Què visitar

El pes de la història. Empúries i els Jaciments Arqueològics.

Etapa Alt Empordà

Recorregut per amples camins agrícoles amb paviment de grava compactada. A partir de Sant Martí d’Empúries, carril per a vianants i ciclistes segregat del trànsit amb paviment asfàltic.

 

L’ARMENTERA I CINCLAUS

Un cop ens allunyem del riu Muga, travessarem la població de l’Armentera, dominada per la seva església neoclàssica i per un molí molt ben conservat. Entre mig de pomeres travessarem un petit nucli, Cinclaus, amb una capella que data del segle X.

 

SANT MARTÍ D’EMPÚRIES

Petit nucli medieval que fou la primera capital del comtat i que conserva el traçat original dels seus carrers, escuts i símbols nobiliaris que encara figuren a les façanes de pedra de moltes de les seves cases. A la plaça de la vila, dominada per l’església parroquial, podrem triar entre els nombrosos restaurants que, gràcies a la seva qualitat i a l’espectacularitat de l’indret on se situen, s’han guanyat una bona fama. Rere l’església hi ha un dels millors miradors de la Costa Brava altempordanesa. Des d’aquí podrem albirar els cims dels Pirineus, nevats en moltes èpoques de l’any, tot el Golf de Roses i, al sud, l’Escala i el Montgrí.

  • El port grec i els jaciments arqueològics d’Empúries.  Precisament en aquest indret estratègic és on els grecs es fixaren per acostar les seves naus i arribar a terra. El magnífic port grec que des d’aquest mirador es pot contemplar, i que és una de les obres d’enginyeria més monumentals de l’antiguitat a la península ibèrica, en dóna fe. Per aquesta condició de punt d’entrada dels grecs a la península, Empúries va ser el lloc designat per rebre la flama olímpica dels Jocs Olímpics de Barcelona l’any 1992. Si avancem per la nostra ruta en direcció sud, al cap d’un pocs centenars de metres, a la nostra dreta, trobarem uns amplis i magnífics jaciments arqueològics al descobert. Cal cercar l’entrada als jaciments vorejant la tanca del recinte cap al sud i est. Aquest és l’únic lloc on es concentren alhora una ciutat i una factoria gregues, un poblat dels indigetes i una ciutat romana. Es pot visitar tot el recinte en aproximadament dues hores i descobrir-hi com eren les seves cases, els seus temples, mercats i botigues.

 

AdreçaSant Martí d'Empúries (Museu Arqueològic)
C. Puig i Cadafalch, s/n

Restes arqueològiques d'Empúries

Actualitat

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS