Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Reunion lanzamiento Experimenta VV

El Consorci de les Vies Verdes participa en el llançament del projecte «Experimenta vies verdes» a la seu de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles

10/07/2024

El passat 4 de juliol va tenir lloc la reunió de llançament i coordinació de socis del projecte «Experimenta vies verdes d’Espanya», triat en el Programa Experiències Turisme Espanya del Ministeri d’Indústria i Turisme i liderat per la Fundación

 

El passat 4 de juliol, al Palau de Fernán Núñez, seu de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles (FFE), vam assistir a la posada en marxa de les 10 línies d’acció, aspectes sobre la gestió, comunicació, cronograma, pressupostos i altres temes de coordinació que es van exposar en la reunió interna de llançament de socis. A la reunió, convocada per l’àrea de vies verdes de la Fundación com a soci coordinador, van acudir representants d’Impulsa Igualdad, l’Asociación Vías Verdes de Andalucía, el Consorcio de les Vías Verdes de la Región de Murcia i l’Instituto de Turismo de la Región de Murcia, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i la Direcció General de Turisme de la Junta d’Extremadura. Per part de les empreses —un dels grans valors d’aquest grup de treball per a la consecució dels objectius i resultats—, van acudir els responsables de Rutas Pangea, Turismo Vivencial, Mediterranean Bike Tours (Ruralgimia) i l’Asociación de Empresarios de la Vía Verde del Aceite.

Com ja avançava la FFE en la notícia anterior (Vegeu aquí>>), el projecte compta amb un pressupost de 780.000 euros i un període d’execució que finalitza el setembre de 2025.

L’objectiu d’aquest projecte és millorar l’experiència de país «Vies verdes d’Espanya». Aquesta proposta s’articula a través d’una agrupació experimentada, basada en criteris de competitivitat, sostenibilitat i accessibilitat, creació de xarxes d’actors, integració del patrimoni ferroviari, millora de la qualitat de l’experiència i monitoratge dels impactes. Es tracta d’optimitzar la comercialització i l’accés als productes turístics amb accions de màrqueting digital innovadores dirigides al mercat nacional i internacional.

El projecte «Experimenta vies verdes d’Espanya» constitueix —segons el criteri de la nova agrupació que l’està desenvolupant— una fórmula excel·lent i una oportunitat per aconseguir transformar i millorar la competitivitat del valuós patrimoni ferroviari, al servei d’una nova demanda turística més verda, més digital i més inclusiva.

 

El projecte s’articula entorn d’aquestes 10 línies d’acció, composta cadascuna per diverses activitats, que hauran de ser executades en només 15 mesos.

  1. Enfortiment de les vies verdes supraautonòmiques i de les xarxes de vies verdes.
  2. Avançant en intermodalitat: desenvolupament de 2 projectes pilot de l’experiència «Tren + via verda» i altres productes d’accés en transport públic.
  3. Equipaments turístics a les estacions ferroviàries de les vies verdes com ara serveis de proximitat i de consum de quilòmetre zero.
  4. Diagnòstic de les principals necessitats d’accessibilitat a les vies verdes, posada en valor d’itineraris i oferta d’experiències accessibles per a totes les persones.
  5. Creació d’un observatori de vies verdes.
  6. Creació d’un mercat web o central de reserves d’activitats i serveis de l’entorn de l’experiència «Vies verdes».
  7. Versió de la web de vies verdes en llengües anglesa i francesa.
  8. Nou material divulgatiu de màrqueting digital en idiomes.
  9. Creació de noves experiències a l’entorn de les vies verdes: «Gran tour per les vies verdes espanyoles» i «Passaport digital de vies verdes».
  10. Gestió i coordinació, incloent-hi una conferència final de presentació de resultats.

 

Aviat estarà disponible la nova web del projecte, en la qual s’anirà incloent més informació i tots els resultats d’aquesta experiència.

Aquest projecte, que va obtenir la segona millor puntuació dels projectes beneficiaris aprovats recentment, va ser presentat per la FFE a la Secretaria d’Estat de Turisme en una agrupació publicoprivada formada per deu entitats i empreses de vasta experiència per al foment de les vies verdes.

El programa ETE, acrònim d’Experiències Turisme Espanya, és una iniciativa inclosa dins del Pla de Modernització i Competitivitat del sector turístic, que es finança amb els fons Next Generation de l’EU a través del Ministeri d’Indústria i Turisme. Aquesta iniciativa busca fer costat a les xarxes d’actors públics i privats que, distribuïts per tot el territori nacional, treballen en experiències comunes.

 

Font del text i de la foto: Vías Verdes, “Lanzamiento del proyecto “Experimenta Vías Verdes” en la sede de la Fundación”.

 

Logos Next Generation

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS