finançats pel Feder 2019

Un ajut FEDER permetrà el desenvolupament de set nous trams de vies verdes

16/12/2019

El FEDER aporta 3.446.398,03 euros, el 50% dels projectes.

Dotze localitats vinculades al Consorci de les Vies Verdes de Girona han estat beneficiàries d’uns ajuts del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a l’execució d’actuacions de vies verdes susceptibles de finançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha coordinat la convocatòria, i s’hi han presentat vuit projectes vinculats a municipis amb menys de 20.000 habitants, dels quals se n’han aprovat set. Les operacions presentades s’emmarquen en els objectius específics de l’eix prioritari 4: inversions per afavorir el pas a una economia baixa en carboni a tots els sectors; i dins el subobjectiu del foment de la mobilitat urbana sostenible.

 

Serveis turístics