Què visitar

La plana ecològica. El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Etapa Alt Empordà

Des de Castelló podem continuar per la Via Verda del Camí Natural del riu Muga (senyalització pròpia) pel seu marge esquerre. Aquest és el primer tram que es va construir de la via verda, tot enllaçant el centre històric de Castelló d’Empúries amb la urbanització d’Empuriabrava. Per aquest itinerari podràs contemplar de ben a prop els marges fluvials i la llera de la Muga, gaudint i observant la vida al riu i els seus ecosistemes associats: les illes i els sorrals on s’hi aturen les aus, els boscos de ribera i la fauna que utilitza el curs fluvial com a corredor a través del qual desplaçar-se.

 

PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS

A mig trajecte, un pont de fusta que travessa la Muga ens permet accedir a l’interior del Parc Natural dels Aiguamolls, avui en dia la segona zona humida en importància de Catalunya. Allà, junt a la depuradora d’Empuriabrava, hi trobem l’Estany Europa, amb diferents observatoris que ens conviden a veure l’avifauna de ben a prop. Si seguim aquella ruta, el camí ens portarà fins al Cortalet, centre d’informació de l’espai protegit i d’on surten diversos itineraris de gran interès per l’observació del paisatge, la flora i la fauna. Aquest espai té una gran importància internacional com a refugi de moltes aus migratòries.

 

EMPURIABRAVA I ROSES

Des del pont de fusta sobre el riu Muga, podem seguir per la via verda fins a la desembocadura o bé girar a l’esquerra i travessar la urbanització Empuriabrava per un dels únics carrers que travessa tot el conjunt de manera transversal i que inclou un carril bici. Aquesta singular urbanització compta amb 24 km de canals interiors navegables, que la converteixen en la marina residencial més gran del món.

Un cop sortim d’aquesta urbanització, seguim les senyalitzacions de l’itinerari ciclista i, després de travessar el paratge natural protegit de la Rubina, arribarem fins a Roses, on l’itinerari ciclista discorre pel costat de la carretera. L’element més destacat d’aquesta vila, originàriament de pescadors i actualment turística, és la seva Ciutadella (segles IV aC-XIX), la qual aplega vestigis de diferents ocupacions dels darrers vint-i-cinc segles.

Val la pena ressenyar que passaràs molt a prop de l’Skydive Empuriabrava, un dels 3 centres de salts en paracaigudes més importants del món quant a nombre de salts. Recentment s’hi ha instal·lat un túnel del vent. Pots atrevir-te i fer el teu primer salt tàndem (paracaigudes biplaça).

Paracaigudistes sobre la Badia de Roses

Actualitat

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS