Salutació

Vies Verdes
Eduard Llorà Cullet
President del consorci de les vies verdes de Girona

Per conèixer un territori és important poder-lo assaborir poc a poc, i això ens ho permet el ritme que marca una passejada a peu o en bicicleta. Cada viatge és únic. Cada descoberta és un aprenentatge, una vivència, un cúmul d’experiències. Us convidem a viatjar amb nosaltres pel Prepirineu, utilitzant les vies verdes de Girona i descobrint els municipis de l’entorn, i el caràcter i la història de les viles i la seva gent.

Les Vies Verdes són unes vies de comunicació destinades exclusivament a la circulació a peu i en bicicleta, excepte en alguns trams urbans i zones compartides. Sóc espais agradables, apartats del trànsit, segurs i accessibles, aptes per persones de qualsevol edat i condició física, fins i tot per a persones amb mobilitat reduïda.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, gestiona aquests traçats des de l’any 2003, amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la ruta i la implicació de les administracions autonòmiques i estatal.

Avançant en la nostra tasca de donar a conèixer les vies verdes de Girona, us oferim aquesta web, on podreu planificar la vostra ruta a mida, tant si cerqueu una sortida de mig dia com unes vacances completes. El ritme el marqueu vosaltres, la satisfacció està garantida.

A més, durant 3 anys vam estar treballant colze a colze en un projecte anomenat “Enllaç” amb els socis francesos del Conseil Général des Pyrénées Orientales i Pays Pyrénées Méditerranée, creant el 2013 la primera gran ruta cicloturística catalana que enllaça la Catalunya Nord amb les comarques gironines. Un gran cercle de més de 350 kilòmetres que connecta els Pirineus amb la Costa Brava i permet, en bicicleta o a peu, visitar el nostre petit paradís: la ruta Pirinexus.

Per gaudir del nostre territori, les variants que es poden fer en base a aquesta ruta són infinites. Us proposem que visiteu Pirinexus en diferents moments de l’any, on us oferirem cultura, història, natura, aventura i esport, festivals musicals i teatre, el millor golf de la Mediterrània, bellesa i salut, enoturisme, gastronomia, i moltes coses més.

Actualitat