fbpx

Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

 obres millora ferm ruta Tren Petit

Obra d’adequació i millora del paviment a la ruta del Tren Petit

05/11/2020

Aquesta tardor han començat els treballs de millora del ferm de la ruta del Tren Petit. Les obres es realitzen en dos trams de la ruta: entre el terme de Mont-ras i el ramal de Castell, i el ramal de Castell i Sant Joan de Palamós, un total de gairebé 6 km. L’obra l’executa el Consorci de les Vies Verdes de Girona, adscrit a la Diputació de Girona. El material escollit per obtenir un ferm amb garanties de perdurabilitat i bon mantenimentés el sauló estabilitzat.

El pressupost global de l’actuació és de gairebé 327.000 euros, i compta amb un finançament del 50 % dels Plans Territorials de Foment del Turisme, i també hi participa la Diputació de Girona.

L’obra l’executa l’empresa Giroserveis, SL, durarà uns 2 mesos i no tindrà afectacions especials per als usuaris, ja que només hi haurà talls puntuals quan es faci l’estesa del sauló.

La via verda del Tren Petit transcorre entre els municipis de Palafrugell i Palamós, amb ramals a Vall-llobrega i a la cala Castell. L’inici del ramal a Palafrugell es va arranjar l’any 2018 i actualment el projecte de millora afecta els termes de Mont-ras i de Palamós.

Una via verda nascuda el 2008

La ruta del Tren Petit es va construir el 2008, i en l’obra ja es va utilizar sauló estabilitzat, un material que millorava la qualitat i el manteniment del ferm respecte d’altres rutes existents. El fet que la ruta es trobi dins la zona inundable de la riera Aubi, i que les vies verdes sovint pateixin desperfectes causats per les inclemències meteorològiques, va fer optar pel sauló estabilitzat amb ciment. En els dotze anys d’existència de la ruta no ha calgut fer intervencions importants al ferm, però sí diverses reparacions puntuals en trams molt malmesos.

Per això, actualmente s’ha optat per pavimentar amb un sauló estabilitzat millorat, una nova mescla que ofereix una durabilitat òptima al llarg dels anys i que conserva l’aspecte i les característiques naturals del sauló, tret diferencial de les vies verdes. A l’inici, l’aspecte del sauló estabilitzat recorda el formigonat, però en poc temps adopta un color i una textura molt més naturals.

Mare i filles en bici a la ruta del Tren Petit. Foto: Stella Rotger – CVVGi

 

Fotografies de l’obra: Ajuntament de Palamós

Entrevista Ràdio Palafrugell a President del Consorci, Sr. Eduard Llorà:

Web Ràdio Palafrugell, notícia i talls de veu

Recordem que les vies verdes són espais reservats per a la circulació no motoritzada, especialment de vianants i ciclistes, excepte en alguns trams indicats on es pot compartir el pas amb algún vehicle autoritzat. Procurem complir amb les normes d’ús i respectar al màxim la convivència entre usuaris.

Reglament d’ús de les vies verdes de Girona: Consulta pdf normativa

Serveis turístics