Actualitat consorci

Les notícies més destacades

Familia en bicicleta

Les Vies Verdes de Girona estenen la temporada turística en els mesos d’abril i octubre

06/02/2024

Durant l’any 2023 s’han registrat quasi 1.150.000 usos, el 57 % a peu i el 43 % amb bicicleta, el qual representa un augment del 1,25 % respecte al 2022

L’anàlisi de les dades dels comptadors de les vies verdes de Girona posa en relleu que el senderisme i especialment el cicloturisme són activitats que any rere any segueixen estenent la temporada turística, i que les vies verdes són una infraestructura de referència per a la mobilitat sostenible, l’oci actiu, la salut i el turisme. Les dades mostren que durant el 2023 ha augmentat notablement l’ús de les rutes durant els mesos d’abril i octubre, fet que permet allargar i desestacionalitzar la temporada turística.

L’altra dada destacable és el nombre d’usos. L’any 2023 s’han registrat exactament 1.141.951 usos a les vies verdes, el que es tradueix en uns 600.000 usuaris. És important diferenciar entre usos i usuaris, donat que un mateix usuari pot utilitzar la ruta més d’una vegada. La ruta que ha registrat un nombre més elevat d’usos ha estat la del Carrilet II Nord (Girona – Cassà de la Selva); en segon lloc, el tram sud d’aquesta mateixa ruta, Carrilet II Sud (Cassà de la Selva – Sant Feliu de Guíxols); i en tercer lloc, la ruta del Carrilet I Nord (Olot – Amer).

L’ús de les vies verdes de Girona ha augmentat un 1,25 % en el darrer any.

Pintura horitzontal a les Vies Verdes de Girona

La Diputació de Girona va aportar una subvenció extraordinària al Consorci de les Vies Verdes de mig milió d’euros el 2023

22/12/2023

La major part dels diners s’han destinat a tasques de manteniment i millora de vies verdes, Pirinexus i noves rutes pedalables.

Una de les tasques principals que duu a terme el Consorci de les Vies Verdes de Girona és el manteniment de les rutes que gestiona. El Consorci, que el 2023 va celebrar els vint anys de la seva creació, va començar amb la gestió de tres rutes que sumaven 110 quilòmetres. Amb el pas dels anys ha anat augmentant el nombre de rutes i quilòmetres, i ha arribat a responsabilitzar-se del manteniment i la promoció de més de 200 quilòmetres de vies verdes, de la ruta Pirinexus, i també de diverses rutes pedalables.

Gestor d'imatges del Consorci Vies Verdes de Girona

Estrenem el gestor d’imatges del Consorci

10/10/2023

El nou web permet consultar i descarregar imatges de l'arxiu de Vies Verdes i Pirinexus de manera gratuïta

 

Des de la seva creació, el 2003, l’arxiu d’imatges del Consorci ha anat creixent any rere any. A causa d’aquest creixement natural, s’ha desenvolupat un gestor que permet classificar les imatges per mitjà de metadades i publicar-les per poder descarregar-les.

Les imatges es classifiquen per ruta, localitat, tipus d’ús, autor, etc., i es publiquen al lloc web perquè els usuaris les puguin consultar i descarregar, sense fins comercials, en diverses resolucions.

Tòtems per autofotos a Olot

Pirinexus té 17 punts amb tòtems publicitaris per fer-se autofotos i publicar les imatges a les xarxes socials

26/09/2023

Aquest sistema millora la seguretat dels usuaris, i afavoreix la qualitat de les imatges i la promoció de les destinacions turístiques

Cada vegada més, els usuaris de les vies verdes de Girona i la Ruta Pirinexus, com la gran majoria de visitants i persones que gaudeixen dels seus moments d’oci, es fotografien en el recorregut i publiquen les imatges a les xarxes socials. Des d’aquest estiu, les rutes disposen d’uns tòtems publicitaris que permeten que els usuaris puguin fer-se fotos amb seguretat i en marcs amb un encant especial.

En total, s’han instal·lat disset punts per a autofotos (selfies): al coll d’Ares; al mirador de Molló; al pont vell de Camprodon; al pont de Sant Joan de les Abadesses; a la font de Sant Roc a Olot; a la rectoria de Sant Miquel de Pineda a Sant Feliu de Pallerols; a l’estació d’Amer; a la Devesa de Girona; a la capella de Sant Sebastià i a la serra de l’Albera a Capmany; a Sant Pere Pescador; al port romà de l’Escala – Sant Martí d’Empúries; a Gualta, amb vistes al massís del Montgrí; al camí a la platja de Castell de Palamós; al camí de Mas Mundo a Llagostera; a l’estació de Cassà de la Selva, i al Carrilet a (vegeu el mapa).

Pintura per senyalització horitzontal al Carrilet I

La Diputació de Girona ha destinat més de 500.000 € de despesa extraordinària a les vies verdes de Girona durant el 2022

30/01/2023

La Diputació de Girona ha destinat 511.204,09 euros de pressupost extraordinari al Consorci de les Vies Verdes de Girona durant l’any 2022. La Diputació forma part del Consorci des dels seus inicis, el 2003, i habitualment aporta el 60% del pressupost ordinari anual de l’ens associat. En moltes ocasions, però, es sobrepassen aquests percentatges per poder fer front a molts imprevistos, com va ser el cas del temporal Glòria el gener del 2020.

Aquesta subvenció nominativa especial del 2022 s’ha destinat a finançar despeses del 2022 en inversió i despesa corrent del Consorci.

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS