fbpx

Actualitat consorci

Les notícies més destacades

Les autoritats a la presentació de l'obra a Castelló d'Empuries, via verda de la Muga

Finalitzen les obres de restauració i consolidació del camí natural de la via verda de la Muga en el tram de Castelló d’Empúries a Empuriabrava

17/12/2021

Aquestes millores corresponen a la segona fase dels treballs realitzats el 2020 amb pressupost del Programa de Caminos Naturales

Aquest matí, a les 11 h, s’han presentat les obres de millora i adequació del camí natural de la via verda de la Muga en el tram comprès entre Castelló d’Empúries i Empuriabrava. Les actuacions s’han realitzat amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i la seguretat d’una ruta que es va crear amb el Programa de Caminos Naturales, i que aquest 2021 ha començat a gestionar el Consorci de les Vies Verdes de Girona.

La presentació ha estat a càrrec del diputat de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Vies verdes de Girona, Eduard Llorà, juntament amb l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, i el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon.

Les actuacions presentades avui formen part de la segona fase del projecte i han estat finançades per la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Entre juny i desembre d’aquest any s’han realitzat les millores següents en un tram de 3,4 quilòmetres: estabilització de talussos, amb aportació de terres i col·locació de malla de coco; substitució de baranes de fusta malmeses per baranes de fusta d’acàcia; creació i millora d’escorrenties i drenatges; creació d’estructures i murs de contenció, i restauració de paviments i del ferm. El pressupost d’aquesta obra ha estat de gairebé 400.000 euros.

Els representants de les dues entitats durant la presentació de la signatura del conveni

Signem un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per al desenvolupament d’iniciatives de col·laboració en matèria d’accessibilitat turística

09/12/2021

La iniciativa, presentada avui a Sant Cristina d’Aro, s’inclou en el marc del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

 

Aquest matí, davant de l’Oficina de Turisme de Santa Cristina d’Aro, punt pel qual transcorre la ruta del Carrilet, s’ha presentat el conveni de col·laboració en matèria d’accessibilitat turística entre el Consell Comarcal de Baix Empordà i el Consorci de les Vies Verdes de Girona. Ambdues entitats consideren prioritari promoure l’accessibilitat turística i ho faran a través del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, incorporant-hi les rutes que gestiona el Consorci, així com als serveis complementaris existents a les rutes.

A la presentació hi han assistit, el president del Consorci, Eduard Llorà; el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé; l’acaldessa de Santa Cristina d’Aro, Mª Lourdes Fuentes i la regidora de Turisme del municipi, Sílvia Fonoll.

obra nova via vall d'en Bas

En construcció una nova via verda a la Vall d’en Bas – amb subvenció FEDER – TES

10/08/2021

La Generalitat de Catalunya està enllestint un projecte de construcció de via verda al municipi de la Vall d’en Bas. La nova ruta tindrà un total de 3,14 km.

L’actuació fa referència als traçats Verntallat – el Mallol i Sant Esteve d’en Bas – els Hostalets que permetrà, d’una banda, connectar el municipi de Les Preses i barri de Verntallat amb l’escola Verntallat, la urbanització Verge de les Olletes, el nucli del Mallol i en un futur amb el nucli de Sant Privat. Per altra banda, l’actuació també permetrà connectar el nucli de Sant Esteve d’en Bas amb el camp de futbol i el nucli dels Hostalets d’en Bas, passant prop de la nova residència per a la gent gran El Mirador del Puigsacalm i pel monument a la Família Pagesa. En ambdós casos els trams de via ciclista proposats parteixen del traçat de la Via Verda existent, antic traçat del ferrocarril Olot – Girona, que travessa el municipi.

Pels detalls d’aquest projecte podeu consultar aquest enllaç: https://www.viesverdes.cat/xarxa-ciclista-de-connexio-dels-nuclis-de-la-vall-den-bas/

logotip i entitats associades a Vies Verdes Pel Clima

El projecte pioner “Vies verdes Pel Clima” incentiva les bones pràctiques ambientals i el turisme sostenible a les comarques gironines

06/07/2021

La Diputació de Girona i el Consorci de Vies Verdes s'han adherit a aquest projecte impulsat per Coca-Cola, i en el qual també hi participen les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Girona.
  • En la primera fase, s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus en el recorregut Olot-Girona de les Vies Verdes i 47 establiments propers a la ruta s’han afegit a la iniciativa per reduir la petjada de carboni a la demarcació

El saló de plens de la Diputació de Girona ha estat l’escenari aquest migdia de la presentació de Vies verdes Pel Clima, un programa pioner que té com a principal objectiu reduir la petjada de carboni que produeixen els usuaris de les Vies Verdes i els establiments del sector de la restauració. Coca-Cola ha promogut aquesta iniciativa, juntament amb la corporació i el Consorci de les Vies Verdes, les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes, així com la Federació d’Hostaleria de Girona.

Aquest projecte arriba a les comarques gironines amb una primera fase pilot en la qual s’hi porten a terme dues accions. Per un costat, pretén abordar la gestió sostenible d’envasos a través del reciclatge i conscienciar els usuaris de la Vies Verdes de la conservació de l’espai natural. En aquest sentit, de la mà d’Ecoembes, s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus (23 papereres i 9 contenidors) en onze municipis gironins durant els 57 quilòmetres de la ruta Olot-Girona de les Vies Verdes. Es tracta de Girona, Bescanó, Bonmatí, Anglès, la Cellera de Ter, Amer, les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, la Vall d’en Bas, les Preses i Olot.

Estació autoreparació de bicicletes

PROVA PILOT AMB UNA NOVA ESTACIÓ D’AUTOREPARACIÓ DE BICICLETES A AMER

10/06/2021

Incorpora caixes d’eines completa i punt de càrrega per a bicis elèctriques

Les Vies Verdes de Girona disposen d’un nou aparell que donarà servei als usuaris ciclistes de les rutes: una estació d’autoreparació de bicicletes. La màquina s’ha instal·lat al davant de l’antiga estació d’Amer, just al costat de la via verda, i forma part d’una prova pilot del Consorci de les Vies Verdes de Girona per a valorar la disponibilitat de més estacions, ubicar-les a més punts de les rutes, i analitzar-ne la seva funcionalitat.

Serveis turístics