Què visitar

Llançà

Etapa Alt Empordà

 1. ILLOT DEL CASTELLAR

El Castellar és el nom amb el qual es coneix actualment l’antic illot situat a la punta del Port de Llançà. És un dels elements més característics del municipi, el qual ha evolucionat amb el pas del temps, ja que en un principi fou un gran illot situat a pocs metres de terra ferma.

L’antic illot del Castellar, al llarg de la seva història, ha estat utilitzat per a múltiples funcions, i la gran afluència de restes ho certifica. S’han trobat vestigis de l’època del Bronze Final (X-VII a.C.), trossos de ceràmica, decoracions, enterraments, etc. També s’han trobat senyals d’èpoques posteriors com la Torre de Vigilància de planta circular, provablement d’època Medieval. La seva destrucció data del segle XVIII (Guerra dels Segadors).

Durant els anys de la Segona República (1931-1936), es van construir dos búnquers entre les roques del cim del Castellar, encara avui visibles.

 

2. TORRE ROMÀNICA (s.XIII-XIV)

És l’únic element arquitectònic que es preserva de l’antiga església de Sant Vicenç, adossada a la mateixa Torre. Després de la construcció de la nova església (S.XVII), la Torre va mantenir-se en peus a la espera de ser utilitzada per la construcció d’un nou campanar per a la nova parròquia. Aquest fet no va arribar a produir-se fins a principis del segle XX. Fins llavors, la Torre Romànica va tenir funcions de campanar de la vila llançanenca, convertint-se, amb el pas del temps, en un signe d’identitat del municipi.

Les seves dimensions de planta rectangular són d’uns 6 m. de nord a sud, i 5,5 m. d’est a oest, tenint en compte les mides exteriors. Pel que fa a la seva alçada és propera als 21 m.

 

3. PLATGES I CAMÍ DE RONDA

El Camí de Ronda uneix totes les platges per els 7 quilòmetres del litoral de Llançà. Racons on perdre’s i 22 platges (algunes petites i perdudes) per gaudir en família.
Entre el Port de Llançà i el Port de la Selva es camina sempre pel Camí de Ronda, també conegut com a Gr92. El camí està arranjat en tot el terme de Llançà, ampli i a primera línia de costa, que generalment, és escarpat en quasi tot el seu recorregut.

 

 

AdreçaLlançà (Oficina de Turisme)
C. Camprodon, 16 -18

Torre Romànica de l'església de Llançà

Actualitat

BUTLLETÍ

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap notícia sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS