Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Pintura per senyalització horitzontal al Carrilet I

La Diputació de Girona ha destinat més de 500.000 € de despesa extraordinària a les vies verdes de Girona durant el 2022

30/01/2023

La Diputació de Girona ha destinat 511.204,09 euros de pressupost extraordinari al Consorci de les Vies Verdes de Girona durant l’any 2022. La Diputació forma part del Consorci des dels seus inicis, el 2003, i habitualment aporta el 60% del pressupost ordinari anual de l’ens associat. En moltes ocasions, però, es sobrepassen aquests percentatges per poder fer front a molts imprevistos, com va ser el cas del temporal Glòria el gener del 2020.

Aquesta subvenció nominativa especial del 2022 s’ha destinat a finançar despeses del 2022 en inversió i despesa corrent del Consorci.

  1. Dins el capítol d’inversió, les accions s’han dividit de la següent manera:

1.1. Subministrament de material per senyalització de rutes: adquisició d’elements de senyalització general i d’accessibilitat i mobiliari, destacant unes làmines de protecció per evitar les caigudes de vianants.

1.2. Adequació d’instal·lacions i equips del Consorci: la incorporació de dues persones noves a l’equip ha comportat que s’haguessin de condicionar espais de treball i adquirir mobiliari i equips informàtics i accessoris.

1.3. Inversió al Camí Natural de la Muga: treballs de restauració i consolidació d’elements del camí entre Castelló d’Empúries i Empuriabrava, cofinançats al 50% amb l’ajuntament de Castelló d’Empúries.

1.4. Nou material inventariable: adquisició d’elements diversos per diferents punts de la ruta, com un comptador d’usuaris per a les Planes d’Hostoles, aparca bicicletes, etc.

1.5. Altres: estudis, llicències de programes i plataformes de treball, un tòtem d’autoreparació a la ruta  Llanars – Camprodon  i subministrament de bancs i sauló.

  1. Com a despesa corrent de manteniment, destaca:

2.1. Les tasques de manteniment general de les vies verdes: buidatge i recanvi de papereres, sega, substitució de pals, senyals, pilones i tanques malmeses.

2.2. Pintat de senyalització horitzontal, reparacions al pont de Mont-ras, formació de cunetes i embornals, i disseny d’una plataforma de gestió per detectar i resoldre incidències a les vies verdes.

  1. També es destina una part de la subvenció a despesa del personal tècnic responsable d’executar i coordinar aquestes accions.

      Logo Diputació de Girona Vertical

Memòria justificativa subvenció Diputació de Girona a CVVGi 2022

 

Tires per protecció de caiguda de vianants        Comptador a Les Planes d’Hostoles                 Balisses de senyalització

Reparació pont ruta Tren Petit                                Senyalització Carrilet I                  Instal·lació de taules de picnic

Et pot interessar

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS