fbpx

Actualitat consorci

Les notícies més destacades

Reparació del ferm de la via verda

La Diputació de Girona aporta 600.000 euros per a millores en connexions i manteniment de vies verdes

23/10/2020

El finançament extraordinari es mantindrà fins el 2021

La Diputació de Girona ha aportat durant l’exercici 2020 un finançament extraordinari de 600.000 euros al Consorci de les Vies Verdes per a inversions en obres i  accions generals de manteniment de les vies verdes de Girona. Aquest ajut es va acordar l’agost del 2017 mitjançant la subscripció d’un protocol que establia el finançament extraordinari d’accions a la xarxa de vies verdes entre els anys 2018-2021.

Persones fent pràctiques amb tàndem

El Consorci de les Vies Verdes de Girona cedeix tres tàndems a Mou-te en Bici per promoure l’accessibilitat de les rutes

03/10/2020

Les entitats han signat un conveni per facilitar l’ús de les vies pedalables a tots els usuaris, independentment de la seva condició física

Aquest matí, el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Eduard Llorà, i el president de l’associació Mou-te en Bici, Albert Martos, han signat un conveni de col·laboració per promoure l’accessibilitat de les rutes i facilitar-ne l’ús a persones amb diferents capacitats. El conveni inclou la cessió d’ús dels tres tàndems del Consorci a l’associació. Per això, la signatura s’ha dut a terme en el marc d’una diada organitzada per Mou-te en Bici per aprendre a pilotar tàndems.

 

portada del vídeo dels efectes del temporal i reparació a les Vies Verdes de Girona

Nou vídeo amb els efectes del temporal Glòria i les tasques de reconstrucció a les rutes de Girona

29/09/2020

Et convidem a veure l'abans i el després de les tasques de reconstrucció de les rutes

Reparar els efectes del temporal Glòria a les vies verdes de Girona, que es va produir a  finals de gener del 2020, va costar més de 1.150.000 euros, donat que les afectacions van ser nombroses i molt importants. Construir un nou pont sobre la riera de l’Osor (Anglès), refer la plataforma de la via al Pasteral (La Cellera de Ter), enretirar diferents tipus d’esllavissades, reposar sauló i refer murs de contenció van ser les tasques principals.

Després de diversos meses de feina en molts punts de la ruta, i amb el finançament de la Diputació de Girona, les vies verdes tornen a ser lloc agradable i segur per al cicloturisme i el senderisme.

Us convidem a gaudir-les de nou! I per això, res millor que començar veient el nou vídeo del canal de Youtube de @viesverdesgi!!!

 

 

 

Represa dels treballs i de les activitats de difusió del projecte BICITRANSCAT

Represa dels treballs i de les activitats de difusió del projecte BICITRANSCAT

15/07/2020

Amb l’obertura de la frontera Francoespanyola aquest passat 22 de juny, ja es poden reprendre algunes de les accions de promoció previstes per aquest any 2020. La primera d’elles són els Press Trips transfronterers. Per això, està previst dur a terme un PressTrip els dies 21 i 22 de juliol, per tal de promoure les vies ciclables del projecte BICITRANSCAT entre els turistes procedents del sud de França. Amb l’obertura de la frontera aquest continua essent un públic prioritari, motiu pel qual, des del projecte BICITRANSCAT es mantindran aquest tipus d’accions.

Fotos CC Alt Empordà i Stella Rotger – CVVGi

Finalitzen les obres al nou pont de la riera d’Osor, plataforma de la via verda

Finalitzen les obres al nou pont de la riera d’Osor, plataforma de la via verda

07/07/2020

• El pont va estar molt malmès pel temporal Gloria i la construcció del nou, amb un cost de més de 550.000 €, ha estat assumida per la Diputació de Girona.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà; l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, i l’alcalde de la Cellera de Ter, Xavier Boïgues, han visitat aquesta tarda el nou pont de la riera d’Osor per constatar la finalització de les obres. El pont és una plataforma de les vies verdes en aquesta zona, que fins al passat mes de gener unia els municipis d’Anglès i la Cellera de Ter sobre la riera d’Osor.

El nou pont és voladís, té més capacitat hidràulica i està habilitat per ampliar el nombre de persones. Divendres passat, 3 de juliol, el pas ja va quedar obert als usuaris d’aquest tram de via verda

 

Serveis turístics