fbpx

Actualitat consorci

Les notícies més destacades

obra nova via vall d'en Bas

En construcció una nova via verda a la Vall d’en Bas – amb subvenció FEDER – TES

10/08/2021

La Generalitat de Catalunya està enllestint un projecte de construcció de via verda al municipi de la Vall d’en Bas. La nova ruta tindrà un total de 3,14 km.

L’actuació fa referència als traçats Verntallat – el Mallol i Sant Esteve d’en Bas – els Hostalets que permetrà, d’una banda, connectar el municipi de Les Preses i barri de Verntallat amb l’escola Verntallat, la urbanització Verge de les Olletes, el nucli del Mallol i en un futur amb el nucli de Sant Privat. Per altra banda, l’actuació també permetrà connectar el nucli de Sant Esteve d’en Bas amb el camp de futbol i el nucli dels Hostalets d’en Bas, passant prop de la nova residència per a la gent gran El Mirador del Puigsacalm i pel monument a la Família Pagesa. En ambdós casos els trams de via ciclista proposats parteixen del traçat de la Via Verda existent, antic traçat del ferrocarril Olot – Girona, que travessa el municipi.

Pels detalls d’aquest projecte podeu consultar aquest enllaç: https://www.viesverdes.cat/xarxa-ciclista-de-connexio-dels-nuclis-de-la-vall-den-bas/

logotip i entitats associades a Vies Verdes Pel Clima

El projecte pioner “Vies verdes Pel Clima” incentiva les bones pràctiques ambientals i el turisme sostenible a les comarques gironines

06/07/2021

La Diputació de Girona i el Consorci de Vies Verdes s'han adherit a aquest projecte impulsat per Coca-Cola, i en el qual també hi participen les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Girona.
  • En la primera fase, s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus en el recorregut Olot-Girona de les Vies Verdes i 47 establiments propers a la ruta s’han afegit a la iniciativa per reduir la petjada de carboni a la demarcació

El saló de plens de la Diputació de Girona ha estat l’escenari aquest migdia de la presentació de Vies verdes Pel Clima, un programa pioner que té com a principal objectiu reduir la petjada de carboni que produeixen els usuaris de les Vies Verdes i els establiments del sector de la restauració. Coca-Cola ha promogut aquesta iniciativa, juntament amb la corporació i el Consorci de les Vies Verdes, les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes, així com la Federació d’Hostaleria de Girona.

Aquest projecte arriba a les comarques gironines amb una primera fase pilot en la qual s’hi porten a terme dues accions. Per un costat, pretén abordar la gestió sostenible d’envasos a través del reciclatge i conscienciar els usuaris de la Vies Verdes de la conservació de l’espai natural. En aquest sentit, de la mà d’Ecoembes, s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus (23 papereres i 9 contenidors) en onze municipis gironins durant els 57 quilòmetres de la ruta Olot-Girona de les Vies Verdes. Es tracta de Girona, Bescanó, Bonmatí, Anglès, la Cellera de Ter, Amer, les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, la Vall d’en Bas, les Preses i Olot.

Estació autoreparació de bicicletes

PROVA PILOT AMB UNA NOVA ESTACIÓ D’AUTOREPARACIÓ DE BICICLETES A AMER

10/06/2021

Incorpora caixes d’eines completa i punt de càrrega per a bicis elèctriques

Les Vies Verdes de Girona disposen d’un nou aparell que donarà servei als usuaris ciclistes de les rutes: una estació d’autoreparació de bicicletes. La màquina s’ha instal·lat al davant de l’antiga estació d’Amer, just al costat de la via verda, i forma part d’una prova pilot del Consorci de les Vies Verdes de Girona per a valorar la disponibilitat de més estacions, ubicar-les a més punts de les rutes, i analitzar-ne la seva funcionalitat.

visita del president de la Diputació a les oficines del Consorci

El president de la Diputació de Girona visita les dependències del Consorci de les Vies Verdes de Girona

28/01/2021

Aquest matí el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat les oficines del Consorci de les Vies Verdes de Girona, ubicades a la ronda Sant Antoni Maria Claret de Girona. El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació, Eduard Llorà, i el gerent de la mateixa entitat, Àngel Planas, han acompanyat Miquel Noguer en la seva visita.

 

Dues ciclistes mirant un mapa, al costat de la central hidroelèctrica de Bescanó

Noves aplicacions, més rutes i un inventari de patrimoni per accedir a les vies verdes amb noves tecnologies

19/11/2020

Les vies verdes de Girona són presents al projecte #PECT«Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa». L’objectiu d’aquest projecte és millorar la xarxa de camins i fomentar-ne l’ús sostenible, així com la gestió, la informació, la interpretació i l’accés al patrimoni gironí mitjançant les noves tecnologies.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, adscrit a la Diputació de  Girona, és un dels set socis del PECT (projecte d’especialització i competitivitat territorial), que s’emmarca dins el programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 i que té com a objectiu promoure un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori.

Entre els temes principals que hem treballat, i que presentarem aviat, destaquen una aplicació mòbil amb les rutes digitalitzades i un sistema d’informació geogràfica, la renovació del projecte dels secrets de les vies verdes, un inventari del patrimoni relacionat amb el ferrocarril i diverses millores sobre el terreny.

Serveis turístics