Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Autoritats a la presentació de l'obra de la via verda d'Aiguaviva - Vilablareix i aeroport Girona

En marxa les obres de creació de la nova via verda entre Aiguaviva i Vilablareix, que connectarà amb l’Aeroport de Girona

10/02/2022

Es crea una via intermunicipal que enllaçarà els municipis amb una ruta per fer a peu i amb bicicleta i amb la xarxa clàssica de vies verdes

Aquest matí s’han presentat les obres de la futura nova via verda que unirà els municipis d’Aiguaviva i Vilablareix, i que enllaçarà amb l’Aeroport de Girona, al terme municipal de Vilobí d’Onyar. La nova via tindrà 5,5 quilòmetres.

El projecte inclou dues actuacions: unes obres d’adequació de la via verda de connexió entre Aiguaviva i el Mas Aliu, seguint el riu Masroc, en els termes municipals d’Aiguaviva i Vilablareix, i la construcció d’una ruta que connecta el nucli urbà d’Aiguaviva amb l’Aeroport de Girona – Costa Brava. També es preveu la senyalització urbana i rural per facilitar la interconnectivitat i la millora de la seguretat de les comunicacions de tots dos municipis.

La presentació de la nova via verda ha anat a càrrec de l’alcalde d’Aiguaviva, Josep Pinsach, i del president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Eduard Llorà, que han estat acompanyats també de David Mascort, alcalde de Vilablareix, i de Cristina Mundet, alcaldessa de Vilobí d’Onyar.

 

El pressupost total de les obres del projecte és de 1,402.971,63€ amb IVA, i està cofinançat amb un ajut FEDER de 545.269,99 € (50% de la despesa elegible), i per la Diputació de Girona amb 240.992,10€. El cofinançament restant s’aporta entre els ajuntaments d’Aiguaviva i Vilobí d’Onyar, i un ajut per al Desenvolupament de Plans de Foment Territorial del Turisme de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu d’aquest projecte és la millora de la mobilitat quotidiana i la intermodalitat, alhora que connecta i fa inclusió de la via ciclista a diverses rutes i xarxes de vies ciclistes que vertebren la mobilitat sostenible de la comarca del Gironès.

La nova via verda connectarà directament Aiguaviva i Vilablareix, i permetrà l’accessibilitat a l’aeroport de Girona, un gran centre generador de mobilitat, contribuint a una mobilitat baixa en carboni, segura i sostenible.

Com ha explicat l’alcalde d’Aiguaviva, “aquesta nova via verda ens unirà a Vilablareix i Aiguaviva i més endavant permetrà arribar fins a Olot”. Malgrat ésser un tram curt, és un gran projecte perquè serà de les primeres vies de l’estat en arribar a un aeroport”.

El president del Consorci ha recordat la importància de treballar per la intermodalitat, i “aquí fem possible que la gent que arribi a l’aeroport pugui desplaçar-se de seguida amb bicicleta pel territori”. També es segueix teixint una gran xarxa pedalable, “de manera que des d’Olot, Ripoll, o Sant Feliu de Guíxols es pugui accedir a l’Aeroport de Girona”. Llorà ha volgut destacar un cop més que “amb les presentacions d’obres dels darrers mesos queda palès el treball conjunt de moltes administracions, remant cap al mateix costat, per tenir és millors vies verdes, que s’han convertit en infrastructures de primera necessitat pels ciutadans”.

El nom turístic acordat per aquesta futura nova via verda, amb el consens de tots els municipis implicats, és el de Via Verda de les Masies.

Info del projecte aquí.

Et pot interessar

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS