Actualitat
de les rutes

Les notícies més destacades

Parella passejant un gos lligat a la via verda

RECORDEM QUE ÉS OBLIGATORI DUR LLIGATS ELS GOSSOS A LES VIES VERDES

21/10/2020

Els gossos deslligats han causat diversos accidents en la majoria dels trams

Fa uns mesos, una empresa de lloguer de bicicletes i transferiments va informar el Consorci de les Vies Verdes de Girona que un dels seus clients havia tingut un aparatós accident a la via verda, al tram de la Ruta del Carrilet I, causat per un gos que passejava deslligat per la via verda i que no va fer cas de les indicacions del seu amo.

En aquella ocasió, un grup de quatre ciclistes holandesos va llogar unes bicicletes amb la intenció de fer el tram de via verda d’Olot a Girona, però entre els termes de Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles es van trobar un gos deslligat. El ciclista que circulava al davant el va poder esquivar, però el segon va sortir de la via per no atropellar l’animal i va caure, i la caiguda li va provocar una lesió al cap. L’incident va obligar el grup a trucar al servei d’emergències. L’accidentat es va desplaçar en ambulància a l’Hospital d’Olot, on va ser atès, i la resta d’integrants del grup van sol·licitar la recollida al servei de transferiments.  Tot plegat va acabar sent una sortida poc agradable per a unes persones que venien a gaudir de la calma i la bellesa dels nostres paratges.

Malauradament, tot i que al llarg de la ruta s’informa, mitjançant cartells, de l’obligació de dur els gossos lligats, no és la primera vegada que ocorre un accident d’aquesta mena. Ens arriben queixes de nombrosos usuaris que es creuen amb gossos deslligats que els interrompen el pas, o fins i tot amb gossos que van lligats amb una corda llarga i que igualment es creuen en el seu camí. Aquesta situació es produeix en diversos punts de la ruta, no només en el tram on van tenir lloc els fets que hem explicat.

Recordem que la normativa d’usos de les vies verdes estableix l’obligació de dur els gossos lligats, com a norma de seguretat per a tots els usuaris de les rutes, de manera que tothom pugui gaudir d’una passejada amb calma i seguretat. L’article 3 del Reglament regulador de l’ús de les vies verdes de Girona, que fa referència als usos permesos, diu textualment: «L’usuari de la via verda podrà portar animals de companyia amb l’obligació de portar-los lligats».

Des del Consorci, adscrit a la Diputació de Girona, i des dels diversos ajuntaments associats, demanem que es compleixin les condicions de seguretat establertes, i recordem que la seguretat dels usuaris només la podem garantir entre tots.

Normativa d’usos de les vies verdes de Girona: 

Vegeu el reglament regulador dels usos aquí

Per conscienciar els usuaris de les rutes de les normes d’ús aprovades, hem iniciat una campanya a les xarxes socials amb l’etiqueta #civismeviesverdes

Icona amb la imatge d’un gos lligat, tal com surt en la senyalització a vies verdes.

Serveis turístics