Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Familia en bicicleta

Les Vies Verdes de Girona estenen la temporada turística en els mesos d’abril i octubre

06/02/2024

Durant l’any 2023 s’han registrat quasi 1.150.000 usos, el 57 % a peu i el 43 % amb bicicleta, el qual representa un augment del 1,25 % respecte al 2022

L’anàlisi de les dades dels comptadors de les vies verdes de Girona posa en relleu que el senderisme i especialment el cicloturisme són activitats que any rere any segueixen estenent la temporada turística, i que les vies verdes són una infraestructura de referència per a la mobilitat sostenible, l’oci actiu, la salut i el turisme. Les dades mostren que durant el 2023 ha augmentat notablement l’ús de les rutes durant els mesos d’abril i octubre, fet que permet allargar i desestacionalitzar la temporada turística.

L’altra dada destacable és el nombre d’usos. L’any 2023 s’han registrat exactament 1.141.951 usos a les vies verdes, el que es tradueix en uns 600.000 usuaris. És important diferenciar entre usos i usuaris, donat que un mateix usuari pot utilitzar la ruta més d’una vegada. La ruta que ha registrat un nombre més elevat d’usos ha estat la del Carrilet II Nord (Girona – Cassà de la Selva); en segon lloc, el tram sud d’aquesta mateixa ruta, Carrilet II Sud (Cassà de la Selva – Sant Feliu de Guíxols); i en tercer lloc, la ruta del Carrilet I Nord (Olot – Amer).

L’ús de les vies verdes de Girona ha augmentat un 1,25 % en el darrer any.

Dades publicades des de 2020

Des de fa molts anys, el Consorci de les Vies Verdes de Girona disposa de diversos comptadors repartits al llarg de les rutes que gestiona. Aquests permeten conèixer amb detall el nombre d’usos que s’esdevenen cada dia, hora per hora. Actualment hi ha nou comptadors: set de fixos a les vies verdes, un de fix a la ruta Pirinexus Litoral – Camí Natural de la Muga i un de mòbil a la ruta Eurovelo 8. El 2023 se’n va instal·lar un de nou a la zona d’Olot.

Des de l’any 2020, els resultats que es coneixen mitjançant les dades dels comptadors es publiquen al web www.viesverdes.cat, amb informes semestrals i anuals, i establint la comparació amb els anys anteriors. Els informes presenten les dades recollides per mesos de l’any i per ruta, desglossades en dades de vianants i dades de ciclistes. També mostren dades sobre comportaments dels usuaris segons el dia de la setmana i l’hora del dia. Finalment, ofereixen una relació comparativa amb els anys anteriors i n’exposen les conclusions.

Podeu consultar tots els informes i la metodologia de recompte en aquest enllaç: https://www.viesverdes.cat/estudis-i-treballs/

A l’informe anual hi podreu trobar dades i gràfics sobre:

  • Usos de vies verdes a peu per mesos
  • Usos de vies verdes en bicicleta per mesos
  • Usos de Pirinexus Litoral i Camí Natural de la Muga
  • Usos d’Eurovelo 8
  • Comportament dels usuaris a peu i amb bicicleta per ruta i dies de la setmana
  • Hores de més freqüentació
  • Relació comparativa usos 2022-2023
  • Resum de les dades

Et pot interessar

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS