Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Logotip dels Secrets de les vies verdes de Girona, en color verd

A la recerca dels set nous Secrets de les vies verdes!

11/12/2020

Presentem una nova secció, amb el projecte “Els Secrets de les Vies Verdes de Girona” totalment renovat

Obrim un nou apartat al nostre web per donar a conèixer algunes rutes properes a les vies verdes i que es troben als municipis per on transcorren aquests traçats. Són propostes de ruta treballades conjuntament amb els ajuntaments, amb l’objectiu de promoure i millorar la interpretació del territori, i donar a conèixer elements patrimonials naturals i culturals que aportin valor afegit a les rutes i generin impacte econòmic en els diferents municipis.

El projecte “Els Secrets de les vies verdes de Girona” es va engegar per primer cop fa uns anys, i durant el 2019 i el 2020 hem revisat i actualitzat les rutes i n’hem preparat de noves. Ens reestrenem, doncs, amb set noves propostes, situades a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Anglès, Bescanó, Sarrià de Ter i Caldes de Malavella.

 

Els Secrets poden descobrir-se a peu, en bicicleta o de les dues maneres. Responen a diferents categories: paisatge industrial, aigua i benestar, termalisme, i camins fluvials, històrics o medievals. Trobareu les fitxes amb totes les explicacions, imatges i mapes, i amb l’opció de descàrrega de les rutes a www.viesverdes.cat/secrets. Ben aviat, també en podreu gaudir mitjançant una aplicació per al mòbil.

De moment, encara no disposem de senyalització sobre el terreny, es preveu que estarà enllestida i col·locada a la primavera – estiu de 2021. Actualment podeu seguir els secrets amb les explicacions de les fitxes del web i amb la descàrrega del track de cada secret.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc de la RIS3CAT i del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

Imatges dels Secrets:

Façana del monestir de Ripoll

Pont Vell de Sant. Joan de les Abadesses

Central hidroelèctrica de Bescanó

Amer, plaça porxada

Anglès, antiga estació del Carrilet

Sarrià de Ter, escales a les ribes de Ter

Recorregut a Caldes de Malavella, Sant Maurici

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS