Preguntes Freqüents

Quina és la diferència entre Vies Verdes i Pirinexus?

Trobareu tota aquesta informació en detall aquí.

I les rutes pedalables?

Les rutes pedalables són traçats aptes per fer amb bicicleta, però que no compleixen amb els estàndards d’una via verda.

Puc fer les rutes si no tinc experiència?

Sí! El traçat és accessible i integrat en el medi natural, per tant, recórrer qualsevol via verda a peu o en bicicleta és una molt bona opció per iniciar-se. Les vies verdes són corredors de comunicació no motoritzats, fàcils, agradables de recórrer i segurs.

És important ressaltar que Pirinexus no és una via verda. És una anella pedalable transfronterera que combina traçats de vies verdes amb altres rutes pedalables com camins rurals o carreteres amb baixa densitat de trànsit, per tant, hi ha trams que no són accessibles a tothom.

També recomanem planificar les rutes amb antelació i tenint en compte diversos factors condicionants com la capacitat física o els factors climàtics, entre altres.

Com puc arribar a les rutes?

A dins de cada fitxa hi trobareu un apartat amb les millors opcions per arribar a les rutes, tant en transport públic com amb transport privat.

Haig de pagar per poder accedir a les Vies Verdes?

No. Les Vies Verdes són d’accés públic i hi pot accedir tothom gratuïtament.

Hi ha normatives de circulació? On puc trobar-les?

Podeu consultar la normativa d’usos de les vies verdes de Girona aquí

El present reglament conté el règim d’usos de les vies verdes que gestiona el Consorci Vies Verdes de Girona, així com el procediment d’autorització d’usos compatibles amb les vies verdes i les normes de circulació.

Les vies verdes són aptes per nens?

Sí, però han de tenir edat i preparació suficient. Sempre hauran d’anar acompanyats d’un adult que se’n faci responsable.

Quin tipus de bicicleta és el més recomanable per fer les vies verdes?

Les vies verdes es caracteritzen per ser rutes fàcils i agradables de recórrer, allunyades del tràfic motoritzat, per la qual cosa es poden recórrer amb qualsevol mena de bicicleta. No obstant això, recomanem les bicicletes BTT per la seva polivalència.

Quin tipus de bicicleta és el més recomanable per fer la ruta Pirinexus?

Per la ruta Pirinexus recomanem les bicicletes tipus gravel, ja que l’itinerari és variat i aquestes bicicletes s’adeqüen tant per carretera com per camins de terra.

Hi ha tracks per cada ruta? On puc descarregar-los?

Podreu descarregar els tracks de cada ruta a la seva fitxa corresponent fent clic a “baixa la ruta”. També trobareu el track a Google Maps, Wikiloc i Instamaps.

M'agradaria veure la ubicació de tots els serveis turístics sobre el mapa, és possible?

Sí. Dins de les fitxes de ruta, accedint al mapa de Google Maps podreu veure el track de la ruta sobre el terreny i la ubicació dels serveis turístics associats:

Mapa Serveis Turístics Vies Verdes

Si faig una ruta, com puc tornar al lloc d'origen?

Es pot tornar al lloc d’origen amb qualsevol dels lloguers i transfers disponibles, o bé amb transport públic. Trobareu tota aquesta informació en detall a la fitxa de cada ruta.

Lloguers i transfers

Altres serveis

He detectat una incidència a la ruta. Com puc comunicar-la?

Pots comunicar-nos incidències o suggeriments de millora a través del nostre gestor d’incidències.

Cal demanar autorització per accedir a les vies verdes?

No, les vies verdes són d’accés públic i no cal cap autorització per accedir-hi.

Les rutes estan senyalitzades?

Sí, totes les rutes de vies verdes i Pirinexus estan degudament senyalitzades. A més, podreu descarregar el track de cada ruta a la seva fitxa corresponent.

El Consorci també organitza sortides?

No, el Consorci de les Vies Verdes de Girona és l’ens local que gestiona totes les rutes de les vies verdes de Girona, creat l’any 2003 i integrat per la Diputació de Girona i els municipis i consells comarcals assenyalats en els estatuts. La seva tasca principal és la de realitzar el manteniment i millora de la infraestructura, la promoció del seu ús i l’ampliació de la xarxa.

Podeu planificar les vostres sortides amb tota la informació que trobareu al web sobre les rutes i serveis, o bé contactant amb les agències de viatges associades.

Puc fer les rutes en diversos trams?

Sí, les rutes es poden fer al gust de cadascú, trobareu tota mena d’allotjaments, restauració i altres serveis que us permetran planificar la ruta al vostre gust. Llistat de serveis turístics

Quin és el sentit de circulació a les rutes?

La circulació per les vies verdes és prioritària per la dreta. Sempre que sigui possible, les vies són de doble sentit. Consulteu la normativa d’ús aquí.

Puc fer les vies verdes amb un gos?

Sí, sempre que vagin lligats i sota la supervisió del seu amo en tot moment.

Hi ha cobertura telefònica a les rutes?

La cobertura telefònica varia segons la zona i l’operador. Per al telèfon d’emergència 112 hi ha bona cobertura al llarg del recorregut de vies verdes i Pirinexus.

Hi ha punts d'aigua?

Sí! Hi ha diversos punts d’aigua repartits per totes les rutes de Vies Verdes i Pirinexus. Estem treballant per recopilar-los tots. Pròximament, podreu trobar el mapa amb tots els punts d’aigua dins la fitxa de cada ruta.

Actualitat