fbpx

Via Verda del Ter – Ripollès

Sant Joan de les Abadesses - Colònia Llaudet (2 km) - Camprodón - Capmany (3 km)

Aquesta via verda té una longitud de 2 km fins a la colònia Llaudet. Després segueix per la ruta Pirinexus fins a Camprodon i enllaça amb Capmany per una altra secció nova de via verda de 3 km.

Connecta amb la ruta del Ferro i del Carbó, a Sant Joan de les Abadesses, que ens permet arribar fins a Ripoll. A Sant Joan de les Abadesses també es connecta amb el tram d’enllaç que arriba fins a Olot, inici de la ruta del Carrilet.

La via connectarà la ruta del Carrilet (Sant Feliu de Guíxols – Girona – Olot) i la ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses – Ogassa) amb la vall de Camprodon.

 

Quilòmetres 5 km (2+3)

Dificultat Mínima

Paviment Asfalt

Altitud màxima 988 (Camprodon)

Altitud mínima 773 (Sant Joan de les Abadesses)

Si s’inicia la ruta a Sant Joan de les Abadesses, abans tenim l’opció de creuar el municipi i conèixer la seva història, vinculada al comte Guifré el Pilós i a les llegendes del comte Arnau. També podem enllaçar amb la carretera del coll de Sentigosa (GI-521) que ens durà fins a Olot. O seguir el camí proper al curs del riu Ter anar a descobrir el conjunt d’edificis de la colònia tèxtil Llaudet.

La via transcorre pel costat de l’antiga colònia Llaudet, una colònia tèxtil a tocar del riu Ter, inclosa en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El conjunt de vivendes es va aixecar a finals del segle XIX, i l’any 1902 Josep Maria Llaudet va crear la colònia, junt amb la fàbrica de filats de cotó. La colònia està formada per la fàbrica, els blocs d’habitatges dels treballadors (Llaudet i el Pagès), la casa del director, l’església i un edifici de serveis amb un bar, un teatre i una cooperativa de consum, i és tot un emblema de la industrialització tèxtil ripollesa.

Un cop a la colònia Llaudet cal anar a buscar el ram de la ruta  Pirinexus que ens durà fins a Camprodon (etapa vall de Camprodon) i enllaçar amb Capmany per una altra secció nova de via verda de 3 km.

 

Mapa detall de la via verda a l'interior de Sant Joan de les Abadesses i fins  a la Colònia Llaudet, vista sobre geografia

Serveis turístics