Actualitat consorci

Les notícies més destacades

Tòtems per autofotos a Olot

Pirinexus té 17 punts amb tòtems publicitaris per fer-se autofotos i publicar les imatges a les xarxes socials

26/09/2023

Aquest sistema millora la seguretat dels usuaris, i afavoreix la qualitat de les imatges i la promoció de les destinacions turístiques

Cada vegada més, els usuaris de les vies verdes de Girona i la Ruta Pirinexus, com la gran majoria de visitants i persones que gaudeixen dels seus moments d’oci, es fotografien en el recorregut i publiquen les imatges a les xarxes socials. Des d’aquest estiu, les rutes disposen d’uns tòtems publicitaris que permeten que els usuaris puguin fer-se fotos amb seguretat i en marcs amb un encant especial.

En total, s’han instal·lat disset punts per a autofotos (selfies): al coll d’Ares; al mirador de Molló; al pont vell de Camprodon; al pont de Sant Joan de les Abadesses; a la font de Sant Roc a Olot; a la rectoria de Sant Miquel de Pineda a Sant Feliu de Pallerols; a l’estació d’Amer; a la Devesa de Girona; a la capella de Sant Sebastià i a la serra de l’Albera a Capmany; a Sant Pere Pescador; al port romà de l’Escala – Sant Martí d’Empúries; a Gualta, amb vistes al massís del Montgrí; al camí a la platja de Castell de Palamós; al camí de Mas Mundo a Llagostera; a l’estació de Cassà de la Selva, i al Carrilet a (vegeu el mapa).

Pintura per senyalització horitzontal al Carrilet I

La Diputació de Girona ha destinat més de 500.000 € de despesa extraordinària a les vies verdes de Girona durant el 2022

30/01/2023

La Diputació de Girona ha destinat 511.204,09 euros de pressupost extraordinari al Consorci de les Vies Verdes de Girona durant l’any 2022. La Diputació forma part del Consorci des dels seus inicis, el 2003, i habitualment aporta el 60% del pressupost ordinari anual de l’ens associat. En moltes ocasions, però, es sobrepassen aquests percentatges per poder fer front a molts imprevistos, com va ser el cas del temporal Glòria el gener del 2020.

Aquesta subvenció nominativa especial del 2022 s’ha destinat a finançar despeses del 2022 en inversió i despesa corrent del Consorci.

Quatre noves rutes pedalables, que sumen un total de 41 km, s’han integrat aquest estiu a la xarxa de les vies verdes de Girona

Quatre noves rutes pedalables, que sumen un total de 41 km, s’han integrat aquest estiu a la xarxa de les vies verdes de Girona

28/07/2022

En els darrers dos anys, el mapa de rutes per als senderistes i els ciclistes a Girona s’ha incrementat en més de 170 km.

Aquest matí s’han presentat les quatre noves rutes pedalables que s’han dut a terme entre la primavera i l’estiu d’enguany, i que se sumen a la xarxa de les vies verdes de Girona. Aquestes rutes són la via verda de la Vall d’en Bas, la via verda del Pla Gironès Sud (Fornells – Campllong – Sant Andreu Salou – Cassà de la Selva – Llambilles), la via verda de les Masies (Aiguaviva – Aeroport de Girona / Vilobí d’Onyar) i l’enllaç de la Ruta del Carrilet amb la Ruta del Tren Petit (Calonge i Sant Antoni – Castell – Platja d’Aro). En total, sumen gairebé 41 quilòmetres nous.

Aquestes rutes han estat possibles gràcies al finançament provinent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) gestionat per la Generalitat de Catalunya, a les aportacions de la Diputació de Girona i dels municipis implicats i a un ajut per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.

La presentació ha estat a càrrec del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat i president delegat del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà, i ha tingut lloc a la sala de premsa Ferran Agulló de la Diputació de Girona.

Un representant de cada soci del projecte Bicitranscat, durant la roda de premsa

El projecte europeu BiciTransCat ha permès crear quilòmetres nous de ruta intermodal entre Girona i França i millorar els serveis per als usuaris de les rutes pedalables

19/05/2022

La ruta Pirinexus Litoral, 45 quilòmetres pedalables i un tram amb tren o bus, és el resultat dels treballs del Consorci de les Vies Verdes de la Diputació de Girona

Aquest matí, a la Casa de Cultura de Girona, ha tingut lloc la presentació dels treballs derivats del projecte europeu BiciTransCat, «Desenvolupament de nous itineraris pedalables i enllaços multimodals transfronterers per a la promoció de la mobilitat sostenible». L’objectiu del projecte ha estat crear un eix intermodal que faci possible l’ús combinat de la bicicleta i el transport públic entre aquests dos territoris. Aquest eix connecta amb la ruta ciclista europea EuroVelo 8, amb la ruta Pirinexus i amb vies verdes franceses. A més, s’hi han incorporat nous serveis de mobilitat sostenible com aparcaments per a bicicletes i portabicis, s’instal·laran punts de càrrega i autoreparació per a bicis i comptadors, i s’han desenvolupat aplicacions que permeten organitzar els viatges transfronterers i consultar les opcions de transport.

Aquest projecte ha comptat amb sis socis: el Consorci de les Vies Verdes de Girona com a cap de fila, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Communauté Urbaine Perpignan Méditerranée, l’Ajuntament de Figueres, el Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales i la Diputació de Girona com a ens associat.

 

Presentació obres enllaç Calonge-Sant Antoni i Castell - Platja d'Aro

Presentem les obres del tram d’enllaç entre Calonge i Sant Antoni i Castell-Platja d’Aro

24/02/2022

Es crea una ruta pedalable interurbana que connectarà els nuclis d’aquests dos municipis, i l'eix Garrotxa - Baix Empordà.

Les obres del tram d’enllaç entre Calonge i Sant Antoni i Castell-Platja d’Aro permeten crear un nou tram pedalable al Baix Empordà.

Aquest matí s’han presentat les obres del tram d’enllaç que unirà els municipis de Calonge i Sant Antoni i Castell-Platja d’Aro. Aquest ruta permetrà també unir dues vies verdes clàssiques: la ruta del Carrilet i la ruta del Tren Petit, gràcies a carrils bici locals. El nou tram tindrà un recorregut de 3,3 quilòmetres.

La presentació de la nova ruta ha estat a càrrec del regidor de Salut, Mobilitat i Mas Pere de Calonge i Sant Antoni, Albert Ros; l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Eduard Llorà, que han estat acompanyants de Montserrat Rovira, regidora d’Acció territorial i Urbanisme de Castell – Platja d’Aro.

Serveis turístics