fbpx

Actualitat consorci

Les notícies més destacades

visita del president de la Diputació a les oficines del Consorci

El president de la Diputació de Girona visita les dependències del Consorci de les Vies Verdes de Girona

28/01/2021

Aquest matí el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat les oficines del Consorci de les Vies Verdes de Girona, ubicades a la ronda Sant Antoni Maria Claret de Girona. El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació, Eduard Llorà, i el gerent de la mateixa entitat, Àngel Planas, han acompanyat Miquel Noguer en la seva visita.

 

Dues ciclistes mirant un mapa, al costat de la central hidroelèctrica de Bescanó

Noves aplicacions, més rutes i un inventari de patrimoni per accedir a les vies verdes amb noves tecnologies

19/11/2020

Les vies verdes de Girona són presents al projecte #PECT«Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa». L’objectiu d’aquest projecte és millorar la xarxa de camins i fomentar-ne l’ús sostenible, així com la gestió, la informació, la interpretació i l’accés al patrimoni gironí mitjançant les noves tecnologies.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, adscrit a la Diputació de  Girona, és un dels set socis del PECT (projecte d’especialització i competitivitat territorial), que s’emmarca dins el programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 i que té com a objectiu promoure un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori.

Entre els temes principals que hem treballat, i que presentarem aviat, destaquen una aplicació mòbil amb les rutes digitalitzades i un sistema d’informació geogràfica, la renovació del projecte dels secrets de les vies verdes, un inventari del patrimoni relacionat amb el ferrocarril i diverses millores sobre el terreny.

Reparació del ferm de la via verda

La Diputació de Girona aporta 600.000 euros per a millores en connexions i manteniment de vies verdes

23/10/2020

El finançament extraordinari es mantindrà fins el 2021

La Diputació de Girona ha aportat durant l’exercici 2020 un finançament extraordinari de 600.000 euros al Consorci de les Vies Verdes per a inversions en obres i  accions generals de manteniment de les vies verdes de Girona. Aquest ajut es va acordar l’agost del 2017 mitjançant la subscripció d’un protocol que establia el finançament extraordinari d’accions a la xarxa de vies verdes entre els anys 2018-2021.

Persones fent pràctiques amb tàndem

El Consorci de les Vies Verdes de Girona cedeix tres tàndems a Mou-te en Bici per promoure l’accessibilitat de les rutes

03/10/2020

Les entitats han signat un conveni per facilitar l’ús de les vies pedalables a tots els usuaris, independentment de la seva condició física

Aquest matí, el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Eduard Llorà, i el president de l’associació Mou-te en Bici, Albert Martos, han signat un conveni de col·laboració per promoure l’accessibilitat de les rutes i facilitar-ne l’ús a persones amb diferents capacitats. El conveni inclou la cessió d’ús dels tres tàndems del Consorci a l’associació. Per això, la signatura s’ha dut a terme en el marc d’una diada organitzada per Mou-te en Bici per aprendre a pilotar tàndems.

 

portada del vídeo dels efectes del temporal i reparació a les Vies Verdes de Girona

Nou vídeo amb els efectes del temporal Glòria i les tasques de reconstrucció a les rutes de Girona

29/09/2020

Et convidem a veure l'abans i el després de les tasques de reconstrucció de les rutes

Reparar els efectes del temporal Glòria a les vies verdes de Girona, que es va produir a  finals de gener del 2020, va costar més de 1.150.000 euros, donat que les afectacions van ser nombroses i molt importants. Construir un nou pont sobre la riera de l’Osor (Anglès), refer la plataforma de la via al Pasteral (La Cellera de Ter), enretirar diferents tipus d’esllavissades, reposar sauló i refer murs de contenció van ser les tasques principals.

Després de diversos meses de feina en molts punts de la ruta, i amb el finançament de la Diputació de Girona, les vies verdes tornen a ser lloc agradable i segur per al cicloturisme i el senderisme.

Us convidem a gaudir-les de nou! I per això, res millor que començar veient el nou vídeo del canal de Youtube de @viesverdesgi!!!

 

 

 

Serveis turístics