Què visitar

Sant Pere Pescador

Etapa Alt Empordà

1. ENTORN NATURAL A L’ENTORN DEL RIU FLUVIÀ

L’itinerari natural a l’entorn del riu Fluvià és un espai de gran bellesa natural i paisatgística, a on es van succeint les zones conreades de camps de fruiters i les zones de vegetació més autòctona amb la pròpia dels marges del riu. La totalitat de l’espai està inclòs dins l’àmbit del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. A l’Illa Caramany, una de les reserves integrals del parc natural, podrem contemplar un gran nombre d’ocells com l’ànec collverd, la polla d’aigua, el martinet marí o el bernat pescaire. L’itinerari té una durada d’una hora i mitja caminant, però també es pot fer en bicicleta. Tot el trajecte està senyalitzat i disposa de miradors a on podem aturar-nos a descansar, gaudir del paisatge o fer fotografies.

 

2. CARRIL BICI

El carril bici ofereix la possibilitat de conèixer el medi natural i paisatgístic de Sant Pere Pescador. El recorregut s’inicia al voltant del riu Fluvià fins arribar a la platja, i continua per les extenses explotacions d’arbres fruiters. L’itinerari té característiques diferents depenent de l’època de l’any que es realitzi.

És d’accés fàcil i amb dificultat nul·la. Té una durada d’entre 1.30h i 2h, i és recomanable durant tot l’any.

 

3. RESERVA MIG DE DOS RIUS

El recorregut s’inicia en el camí de grava situat a l’encreuament del carrer del Joncar i el camí del mateix nom. Després d’uns minuts contemplant el riu Fluvià arribem a un parc amb zona habilitada amb taules i bancs de fusta on emprendrem la ruta de la Reserva Mig de Dos Rius, espai inclòs en el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i refugi de fauna salvatge. La Reserva Mig de Dos Rius és un espai per a gaudir de l’observació de la natura, on l’aigua del riu Fluvià hi és omnipresent i acompanya el visitant fins a la trobada amb la Mediterrània. La seva superfície inclou bosc de ribera, canyissar i prat de dall. L’espai es troba a frec de la Reserva Natural Integral de l’Illa d’en Caramany, al marge esquerre del riu Fluvià i a 1,5 km de la desembocadura. Aquest és, molt probablement, l’itinerari més encantador de tots. Un caminet que serpenteja a cada pas, que s’endinsa en la vegetació més espessa d’arbres, plantes, flors i troncs; i que, de tant en tant, s’entreobre i ens regala una vista inigualable del Fluvià. Una passera de fusta ens condueix al final del recorregut. La ruta segueix per l’embarcador La Llissa, el Fluvià Nàutic i La Bocana. Finalment, emprenem el camí Serradà que ens retorna al punt de sortida.

AdreçaSant Pere Pescador (Oficina de Turisme)
Crta. de la Platja, s/n

Senyal itinerari ciclable Sant Pere Pescador

Actualitat

Butlletí

Subscriu-te al butlletí i no et perdis cap novetat sobre les Vies Verdes de Girona i Pirinexus

Ves-hi

Els Secrets de
les Vies Verdes

Dels Pirineus a la Costa Brava

DESCOBREIX ELS SECRETS