Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Imatge d'un tram de la futura via verda a Aiguaviva

La futura via verda a Aiguaviva ja s’està executant

17/11/2021

Ha de permetre la connexió d'Aiguaviva amb Vilablareix i l'aeroport de Girona.

El passat 19 d’octubre es van iniciar les obres d’execució del projecte de via verda de Connexió del municipi d’Aiguaviva amb Vilablareix i amb l’aeroport de Girona. La via verda tindrà una longitud  de 5,48 km i la seva execució consta de tres actuacions:

  • L’adequació de la via verda que connecta Aiguaviva i Mas Aliu, seguint la riera Masrocs a través de la construcció d’una passarel·la sobre el riu;
  • La construcció d’una nova via verda que connectarà el nucli urbà d’Aiguaviva amb l’Aeroport de Girona – Costa Brava, que transcorrerà paral·lela a la carretera GIV – 5331, i que també connectarà amb el tram entre Aiguaviva i Mas Aliu.
  • La senyalització necessària per facilitar la connectivitat entre els municipis d’Aiguaviva i Vilablareix i garantir la seguretat dels usuaris.

Els treballs han començat per la zona entre Aiguaviva i el Mas Aliu, desbrossant i talant  la vegetació paral·lela a la riera Masrocs i es preveu que durin un màxim de sis mesos. L’encarregat de la realització dels treballs és TRAGSA.

El cost total d’aquest tram és de 1.482.971,63 €.

El projecte de via verda està cofinançada pel fons europeu FEDER de desenvolupament regional en el 50% de l’import total.

Cost total subvencionable: 1.090.539,97 €  Ajut FEDER: 545.269,99 €

   

Pels detalls d’aquest projecte podeu consultar aquest enllaç: http://www.viesverdes.cat/projecte-dobra-connexio-del-municipi-daiguaviva-amb-vilablareix-i-amb-laeroport-de-girona/

Aquesta obra forma part d’un conjunt d’actuacions previstes per la Resolució TES 3340/2019 del departament de Territori i Sostenibilitat, que resol l’execució de noves vies verdes subvencionades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i inclou 7 projectes diferents que beneficien diversos municipis. En tot el projecte hi intervenen la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i hi col·labora la Diputació de Girona i els municipis implicats.

Més informació de tots els projectes noves vies verdes FEDER – TES: http://www.viesverdes.cat/noves-vies-verdes-feder/

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS