fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

muntatge fotogràfic amb ruta amb sauló estabilitzat i un cartell en braille

Projecte de millora de la Ruta del Tren Petit, més accessible i interpretable, també per a persones cegues

05/11/2018

Ha estat beneficiari d’una subvenció del 50 % del Pla de Foment Territorial del Turisme

El projecte «Ruta del Tren Petit, interpretable i accessible» ha estat un dels escollits pel Pla de Foment Territorial del Turisme, que promou el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El projecte consisteix en l’adequació i millora de l’accessibilitat i interpretació del tram que va de Palamós a Palafrugell, conegut com la Ruta del Tren Petit, i té com a finalitat millorar l’experiència turística de les persones que fan ús de les vies verdes, de manera que tothom pugui gaudir de les rutes, sigui quina sigui la seva condició física, incloses les persones cegues.

Per això es proposen dos grans eixos d’actuació: la millora de l’accessibilitat de la ruta i la diversificació de l’oferta turística del territori, la qual cosa contribuirà a una millor interpretació del patrimoni cultural i turístic que hi ha al recorregut.

Pel que fa a les accions en accessibilitat, es corregirà el ferm de la ruta entre Palamós i Mont-ras, donat que l’actual en alguns trams és un xic sorrenc, i això dificulta el pas de les bicis amb alforges, que tenen més pes. També s’adequarà el tram entre Palamós i Palafrugell per facilitar-hi l’accés a les persones amb dificultats visuals o cegues, amb la instal·lació d’un sòcol guia sonor, tal com s’ha fet en un tram a l’entorn de Girona i s’està finalitzant entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.

A fi de millorar la interpretació del patrimoni natural i cultural del recurs, s’identificaran els recursos turístics o amb potencial per ser desenvolupats entre Palamós i Palafrugell, i s’instal·larà la senyalització corresponent per promocionar-los. Aquesta senyalització ha de ser també en braille.

El Pla de Foment subvencionarà en un 50 % el projecte, que té un pressupost total de 661.978,43 euros.

Et pot interessar

Serveis turístics