Via verda Camprodon – Llanars

Camprodon - Llanars (3 km)

Aquesta via verda té una longitud de 2 km fins a la colònia Llaudet. Després segueix per la ruta Pirinexus fins a Camprodon i enllaça amb Llanars per una altra secció nova de via verda de 3 km.

Connecta amb la ruta del Ferro i del Carbó, a Sant Joan de les Abadesses, cosa que ens permet arribar fins a Ripoll. A Sant Joan de les Abadesses també connecta amb el tram d’enllaç que arriba fins a Olot, inici de la ruta del Carrilet.

La via connectarà la ruta del Carrilet (Sant Feliu de Guíxols – Girona – Olot) i la ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses – Ogassa) amb la vall de Camprodon.

 

Quilòmetres 5 km (2+3)

Dificultat Mínima

Paviment Asfalt

Altitud màxima 988 (Camprodon)

Altitud mínima 773 (Sant Joan de les Abadesses)

Si s’inicia la ruta a Sant Joan de les Abadesses, abans tenim l’opció de creuar el municipi i conèixer la seva història, vinculada al comte Guifré el Pilós i a les llegendes del comte Arnau. També podem enllaçar amb la carretera del coll de Sentigosa (GI-521) que ens duu fins a Olot. O seguir el camí proper al curs del riu Ter anar a descobrir el conjunt d’edificis de la colònia tèxtil Llaudet.

La via transcorre pel costat de l’antiga colònia Llaudet, una colònia tèxtil a tocar del riu Ter, inclosa en l’Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya. El conjunt d’edificis es va aixecar a finals del segle XIX, i l’any 1902 Josep Maria Llaudet va crear la colònia, junt amb la fàbrica de filats de cotó.

La colònia està formada per la fàbrica i els blocs d’habitatges dels treballadors (Llaudet i el Pagès) i és tot un emblema de la industrialització tèxtil ripollesa. Actualment està en fase de re urbanització i re implantació de noves activitats industrials i es preveu, entre d’altres, la ubicació d’un centre d’interpretació de la industrialització tèxtil del territori  i una zona d’activitats lligada a la via verda.

Un cop a la colònia Llaudet cal anar a buscar el tram de la ruta  Pirinexus que ens durà fins a Camprodon (etapa vall de Camprodon) i enllaçar amb Llanars per una altra secció nova de via verda de 3 km.

(Mapa Llanars – Camprodon en el carrussel de fotos)

Mapa detall de la via verda a l'interior de Sant Joan de les Abadesses i fins  a la Colònia Llaudet, vista sobre geografia

Com arribar-hi

RENFE

Línia L’Hospitalet de Llobregat-Puigcerdà (Estació de Ripoll)
C. del Progrés, 49 – 17500 Ripoll, Girona
Reserva de bitllets: tel. 900 41 00 41
www.rodaliesdecatalunya.cat

A Camprodon: http://www.valldecamprodon.org/CA/170/menu-principal/com-arribar-hi/en-transport-public-html

TEISA

A RipollSant Joan de les Abadesses:

Tel. 972 20 48 68
www.teisa-bus.com

Camprodon: http://www.valldecamprodon.org/CA/170/menu-principal/com-arribar-hi/en-transport-public-html

PER CARRETERA

C-26, C-17, N-152
www.mobilitat.net

A Camprodon: http://www.valldecamprodon.org/CA/170/menu-principal/com-arribar-hi/en-transport-public-html

Mapa detallat de la via verda a l'interior de Sant Joan de les Abadesses i fins  a la Colònia Llaudet, vista sobre plànol

Accedeix al google maps de la ruta i visualitza el recorregut, serveis, punts dinterés, ...

Accedir al mapa

Accedeix a l'Instamaps

Accedir al mapa

Serveis turístics