Què visitar

La riquesa del fons marí. Les Illes Medes i el Museu de la Mediterrània.

Etapa Baix Empordà

TORROELLA DE MONTGRÍ

A Torroella podem fer un itinerari bàsic de descoberta per la trama antiga, fins a la Plaça de la Vila, on cal destacar l’edifici de l’ajuntament.

D’aquí, si enfilem cap a l’església, passarem per davant del Palau Solterra (segle XV), actual seu del Museu de la Fotografia Contemporània (Nacional i Internacional). Actualment acull al voltant de 200 fotografies contemporànies exposades d’artistes de diverses parts del món.

L’església de Sant Genís, un dels edificis més voluminosos de la vil·la, és un temple d’estil sobri i eclèctic i dotat d’una grandiositat insospitada, tant en alçada com amplada de la nau. Des de fa uns anys s’hi celebren diversos concerts, especialment en el Festival Internacional de Músiques de Torroella de Montgrí.

Abans de marxar hem de passar per Can Quintana (segle XVI), actual seu del Museu de la Mediterrània, de l’oficina de turisme i del Centre d’Interpretació del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El Museu ens descobreix l’espai humà de la Mediterrània, partint del territori del massís del Montgrí, la plana del Baix Ter i les illes Medes, tot a través d’una experiència participativa per a grans i petits que convida a flairar les aromes de la Mediterrània, escoltar els seus sons i músiques, tocar la història i gaudir d’un audiovisual panoràmic que ens apropa a la realitat mediterrània d’avui. Ben segur que després d’això ens hauran entrat ganes de veure el mar. Anem-hi.

 

L’ESTARTIT – LES MEDES, PER LA XARXA DE CICLOTURISME DEL BAIX EMPORDÀ

La xarxa de cicloturisme del Baix Empordà disposa de 250 km de camins amb una senyalització especifica que permet descobrir molts racons de la comarca. Allà on ens trobem, la xarxa ens portarà a la desembocadura del Ter (la Gola del Ter) seguint al costat del curs del riu. Després continuarem fins a L’Estartit, on, pel final del seu passeig marítim, podrem arribar a la Punta del Molinet, sota els penya-segats del Massís del Montgrí i davant de les Illes Medes. Al port de L’Estartit hi trobarem el centre de informació del parc natural i una variada oferta d’activitats nàutiques (visites a les Illes Medes amb vaixell de fons de vidre que ens permeten veure la riquesa d’aquest fons, submarinisme, esnòrqueling, etc.).

AdreçaTorroella de Montgrí (Museu de la Mediterrània)
C. Ullà, 27-31

Plaça de la Vila a Torroella de Montgrí

Actualitat

Butlletí

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap novetat sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS