Què visitar

Dalí i el surrealisme. El Museu-Teatre.

Etapa Alt Empordà

Passar tan a prop de Figueres i no fer una visita al Teatre-Museu Dalí seria imperdonable. Per això només ens caldrà desviar-nos poc més de 6 km de la ruta per la carretera C-252 que uneix Peralada amb Figueres passant per Vilabertran. És una carretera amb poc trànsit, però sense voral, i, per tant, cal que utilitzem l’armilla fluorescent. Per la tornada, no caldrà que arribem a Peralada. A 1,4 km passat Vilabertran, i just abans del pont sobre el riu Muga, hem de desviar-nos a la dreta fins a trobar el Camí Natural de la Muga, que discorre pel marge dret del riu.

 

VILABERTRAN

La canònica de Santa Maria de Vilabertran. Santa Maria de Vilabertran constitueix, sense cap mena de dubte, un dels exemples més ben conservats de Catalunya de l’arquitectura de les canòniques regulars medievals. El nucli de l’abadia s’organitza al voltant del claustre, les dependències monàstiques i l’església del segle XII, amb elements típicament romànics, on trobarem exposada la recentment restaurada Creu de Vilabertran.

 

FIGUERES

  • Teatre-Museu Dalí. El Teatre-Museu Dalí, l’objecte surrealista més gran del món, va ser construït sobre les restes de l’antic teatre de Figueres i conté el més ampli ventall d’obres que descriuen la trajectòria artística de Salvador Dalí (1904-1989), des de les seves primeres experiències artístiques i les seves creacions surrealistes fins a les obres dels últims anys de la seva vida. Tal com va explicar el mateix Dalí: «És evident que existeixen altres mons, això segur; però, com ja he dit moltes altres vegades, aquests altres mons estan en el nostre, resideixen a la terra i precisament al centre de la cúpula del Museu Dalí, on hi ha tot el nou món insospitat i al·lucinant del surrealisme.»
  • Museu del Joguet. Situat a la Rambla de Figueres, el museu acull una extensa exposició de joguines de tots els temps.
  • El Castell de Sant Ferran. Una de les majors fortificacions mundials, destinada a evitar les contínues invasions franceses la segona meitat del segle XVII. Té forma de pentàgon irregular estrellat, amb doble recinte de muralles. El perímetre exterior amida 3.125 metres i l’interior 2.100. El pati d’armes ocupa dotze mil metres quadrats. La guarnició era de 6.000 homes, encara que el recinte podia arribar a albergar-ne el doble en cas de necessitat. Alguna de les visites comporta la navegació per les cisternes d’aigua de la fortalesa.

AdreçaFigueres (Teatre-Museu Dalí)
Plaça Gala i Salvador Dalí, 5

Monument a Francesc Pujols davant la façana del Museu

Actualitat

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS