Què visitar

L’Escala

Etapa Alt Empordà

1. MUSEU D’ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA (MAC)

Empúries va ser la porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. En aquest jaciment s’hi conserven les restes d’una ciutat grega -l’enclavament colonial d’Empòrion- i d’una ciutat romana -l’antiga Emporiae, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior.

Els mosaics de les velles cases senyorials, l’escultura d’Asclepi o l’imponent Fòrum romà, són de visita obligada. Des del MAC-Empúries s’organitzen visites guiades molt interessants.

Les primeres excavacions del recinte van començar el 1908, i des de llavors s’ha portat endavant una constant recuperació científica.

En les ruïnes d’Empúries es poden visitar la ciutat grega, la ciutat romana i el museu d’arqueologia.

 

2. NUCLI ANTIC

Amb activitat durant tot l’any, el nucli antic mereix, sense cap mena de dubte, ser un dels punts de parada obligatòria. Amb una àmplia gama de serveis, hi ha molts racons que segur que no oblidareu. Una passejada arran de mar, l’edifici de l’Alfolí de la Sal, l’església parroquial de Sant Pere, el vell cementiri mariner, etc., són punts destacats.

El nucli antic, especialment l’entorn de la Platja, és a més el rovell de l’ou en què passen bona part dels esdeveniments més destacats al llarg de l’any.

 

3. PLANASSES – SALPATX

Les Planasses és un espai natural espectacular, inclòs dins el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Hi conflueixen diferents ambients: les dunes, les pinedes i els penya-segats, combinant interessants espècies de flora i un paisatge que realment no us deixarà indiferent.

Hi ha també diverses cales de còdols on poder fer una capbussada i un fons interessant per a l’snorkel i el submarinisme. Més cap a l’est hi trobareu la torre de punta Montgó, que havia servit de vigilància contra la pirateria. Val la pena arribar-s’hi, amb unes bones vistes de la Badia de Roses, el terme municipal i la platja de Cala Montgó.

AdreçaL'Escala (Oficina de Turisme)
Pl. de les Escoles, 1

Nucli antic de l'Escala

Actualitat

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS