fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Espai per on passarà la futura via verda

Connectem 5 municipis per via verda, a la zona Onyar – Verneda

23/11/2021

Les obres afecten els municipis de Cassà de la Selva, Campllong, Fornells de la Selva, Llambilles i Sant Andreu Salou

 

El passat 2 de novembre es van iniciar les obres d’execució del projecte Via Verda Onyar – Verneda que ha de connectar els municipis de Cassà de la Selva, Campllong, Fornells de la Selva, Llambilles i Sant Andreu Salou. Els treballs s’han iniciat per la banda de Cassà de la Selva i Sant Andreu Salou i es preveu que s’hagin completat en un termini màxim de 6 mesos.

La via verda tindrà una longitud total de 30’4km, dels quals 14’6 són ja existents, 12’9 són noves i 2,8 són de millora.

L’encarregat de la realització dels treballs és TRAGSA. Les obres d’execució estan dividides en un total de 18 trams diferenciats, distribuïts al llarg dels 5 municipis, i inclouen:  *   Les millores en el traçat existent entre Cassà de la Selva i Llambilles  *   Construcció d’una nova via verda entre Cassà de la Selva – Campllong i Fornells de la Selva  *   Obertura d’una via verda a Cassà de la Selva i Llambilles que es connectin amb carrils bici existents dins el TM de Campllong.  *   Obertura d’una segona interconnexió entre la via verda del Carrilet i la via verda Onyar – Verneda.

El cost total és de l’obra és de 2.225.061,63 €.

El cost subvencionable és 1.500.000,00 € i l’ajut FEDER és de 750.000,00 €.

Pels detalls d’aquest projecte podeu consultar aquest enllaç: https://www.viesverdes.cat/via-verda-cassa-de-la-selva-campllong-fornells-llambilles/

Imatges de la zona per on es crearà la nova via verda:

Aquesta obra forma part d’un conjunt d’actuacions previstes per la Resolució TES 3340/2019 del departament de Territori i Sostenibilitat, que resol l’execució de noves vies verdes subvencionades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i inclou 7 projectes diferents que beneficien diversos municipis. En tot el projecte hi intervenen la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i hi col·labora la Diputació de Girona i els municipis implicats.

Més informació de tots els projectes noves vies verdes FEDER – TES: https://www.viesverdes.cat/noves-vies-verdes-feder/

Serveis turístics