Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Usos de les vies verdes de Girona 2022

Les Vies Verdes de Girona han registrat un total 961.294 usos durant l’any 2022, dels quals un 43% han estat en bicicleta i un 57% a peu

14/02/2023

El Consorci de les Vies Verdes de Girona disposa de diversos comptadors repartits per les diferents rutes de vies verdes que recullen el nombre d’usos diferenciant entre ciclistes i vianants.

En total, durant l’any 2022, s’han registrat 415.703 usos en bicicleta. La ruta que ha registrat un ús més alt en bicicleta ha estat el tram nord del Carrilet II, amb un total de 136.103 usos, coincidint amb la part de la sortida de Girona en direcció a Cassà de la Selva, un dels trams més utilitzats i amb un nucli de població més elevat. A continuació la segueixen la ruta del Ferro i del Carbó (94.558 usos) i la ruta del Tren Petit (78.625 usos). La temporada amb més usos en bicicleta va d’abril a octubre, amb un nombre més elevat de ciclistes els mesos de juny, juliol i agost.

Gràfic evolució usos en bicicleta de les vies verdes             Gràfic rutes més freqüentades

Per altra banda, l’evolució del nombre d’usuaris a peu és més estable al llarg dels mesos que el d’usuaris en bicicleta, excepte a la ruta del Carrilet II nord, en la qual el nombre de vianants augmenta considerablement durant els mesos d’estiu. La resta de rutes es mostren més estables quant al nombre d’usuaris a peu, cosa que demostra que aquest ús de la via verda està més directament relacionat amb la població local i amb un ús amb finalitats relacionades amb la salut i la mobilitat entre poblacions. Per això no es percep una estacionalitat tan marcada com en el cas dels ciclistes.

Per més informació podeu consultar l’informe complet en el següent enllaç: Informe usos de les vies verdes 2022

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS