Ciclista amb alforges a la ruta Pirinexus

Autor: Consorci Vies Verdes Girona

26/01/2024

Com triar les millors alforges per a una aventura cicloturista

Autor: Consorci Vies Verdes Girona

24/11/2023

Si vols fer una ruta per etapes en bicicleta, és important que tinguis en compte el tipus d’alforges que necessites per a transportar el teu equipatge. Les alforges són unes bosses que es col·loquen a les rodes de la bicicleta, al quadre o al manillar i que et permeten portar tot el que necessites per a la teva aventura. Però no totes les alforges són iguals, i depenent de la ruta que vulguis fer, hauràs d’escollir unes o altres. S’han de tenir en compte criteris com la capacitat de les alforges, el sistema d’ancoratge i d’estanqueïtat.

A continuació, et donem algunes recomanacions de quines tipologies d’alforges fer servir segons el tipus de ruta per etapes:

Millors alforges per fer la ruta Pirinexus
Ciclista als llacs de Saint Jean Pla de Corts. Arxius d'imatges CVVGi.

🚵 Si vols fer una ruta llarga i exigent, com la ruta Pirinexus, necessitaràs unes alforges de gran capacitat, que puguin portar tot el que necessites per a diversos dies. Aquestes alforges han de ser impermeables, resistents, fàcils de muntar i desmuntar, i amb diversos compartiments per a organitzar el teu equipatge.

🌿 Si vols fer una ruta curta i relaxada, com una Via Verda, necessitaràs unes alforges més lleugeres i compactes, que et permetin portar només el bàsic per a un dia. Aquestes alforges han de ser fàcils de portar, tant a la bicicleta com fora d’ella, i amb un disseny senzill i pràctic.

Família en bicicleta a la via verda del Carrilet II
Família en bicicleta a la via verda del Carrilet. Foto: Álvaro Sanz. Arxius d'imatges CVVGi.

🚴 Si vols fer una ruta variada i adaptable, com una ruta per Europa, necessitaràs unes alforges multifuncionals, que es puguin adaptar al terreny i al clima. Aquestes alforges han de ser versàtils, convertibles en motxilles o bandoleres, i amb diferents opcions de capacitat.

Així en funció dels dies que estarem en ruta haurem de portar més o menys equipatge. Atenció!, no és directament proporcional! Per exemple, per 4 dies de rutes no necessitarem el doble d’equipatge que per 2 dies, ja que hi ha una sèrie de material fix que haurem de portar independentment dels dies que hi dediquem. També hem de tenir en compte la climatologia, perquè si fem la ruta en una època de fred el volum d’equipatge serà superior a si la fem en època d’estiu. Molt important també el grau d’autosuficiència, ja que no és el mateix portar l’equipatge necessari si dormim en allotjaments i mengem en restaurants, que el que haurem de portar si dormim en tenda i ens fem el menjar de fogonet.

Altres entrades que et poden interessar