Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

punt de càrrega bicis elèctriques Sant Joan Abadesses

11 carregadors elèctrics per a bicis repartits per la ruta Pirinexus

23/08/2018

En els darrers anys ha augmentat considerablement l’ús de les bicicletes amb assistència elèctrica, fet que dona accés a un major nombre de persones a les rutes ciclables, i es fa necessari facilitar els punts d’accés a la càrrega de les bateries d’aquestes bicicletes. Per això, el Consorci de les Vies Verdes de Girona ha finalitzat aquest estiu la cessió d’onze punts de càrrega, localitzats en diferents punts de la ruta Pirinexus.

Els carregadors es localitzen als municipis de Castelló d’Empúries, Torroella – L’Estartit, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Llagostera, Cassà de la Selva, Olot, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Ripoll. Cal tenir en compte, també, que a Girona ja hi ha un carregador habilitat per l’ajuntament de la ciutat.

(Foto: carregador a l’exterior de l’oficina de Turisme de Sant Joan de les Abadesses)

El cost de l’adquisició dels onze carregadors ha estat de 8.651,50 euros. El Consorci ha comprat els aparells de recàrrega i els ha cedit gratuïtament als municipis esmentats. Per la seva banda, els ajuntaments hauran de conservar i mantenir els aparells durant el temps de la cessió, així com assumir les reparacions que siguin necessàries i els consums elèctrics que es derivin del seu ús. Les cessions dels punts de càrrega tenen una vigència de deu anys, amb possible pròrroga de cinc anys més.

Des d’aquest estiu, els usuaris de les vies verdes de Girona i la ruta Pirinexus poden carregar les seves e-bikes en diversos municipis, i tenen opció a recórrer llargues distàncies de forma continuada.

La bicicleta elèctrica és un element que està contribuint a canviar el paradigma del transport a les ciutats, i també de la mobilitat turística. Facilita que es modifiquin els hàbits de mobilitat de la societat i és una alternativa sostenible davant el vehicle privat.

Pdf amb reglament de cessió

Veure el mapa amb la localització de carregadors disponibles

Et pot interessar

Serveis turístics