Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

portada web Bicitranscat - bici

Es presenta el web del projecte d’intermodalitat pedalable transfronterera www.bicitranscat.cat

30/03/2020

La ruta dibuixa un eix litoral Girona-França al voltant de Pirinexus i EuroVelo 8

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha posat en funcionament el web www.bicitranscat.cat, un espai en 4 idiomes (català, castellà, francès i anglès) on s’explica el projecte europeu de cooperació POCTEFA per al desenvolupament d’un eix de mobilitat pedalable transfronterera. El Consorci és un ens vinculat a la Diputació de Girona que gestiona les vies verdes i la ruta Pirinexus, i promou l’impuls de la bicicleta i la mobilitat sostenible.

portada web Bicitranscat - tren

L’objectiu del projecte és unir els destins turístics de les comarques gironines i del departament francès dels Pirineus Orientals a través d’una xarxa pedalable interconnectada a diferents mitjans de transport públic. Aquesta xarxa s‘ubica a la zona nord-oriental de les comarques gironines, concretament a l’Alt Empordà i al litoral de la Catalunya francesa (sud de França). «BiciTransCat» és el projecte del nou eix litoral al voltant de la ruta ciclista EuroVelo 8 i la ruta Pirinexus.

En aquesta iniciativa hi participen cinc socis: el Consorci de les Vies Verdes de Girona, que és el cap de fila del projecte, l’Ajuntament de Figueres, el Conseil Départamentale des Pyrénées-Orientales, la Communauté Urbaine Perpignan Méditerranée, i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. La Diputació de Girona hi participa com a ens associat.

Al web s’explica el projecte amb detall, amb la documentació oficial, i s’ofereixen consells de mobilitat i seguretat, notícies relacionades amb el desenvolupament dels treballs i l’enllaç a cada entitat associada.

El pressupost del projecte és de 4.689.269,25 euros, cofinançats al 65 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

«BiciTransCat» es va presentar el 31 de maig de 2017, a la segona convocatòria de projectes POCTEFA, amb el nom tècnic d’«EFA156/16 BiciTransCat. Desenvolupament de nous itineraris pedalables i enllaços multimodals transfronterers per a la promoció de la mobilitat sostenible». La data prevista de finalització dels treballs és el segon semestre de 2021.

Informació de la nota de premsa de presentació del projecte «BiciTransCat»: http://www.viesverdes.cat/noticies_actualitat/un-projecte-de-cooperacio-poctefa-per-al-desenvolupament-de-bicitranscat/

Et pot interessar

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS