Dia 1. De Girona a Olot (69 quilòmetres)

Sortim de Girona seguint la ruta del Carrilet I, en direcció a Olot. La via verda del Carrilet I és un antic traçat ferroviari amb poc desnivell acumulat, que transcorre per un entorn amb un elevat valor natural i patrimonial. La via verda arriba fins a Olot, que destaca pel seu alt interès geològic i paisatgístic. El centre d’interpretació dels volcans és una visita recomanable per entendre l’entorn del municipi. També cal destacar la cuina volcànica, que reivindica productes de proximitat i la cuina local.

 

Dia 2. D’Olot a Molló (45,7 quilòmetres)

Sortint d’Olot, cal agafar l’N-260, que puja pel coll de Coubet i el coll de Santigosa fins a Sant Joan de les Abadesses. Aquest traçat transcorre per asfalt, amb un desnivell mitjà del 4 % al llarg de 22 quilòmetres. A Sant Joan de les Abadesses recomanem visitar el nucli antic seguint la ruta del Secret de Sant Joan de les Abadesses.

Seguidament, agafem la via verda fins a Sant Pau de Segúries i travessem la carretera general per agafar un camí de pujada que ens portarà fins a Camprodon. Sortint de la localitat, un cop passat el riu Ritort, començarem a veure paisatges propis d’alta muntanya. Acabarem aquesta segona etapa a Molló.

 

Dia 3. De Molló a Ceret (55 quilòmetres)

Comencem aquesta tercera jornada pujant el coll d’Ares. Amb 1.510 metres, és el punt més alt de la ruta i el pas fronterer cap al territori francès. Aquest pas destaca per la seva història com a camí de fugida cap a l’exili durant la Guerra Civil espanyola. A dalt del coll hi ha un monument commemoratiu a aquests exiliats.

Un cop passat aquest punt, comencem el descens cap a Ceret, travessant el Vallespir. Ceret és el final d’aquesta etapa, un poble amb encant que destaca per les seves cireres.

 

Dia 4. De Ceret a Peralada (52,1 quilòmetres)

Iniciem la quarta etapa a Ceret, per pistes asfaltades de pujada fins al coll de Panissars (361 metres) per tornar a travessar la frontera. Cal tenir en compte que, durant èpoques d’alt risc forestal, el coll pot estar tancat, amb una alternativa degudament senyalitzada a la banda francesa. A partir d’aquí, comença el descens cap a la Jonquera. Aquest és el punt amb més dificultat tècnica del recorregut. S’inicia un descens per una pista forestal sorrenca amb un elevat desnivell. Per això, es recomana circular amb precaució per aquest tram d’aproximadament 6 quilòmetres. Un cop hem travessat la Jonquera, seguim en direcció al mar. Tot seguit, trobarem els pobles de Capmany i Peralada, que destaquen per la seva tradició vinícola, amb cellers on podrem gaudir d’una visita guiada.

 

Dia 5. De Peralada a Palamós (76,6 quilòmetres)

Sortim de Peralada i seguim la ruta cap a l’Escala. Abans d’arribar al municipi, trobarem els vestigis de l’antic port grec i romà de Sant Martí d’Empúries.

Seguim pedalant en direcció a Palafrugell. Aquest tram transcorre per pistes i carreteres secundàries. Aquesta zona destaca per la seva tradició agrícola, especialment pels camps fruiters. A Palafrugell agafem la via verda del Tren Petit, antic traçat del trenet que connectava Palamós amb Girona, passant per la Bisbal d’Empordà. Acabem aquesta etapa a Palamós, un poble de tradició pesquera on es pot visitar el Museu de la Pesca. Així mateix, si els horaris coincideixen, és recomanable assistir a la subhasta del peix.

 

Dia 6. De Palamós a Girona (52,85 quilòmetres)

Sortint de Palamós, de seguida enllaçarem amb la ruta del Carrilet II, la via verda que connecta Sant Feliu de Guíxols amb Girona. Aquesta ruta segueix l’antic traçat del tren de via estreta Girona – Sant Feliu de Guíxols, des de la vall del riu Ridaura fins a la conca del riu Ter.

Acabem l’etapa i la ruta al mateix punt d’inici: la ciutat de Girona. Val la pena dedicar un dia a la visita del Barri Vell, on destaquen el call (barri jueu), la catedral i la muralla. La ciutat també es caracteritza per una rica oferta gastronòmica i d’oci.

Mapa situació ruta Pirinexus
Mapa pobles Pirinexus 6 dies
Mapa desnivell ruta Pirinexus
Mapa ruta Pirinexus

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

Accedeix al wikiloc de la ruta i visualitza el recorregut, el desnivell, ...

Accedir al mapa

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS