Ruta del Carrilet II

Girona - Sant Feliu de Guíxols

La Ruta del Carrilet té un recorregut de 41,9 km, amb un pendent suau des de Girona fins a Sant Feliu de Guíxols (15 m), i assoleix el punt més alt a Cassà de la Selva (136 m). Seguint la ruta de l’antic tren de via estreta Girona-Sant Feliu, permet conèixer dues comarques –el Gironès i el Baix Empordà– des de la conca del Ter fins a la vall del Ridaura, passant per la depressió de la Selva.

 

Aquesta ruta forma part de la xarxa de Caminos Naturales de l’estat espanyol, s’inclou dins el “Programa de Caminos Naturales” desenvolupat des de 1993 pel Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. Info Programa de Caminos Naturales

Enllaç a info Camí Natural Via Verda del Carrilet II : https://www.mapa.gob.es/es/desarrollo-rural/temas/caminos-naturales/caminos-naturales/sector-noreste/carrilet/default.aspx

 

Quilòmetres 41,9 km

Ruta accessible

Desnivell 0,5%

Dificultat Mínima

Paviment Sauló compactat

Altitud màxima 136 (Cassà de la Selva)

Altitud mínima 0 m (Sant Feliu de Guíxols)

Serveis WC estacions / Centres BTT de Quart i de Castell d'Aro

La peculiaritat del traçat del ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona és la suavitat de pendents i revolts. El seu recorregut està format per una línia sinuosa matemàticament traçada sobre el territori. El paviment és d’un material granular del tipus sauló que queda molt integrat en la tipologia dels terrenys que travessa l’itinerari, encara que també hi hagi trams urbans en totes les poblacions per les quals transcorre.

Sortint de Girona, la ruta travessa en primer lloc la depressió de la Selva, caracteritzada per un paisatge en mosaic amb alternança de conreus i forests on els dies més clars podem gaudir d’una panoràmica extraordinària que abasta des dels contraforts més orientals dels Pirineus fins al Montseny, passant pels relleus en costa de la Serralada Transversal (el Far, Sant Roc, Rocacorba).  A l’alçada de Cassà de Selva enllaça amb la ruta Termal, una via verda cap a Caldes de Malavella. La segona meitat del traçat discorre per la vall del Ridaura, que separa el massís de Cadiretes, al sud, del massís de les Gavarres i que, amb un suau desnivell, ens facilita l’arribada al mar just a Sant Feliu de Guíxols, població bressol del topònim “Costa Brava”, des de la qual es pot gaudir de magnífiques vistes.

 

Us presentem una nova proposta de ruta circular amb bicicleta a Girona. Combinant la via verda del Carrilet II i la nova via verda del Pla del Gironès Sud, podreu gaudir d’una ruta circular de 37 km sortint des de l’estació del Carrilet de Girona, passant per Cassà de la Selva i Fornells de la Selva. Es tracta d’una ruta intermunicipal que engloba diverses tipologies de vies ciclistes: camí verd compartit amb vianants, pista de bicicletes bidireccional, carril bici protegit en zona interurbana i carrer en zona 30. Descarregueu la ruta aquí

Com arribar-hi

RENFE

Línia Barcelona-Portbou (Estació de Girona)
Pl. d’Espanya, s/n – 17002 Girona
Reserva de bitllets: tel. 900 41 00 41
www.rodaliesdecatalunya.cat

TEISA

Tel. 972 20 48 68
www.teisa-bus.com

SARFA

Tel. 902 302 025
www.sarfa.com

PER CARRETERA

Autopista AP-7 (A-7)
C-63, N-1417, N-260 i N-II
www.mobilitat.net

AEROPORT GIRONA-COSTA BRAVA

Oficina de Turisme: tel. 972 186708
Informació sobre vols: tel. 972 186600
ot.aerogirona.ctc@gencat.net
www.aena.es
Autobusos de Ryanair uneixen l’aeroport amb l’estació d’autobusos de Girona

Mapa geogràfic Ruta del Carrilet II
Mapa pobles Ruta del Carrilet II
Mapa desnivell Ruta del Carrilet II

Accessibilitat

(En episodis de pluges fortes i/o neu, reviseu l’estat de les rutes!)

RUTA PER UNA SEGONA SORTIDA O UN MÍNIM DE FORMA FÍSICA – Dificultat mitjana, algun tram amb ajuda.

  • Girona – Quart: 6,5 km

Sortida de la Plaça dels Països Catalans. També es pot creuar Girona pel barri vell i pel costat del riu Onyar, seguint les indicacions dels carrils bici.

Compte que l’inici d’aquest tram, de Girona al parc tecnològic, és compartit també amb persones cegues o amb dificultats visuals, donat que és un tram adaptat per accessibilitat visual.

  • Llambilles – Cassà de la Selva: 6,5 km (d’estació a estació). Tram recomanat amb ajuda.

Abans d’arribar a Cassà hi ha un parell de punts de pujada, un amb sorra i un asfaltat, on es necessita ajuda.

  • Cassà de la Selva – Llagostera: 9,2 km (d’estació a estació). Tram recomanat amb ajuda.

És accessible si es fa a partir del pont d’en Barrina (a la sortida de Cassà), per sobre la variant, on comença una baixada força pronunciada. La resta és pla.

Abans d’arribar a Llagostera hi ha una pujada seguida d’una baixada en què es recomana ajuda.

  • Llagostera –  Santa Cristina d’Aro – Castell d’Aro:

Sortint de l’estació de Llagostera, creuar un bosquet, es supera un pas inferior a l’alçada de la Font Picant de Santa Cristina. De Santa Cristina a Castell d’Aro és  perfectament practicable (2,5 km) i ben planer, de manera que es pot fer d’anada i tornada si es vol un tram curt i sense transfers.

  • Sant Feliu de Guíxols: En alguns trams del recorregut urbà és aconsellable comptar amb ajuda.

 

Mapa Ruta del Carrilet II

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa