Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

estació tren de Perpinyà, projecte Bicitranscat

La Diputació de Girona aporta més de mig milió d’euros al projecte europeu «BiciTransCat»

16/04/2020

  • Aquest import ha quedat recollit en un conveni signat entre la corporació i la resta d’institucions gironines que formen part del projecte: el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres.
  •  «BiciTransCat» dibuixa un eix litoral pedalable Girona-França al voltant de les rutes Pirinexus i EuroVelo 8. El web bicitranscat.cat, recentment estrenat, ofereix informació detallada en relació amb el projecte

La Diputació de Girona ha signat un conveni de col·laboració amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres per cofinançar el projecte europeu «BiciTransCat». En el document s’estableix que la corporació, com a ens associat al projecte «BiciTransCat» i atenent a les seves competències d’assistència als municipis, farà una aportació de 504.567,31 euros. Aquesta xifra representa un 25% deltotal proporcionat per aqueststres socis de les comarques gironines(2.018.269,25 euros).

El projecte «Desenvolupament de nous itineraris ciclables i enllaços multimodals transfronterers per a la promoció i la mobilitat sostenible», conegut amb l’acrònim BiciTransCat EFA156/16, està finançat per fons europeus INTERREG-POCTEFA (FEDER), en un 65 %. El pressupost total és de 4.689.269,25 euros,el finançament FEDER és de 3.045.025,01 euros, i hi participen el Consorci de les Vies Verdes de Girona, l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales, la Communauté Urbaine Perpignan Méditerranée i la Diputació de Girona com a ens associat.

L’objectiu del projecte és unir els destins turístics de les comarques gironines i del departament francès dels Pirineus Orientals a través d’una xarxa pedalable interconnectada a diferents mitjans de transport públic. Aquesta xarxa transfronterera s’ubica a la zona nord-oriental de les comarques gironines, concretament a l’Alt Empordà i al litoral de la Catalunya francesa (sud de França). «BiciTransCat» és el projecte del nou eix litoral al voltant de la ruta ciclista EuroVelo 8 i la ruta Pirinexus i que, a més, se centra en un model turístic sostenible. A través de la seva nova infraestructura es fomentarà l’ús d’alternatives de mobilitat sostenible alhora que s’impulsarà el turisme actiu i de natura al territori.

Trobareu més informació sobre el projecte a https://www.bicitranscat.cat/cinc-administracions-impulsen-el-projecte-bicitranscat-per-la-mobilitat-sostenible-transfronterera.

Un nou web:www.bicitranscat.cat

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha posat en funcionament fa pocs dies el web www.bicitranscat.cat, un espai en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) en què s’explica el projecte europeu de cooperació POCTEFA per al desenvolupament d’un eix de mobilitat pedalable transfronterera.Al web, a més, s’hi recull la documentació oficial i s’ofereixen consells de mobilitat i seguretat, notícies relacionades amb el desenvolupament dels treballs i l’enllaç a cada entitat associada.

Imatges de la ruta projectada (Font: CVVGi – Stella Rotger)

 

 

Et pot interessar

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS