Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Pintura horitzontal a les Vies Verdes de Girona

La Diputació de Girona va aportar una subvenció extraordinària al Consorci de les Vies Verdes de mig milió d’euros el 2023

22/12/2023

La major part dels diners s’han destinat a tasques de manteniment i millora de vies verdes, Pirinexus i noves rutes pedalables.

Una de les tasques principals que duu a terme el Consorci de les Vies Verdes de Girona és el manteniment de les rutes que gestiona. El Consorci, que el 2023 va celebrar els vint anys de la seva creació, va començar amb la gestió de tres rutes que sumaven 110 quilòmetres. Amb el pas dels anys ha anat augmentant el nombre de rutes i quilòmetres, i ha arribat a responsabilitzar-se del manteniment i la promoció de més de 200 quilòmetres de vies verdes, de la ruta Pirinexus, i també de diverses rutes pedalables.

Per poder assumir totes aquestes tasques, el Consorci compta amb aportacions anuals de la Diputació de Girona i els ajuntaments dels municipis per on passen les rutes.

Durant l’any 2023, a més del pressupost ordinari, el Consorci ha rebut de la Diputació de Girona una subvenció extraordinària de gairebé 500.000 euros. Aquest pressupost es destina a tasques molt diverses, que comprenen les rutes següents: Ruta del Ferro i del Carbó i Camí Ral, Carrilet I i Carrilet II, Tren Petit, Ruta Termal, Tren Pinxo, Pla Gironès Sud, Camí Natural de la Muga, tram Breda – Riells i Viabrea i ruta Pirinexus.

En la major part d’aquestes rutes es fan tasques de manteniment habitual: buidatge/recollida de papereres com a mínim un cop a la setmana; substitució i arranjament de tanques de fusta que delimiten les rutes; sega de vegetació tres cops a l’any; reparació, substitució, neteja i arranjament de senyalització vertical, i reparació del ferm (excepte a Pirinexus). A les noves vies pedalables, incorporades el 2022, el Consorci es responsabilitza de la senyalització, les tanques i la sega.

 

Actuacions que cal destacar:

 

– Manteniment del pont Can Poetí, entre Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles (Carrilet I), sobre el riu Brugent.

Aquest pont és de l’època del Carrilet. Ha calgut canviar tota la barana metàl·lica, soldar, afegir-hi malla per evitar caigudes i refer el ferm.

 

Nova tanca de Can Poeti

 

– Instal·lació d’un tram de tanques per separar la via verda de la propietat d’un pagès, a la ruta del Tren Petit (ramal de Castell).

 

Tanca a la ruta del Tren Petit

 

– Pintura per a la senyalització horitzontal a Salt, Cassà de la Selva, Riudellots de la Selva i a l’enllaç a Platja d’Aro, a la zona del Ridaura.

 

Pintura horitzontal Vies Verdes Girona

 

– Manteniment de l’enllumenat del pas inferior de Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles.

 

– Manteniment i neteja del mur i el túnel de Ripoll, a la ruta del Ferro.

 

Neteja del mur i túnel de Ripoll

 

– Incorporació de 30 tones de sauló a la sortida d’Olot, entre les fonts de Sant Roc i les pistes d’atletisme.

 

Millora del ferm a Olot

 

– Millora del ferm al Pla Gironès Sud.

 

Millora ferm Pla del Gironès Sud

 

– Retirada d’arbres a l’entorn de Sant Miquel de Pineda (Sant Feliu de Pallerols) degut a la caiguda d’un arbre sobre un cotxe.

 

Arbres caiguts Sant Miquel de Pineda

Et pot interessar

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS