Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Recollim el segell Turisme per a Tothom al Baix Empordà

31/05/2024

El segell el lliura el Consell Comarcal del Baix Empordà i premia les empreses i serveis turístics que promouen un turisme einclusiu

El dijous 30 de maig , al Museu del Suro de Catalunya – Palafrugell, s’han lliurat els segells Turisme per a Tothom, promogut pel Consell Comarcal del Baix Empordà, que han premiat 40 empreses i serveis turístics de la comarca que fan possible un turisme inclusiu. Aquest segell s’inclou dins del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà.

Un any més s’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu a la comarca, en aquesta ocasió un total de 40 propostes turístiques: una empresa d’oci, 4 bars i restaurants, 7 hotels, una casa rural, un monument, 5 museus, 10 oficines de turisme, 4 platges, 4 itineraris per centres històrics de la comarca i 3 itineraris a la natura. El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha rebut la distinció per la ruta del Carrilet II, al seu pas per la comarca del Baix Empordà, que compta amb un traçat accessible.

 

L’acte ha comptat amb les intervencions de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull; el vicepresident segon i conseller comarcal de Turisme del Baix Empordà, Raimon Trujillo, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, Marc Piferrer i la tècnica de turisme del consell comarcal, Montse Nualart. En l’acte s’ha fet entrega d’un diploma de reconeixement a cada empresa i servei turístic i un adhesiu referent al tipus de discapacitat que han adaptat la seva oferta. Els distintius fan referència a discapacitat visual, auditiva, cognitiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies.

Durant l’acte, el vicepresident segon del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Raimon Trujillo, ha destacat “En aquesta 4a edició posem de manifest, un any més, que estem implicats en l’accessibilitat al Baix Empordà i, sobretot, prioritzant la qualitat per sobre la quantitat. Aquest any superem les empreses certificades col·locant-nos en les 40 empreses certificades que avui reben el segell comarcal. Continuarem treballant en aquesta línia per continuar celebrant edicions que són una de les línies estratègiques de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal”.

Turisme per a tothom al Baix Empordà

Durant l’acte, s’ha presentat la nova publicació “Turisme per a tothom al Baix Empordà” que recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en turisme accessible. La publicació aglutina les 40 propostes turístiques esmentades: una empresa d’oci, 4 bars i restaurants, 7 hotels, una casa rural, un monument, 5 museus, 10 oficines de turisme, 4 platges, 4 itineraris per centres històrics de la comarca i 3 itineraris a la natura.
La publicació, editada en català, castellà, anglès i francès, es distribueix a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també està disponible a les empreses i serveis participants a la publicació. La publicació també es pot trobar digitalment a la pàgina web turística comarcal www.visitemporda.com i està adaptada perquè persones invidents la puguin consultar també.

(Nota de premsa del CCBE)

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS