Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Premis Europeus de les Vies Verdes 2019

El projecte d’accessibilitat visual de les Vies Verdes de Girona ha estat premiat en la novena edició dels Premis Europeus de les Vies Verdes

12/09/2019

El dia 5 de setembre va tenir lloc la novena edició dels Premis Europeus de les Vies Verdes a Dikli, Vidzeme (Letònia), on es van premiar sis iniciatives de vies verdes europees de Letònia, la República Txeca, Àustria i Espanya. El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona, va rebre el segon premi de la categoria d’iniciatives exemplars pel projecte d’accessibilitat visual de les vies verdes.

 

Els Premis Europeus de les Vies Verdes van ser creats l’any 2003 i se celebren cada dos anys, amb l’objectiu de fer un reconeixement oficial a les iniciatives i projectes innovadors per millorar la informació i l’experiència dels usuaris de les vies verdes arreu d’Europa.

La novena edició dels premis ha estat organitzada per l’Associació Europea de les Vies Verdes (EGWA) en cooperació amb l’Associació de Turisme de Vidzeme i amb el suport de l’Agència de Desenvolupament de Letònia. L’objectiu d’aquest esdeveniment és promoure iniciatives exemplars i bones pràctiques per donar-les a conèixer i aplicar aquests exemples a altres vies verdes d’Europa.

En aquesta edició el jurat internacional, que es va reunir el dia 10 de juliol a Brussel·les, va premiar projectes en dues categories: excel·lència i iniciatives exemplars. En la categoria d’excel·lència es van premiar els projectes de creació de noves vies verdes a Letònia, la República Txeca i Àustria. En la categoria d’iniciatives exemplars els guardonats van ser l’Associació de Desenvolupament Rural del País Basc pel projecte de dinamització del comerç local al voltant de la via verda de Montes del Hierro, i el Consorci de les Vies Verdes de Girona pel projecte d’accessibilitat visual d’un tram de la Via Verda del Carrilet i la Ruta del Ferro i del Carbó.

El projecte d’accessibilitat visual s’ha desenvolupat a partir d’un pla de foment territorial del turisme de la Generalitat de Catalunya, atorgat al Consorci de les Vies Verdes de Girona per tal d’adaptar dos trams de vies verdes per a persones amb discapacitat visual. Per una banda, s’ha adaptat el tram de la Via Verda del Carrilet II, que va des de Girona fins al Parc Científic (1,5 km), amb senyalització en braille i amb la instal·lació d’una guia que permet recórrer aquest tram amb autonomia a les persones cegues. Per altra banda, s’ha adaptat la senyalització de la Ruta del Ferro i del Carbó en braille, i s’ha dissenyat una aplicació per a Android i iOS amb audiodescripció de les rutes.

​Imatge: European Greenways Association (EGWA)

VÍDEO trobada a Latvia – EGWA

Et pot interessar

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS